Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΑΘΗΤΗΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ ΣΕ ΣΤΡΑΤΟ-ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ-Ε.Ε.-ΔΝΤ-ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΕΝΤΕΙΝΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΗΝ ΝΕΟΛΑΙΑ (60% ΑΝΕΡΓΟΙ ΝΕΟΙ ΕΩΣ 25 ΕΤΩΝ) ΚΑΙ ΜΑΣ ΣΠΡΩΧΝΟΥΝ ΚΡΕΑΣ ΣΤΑ ΚΑΝΟΝΙΑ ΤΟΥΣ

Τα τελευταία χρόνια, ολοένα και περισσότερο επεκτείνεται η διείσδυση των μιλιταριστών στα σχολεία. Η εμφάνιση στρατιωτικών στις αίθουσες διδασκαλίας, οι οργανωμένες σχολικές επισκέψεις σε μιλιταριστικά σόου (επιδείξεις πολεμικών αεροσκαφών, περιήγηση στο γνωστό γερμανικό υποβρύχιο ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ, που γέρνει κλπ) θεωρήθηκαν ως απαραίτητη προϋπόθεση για την στρατολόγηση της νεολαίας ως Μισθοφόρος Στρατιώτης, στο πλαίσιο του θεσμού των ΕΠ.ΟΠ. Το πολιτικό και στρατιωτικό κατεστημένο θέλει να εκμεταλλευτεί το γεγονός ότι όσο η ανεργία θεριεύει και τα αδιέξοδα των νέων ανθρώπων εξαιτίας της ταξικής κυβερνητικής πολιτικής και των μνημονίων εντείνονται, τόσο ο Στρατός και η Αστυνομία φαντάζουν ως μια επαγγελματική κατοχύρωση.

Καθώς όμως λεφτά δεν υπάρχουν πλέον για Μισθοφόρους, το βάρος της κυρίαρχης προπαγάνδας έπεσε στο θεσμό της εφεδρείας: ΟΒΑ-ΕΦΥΕΣ, Τάγματα Εθνοφυλακής, Μοίρες Καταδρομών, Λέσχες Εφέδρων κλπ., το βασίλειο των εθνικιστών και φασιστών, επιχειρήθηκε να διαφημιστούν στην νεολαία και να δώσουν διέξοδο στην ανυπαρξία επιλογών της, γιατί το κράτος αναζητά όσο πιο φθηνό κρέας για τα κανόνια, εντός και εκτός συνόρων.
Ετσι και αλλιώς έχουν φτηνύνει τις ζωές μας: εμείς θα πληρωθούμε χαμηλότερο μεροκάματο, θα είμαστε οι περισσότεροι άνεργοι, θα φύγουμε μετανάστες...για να σώσουν αυτοί τα κέρδη και τις μίζες τους...

Στο πλαίσιο επομένως αυτό διαβάζουμε ότι από την 5 Μαρ έως την 9  Απρ 13 στο πλαίσιο του επαγγελματικού προσανατολισμού των μαθητών Γυμνασίων – Λυκείων, πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις  1.295 καθηγητών και μαθητών συνολικά στην Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων και πιο συγκεκριμένα: 1ο Γυμνάσιο Αργυρούπολης, 6ο Γυμνάσιο Γλυφάδας, 5ο Γυμνάσιο Ζωγράφου, 57ο Γυμνάσιο Αθηνών, 2ο Γενικό Λύκειο Αλίμου,  1ο Γυμνάσιο Περιστερίου, 4ο Γυμνάσιο Αλίμου, 2ο Γυμνάσιο Αργυρούπολης, Γυμνάσιο Αμαρουσίου «Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ» , 8ο  Γυμνάσιο Αχαρνών, Μουσικό Σχολείο Αλίμου, 3ο  Γυμνάσιο Αλίμου , 2ο Γυμνάσιο Βάρης, 1ο  Γυμνάσιο Αρτέμιδος, 5ο Γυμνάσιο Αγίου Δημητρίου , 2ο Γυμνάσιο Καλλιθέας, 8ο Γυμνάσιο Γλυφάδας.
Αναρωτιόμαστε όμως, αν οι υπεύθυνοι της σχολής θα αναφερθούν στα καψόνια, στην εντατικοποίηση και στα τσαλάκωμα της προσωπικότητας των σπουδαστών που συντελείται με οργανωμένο τρόπο κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης. Όπως και σε όλες τις Στρατιωτικές Σχολές. Θα τους ενημερώσουν για την οργανωμένη δράση πυρήνα Ναζιστών Ευέλπιδων που μετέτρεψαν την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου σε Χουντικό Γλέντι, γιορτή που αποκαλύψε και κατέκρινε ο Τύπος, αλλά οι υπεύθυνοι έμειναν ατιμώρητοι και τώρα δρουν ανενόχλητοι στις μοναδές.
Θα βρουν άραγε χρόνο οι υπεύθυνοι να μιλήσουν για τον νέο ρόλο του Ελληνικού Στρατού και άρα του Στρατιωτικού. Πλέον και μετά τις αποφάσεις των ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ, οι νέοι υπαξιωματικοί-αξιωματικοί καλούνται να εκπαιδευτούν και να συμμετέχουν σε Αποστολές Καταστολής των κοινωνικών κινημάτων, στρέφοντας τα όπλα τους ενάντια στον αγωνιζόμενο εργαζόμενο λαό και να πάρουν μέρος σε ιμπεριαλιστικές αποστολές εκτός συνόρων, για να μπορούν να κλείνουν κερδοφόρες συμφωνίες οι Έλληνες επιχειρηματίες.

Θα αναφέρει κανείς στους μαθητές ότι οι Στρατιωτικές Σχολές βγαίνουν εκτός των Πανελλαδικών Εξετάσεων και πλέον απαιτείται το πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων που επιβάλλει ο σύγχρονος Κοινοβουλευτικός Ολοκληρωτισμός. Δηλαδή,οι πολιτικοί των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ ετοιμάζονται να εφαρμόσουν και στις Στρατιωτικές Σχολές ότι έκαναν τόσα χρόνια με τους ΕΠ.ΟΠ., όπου ο υποψήφιος μισθοφόρος στρατιώτης έπρεπε «να φιλήσει την κατουρημένη ποδιά» του βουλευτή, του νομάρχη και δημάρχου, του μητροπολίτη και γνωστού στρατιωτικού, για να τον επιλέξουν. Διαφθορά, πελατειακές σχέσεις, εθνικισμός, μισαλλοδοξία, ψηφοθηρία είναι τα συστατικά του μηχανισμού παραγωγής του νέου αδίστακτου Πραιτοριανού του συστήματος, που δε θέλει συνδικαλισμό στις Ένοπλες Δυνάμεις, αλλά στρατιωτάκια ακούνητα και αμίλητα. Που θα καταδιώκουν όποιον αμφισβητεί τις κυρίαρχες επιλογές της Νέας Καπιταλιστικής Ιμπεριαλιστικής Τάξης Πραγμάτων, εντός και εκτός συνόρων.
Θα ενημερώσει κανείς τους μαθητές για τις προσπάθειες Συνδικαλισμού στις Ένοπλες Δυνάμεις, που πυροδοτούν οι περικοπές κια η αδυναμία των στρατιωτικών να μεγαλώσουν με αξιοπρέπεια τα παιδιά τους, ότι τρώνε σε συσσίτια και αρκετοί από αυτούς ψάχωουν στα σκουπίδια; Για τις αυτοκτονίες φαντάρων και μονίμων στελεχών στον Έβρο...
Θα τους μιλήσει κανένας υπεύθυνος της Σχολής για την καταστολή του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του ΑΓΕΕΘΑ Κωσταράκου που καταδιώκει τους συνδικαλιστές; Θα τους ενημερώσει για τον κομματικό έλεγχο στις Ένοπλες Δυνάμεις όπου οι Κρίσεις και οι Μεταθέσεις δεν καθορίζονται από την Αξιοκρατία και τις υπηρεσιακές ανάγκες αλλά τις αντιδραστικές Ενώσεις Αποστράτων και τη μοιρασιά μεταξύ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ;
Τέλος, οι υπεύθυνοι της σχολής θα χρησιμοποιήσουν ξανά τα «ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα». Θα αναφερθούν σε «εθνικούς κινδύνους», στο ότι «χρειάζεται στρατός για να υπερασπίζει την άμυνα της χώρας και την εδαφική ακεραιότητα» κλπ. κλπ. κλπ. Αλήθεια, ποια άμυνα υπεράσπιζε ο ελληνικός στρατός όταν βρισκόταν σε 15 χώρες; Ποιος ήταν ο εχθρός της 71ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας στην Παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη, όταν ο στρατός έστρεψε τα όπλα σε διαδηλωτές, λαμβάνοντας θέση πίσω από τα ΜΑΤ;
Ποια είναι τα ανώτερα ιδανικά των αξιωματικών και υπαξιωματικών, τελικά; Αυτοί δεν παρακαλούσαν και παρακαλούν τους πολιτικούς και τους διοικητές τους, για να τους στείλουν στα Βαλκάνια και στο Αφγανιστάν, στις κατοχικές δυνάμεις του ΝΑΤΟ, ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ και ΟΗΕ, ώστε να βουτήξουν το διπλό και τριπλό μισθό;
Καλούμε τη ΔΟΕ-ΟΛΜΕ-τοπικές ΕΛΜΕ να μπλοκάρουν την είσοδο του μιλιταρισμού και εθνικισμού στα σχολεία. Μακριά η προπαγάνδα του πολέμου, της μισαλλοδοξίας και του ρατσισμού από την νεολαία. Όλοι αυτοί που απαγορεύουν τους μαθητικούς αγώνες και κραυγάζουν ότι δε θέλουν την είσοδο της πολιτικής στα σχολεία,ουσιαστικά επιθυμούν να περιφρουρήσουν την ύπαρξη και ανενόχλητη δράση της κυρίαρχης αστικής πολιτικής και την αναπάντητη κρατική προπαγάνδα.
Κανένας νέος Μισθοφόρος στον Στρατό και στις Δυνάμεις Καταστολής. Ούτε ένα ευρώ για εξοπλισμούς.
Οι νέοι άνθρωποι καλούνται να δώσουν τη μάχη της μόρφωσης, της δημιουργίας, του πολιτισμού, της ειρήνης.


Είναι η μόνη μάχη που τους πρέπει. Μια μάχη που πρέπει να δοθεί μαζί με το σύνολο του κόσμου της εργασίας, ενάντια στην κυβέρνηση, τα μνημόνια, την Ε.Ε.,το ΔΝΤ και το ΝΑΤΟ.
Με προοπτική την κατάργηση του παράλογου καθεστώτος εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, για την ανατροπή της δικτατορίας των νόμων της Αγοράς και του Κέρδους, για την κοινωνική Απελευθέρωση.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
Diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου