Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΝΕΟΣΥΛΛΕΚΤΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΑΠΟ ΚΕΝ ΘΗΒΑΣ: ΥΠΕΚΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΨΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΛΔΥΚ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΛΟΧΑΓΟΥ ΜΑΝΤΩΝΑΝΑΚΗ: «ΘΑ ΠΑΤΕ ΚΥΠΡΟ ΟΠΩΣ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΑΤΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΡΟΔΟ»!!!

Ο συγκεκριμένος αξιωματικός με την εν γένει συμπεριφορά προκάλεσε πολύ αρνητικές εντυπώσεις και έδειξε ότι διατηρεί μια άσχημη σχέση με την αλήθεια, τους νόμους και τον Στρατιωτικό Κανονισμό. Αναρωτιόμαστε, από πού προβλέπεται να λες ψέματα, να εξαπατάς νέους ανθρώπους που υποχρεώθηκαν να καταταγούν στον ελληνικό στρατό και κυρίως, πως μπορεί να μένει ατιμώρητη η βάναυση προσπάθεια των Κλιμακίων του ΓΕΣ που περιφέρονται αυτή την περίοδο στις μονάδες  αναζητώντας εθελοντές για την ΕΛΔΥΚ , τα οποία ακολουθούν αυτές τις απαράδεκτες και παράνομες μεθόδους. Τελικά, αποδεικνύεται ότι αυτή είναι η βασική κατεύθυνση των Επιτελείων και του ΥΠΕΘΑ, για αυτό και τους συγκαλύπτουν.
Οι συνάδελφοι από το ΚΕΝ Θήβας, ενώ χθες είχαν ενημερωθεί σοβαρά και υπεύθυνα από υπαξιωματικό της Πυροβολαρχίας για τα κριτήρια και τους όρους μετάθεσης στην ΕΛΔΥΚ, σήμερα έπεσαν από τα σύννεφα. Το κλιμάκιο του ΓΕΣ όχι μόνο τους απέκρυψε αυτά για τα οποία ενημερώθηκαν από το ΚΕΝ Θήβας και τα οποία αποτελούν επίσημη ανάρτηση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας στο army.gr, αλλά με επιθετική συμπεριφορά, στόμφο και υπεκφυγές απάντησαν στα ερωτήματα τους.
Αναφέρουμε χαρακτηριστικά το παρακάτω διάλογο: όταν φαντάρος ρώτησε τον αρμόδιο αξιωματικό Μαντωνανάκη αν υπάρχει ως ηλικιακό όριο τα 25 έτη, αυτός απάντησε με ύφος χιλίων καρδιναλίων ότι «το άκουσες πουθενά στην ενημέρωση μου;» και όταν οι ίδιοι νεοσύλλεκτοι επεσήμαναν τον εθελοντικό χαρακτήρα της μετάθεσης στην Κύπρο, που μπορούν να αρνηθούν γιατί βρίσκεται εκτός ελληνικής επικράτειας, απάντησε «θα πάτε όπως θα πηγαίνατε στη Ρόδο»!
Εμείς ξαναφέρνουμε στο προσκήνιο την απόρρητη διαταγή του ΓΕΣ, δημοσιευμένη εδώ και χρόνια από τον Π.Κορωναίο, δημοσιογράφο που διατηρούσε την στήλη της Κ.ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ «Φαντάρε που πας» και η οποία προβλέπει τα εξής:
• Ο φαντάρος να είναι μέχρι 25 ετών.
• Να μην κατάγεται από την παραμεθόριο (νησιά-Έβρος).
• Να μην είναι παιδί χωρισμένων γονιών.
• Η σωματική του ικανότητα να μην είναι Ι4.

Επίσης είναι ψέμα ότι «η μετάθεση στην ΕΛΔΥΚ είναι καταρχήν εθελοντική, αλλά αν δεν συμπληρωθεί ο απαιτούμενός αριθμός θα πάτε υποχρεωτικά», καθώς τέτοιος νόμος ή διαταγή δεν υπάρχει!
Απαραίτητος όρος για να πραγματοποιηθεί η μετάθεση στην ΕΛΔΥΚ είναι η σύμφωνη γνώμη του φαντάρου μιας και πρόκειται για Μετάθεση εκτός συνόρων. Οι φαντάροι ορκίστηκαν να υπηρετούν το Σύνταγμα και την Άμυνα της χώρας. Αρνούνται λοιπόν να βγουν εκτός ελληνικής επικράτειας. Και είναι Δικαίωμα μας.
Εμείς απαιτούμε από το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ και το ΓΕΣ να δημοσιεύσει τώρα την σχετική διαταγή, το σχετικό προεδρικό διάταγμα και το σχετικό νόμο που περιγράφει τα όσα αναληθή ισχυρίζονται. Η ευθύνη βαρύνει αποκλειστικά τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Π.Παναγιωτόπουλο και τον αρχηγό ΓΕΣ. Λένε συστηματικά ψέματα και παραπλανούν την ίδια στιγμή που βολεύουν με κάθε τρόπο τα βύσματα των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ.
Οι επιλογές τους είναι ταξικές, ρουσφετολογικές και επικίνδυνες. Επειδή ξέρουν ότι το πολεμικό θερμόμετρο στην Κύπρο είναι πιθανόν να ανέβει το επόμενο διάστημα, κρύβουν τα πράσινα και γαλάζια παιδιά στο ΠΕΝΤΑΓΩΝΟ και στις ρουσφετολογικές θέσεις, στέλνοντας ως αναλώσιμους στο στόμα του λύκου τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ στην Κύπρο.
Η μετάθεση στην ΕΛΔΥΚ είναι μια πολύ επικίνδυνη, κουραστική και δαπανηρή υπόθεση. Το κόστος μετακίνησης μετά την κατάργηση των καταστάσεων επιβίβασης είναι τεράστιο για την λαϊκή οικογένεια που πλήττεται από την ανεργία, τις περικοπές σε μισθούς-συντάξεις. Οι καμπάνες πέφτουν με το παραμικρό σε μονάδες που βρίσκονται σε πολεμική ετοιμότητα και η εντατικοποίηση χτυπά κόκκινο.
Όμως λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο. Τόσο οι φαντάροι, όσο οι οικογένειες τους και οι φίλοι τους είναι ενήμεροι για τα δικαιώματα του ΦΑΝΤΑΡΟΥ-ΠΟΛΙΤΗ ΜΕ ΣΤΟΛΗ και τα υπερασπίζονται με κάθε τρόπο.
Οι απειλές τους περί δυσμενής μετάθεσης όσων αρνηθούν τη μετάθεση στην ΕΛΔΥΚ είναι κούφια λόγια-ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΠΟ ΑΥΤΑ!
Τέλος, καλούμε τον ΥΕΘΑ Π.Παναγιωτόπουλο και τον Α/ΓΕΣ να αντιμετωπίσουν τη παραβατική συμπεριφορά των στελεχών που βρίζουν και αυθαιρετούν.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ                  
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
Diktiospartakos.blogspot.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου