Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

ΗΠΑΤΙΤΙΔΑ-ΚΑΨΟΝΙΑ-ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ-ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΥΡΑ: ΑΥΤΑ ΥΦΙΣΤΑΝΤΑΙ ΟΙ ΦΑΝΤΑΡΟΙ ΣΤΑ ΣΠΕΝ ΤΡΙΠΟΛΗΣ


ΣΠΕΝ: Σχολή Προχωρημένης Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων ή σχολή προχωρημένης δοκιμασίας της υπομονής μας;
Η εκπαίδευση ΣΠΕΝ καθιερώθηκε στον ελληνικό στρατό πριν 2 με 3 χρόνια. Αυτό το μέρος της εκπαίδευσης (λεγόμενης και εκπαίδευσης «μαχητή») γινόταν παλιότερα στο κέντρο όπου είχε παρουσιαστεί ο νεοσύλλεκτος, και για τρεις εβδομάδες. Πλέον η εκπαίδευση αυτή έχει αποσχιστεί από το κέντρο και γίνεται σε διαφορετικό στρατόπεδο, πράγμα που μέσα στον τεράστιο παραλογισμό του δυσχαιρένει ακόμα περισσότερο την κατάσταση για τον έλληνα φαντάρο, με επιπλέον έξοδα και περισσότερες μετακινήσεις.
Αξίζει λοιπόν να αναφέρουμε εδώ δυο λόγια για την κατάσταση που επικρατούσε στο 11ο Σύνταγμα Πεζικού, στρατόπεδο στην πόλη της Τρίπολης που φιλοξενεί και νεοσύλλεκτους για εκπαίδευση ΣΠΕΝ.
ΤΟ 11ο ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΠΕΖΙΚΟΥ: ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ.

Από την πρώτη κιόλας στιγμή ακούσαμε ότι το 11ο Σ.Π. είναι ένα ιστορικό στρατόπεδο, που λειτουργεί από το 1900. Απ’ ότι φαίνεται και οι εγκαταστάσεις δεν έχουν αλλάξει και πολύ από τότε. Τουαλέτες και λουτρά είναι απαρχαιωμένα, και σε συνδιασμό με την τεράστια και δυσανάλογη προσέλευση στρατιωτών (7 τουαλέτες για έναν λόχο 260 ατόμων) δεν άντεξαν στην τεράστια χρήση. Η αντίδραση των στελεχών ήταν «δε σέβεστε το χώρο» και η απόφασή τους ήταν να παραμένουν κλειδωμένες οι τουαλέτες εντός του λόχου καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, και να είναι διαθέσιμες μόνο οι εξωτερικές, στον αριθμό 30, με πάνω από τις μισές βουλωμένες ή εκτός λειτουργίας. Στο διάστημα των τριών εβδομάδων που μείναμε εκεί κανείς δεν επιμελήθηκε να φροντίσει να κάνει κάτι με τις χαλασμένες τουαλέτες και το πανηγύρι ακαθαρσιών και μολύνσεως που επικρατούσε εκεί πέρα. Η όποια φροντίδα υπήρχε, ήταν από την καλή θέληση των στρατιωτών, που όμως χωρίς γάντια, και χλωρίνη με το σταγονόμετρο, δεν μπορούσαν να κάνουν και πολλά. Εδώ αξίζει να προστεθεί η παρότρυνση των ανώτερων να αγοράσουν καθαριστικά οι στρατιώτες με δικά τους έξοδα (!) λέγοντας κιόλας προκλητικά «τόσα έχετε δώσει για να πάτε στρατό, τα 1-2 ευρώ για την καθαριότητα είναι το πρόβλημα;», λες και αυτό δεν είναι υποχρέωση του ελληνικού στρατού.


Αποτέλεσμα αυτής της τραγικής κατάστασης, δύο στρατιώτες με κρούσματα ηπατίτιδας, οι οποίοι άρον άρον και «στα μουλωχτά» οδηγήθηκαν ένα πρωί στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο, χωρίς φυσικά να ληφθεί ούτε ένα μέτρο ασφαλείας για τους υπόλοιπους στρατιώτες του στρατοπέδου, που ζούσαν μαζί και μοιραζόντουσαν από κοινού λουτρά και τουαλέτες.

Το λιγότερο που έχει να κάνει ο διοικητής του στρατοπέδου είναι να λάβει σοβαρά υπ’ όψιν του τον κίνδυνο που διατρέχει η υγεία μας καθημερινά και να επιμεληθεί της κατάστασης, πριν έρθουν τα χειρότερα.

ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΚΑΙ Η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥΣ.

Όποιος περνάει από ΣΠΕΝ στο 11ο ΣΠ σίγουρα καταλαβαίνει πως είναι να ζεις καθημερινά με την απειλή της «καμπάνας». Αν πάλι είναι και αλλοδαπός στρατιώτης, τότε χρήζει και ειδικής μεταχείρησης και ρατσιστικής συμπεριφοράς. Ενορχηστρωτής όλων αυτών ο υπολοχαγός Σωτήριος Γιαννακόπουλος, που συνήθιζε να ρίχνει «προληπτικές» ποινές χωρίς λόγο σε κυρίως αλλοδαπούς στρατιώτες, με τη αιτιολογία «αν έχεις καλή συμπεριφορά θα στη σβήσω στο τέλος». Εδώ αξίζει να θυμίσουμε ότι οι αλλοδαποί κάνουν συνήθως θητεία τριών μηνών, και οι φυλακές που δέχονται είναι υπηρετήσιμες από την πρώτη μέρα (σε αντίθεση με τους εννιάμηνους που οι 20 πρώτες δεν είναι υπηρετήσιμες). Πολλές φορές άνευ σοβαρού λόγου έκανε επίθεση σε αλλοδαπούς, παρουσιάζοντάς τους ως εν δυνάμει εγκληματίες: «κάψτε μου το αυτοκίνητο αν τολμάτε» ή «να μου σκοτώσετε την οικογένεια» με καθαρά λογική Χρυσής Αυγής. Φυσικά ατάκες όπως «δεν βαρβαρίζω, δεν μιλάω ξένες γλώσσες» και άλλες τέτοιες αστείες φράσεις ψευτοεθνικοφροσύνης είχαν την τιμητική τους.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ: ΜΗΠΩΣ ΤΑ «ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ» ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ;

Στα πλαίσια αυτής της εκπαίδευσης – θέατρο του παραλόγου, καλούμασταν συν τοις άλλοις να παρευρεθούμε σε ασκήσεις «μαχητή» με αληθινά πυρά. Αποτέλεσμα; Πολλοί στρατιώτες να βρίσκονται στο πεδίο βολής γνωρίζοντας ότι ο διπλανός τους έχει αληθινά πυρά οπλισμένα στο όπλο του, μη γνωρίζοντας τι πρέπει να κάνει γιατί κανείς δεν του εξήγησε, θέτοντας έτσι τον εαυτό του και τους γύρω του σε κίνδυνο ανά πάσα στιγμή. Την ώρα που συμβαίνουν θανατηφόρα «ατυχήματα» σε όλες τις γωνιές της Ελλάδας από αμέλεια κάποιων, βλέπεις με τα ίδια σου τα μάτια σαν στρατιώτης ότι όποτε συμβαίνει αυτό κάθε άλλο παρά ατύχημα μπορεί να χαρακτηριστεί. Είναι εξαιρετικά πιθανό ένα «λάθος» από έναν στρατιώτη όταν μετά από μία εκπαίδευση ανέκδοτο καλείται να κάνει άσκηση με αληθινά πυρά. Οι αξιωματικοί βολής ήταν ένας ή δύο το πολύ για 260 άτομα (μειώνει την πιθανότητα πρόβλεψης του ατυχήματος), και η απάντησή του σε λάθος στρατιώτη ήταν «είσαι γιωτάς». Αποκορύφωμα της όλης κατάστασης, ο Υπολοχαγός Σωτήριος Γιαννακόπουλος να δηλώνει ευθαρσώς ότι κάποιες απώλειες θα πρέπει να δικαιολογούνται και να μην τιμωρούνται (!) οι υπεύθυνοι, γιατί κάποιοι στρατιώτες είναι «βλάκες και γιωτάδες».

Πρωταρχικό αίτημα δικό μας αλλά και όλων των στρατιωτών είναι να καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας μας να διασφαλίζεται η υγεία μας, η σωματική μας ακεραιότητα, και η αξιοπρέπειά μας. Κανένα δυστυχώς από αυτά δε συμβαίνει στο 11ο Σύνταγμα Πεζικού στην Τρίπολη. Ο διοικητής και τα στελέχη πρέπει να αντιληφθούν άμεσα τους κινδύνους και τα προβλήματα του στρατοπέδου τους, και πόσο αυτά προσβάλλουν την αξιοπρέπειά μας.

Η διαρκής απειλή της «καμπάνας» και της ποινής, η ρατσιστική επίθεση, το να μαθαίνεις να ζεις σαν ζώο σε άθλιες συνθήκες, μήπως είναι και ένα μικρό σχολείο για το τι θα συναντήσουμε έξω στην κοινωνία; Μήπως πρέπει όταν τα συναντάμε αυτά να μάθουμε να μην διαμαρτυρόμαστε και να σκύβουμε το κεφάλι από τώρα; Και αναρωτιώμαστε, μήπως είναι ΚΑΙ αυτή η χρησιμότητα του στρατού τελικά; Εμείς σαν απάντηση έχουμε το να γνωρίζουμε και μπορούμε να διεκδικούμε τα δικαιώματά μας μέσα στο στρατό με τον ίδιο ζήλο που το κάνουμε και έξω. Και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ: 6932 955437

46 σχόλια:

  1. Η φωτογραφία είναι απο την εκπαιδευση Σχολής Ευελπίδων..Ασχετη με το θεμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έπρεπε να τους πεις ότι θα πας εκεί να σου φτιαξουν πορσελάνινες τουαλέτες . Και όταν θα γίνει πόλεμος να πουμε στον εχθρό να πολεμήσουμε με Paintball...στρατιώτης πηγές δεν πήγες διακοπές...και επειδή έχω υπηρετήσει εκεί προσφάτως δεν πρέπει να σκέφτεσαι Μονό τα δικαιώματα σου άλλα και τις υποχρεωσεις σου...φιλικά 321 εσσο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. prosoxi...tha sou figei kanenas pontos...
    kakomathimene....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Να θυμίσουμε στους ουκαδες του καναπέ ότι φαντάροι εμφάνισαν ηπατίτιδα. Σε στρατόπεδο του Ε.Σ. το 2013, σε καιρό ειρήνης.
    Και αυτοί αντί να καταφέρονται κατά του διοικητή, τη λένε στους φαντάρους.
    Μήπως τα γραφόμενα σας βολεύουν τον Π.Παναγιωτόπουλο;
    Λέω εγώ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. έχω μια απορία. μήπως αυτοί που παρουσιάζονται για ΣΠΕΝ στο 11ο ΣΎΝΤΑΓΜΑ Πεζικού είναι αυτοί που υπηρετούν παραμεθόριο στην Αθήνα φυλώντας σκοπιά σε γραφεία του ΓΕΣ και ΑΣΔΥΣ ενώ άλλα παλικάρια φυλάνε σκοπιά στα σύνορα?αν έρθει ο εχθρός την άλλη φορά μην πολεμήσεις με πραγματικά πυρά, πάρε σφεντόνα ή καψούλια.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τόσο σχετικός είσαι που γράφεις για τα βύσματα της Αθηνας, τα οποία έχουν ως δικαιολογία ότι έχουν προβλήματα υγείας και δεν πάνε ΣΠΕΝ.
    Τελικά ο στρατός παραμένει άγνωστο ζήτημα για τους χρυσαυγίτες και τους ράμπο των παιχνιδιών στον Η.Υ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο καθένας γράφει οτι θέλει βέβαια γιατί έχουμε ελευθερία του λόγου και δημοκρατία.
    Μήπως όμως θα πρέπει να γνωρίζουμε και τις δύο πλευρές για να να είμαστε πιο αντικειμενικοί σε αυτά που γράφουμε?
    Πληροφορώ λοιπόν τους αναγνώστες αυτού του άρθρου οτι μόνο το 3% όλων αυτών που αναφέρονται παραπάνω είναι αλήθεια.
    Όσον αφορά τον Υπολοχαγό Σωτήριο Γιαννακόπουλο και τον Δοιηκητή του Στρατοπέδου επειδή τυγχάνει να τους γνωρίζω προσωπικά σας πληροφορώ οτι πρόκειται για πολύ αξιόλογους "ΑΝΘΡΏΠΟΥΣ" και Στρατιωτικούς με πολύ υψηλό αίσθημα ευθύνης και Ήθους.
    Επίσης στην φράση: "Οι αξιωματικοί βολής ήταν ένας ή δύο το πολύ για 260 άτομα" όσοι έχουν υπηρέτησει θα γνωρίζουν οτι οι στρατιώτες δεν ρίχνουν βολή και οι 260 ταυτόχρονα αλλα 10-12 άτομα την φορά.
    Όσο για τα αλιθηνά πυρά μήπως έχεται ακούστα για το 'πύρ και κίνηση" .
    Τέλος πρόκειται για στρατιωτική εκπαίδευση και οχι για πρόσκοπους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ευχαριστούμε το διοικητή για την υπεύθυνη και αντικειμενική πληροφόρηση που μας χάρησε μεγαλόκαρδα και μεγαλόψυχα. Να ευχηθούμε περαστικά στους φαντάρους του που εξαιτίας της επίσης υπεύθυνης διοίκησης του κόλλησαν ηπατίτιδα και να μην χρειαστεί να θρηνήσουμε από την στρατιωτική εκπαίδευση που κάνει.
    Από τα λεγόμενα του διοικητή προκύπτει ότι ο Ελληνικός Στρατός που για δεκαετίες εκπαίδευε πυρ και κίνηση χωρίς πραγματικά πυρά, είχε στις τάξεις του προσκόπους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΦΑΝΤΑΡΑΚΟ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟ ΗΡΘΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΑΝΔΡΑΣ.ΑΣΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΗ ΛΑΣΠΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ.Ο ΛΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΜΑΝΤΙ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΚΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ.ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΕΙΧΑΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΣΤΕΛΕΧΗ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΟΥΑΛΕΤΕΣ ΕΠΙΤΗΔΕΣ ΤΙΣ ΒΟΥΛΩΝΕΤΕ .ΕΧΩ ΕΡΘΕΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΧΩ ΔΕΙ ΟΛΑ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ.

      Διαγραφή
    2. οταν φιλε μου οι αλλοδαποι στρατιωτες πανε και χεζουνε στα ντουζ αντι στις τουαλετες και ενω τους το εχει πει πολλες φορες και ο Διοικητης και τα στελεχη αυτοι συνεχιζουν μετα μιλαμε για κρουσματα ηπατιτιδας.
      Δεν εισαι αντικειμενικος φιλε μου και δεν ειμαι ο Διοικητης που εγραψε στις 22 Μαρτιου 2013 09:55 μ.μ. Με τις απαντησεις σου καταλαβα ποιος ειναι ο σκοπος σου.

      Διαγραφή
    3. οταν φιλε μου οι αλλοδαποι στρατιωτες πανε και χεζουνε στα ντουζ αντι στις τουαλετες και ενω τους το εχει πει πολλες φορες και ο Διοικητης και τα στελεχη αυτοι συνεχιζουν μετα μιλαμε για κρουσματα ηπατιτιδας.
      Δεν εισαι αντικειμενικος φιλε μου και δεν ειμαι ο Διοικητης που εγραψε στις 22 Μαρτιου 2013 09:55 μ.μ. Με τις απαντησεις σου καταλαβα ποιος ειναι ο σκοπος σου.

      Διαγραφή
  9. οταν φιλε μου οι αλλοδαποι στρατιωτες πανε και χεζουνε στα ντουζ αντι στις τουαλετες και ενω τους το εχει πει πολλες φορες και ο Διοικητης και τα στελεχη αυτοι συνεχιζουν μετα μιλαμε για κρουσματα ηπατιτιδας.
    Δεν εισαι αντικειμενικος φιλε μου και δεν ειμαι ο Διοικητης που εγραψε στις 22 Μαρτιου 2013 09:55 μ.μ. Με τις απαντησεις σου καταλαβα ποιος ειναι ο σκοπος σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΑΣΧΕΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΣΠΕΝ ΤΟΥ 11ου ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΘΗΤΕΙΑ ΠΕΛΛΟΠΟΝΗΣΟ Η ΑΘΗΝΑ. ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟΥ ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΩ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΡΙΣΤΑ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠ ΟΛΑ ΑΝΘΡΩΠΟΙ. ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΗΠΑΤΙΤΙΔΑ ΤΗΝ ΕΙΧΑΝ ΠΡΙΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΟΥΝ ΣΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ Η ΠΥΡ ΚΑΙ ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΝΟΤΑΝΕ ΑΝΕΚΑΘΕΝ ΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΥΡΑ ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΣΟΥ ΦΙΔΙΑΖΕ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΜΑΘΕ ΠΟΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Προς τυχόν άσχετους. Δεν γνωρίζω από τι είδους ηπατίτιδα έπασχαν οι δύο αναφερθέντες στρατιώτες. Η ηπατίτιδα Β, C και D πάντως δεν κολλιέται από τις τουαλέτες όσο άθλιες και να είναι. Πρόκειται για νοσήματα που μεταδίδονται ειτε σεξουαλικώς, είτε μέσω επαφής άμεσης και έμμεσης με παράγωγα αίματος(βλέπε μετάγγιση αίματος, χρήση ναρκωτικών, τρύπημα με βελόνα, κοινή χρήση ξυραφιών κλπ). Η ηπατίτιδα Α και Ε μεταδίδονται μέσω της κοπρανοστοματικής οδού δηλαδή όντως η πηγή είναι τα κόπρανα, αλλά προυποθέτει είτε να πιεις νερό που ήρθε σε επαφή με κόπρανα είτε να φας με άπλυτα τα χεράκια ενώ έχουν αυτά έρθει προηγουμένως σε επαφή με κόπρανα. Ο νοών νοείτω,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Έχω κάποιες απορίες:

    Από τα γραφόμενα, συμπεραίνω ότι ο καταγγέλων και ο συγγραφέας δε μπορεί παρά να είναι δύο διαφορετικά άτομα. Ο καταγγέλων πρόκειται για ένα άτομο, που προτιμά να παραπονείται και να κοροϊδεύει, ενώ ο συγγραφέας είναι άτομο που "έχει πάει παραπέρα", προσγειωμένος. Αυτά όμως είναι ψιλά γράμματα...

    Απορία 1η: Γιατί κατονομάζεις τον Υπλγό σου (τον "ενορχηστρωτή των όσων δεινών υπέστης"), χωρίς να αποκαλύπτεις κι εσύ το όνομά σου; Αυτό και μόνο υποδηλώνει ανανδρία. Βγες και κάνε τις καταγγελίες σου ΕΠΩΝΥΜΩΣ. Έχεις τα κότσια ν' αντιπαρατεθείς με τους φόβους σου; Δεν το νομίζω. Μάθε να μην κρύβεσαι πίσω από την "εύθραυστη" ανωνυμία του Internet, και να μπορείς ν' αντιμετωπίζεις τις καταστάσεις κατάματα, και ιδιαιτέρως όσες δημιουργείς. Το ποιος είναι ο Γιαννακόπουλος το ξέρουν όλοι. Το γεγονός του Υπλγού: "δεν βαρβαρίζω, δεν μιλάω ξένες γλώσσες", για σένα, θα πρέπει να έχει τον ίδιο αντίκτυπο με το να έλεγε: "Δεν τζογάρω, δεν παίζω ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ". Αν το κατάλαβες, ΟΚ, αλλιώς, ρώτα να στο εξηγήσουν. Είναι μία προσωπική του άποψη, που θα πρέπει να σε αφήνει τουλάχιστον αδιάφορο (αν όχι να σε κάνει ν' αναρωτηθείς...).

    Απορία 2η: Case Study: Υπέθεσε ότι βρίσκεσαι στο μετρό. Ποια η πιθανότητα να σκοτωθείς εκεί, και ποια η πιθανότητα να σε πυροβολήσει οπλίτης στο πεδίο βολής; Στο πεδίο βολής είναι όλα ελεγχόμενα, από τους 260 στρατιώτες στη γραμμή βολής είναι πάντα μέχρι 15, πράγμα που σημαίνει ότι σε κάθε περίπτωση, έχεις 15 "ένοπλους", μ' έναν Αλχία (ο οποίος στην κυριολεξία δεν έχει άλλο χώρο στο χιτώνιό του για να ράψει τις πουλάδες), κι έναν Επχία (που τον διακρίνει η τυπικότητα στα πάντα!!!) συνεχώς δίπλα τους, και 245 άοπλους. Μην δίνεις λανθασμένες εντυπώσεις, ότι υπάρχουν 260 οπλισμένοι "Ταλιμπάν" και σε καταδιώκουν. Γελάει ο κόσμος - όλοι έχουν πάει στρατό (κι έχουν περάσει χειρότερες δοκιμασίες από τις δικές σου), δεν τον ανακάλυψες εσύ! Επαναλαμβάνω: Περισσότερες πιθανότητες έχεις να χτυπηθείς από πυρά εντός συρμού, παρά εντός του πεδίου βολής. Α, και ο Αξιωματικός βολής είναι ΠΑΝΤΑ ένας. Σε όλους τους στρατούς, παγκοσμίως.

    Απορία 3η: 7 τουαλέτες για 260 άτομα;;; 40 τουαλέτες λίγο πριν το ΚΨΜ, στα αριστερά, δεν τις είδατε, ή δεν πηγαίνατε, για να μην τις καθαρίσετε (αγγαρεία);

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Απορία 4η: Ο χρόνος γιατρεύει τις πληγές. Το ίδιο κι ο στρατός. Κατά την διάρκεια της θητείας, τα δόντια μας παθαίνουν τερηδόνα. Την ίδια περίοδο έχουμε και διάφραγμα. Κι έρχεται κι αυτό το λίπωμα, η απονεύρωση, κλπ... Όλα συμβαίνουν στην θητεία. Πιο πριν, δεν είχαμε τίποτα! Είμαστε η Άρια Φυλή, που μας κατέστρεψε ο στρατός. Αμφιβάλλω αν ο ιός της ηπατίτιδας τους μεταδόθηκε κάτω από αυτές τις συνθήκες. Είναι λυπηρό, όπως και να έγινε η μετάδοση, αλλά το πιο πιθανό είναι είτε να την είχαν από πιο πριν και να μην το είχαν καταλάβει, ή να κόλλησαν από αιτίες που προαναφέρθηκαν.

    Απορία 5η: "...μη γνωρίζοντας τι πρέπει να κάνει γιατί κανείς δεν του εξήγησε": Ντροπή σου και μόνο που το αναφέρεις. Όταν σας έλεγαν τι να κάνετε, μάλλον φίδιαζες, εσύ κι η παρέα σου.

    Απορία 6η: "...Πρωταρχικό αίτημα δικό μας αλλά και όλων των στρατιωτών είναι να καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας μας να διασφαλίζεται η υγεία μας, η σωματική μας ακεραιότητα, και η αξιοπρέπειά μας.": θα ήθελα να δω τα εξής: Πόσοι επισκεφθήκατε τα ιατρεία για "λούφα", πόσοι πεθάνατε στο πεδίο βολής, πόσοι τιμωρηθήκατε με ποινές (και το ποσοστό σε γηγενείς/ομογενείς, για να δω πόσο ρατσιστής είναι), πόσοι την κοπανήσατε από τις υπηρεσίες σας, ή δεν τις εκτελούσατε προβλεπόμενα, κι άλλα πολλά, για να βγάλω συμπέρασμα.
    Καλώς ή κακώς, οι κανονισμοί που διέπουν το Στρατό είναι νόμοι ψηφισμένοι από το κράτος, και είμαστε υποχρεωμένοι να τους τηρούμε. Αν λάβω υπόψιν τα όσα είδα στις υπηρεσίες των ΣΠΕΝ, θα έπρεπε να φάτε από 3-4 ΕΣΣΟ στον Έβρο, κι όχι στα Τ/ΓΕΣ, ΑΣΔΥΣ, ΚΑΑΥ Ν. Μάκρης και ΜΟΦΑΤ!!!

    «κάψτε μου το αυτοκίνητο αν τολμάτε» ή «να μου σκοτώσετε την οικογένεια»: Αυτές οι απειλές ειπώθηκαν εναντίον του σε παλαιότερο ΣΠΕΝ (σε στιγμή όπου ήμουν αυτόπτης μάρτυς των όσων ειπώθηκαν, μεταξύ 3 οπλιτών, του Υπλγού και του Μ.Λχία).

    ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Πρόκειται περί λίβελου για το 11ο ΣΠ, που καλά θα κάνει να ενεργήσει εναντίον του καταγγέλοντος, γιατί στιγματίζονται άτομα τα οποία ουδεμία σχέση έχουν με τα γραφόμενα. Το γεγονός ότι σε οποιαδήποτε διένεξη μεταξή οπλίτη θητείας και βαθμοφόρου, κερδίζει πάντα ο βαθμοφόρος, είναι κάτι που δε μπορούν τα κακομαθημένα παιδιά να το χωνέψουν. Και δε φταίνε τόσο αυτά, όσο οι γονείς τους.
    Αυτό που απεύχομαι, είναι να στιγματιστεί ο Υπλγός/Δκτής. Πρόκειται για εξαίρετους ανθρώπους, κι όποιος έχει εκπαιδευτεί/συναναστραφεί μαζί τους, μόνο καλά έχει να πει. Όταν κάποιος είναι πατριώτης, και τον κάνεις ψευτοεθνικόφρωνα (ανάθεμα κι αν ξέρεις τι σημαίνει), τότε χρειάζεσαι παιδεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Για όσους είχαν την τύχη να περάσουν την εκπαίδευση ΣΠΕΝ στο 11ο ΣΠ, το παραπάνω άρθρο αποτελεί λίβελο τόσο κατά του Συντάγματος όσο και των Ενόπλων Δυνάμεων γενικότερα και καταφανέστατα εξυπηρετεί πολύ συγκεκριμένους κύκλους και σκοπούς. Ειδικότερα:
    α. Κατά την εκτέλεση των βολών η αναλογία προγυμναστών προς τους οπλίτες που εκτελούσαν κάθε φορά βολή ήταν τουλάχιστον 1 προς 4. Για δε τη βολή χειροβομβίδας ήταν 1 προς 1.
    β. Κατά την εκτέλεση της άσκησης «Πυρ και Κίνηση με Πραγματικά Πυρά» η παραπάνω αναλογία στελεχών προς οπλίτες διαμορφωνόταν σε 1 προς 2. Τα δε λαμβανόμενα μέτρα ασφαλείας ήταν τόσο σχολαστικά, ώστε να αποβαίνουν σε βάρος του όποιου ρεαλισμού.
    γ. Οι εγκαταστάσεις του στρατοπέδου είναι μεν παλαιές, αλλά καταβάλλεται τιτάνια προσπάθεια ώστε αυτές να παραμένουν σε καλή λειτουργική κατάσταση.
    δ. Κάποιες από τις τουαλέτες ήταν φυσικό να τεθούν εκτός λειτουργίας, αφού δεν είναι σχεδιασμένες να δέχονται κουτάκια αναψυκτικών, περιτυλίγματα από σάντουϊτς και κρουασάν και πλαστικά μπουκάλια. Δυστυχώς ορισμένοι (ευτυχώς η μειοψηφία) εκ των εκπαιδευομένων, παρά τις συνεχείς νουθεσίες και προσπάθειες ευαισθητοποίησής τους εκ μέρους των στελεχών, επέδειξαν παντελή έλλειψη κοινωνικής παιδείας και αυτοσεβασμού και κατέστησαν δυσχερή την διαβίωση των υπολοίπων συναδέλφων τους.
    ε. Σε ότι αφορά τα υποτιθέμενα κρούσματα ηπατίτιδας, οι εν λόγω στρατιώτες νοσούσαν πριν την κατάταξή τους στις τάξεις του ΕΣ. Ας μην ξεχνάμε ότι οι καταταγέντες στις ΕΔ αποτελούν μια μικρογραφία της κοινωνίας μας. Έτσι, ανάμεσα στους εκάστοτε καταταγέντες θα υπάρχουν και ναρκομανείς και φορείς της ηπατίτιδας και φυματικοί ή ακόμα και φορείς του AIDS. ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ότι με το που πέρασαν την πύλη του στρατοπέδου ξαφνικά έπεσαν πάνω τους οι «Δέκα Πληγές του Φαραώ». Αντίθετα, πολλοί που ήταν φορείς σοβαρών ασθενειών είχαν την τύχη να τους διαγνωστεί έγκαιρα η νόσος κατά την κατάταξή τους και να τύχουν της ανάλογης θεραπευτικής αγωγής.
    στ. Στις ΕΔ οι ασκήσεις με πραγματικά πυρά θεωρούνται ως «εκ των ουκ άνευ». Αναρωτιέμαι πως κατά την αντίληψη του συντάκτη του εν λόγω «άρθρου» θα έπρεπε αυτές να διεξάγονται . Μήπως μέσω playstation; Μήπως κάποιοι «βολεύονται» με το να μην υπάρχουν άρτια εκπαιδευμένες ΕΔ; Μήπως κάποιοι επιθυμούν να μην έχει η χώρα μας την απαραίτητη αποτρεπτική ισχύ ώστε να διασφαλίσει την εδαφική της ακεραιότητα σε δεδομένη χρονική στιγμή; Κρίνεται σκόπιμο να προσθέσουμε ότι οι εκπαιδευόμενοι στο ΣΠΕΝ Τρίπολης υπηρετούν την υπόλοιπη θητεία τους σε μονάδες του εσωτερικού και πιθανότατα πολλοί εξ αυτών να μην έχουν την ευκαιρία να ξαναπιάσουν όπλο στα χέρια τους. Δεν θα πρέπει αυτοί οι στρατιώτες να έχουν τουλάχιστον τη στοιχειώδη γνώση χειρισμού του ατομικού τους οπλισμού και των βασικών τακτικών μάχης;
    ζ. Για όσους εκπαιδεύτηκαν με την 2013 Α΄ΕΣΣΟ στο ΣΠΕΝ Τρίπολης τα φερόμενα περί ρατσισμού αποτελούν ανέκδοτο. Αντίθετα ρατσιστής είναι μάλλον ο συντάκτης του λασπολογήματος, ο οποίος χαρακτηρίζει «αλλοδαπούς» τους ομογενείς. Θα έπρεπε τουλάχιστον να γνωρίζει τα στοιχειώδη. Στον Ελληνικό Στρατό υπηρετούν ΜΟΝΟΝ Έλληνες πολίτες και ΟΧΙ ΑΛΛΑΔΑΠΟΙ. Παρεμπιπτόντως ο φερόμενος ως «φασίστας» και «ρατσιστής» Δκτής Λόχου Σ.Γ. είχε τοποθετήσει σε νευραλγικές για την λειτουργία του λόχου θέσεις (π.χ. Γραφείο Αρχιλοχία) Έλληνες ομογενείς ή παιδιά μεταναστών. Αν η παραπάνω ενέργεια συνιστά δείγμα ρατσιστικής συμπεριφοράς το αφήνω στην κρίση του αναγνώστη.
    η. Τέλος, για όσους είχαν το προνόμιο να υπηρετήσουν υπό την διοίκηση του Υπλγού Σ.Γ. γνωρίζουν από πρώτο χέρι ότι πρόκειται για έναν χαρισματικό αξιωματικό, με βαθιά αγάπη για την πατρίδα, αμέμπτου ηθικής, με υψηλή αίσθηση του καθήκοντος, με άριστη επαγγελματική κατάρτιση, και πάνω απ’ όλα ΑΝΘΡΩΠΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ευχαριστούμε τον Υπολοχαγό για τη δωρεάν προσφορά της αυτοβιογραφίας του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. συνολική απάντηση στα σχόλια εδώ:
    http://diktiospartakos.blogspot.gr/2013/04/blog-post_4153.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. «Φίλοι» νεοταξίτες, διεθνιστές, ισοπεδωτές των πάντων μην προσπαθείτε αδίκως. Με την Γκεμπελική τακτική σας (Ρίξε λάσπη … όσο και να σκουπιστεί ο άλλος στο τέλος κάτι θα του μείνει)δεν πείθετε πια ούτε και τους πλέον αφελείς. Δυστυχώς για εσάς και τους ελάχιστους ομοϊδεάτες σας ο κόσμος σας έχει πάρει χαμπάρι. Για όλους εσάς που κάποτε αγωνιστήκατε με νύχια και με δόντια για να μην υπάρχει Έλληνας από την Λάρισα και πάνω και που σήμερα προσπαθείτε με κάθε τρόπο να διαστρεβλώσετε την αλήθεια διαβαλόντας το στράτευμα βάλτε το καλά κατά νου: Στις χαλεπές μέρες που ζει ο τόπος μας και ενώ το μέλλον προβάλει δυσοίωνο και ζοφερό, ο θεσμός που εμπιστεύεται σταθερά ο Έλληνας είναι οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας. Κι αυτό, όσο και να προσπαθείτε δε μπορείτε να το αλλάξετε. Γιατί απλά οι ΕΔ είναι κομμάτι βγαλμένο από τα σπλάχνα του Ελληνικού Λαού. Είναι οι γονείς μας, τ’ αδέλφια μας, οι θείοι, τ’ ανίψια μας , το ίδιο μας το είναι. Είναι αυτοί που με το αίμα τους πότισαν το δέντρο της ελευθερίας. Και αυτοί που τις διοικούν είναι στην συντριπτική τους πλειοψηφία άνθρωποι με υψηλή αίσθηση του καθήκοντος και βαθιά αγάπη για την πατρίδα. Άνθρωποι που όρισαν στη ζωή τους να «φυλάγουν Θερμοπύλες». Καταλαβαίνω βέβαια πως αυτά αποτελούν «ψιλά γράμματα» για κάποιους απάτριδες σαν εσάς και τα αφεντικά σας. Για κάποιους σαν εσάς της «υψηλής διανόησης» και «θολοκουλτούρας», που ρήμαξαν την πατρίδα. Ωστόσο σε ένα πράγμα θα συμφωνήσω μαζί σας. Ο εχθρός είναι πράγματι εντός των πυλών. Και δεν είναι άλλος παρά εσείς, οι πεμπτοφαλαγγίτες, που λυσσαλέα προσπαθείτε να κάμψετε το φρόνημα του στρατεύματος. Για ένα μόνο πράγμα αναρωτιέμαι: Είστε πράγματι τόσο αφελείς ώστε να «καταπίνετε αμάσητο» ότι σας «σερβίρει» ο κάθε επιτήδειος ή είστε τόσο πωρωμένοι που δεν βλέπετε πλέον πέρα από την μύτη σας; Σε κάθε περίπτωση, ανίκανοι ή ανόητοι, άνθρωποι σαν εσάς μόνο ζημιά μπορούν να προκαλέσουν στον τόπο.

      Διαγραφή
  17. Σπάρτακε σου φαίνεται περίεργο κάποιοι να υποστηρίζουν αυτόν που εσύ αδίκως κατηγορείς και συκοφαντείς με μία ανώνυμη καταγγελία. Μα πόσο ανήθικος είσαι τελικά. Μυαλό δεν θα βάλεις ποτέ.
    ΥΓ: Θα μας πεις ποτέ αν και πού έχεις υπηρετήσει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μην τους ζορίζεις φίλε μου. Δεν ξέρεις ότι οι μεγαλύτεροι επικριτές είναι και οι πιο βολεμένοι; Εάν υπηρέτησαν ποτέ τους -που πολύ αμφιβάλλω- , μάλλον για την παραμεθόριο της Μεσογείων τους «κόβω».

      Διαγραφή
  18. ΛΟΙΠΟΝ ΠΑΙΔΕΣ ΠΡΙΝ ΠΑΩ ΤΡΙΠΟΛΗ ΓΙΑ ΣΠΕΝ ΔΙΑΒΑΣΑ ΟΛΟ BLOG ΓΙΑ ΝΑ ΔΩ ΤΙ ΜΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΕΚΕΙ. ΚΑΤΕΛΗΞΑ ΣΕ ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ:

    ==> ΕΣΥ ΠΟΥ ΓΡΑΨΑΤΕ ΟΟΟΟΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ 11ο ΕΙΣΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΡΑΓΙΚΟΣ.


    1) Ο ΥΠΛΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΦΟΒΕΡΟ ΠΑΛΙΚΑΡΙ ΚΑΙ ΑΝ ΗΣΟΥΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΣ ΘΑ ΤΑ ΕΛΕΓΕΣ ΟΛΑ. (ΞΕΡΕΙΣ ΕΣΥ)
    2) ΟΠΟΙΟΣ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΓΙΑ ΣΠΕΝ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΙ ΒΛΑΚΕΙΕΣ ΛΕΣ (ΠΑΙΔΙΑ ΕΥΧΟΜΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΑΠΟ ΕΚΕΙ)
    3) ΑΣ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΠΩΣ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΗΠΑΤΙΤΙΔΑ ΕΙΧΑΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΘΕΝΕΙΑ ΑΥΤΗ ΣΤΟ ΚΟΝΤΙΝΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΦΑΙΝΕΣΑΙ ΣΤΟ BLOG ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΟΛΛΗΣΕΙΣ ΤΗΝ ΗΠΑΤΙΤΙΔΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΑΥΤΟΣ.
    4)ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ (ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΙΠΟΤΑ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ) ΑΝ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΣΤΟΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΒΡΙΖΟΥΝ, ΝΑ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ, ΚΑΙ ΝΑ ΑΣΚΟΥΝ ΒΙΑ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ (ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΙΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΣΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΤΗΝ ΑΦΟΡΜΗ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙΣ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΣΟΥ).

    ΘΑ ΧΑΡΩ ΛΟΙΠΟΝ ΠΟΛΥ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΩ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΡΙΤΙΚΕΣ ΣΤΟ BLOG ΑΠΟ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΕΙ ΕΚΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Παίδες επειδή τυχαίνει να υπηρετο και εγω σε αυτο το στατοπαιδο 325 σειρά . Όσων αφορά τον Υπολοχαγος Γαιννακοπουλο είναι διαμαντη παλικάρι καθώς και ο διοικητής και ολλα τα στελέχη του συντάγματος . Όσων αφορά τις τουαλέτες ας έχουμε τα α...α να παραδεχτούμε ότι εμείς οι ίδιοι τις έχουμε φέρει σε αυτή την κατάσταση . Και για το θέμα του ρατσισμού σε αυτο το ΣΠΕΝ απο τα 300 άτομα που είναι τα 250 είμαστε απο την ξεχασμένη απο την πολιτεία ΒΟΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟ εώς τώρα δεν έχουμε αντιμετωπίσει κανέναν ρατσισμό . Και το τελευταίο ας μην ξεχνάμε ότι είμαστε στο στρατό και όχι σε κατασκινωση. Ας δείξουμε επιτέλους τη άντρες είμαστε και να τιμήσουμε αυτά τα ρούχα που μας κάλεσε η πατρίδα να φορεσουμε. Με ένα μεγάλο σεβασμό προς ολλα τα στέλεχος του 11ου Συντάγματος πεζικού απο έναν στρατιώτη του ΠΒ
    ς δείξουμε τη άντρες είμαστε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. 325 σειρα εδω, περναμε ΣΠΕΝ στην Τριπολη.
    Καμια σχεση με οτι λεει το αρθρο.


    ΓΙΑΤΙ ΠΑΝΙΚΟΒΑΛΕΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΒΡΕ ΗΛΙΘΙΟΙ?

    Οταν ειπα στην κοπελα μου οτι περναω σπεν στην Τριπολη αρχισε να ψαχνει πληροφοριες για το 11 ΣΠ και βρηκε αυτο το μπλογκ..
    Νομιζε το κοριτσι οτι ειχα παει στο Αφγανισταν..
    Ο υπλγος ειναι ΜΙΑ ΧΑΡΑ ανθρωπος, αυστηρος οταν πρεπει και ηρεμος οταν πρεπει. Οι καμπανες? Προβλεπε ΟΛΕΣ..
    Αν καθομαστε 30 λεπτα στην αναφορα με νταλα ηλιο και περιμενουμε εναν "εξυπνο" που ειπε να κοιμηθει φυσικα και πρεπει να φαει την Φ του.. Αν δεν μπορεις να εισαι ΤΥΠΙΚΟΣ στον στρατο θα μαζεψεις Φ σε οποιο στρατοπεδο και να εισαι..

    Εγω θα ξαναενημερωσω με τις εμπειριες μου απο το 11 ΣΠ Τριπολεως οταν ερθει η ληξη του ΣΠΕΝ στις 24 Μαιου.
    Προς το παρον γελαω με αυτα που εγραψαν καποιοι ανεκδιηγητοι.

    Καλη θητεια σε ολη την 325 (αντε και σε μερικους απο 324) !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Λοιπόν, αφήστε τον άνθρωπο να εκπαιδεύσει σωστά τα κάρβουνα τις νεοταξικής κουλτούρας και να τους μάθει πάνω απ'όλα να είναι ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ και να αγαπάνε την ΕΛΛΑΔΑ! Έτυχε να γνωρίσω τον Κύριο Υπλγο στα πρώτα του βήματα στον ΕΣ σε μιά μονάδα του Έβρο με μεγάλη ισχύ πυρός για τον ύπουλο εχθρό, με σιγουριά μπορώ να πώ πως από τότε ήταν ο μοναδικός Αξιωματικός που άξιζε να φέρει τον τίτλο... Στο χώμα ο στρατιώτης, έλεγε, στο χώμα κι εγώ... Να σταματήσουν λοιπόν τα βουτυρόπαιδα της προδέρμ να γράφουν αρνητικά σχόλια και να πατήσουν επιτέλους στο έδαφος! Από τότε πέρασαν 5 χρόνια και ουδής άξιος σαν κι αυτόν εμφανίσθει στη μανάδα που ακόμη υπηρετώ! Σφίξτε τα δόντια, η χώρα θέλει μαχητές κι όχι φραπεδοτεμπελχανάδες....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μετα τα λύπης μου διαπιστώνω πως εν έτη 2013 υπάρχουν συνάνθρωποι μας που αποκαλούν "διαμάντι"και "Πατριωτη" κάποιον που αποκαλει βαρβάρους όσους δεν ομιλουν την Ελληνική γλώσσα, κάποιον που ομιλεί για αφώτιστους. Για να μην αναλωθώ στη αγάπη του για τον Μεταξά και τα λοιπά καθεστώτα.

      Αυτό φίλοι μου είναι ο ορισμος του φασισμού.

      Τελικά η θεωρία του Δαρβίνου κάποιους τους προσπέρασε.
      Λυπάμαι δε περισσότερο που η φασίζουσα και φιλοχουντική συμπεριφορά ενος αξιωματικου αφήνει παγερά αδιάφορους του ανωτέρους του αντι να τους ενοχλεί.
      Είμαι στη 325 σειρά. Τελείωσα τα Σπεν στη Τρίπολη χώρις φυλακή ή κράτηση αλλά γέματος αηδία και απογοήτευση με τις παραπάνω συμπεριφορές.

      Καλή Θητεία σε όλους...

      Διαγραφή
    2. Αντίθετα εσένα η Δαρβινική Θεωρία σε χαρακτηρίζει απόλυτα. Είναι ηλίου φαεινότερον ότι οι πρόγονοί σου ήταν χιμπατζίδες. Δυστυχώς για σένα, στη νοημοσύνη εσύ και οι ομόσταυλοί σου παραμένετε πιθήκια...

      Φιλικά, συνάδελφος της 325.

      Διαγραφή
    3. Μα η Δαρβινική Θεωρία όλους μας "χαρακτηρίζει" (ή καλύτερα περιγράφει τη γενετική μας προέλευση), και το παλικάρι στο οποίο αναφέρεσαι, και εσένα και εμένα. Γιατί το λες, σαν να πρόκειται για προσβολή;

      Διαγραφή
    4. ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΞΕΧΑΣΑΝ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΣΟΥ ΟΙ ΧΙΜΠΑΤΖΙΔΕΣ ΝΑ ΣΟΥ ΔΕΙΞΟΥΝ ΠΩΣ ΣΚΑΡΦΑΛΩΝΟΥΝ ΣΤΑ ΔΕΝΤΡΑ ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΤΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΠΕΡΙ ΔΑΡΒΙΝΙΣΜΟΥ ΣΗΓΟΥΡΑ ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ Η ΑΠΟΔΗΞΗ ΟΤΙ ΟΝΤΩΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΓΩΝΟΙ ΤΩΝ ΧΙΜΠΑΤΖΙΔΩΝ ΕΝΩ Ο ΔΑΡΒΙΝΟΣ ΥΠΟΣΤΥΡΙΖΕΙ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΚΑΤΑΓΩΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΙΘΙΚΟΥΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΡΩΤΗΣΕ ΤΗΝ ΜΑΝΑ ΤΟΥ ΑΝ ΠΗΓΕ ΠΟΤΕ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΙΘΙΚΟ ΑΝ ΜΕ ΠΟΙΑΝΕΙΣ

      Διαγραφή
    5. ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΞΕΧΑΣΑΝ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΣΟΥ ΟΙ ΧΙΜΠΑΤΖΙΔΕΣ ΝΑ ΣΟΥ ΔΕΙΞΟΥΝ ΠΩΣ ΣΚΑΡΦΑΛΩΝΟΥΝ ΣΤΑ ΔΕΝΤΡΑ ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΤΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΠΕΡΙ ΔΑΡΒΙΝΙΣΜΟΥ ΣΗΓΟΥΡΑ ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ Η ΑΠΟΔΗΞΗ ΟΤΙ ΟΝΤΩΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΓΩΝΟΙ ΤΩΝ ΧΙΜΠΑΤΖΙΔΩΝ ΕΝΩ Ο ΔΑΡΒΙΝΟΣ ΥΠΟΣΤΥΡΙΖΕΙ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΚΑΤΑΓΩΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΙΘΙΚΟΥΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΡΩΤΗΣΕ ΤΗΝ ΜΑΝΑ ΤΟΥ ΑΝ ΠΗΓΕ ΠΟΤΕ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΙΘΙΚΟ ΑΝ ΜΕ ΠΟΙΑΝΕΙΣ

      Διαγραφή
  22. ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΤΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΟΧΑΓΟΣ ΜΑΣ ... ΕΙΣΤΕ ΑΠΛΑ ΜΑΛΑΚΙΣΜΕΝΑ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΣΙΦΛΙΚΙ ΣΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΟΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΕΤΕ ... ΜΟΛΙΣ ΤΕΛΕΙΩΣΑΜΕ ΣΠΕΝ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΛΟΧΟΣ ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΜΕ "ΑΛΟΔΑΠΟΥΣ" ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΜΙΛΑΝΕ ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΥΑΤΟΥΣ ΜΑΣ ΑΤΥΧΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΙΧΑΜΕ ΜΟΝΟ 4 ΜΕΡΕΣ...ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΕ ΕΙΣΑΙ ΨΥΧΑΡΑ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Πιθικια νεοελληνες που αποκαλειτε αλλοδαπους τους ομογενεις, φτου σας ξεφτιλισμενοι!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. MAGES STO SPEN POU TELEIWSE PROXTHES TIN 1-11-2013 O LOXAGOS GIANNAKOPOULOS APENEIME TO MAXITOSIMO SE ENAN ALLODAPO KAI 2 ELLINES!!! KATHARA STOUS AXIOUS!!! OPOTE OLA AUTA PERI RATSISMOU EINAI BOURDES!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Πουστοκαραβανάδες που απαντάτε εδώ μέσα! Ο στρατός δεν ήταν επιλογή μας κι όμως υπηρετήσαμε! Δεν με πείραξαν τα αληθινά πυρά απ όλη την ιστορία εδώ πέρα γιατί όντως πρέπει να ξέρουμε να πολεμάμε με αληθινά πυρά! Με πείραξε το θέμα με την ηπατίτιδα και με τις συμπεριφορές! Ειλικρινά έχω αδερφό που μόλις παρουσιάστηκε στην Τρίπολη! Αν του συμβεί κάτι Θα βιάσω όποιον πούστη καραβανά έχει την ευθύνη κι ας με πάνε μέσα για μια ζωή! Α και το να σε γαμάνε δεν σε κάνει άντρα αλλά πούστη! κι αυτό γιατί νιώθετε εθνικά υπερήφανοι για τα γαμήσια που αντέταξε στις γεννητσαροσχολές που επιλέξατε να περάσετε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΝΤΕ ΓΑΜΗΣΟΥ ΡΕ ΠΑΛΙΟΑΔΕΡΦΗ. ΑΜΑ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΣ ΑΣ ΔΗΛΩΝΕΣ ΑΝΤΙΡΡΗΣΙΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ ΚΟΛΟΠΑΙΔΙ. ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΠΟΥΣΤΟΚΑΡΑΒΑΝΑΔΕΣ ΟΠΩΣ ΤΟΥΣ ΛΕΣ ΘΑ ΣΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΝ ΜΠΟΥΝ ΜΕΣΑ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΚΑΤΙ ΜΑΛΑΚΙΣΜΕΝΑ ΣΑΝ ΕΣΕΝΑ ΣΩΘΗΚΑΜΕ. ΑΝΤΕ ΤΡΑΒΑ ΒΑΛΕ ΚΑΝΕΝΑ ΔΑΧΤΥΛΑΚΙ ΝΑ ΣΟΥ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΝΕΥΡΑΚΙΑ ΤΩΡΑ.

      Διαγραφή
  26. o giannakopoulos einai apla o pio maximos loxagos tis elladas..eimaste komanta tou giannakopoulou..2013 st esso 4os loxos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. 2013 ΣΤ ΕΣΣΟ 4ο λόχος απλά καλύτερος λόχος χάρη του λοχαγού μας...μακάρι να ήταν όλα τα μέλη σαν το Γιαννακόπουλο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λοχαγός Σωτήριος Γιαννακόπουλος. Είναι ο λοχαγός που θα ήθελαν όλοι! Πραγματικά χαίρομαι που είναι λοχαγός μου αυτή τη στιγμή!! Αξίζει πολύ παρά πάνω!! Είναι ο άνθρωπος σπαθί! Μπράβο του πραγματικά! Ο Ελληνικός στρατός θα πρέπει να είναι υπερήφανος που έχει έναν τέτοιο λοχαγό!!

      Διαγραφή
    2. σε αυτο φιλε μου Ανώνυμος1 Ιουνίου 2014 - 6:51 π.μ. παρουσιαστηκα τον προηγουμενο μηνα και ειχα λογαχο τον γιαννακοπουλο οντως ειναι ο καλυτερος λοχαγος....και αυτα που δημοσιευσε αυτος για τον γιαννακοπουλο δεν πρεπει να τον ξερεισ και πολυ καλα....

      Διαγραφή
  29. Μετά την επιθεώρηση του Σαββάτου σχετικά με τον ΛΟΧΑΓΟ Σ.ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟ θα σας απαντήσω με μια φράση του Τσε Γκεβάρα: δεν με νοιάζει αν πέσω,αρκεί κάποιος να σηκώσει το όπλο μου και να συνεχίσει να πυροβολεί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. eilkrina opoios pisteuei pws o stratos kanei antres, pws oi stratiwtikoi tha mas swsoun ap tous tourkous, pws oi karavanades thysiazontai gia thn patrida einai polu asteioi.... asteia anthrwpakia einai fovhsmena apo tous anwterous tous! h magia kai o andrismos fainetai sto sevasmo kai sthn katanohsh, na vohthas me anidioteleia.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Τι μαλακιες διάβασα ρε;
    Πριν έρθω στην Τρίπολη διάβασα αυτό το μπλογκ και τρόμαξα. Ερχόμενος εδώ είδα πόσο ΛΑΘΟΣ είστε για αυτόν τον άνθρωπο. Έναν άνθρωπο που αγαπάει το έθνος, δεν είναι ρατσιστής και αγαπάει την δουλειά του.

    Αυτό που κάνει και σας τσούζει είναι ότι ακολουθεί τον στρατιωτικό κώδικα κατά γράμμα και επειδή είστε κακομαθημένοι δεν μπορείτε για μια φορά στην ζωή σας να είσαστε τυπικοΙ.
    Κατά την διάρκεια του ΣΠΕΝ, είχα ένα πρόβλημα και πιο συγκεκριμένα κατά την διάρκεια της νύχτας. Κάλεσα τον κύριο λοχαγό και αυτός ήρθε στο στρατόπεδο παρόλο που δεν υπήρχε άλλος λόγος για να είναι εκει και μου μίλησε σαν να ήταν ένας πολύ καλός φίλος. Ούτε οι φίλοι σας δεν τα κάνουν αυτά και τολμάτε να γράφετε ΜΑΛΑΚΙΕΣ.

    Έχουμε φτάσει να αποκαλούμε κάθε τι πατριωτικό ως φασιστικό και ρατσιστικό. Αίσχος.

    Όπως είπα δεν μ'αρέσει που είμαι στρατιώτης όμως είναι τιμή μου που υπηρετώ την σημαία και ότι συμβολίζει αυτή.

    Τώρα όσοι δεν συμφωνούν με όλα αυτά μπορούν απλά να πάνε ι5, δεν υπάρχουν κυρώσεις έτσι κι αλλιώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. ΑΓΑΠΗΤΕ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΕ (ΠΟΥ ΚΑΤΑΝΟΜΑΖΕΙΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ) ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΟΥ ;
    (ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝ ΕΤΕΙ 2016 ΑΡΑΓΕ ΔΕΝ ΣΕ ΔΕΣΜΕΥΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΠΛΕΟΝ ΜΕ ΤΟΝ ΣΩΤΗΡΙΟ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟ, ΕΦΟΣΟΝ ΕΧΕΙΣ ΗΔΗ ΑΠΟΛΥΘΕΙ).
    ΕΚΑΝΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΤΙΣ ΑΡΜΟΔΙΕΣ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή