Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΣΠΕΝ ΤΡΙΠΟΛΗΣ.

Με χαρά μας αντικρίσαμε πληθώρα σχολίων στο κείμενο που αναρτήσαμε στις 20 Μαρτίου 2013 όσον αφορά τα τεκταινόμενα της εκπαίδευσης ΣΠΕΝ στο 11ο Σύνταγμα Πεζικού στην Τρίπολη. Το ότι το άρθρο αυτό συνοδεύτηκε από τόσο μεγάλες αντιδράσεις στα σχόλιά του από διάφορες «φωνές του δικαίου», σημαίνει μάλλον ότι άγγιξε ευαίσθητες χορδές με τη δημοσίευση των απαράδεκτων γεγονότων που συνέβαιναν. Μετά χαράς λοιπόν να διευκρινίσουμε περαιτέρω κάποια πράγματα και να απαντήσουμε στα σχόλια.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ: «Όταν έρθει ο εχθρός, εσύ θα είσαι ανεκπαίδευτος στρατιώτης»
Ακόμα μια φορά απαντάμε σε αυτό το επιχείρημα. Ο εχθρός είναι ήδη εδώ, μας καταστρέφει τη ζωή μέρα με τη μέρα όλο και περισσότερο, και ειδικά τη γενιά μας, μόλις απολυθούμε από τον Ελληνικό Στρατό, μας ρίχνει στην πείνα, την ανεργία, τη μετανάστευση. Πρωτίστως ενάντια σε αυτόν τον εχθρό θα μάθουμε να μαχόμαστε, ενάντια σε αυτόν θα είμαστε ετοιμοπόλεμοι. Και άλλωστε, αυτός είναι και ο πραγματικός εχθρός, ο οποίος με μεγάλη μαεστρία κρατάει την ιμπεριαλιστική κόντρα μεταξύ Ελλάδας – Τουρκίας όλα αυτά τα χρόνια, και καλλιεργεί το ελληνοτουρκικό μίσος μεταξύ των λαών.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ: «Είσαι στρατιώτης, όχι πρόσκοπος»...

Πρόκειται για το πιο αστείο και παιδιάστικο επιχείρημα που μπορεί να ακούσει κανείς. Και απαντάμε στους κομάντο του πληκτρολογίου που θα πουν ότι στο στρατό ήρθες «για να γίνεις άντρας», «για να σκληραγωγηθείς», ότι δηλαδή στρατιώτης τι σημαίνει; Να ζει σε ζωώδες περιβάλλον; Να ζει καθημερινά με την πιθανότητα «ατυχήματος»; Ως στρατιώτες και όχι ως πρόσκοποι διεκδικούμε πάνω απ’ όλα να δίνεται βάρος στη διαφύλαξη της σωματικής μας ακεραιότητας από «ατυχήματα», απαιτούμε να ζούμε σε ένα βιώσιμο περιβάλλον και όχι σε τρώγλες. Αυτό πολύ απλά στην εκπαίδευσή μας στην Τρίπολη δε γινόταν.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ «ΠΥΡ ΚΑΙ ΚΙΝΗΣΗ» ΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΥΡΑ.

Είναι γεγονός και καλά θα κάνετε να μην κρύβεστε πίσω από το δάχτυλό σας αγαπητά στελέχη του 11ου ΣΠ που απαντάτε στα σχόλια (μήπως κι εσείς διατηρείτε την ανωνυμία σας τελικά; Μήπως είστε άνανδροι κατά τα λεγόμενά σας;) ότι κι εσείς οι ίδιοι σχολιάζατε στις κλάσεις (εκεί που ήταν μαζεμένα τα 260 άτομα και δεν τους εξηγούσε κανείς τι να κάνουν) πριν και μετά το «πυρ και κίνηση» ότι οι μισοί και παραπάνω στρατιώτες «δεν ξέρουν που τους παν τα τέσσερα». Σημαίνει ή δε σημαίνει αυτό ότι υπάρχει κίνδυνος ατυχήματος; Ο ΈΝΑΣ και μοναδικός αξιωματικός βολής την ώρα της άσκησης είναι ποτέ δυνατόν να προλάβει το λάθος 10-15 ατόμων που ανοίγουν πυρ ταυτόχρονα; Και για να δηλώνει ο κ.Γιαννακόπουλος ότι «κάποιες απώλειες πρέπει να δικαιολογούνται» δημόσια, σημαίνει ξεκάθαρα ότι ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΑΤΥΧΗΜΑΤΟΣ. Για το οποίο μάλιστα, δεν πρέπει να τιμωρηθεί και κανείς, σύμφωνα με τον υπολοχαγό.

Μία ακόμα ερώτηση που δεν απαντήθηκε. Όταν επί δεκαετίες το «πυρ και κίνηση» γινόταν χωρίς πραγματικά πυρά, ο ΕΣ εκπαίδευε προσκόπους;

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ Νο3: «Υπερασπίζεσαι τα βύσματα της Αθήνας»...

Είναι γεγονός και δεν πρόκειται να το αρνηθούμε αυτό, ότι μεγάλο μέρος των στρατιωτών που βρίσκονται και υπηρετούν στα στρατόπεδα της Αθήνας είναι με τις λεγόμενες «βυσματικές» μεταθέσεις. Υπάρχει όμως και ένα μεγάλο κομμάτι που υπηρετεί στην Αθήνα γιατί το έχει πραγματική ανάγκη και τον καλύπτει ο νόμος. Είτε είναι προστάτες, είτε ομογενείς, είτε πολύτεκνοι, είτε με βαριά άρρωστο ή ανάπηρο γονέα. Ούτως ή άλλως, εμείς παλεύουμε και απαιτούμε ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης στα στρατόπεδα ανεξαιρέτως για όλους τους στρατιώτες, καταγγέλλοντας και παλεύοντας όμως ταυτόχρονα και ενάντια στη βυσματοκρατία.

Παρ’ όλα αυτά, επιτρέψτε μας ένα σχόλιο. Ακούγεται υπερβολικά γελοίο να κατηγορούν εμάς ότι υπερασπιζόμαστε «βύσματα», αυτοί που μια ζωή αναπαράγουν τη βυσματοκρατία, αυτοί που αλλάζουν αποφάσεις άρδην μετά από ένα «τηλεφώνημα», αυτοί που ενδεχομένως κάποια στιγμή να διορίστηκαν και να ανελίχθηκαν έτσι! Αλλά ακόμα και κάποιος να ανελίχθηκε ή να διορίστηκε στον ΕΣ με καθαρό το μέτωπό του, δε μπορεί να μας κατηγορεί γιατί εργάζεται και αναπαράγει έναν μηχανισμό τόσο σάπιο που θυμίζει ακόμα ελληνικό δημόσιο τις «χρυσές» εποχές του! Αν λοιπόν σας ενοχλούν τόσο τα βύσματα και οι άδικες μεταθέσεις όσο κι εμάς, καταγγείλτε το, και σταματήστε να το αναπαράγετε. Μην το στρέφετε εναντίον μας λοιπόν, γιατί η ανυπόστατη χρήση του σαν επιχείρημα αποκαλύπτει και την έλλειψη χρήσης άλλων.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΑΛΕΤΕΣ, ΗΠΑΤΙΤΙΔΑ ΚΑΙ ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Εδώ τα πράγματα είναι πιο απλά. Τονίσαμε στο προηγούμενο κείμενο ότι οι τουαλέτες με το πανηγύρι ακαθαρσιών ήταν οι εξωτερικές του στρατοπέδου, αυτές ακριβώς που αναφέρει ένα σχόλιο «οι 40 τουαλέτες λίγο πριν το ΚΨΜ, στα αριστερά», από τις οποίες δεν ήταν βουλωμένες γύρω στις 15.

«Τις τουαλέτες τις βουλώνατε μόνοι σας» λέει ένα σχόλιο, το οποίο –τραγική σύμπτωση- ήταν και τα λόγια του υπολοχαγού ως δικαιολογία που δεν φτιάχνονταν. Ας υποθέσουμε λοιπόν, ότι στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του 11ου ΣΠ κάποιοι «κακοί στρατιώτες» θέλουν θελημένα να βουλώσουν τις τουαλέτες. Ακούγεται πιο λογικό να τιμωρηθούν όλοι με ένα μαζικό καψόνι και να βγαίνουν εκτός κτηρίου, να περπατούν 100 μέτρα για να χρησιμοποιήσουν κάποιες τουαλέτες μες την βρωμιά, παρά να γίνει κάποια κίνηση έτσι ώστε να επισκευαστούν οι πρώτες. Τα συμπεράσματα δικά σας.

Και όσον αφορά τα κρούσματα ηπατίτιδας, το καλό είναι ότι δε βγήκε κανείς στα σχόλια να το αρνηθεί. Η ερώτησή μας λοιπόν, άσχετα με το αν η ηπατίτιδα κόλλησε μέσα στο στρατόπεδο ή όχι, είναι η εξής: «Γιατί δεν ελήφθησαν αμέσως μέτρα ασφαλείας (απολυμάνσεις, αποστειρώσεις κλπ) όταν έγινε γνωστό ότι υπήρξαν στρατιώτες με ηπατίτιδα στο στρατόπεδο;» Η ερώτηση είναι απλή, πόσο μάλλον όταν οι στρατιώτες χρησιμοποιούσαν για μέρες τις εγκαταστάσεις (θαλάμους, τουαλέτες, λουτρά) και θα χαρούμε να δούμε στα σχόλια του παρόντος άρθρου ότι, έστω και καθυστερημένα, ελήφθησαν μέτρα ασφαλείας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ.

Δυο με τρία σχόλια αναφέρονταν στο ήθος του και στο πόσο εξαιρετικός άνθρωπος είναι ο Υπολοχαγός Σωτήριος Γιαννακόπουλος. Ρόλος του Δικτύου Ελευθέρων Φαντάρων Σπάρτακος και της Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων δεν είναι να αναδείξουν στελέχη σε «καλούς» και «κακούς». Ρόλος μας είναι να αναφέρουμε γεγονότα τα οποία μας θίγουν, ως πολιτικά σκεπτόμενα άτομα μέσα και έξω από τα στρατόπεδα, ως ανθρώπων που διεκδικούν την αξιοπρέπειά των ίδιων και των συναδέλφων τους. Πριν λοιπόν αρχίσετε να χύνετε δάκρυα για το πόσο τον αδικήσαμε, σας υπενθυμίζουμε: Διαρκής απειλή καμπάνας για το παραμικρό και αν κάνεις το λάθος να «κρίνεις» απόφαση του λοχαγού, αύξηση της ποινής σου και στρατοδικείο! -Προφανώς και δε δεχόμαστε την «στρατιωτική αρχή» που λέει ότι μεταξύ ανώτερου και στρατιώτη πάντα κερδίζει ο ανώτερος (έγινε αναφορά σε αυτό σε ένα σχόλιο). Γι’ αυτό άλλωστε υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα του συνδικαλισμού μέσα στο στρατό.

- Επίσης: ρατσιστική συμπεριφορά. Εντελώς ανυπόστατο και άκυρο αυτό που αναφέρεται σε ένα σχόλιο, ότι οι ομογενείς (ή αλλοδαποί) στρατιώτες έμπαιναν ως γραφείς ή κάτι τέτοιο (ως γραφείς έμπαιναν βύσματα πρώτης τάξεως). Και υπενθυμίζουμε πως σε όποιον τολμούσε να αρθρώσει λέξη η απάντηση ήταν «θέλεις να μου σκοτώσεις την οικογένεια, να μου κάψεις το αυτοκίνητο;».

Ακόμα και αν είχε δεχθεί παλαιότερα απειλές, ακριβώς αυτή η μέθοδος είναι που έχει εκτινάξει σε δημοτικότητα τη Χρυσή Αυγή. Έκλεψε ένας μετανάστης, άρα όλοι οι μετανάστες είναι εν δυνάμει εγκληματίες, στο ίδιο σακί. Να τοποθετηθεί δημόσια ο υπολοχαγός, κατά του ρατσισμού, του φασισμού, και της Χρυσής Αυγής, και όχι να λέει «εγώ πάντως κοιμάμαι σπίτι πάντα με το όπλο γεμάτο».

Να μας εξηγήσουν επίσης οι «φωνές της αλήθειας» του προηγούμενου άρθρου πώς ένας εξαίρετος άνθρωπος έχει περάσει στρατοδικεία και ενδεχομένως να έχει τιμωρηθεί με στερήσεις βαθμού; Και αν θεωρείται ικανός εκπαιδευτής ένα στέλεχος που έχει κάνει όλα όσα περιγράψαμε, άλλοι τόσοι συνάδελφοί του ανά την Ελλάδα που δεν τα κάνουν, είναι ανίκανοι εκπαιδευτές;

Ας μην κοροϊδευόμαστε.

Εσείς που απαντάτε στα σχόλια εκ μέρους των στελεχών του 11ου ΣΠ (μπορεί να είστε και οι ίδιοι), εάν θέλετε να προστατέψετε συναδέλφους σας, απλά πείστε τους να αλλάξουν συμπεριφορά.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ   

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

Diktiospartakos.blogspot.com

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437

3 σχόλια:

  1. «Φίλοι» νεοταξίτες, διεθνιστές, ισοπεδωτές των πάντων μην προσπαθείτε αδίκως. Με την Γκεμπελική τακτική σας (Ρίξε λάσπη … όσο και να σκουπιστεί ο άλλος στο τέλος κάτι θα του μείνει)δεν πείθετε πια ούτε και τους πλέον αφελείς. Δυστυχώς για εσάς και τους ελάχιστους ομοϊδεάτες σας ο κόσμος σας έχει πάρει χαμπάρι. Για όλους εσάς που κάποτε αγωνιστήκατε με νύχια και με δόντια για να μην υπάρχει Έλληνας από την Λάρισα και πάνω και που σήμερα προσπαθείτε με κάθε τρόπο να διαστρεβλώσετε την αλήθεια διαβαλόντας το στράτευμα βάλτε το καλά κατά νου: Στις χαλεπές μέρες που ζει ο τόπος μας και ενώ το μέλλον προβάλει δυσοίωνο και ζοφερό, ο θεσμός που εμπιστεύεται σταθερά ο Έλληνας είναι οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας. Κι αυτό, όσο και να προσπαθείτε δε μπορείτε να το αλλάξετε. Γιατί απλά οι ΕΔ είναι κομμάτι βγαλμένο από τα σπλάχνα του Ελληνικού Λαού. Είναι οι γονείς μας, τ’ αδέλφια μας, οι θείοι, τ’ ανίψια μας , το ίδιο μας το είναι. Είναι αυτοί που με το αίμα τους πότισαν το δέντρο της ελευθερίας. Και αυτοί που τις διοικούν είναι στην συντριπτική τους πλειοψηφία άνθρωποι με υψηλή αίσθηση του καθήκοντος και βαθιά αγάπη για την πατρίδα. Άνθρωποι που όρισαν στη ζωή τους να «φυλάγουν Θερμοπύλες». Καταλαβαίνω βέβαια πως αυτά αποτελούν «ψιλά γράμματα» για κάποιους απάτριδες σαν εσάς και τα αφεντικά σας. Για κάποιους σαν εσάς της «υψηλής διανόησης» και «θολοκουλτούρας», που ρήμαξαν την πατρίδα. Ωστόσο σε ένα πράγμα θα συμφωνήσω μαζί σας. Ο εχθρός είναι πράγματι εντός των πυλών. Και δεν είναι άλλος παρά εσείς, οι πεμπτοφαλαγγίτες, που λυσσαλέα προσπαθείτε να κάμψετε το φρόνημα του στρατεύματος. Για ένα μόνο πράγμα αναρωτιέμαι: Είστε πράγματι τόσο αφελείς ώστε να «καταπίνετε αμάσητο» ότι σας «σερβίρει» ο κάθε επιτήδειος ή είστε τόσο πωρωμένοι που δεν βλέπετε πλέον πέρα από την μύτη σας; Σε κάθε περίπτωση, ανίκανοι ή ανόητοι, άνθρωποι σαν εσάς μόνο ζημιά μπορούν να προκαλέσουν στον τόπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πες τα Χρυσόστομε 4:47...αλλά πλέον όλοι ξέρουμε ποιος κρύβεται πίσω από τέτοια site...άδικα προσπαθείτε να καμψετε το ηθικό του στρατευματος... ΣΕ αποστομωσε παλι αρχισυντακτη, ''δηθεν'' στρατιωτη που υπηρετησες στο 11 Σπ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή