Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

ΤΙ ΑΠΕΔΕΙΞΕ Η ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΛΟΠΗ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝ ΤΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΤΟ 745 ΒΜΧ ΣΤΟ ΜΕΝΙΔΙ (ΚΑΠΟΤΑ)

Η δημοσιοποίηση της παράνομης ενέργειας του εν λόγω αξιωματικού δεν είχε ως αποκλειστικό μέλημα την ανάδειξη και καταδίκη της, ούτε φυσικά να σπιλώσει έναν ολόκληρο κλάδο.   Κυρίως θελήσαμε να αναδείξουμε τα ακραία αδιέξοδα που έχει προκαλέσει η εφαρμογή της κυβερνητικής πολιτικής και του ΥΕΘΑ Π.Παναγιωτόπουλου σε όλο το προσωπικό. Δεν έχουν περάσει πολλές μέρες από μια ακόμη αυτοκτονία ένστολου εξαιτίας των οικονομικών προβλημάτων, ενώ στο ίντερνετ (γιατί στις εφημερίδες, τα ραδιόφωνα και τις τηλεοράσεις τους δεν περνάει καμιά είδηση που αμαυρώνει το κυβερνητικό έργο) θα διαβάσεις κείμενα που αναφέρονται σε στελέχη που κλέβουν σούπερ μάρκετ, ζουν με τα συσσίτια στρατού-εκκλησίας ή ψάχνουν στους κάδους των σκουπιδιών!

Αυτή η πραγματικότητα ωθεί στην παραβατικότητα. Όμως για αυτή την κατάσταση υπάρχουν συγκεκριμένες πολιτικές ευθύνες. Δεν συγκαλύπτονται από τα λάθη και τις μεμονωμένες παραβάσεις.

Η είδηση όμως προκάλεσε σχόλια και συζητήσεις που αποκαλύπτουν σκοτεινές πτυχές της καθημερινότητας των Ενόπλων Δυνάμεων. Αναγνώστες καταγγέλλουν σκάνδαλα στις Λέσχες Αξιωματικών: «από λαδάκι....όσπρια...καύσιμα..κρεατάκι από τις λέσχες...τι γίνεται βρε παιδιά; το μεγάλο πλιάτσικο αναμένεται...».

Πρώην φαντάροι αναφέρουν « ..το συνήθης σπορ, αρκετών της επιμελητείας να ξεχνάνε να δίνουνε τους "μισθούς" των στρατιωτών, δεν πιστεύω να έπεσε κανένας από τα σύννεφα πάλι, χρόνια γίνετε αυτή η δουλειά και από πολλούς δυστυχώς..». Επίσης, άλλος έφεδρος αναφέρει κλεψιά από μόνιμο προσωπικό στα ώνια:  «Ως οπλίτης σε φυλάκιο ακριτικής νήσου παρατήρησα τα περίφημα εβδομαδιαία "ώνια" να παραδίδονται κατά το ήμισυ. Σε σχετική έρευνα μου, ανακάλυψα ότι το στέλεχος που ήταν υπεύθυνο για του εφοδιασμό μας, παρακρατούσε το έτερον ήμισυ των εφοδίων μας για ίδια χρήση. Φυσικά ο διοικητής της μονάδας, με το που έλαβε γνώση τον καθάρισε με συνοπτικές διαδικασίες. Μένω πάντως με μια πικρή ανάμνηση και κυρίως με μια αναπάντητη απορία: πως τέτοια ζώα καταφέρνουν και διεισδύουν στο στράτευμα και υπηρετούν υποτίθεται την πατρίδα; Τέτοια γαϊδούρια είναι επικίνδυνα εν γένει και η μόνη τιμωρία που τους αρμόζει είναι απόταξη».

Εύλογα τα ερωτήματα:

Ποιος ο ρόλος των αξιωματικών στις οικονομικές υπηρεσίες και του διοικητή της μονάδας;

Ποιος ο ρόλος των επιθεωρήσεων; Γίνονται μόνο για το θεαθήναι και για δημόσιες σχέσεις;

Τελικά, υπάρχει ανεξέλεγκτο ή συγκάλυψη; Ποιος μπορεί να διασφαλίσει τον κόπο του λαού μας;

Ποιος τελικά θα υπερασπίσει τα δικαιώματα των Φαντάρων;

Γιατί προκαλεί οργή και αγανάκτηση στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας το αίτημα για ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ των Φαντάρων; Γιατί καταδιώκουν τους συνδικαλιστές στρατιωτικούς;

Γιατί από όλο το κύκλωμα της μίζας και της διαφθοράς στις πολεμικές προμήθειες, πολιτικών των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και στρατιωτικών-δημοσιογράφων, βρίσκεται υπόδικος μόνο ο Α.Τσοχατζόπουλος και ο Γ.Σμπώκος;

Από την άλλη μεριά βεβαίως, παρακολουθώντας το διάλογο που προκάλεσε η συγκεκριμένη ανάρτηση, δε μπορεί παρά με θλίψη να διαπιστώσει κανείς τις προτεραιότητες που θέτουν συγκεκριμένα τμήματα του μόνιμοι προσωπικού των Ε.Δ., που κυριαρχούνται από συντεχνιασμό, εθνικισμό και μιλιταρισμό.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΤΟ ΓΟΗΤΡΟ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΠΑΝΩ ΑΠ΄ ΟΛΑ

«Όταν γινόταν το πάρτυ των προμηθειών (50 δις) στο υπουργείο άμυνας που ήταν όλοι οι τιμητές της πληροφόρησης ; Αυτά βέβαια δεν λέγονται διότι το σύστημα εξουσίας (πολιτικοί - μμε) είναι συγκοινωνούντα δοχεία και αυτοπροστατεύονται. Ο λαός λέει "κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει". Τώρα μας προέκυψαν όλοι οι έντιμοι ηθικολόγοι. Και αυτό αποτελεί μία άλλη σοβαρή διάσταση της οικονομικής κρίσης. Οι ΕΔ είναι υψηλά στη συνείδηση του λαού, όσο και να βάλλονται».

ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ-ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ

«Ναι μια ζωή οι ΕΜΘ και οι Εποπ είναι οι χειρότεροι...όσοι είναι των παραγωγικών σχολών είναι γαλαζοαίματοι οι ''μεγάλοι'' ηγέτες...και που είναι τώρα που το έθνος εξαφανίζεται;;; κρύβονται στα πολιτικά γραφεία μήπως τους κάνουν στρατηγούς. Πάντως οι περισσότεροι παρά την μόρφωση τους θυμάμαι ήταν οι χειρότεροι άνθρωποι»

 «Ο κλέφτης μάλλον θα είναι ΕΜΘ. Οι απόφοιτοι παραγωγικής σχολής δεν κάνουν τέτοια πράγματα, έχουν αξίες, μόρφωση, ηθική και αποτελούν πρότυπο για τους νέους....»

«ΩΡΑΙΑ ΑΚΟΥΓΕΤΕ ΤΟ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ ΕΕΕ... ΤΙ ΒΑΘΜΟ ΦΕΡΕΙ Ο "ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ"...ΓΙΑΤΙ ΑΚΙΩΜΑΤΙΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΕΒΓΑΛΕ ΤΗ ΣΧΟΛΗ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ. ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ, ΑΠΟ ΣΜΥ Η ΑΠΟ ΑΡΒΥΛΟΦΥΛΑΚΕΣ, ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΛΑΝΤΖΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΑΞΙΨΜΑΤΙΚΟΙ, ΑΠΟ ΕΠΟΠ ΔΕΚΑΝΕ ΜΕΧΡΙ ΑΝΘΥΠΙΠΑ, ΠΟΥ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΤΟΣΥ ΔΙΑΔΙΔΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑΞΙΑΡΧΟΙ ΕΠΟΠ, ΥΠΟΣΤΡΑΤΗΓΟΙ ΑΡΧΙΛΟΧΙΕΣ ΚΛΠ»

Αδιαφορώντας φυσικά για  τον ποιητή που ισχυρίζονταν ότι

«Το έθνος πρέπει να μάθει να θεωρεί εθνικό ότι είναι αληθινό» Διονύσιος Σολωμός.

Ή μήπως αποδεικνύουν ότι ζούμε σε μια ταξική κοινωνία, με ανταγωνιστικά συμφέροντα, όπου ο κόσμος του πλούτου και οι πολιτικοί του διαχειριστές επιβάλλουν με την κρατική βία και την καθεστωτική προπαγάνδα τη μετατροπή σε Δούλο του εργαζόμενου λαού μας, που για αυτό το λόγο πρέπει να επιστρατευτεί, να τσακιστεί και υποταχθεί στις απαιτήσεις του συστήματος εξουσίας.

Αναδημοσιεύουμε το σχετικό κείμενο:


 

Στο 745 ΒΜΧ στο Μενίδι (ΚΑΠΟΤΑ) στήθηκε ολόκληρη κομπίνα σε βάρος των φαντάρων. Ο ανθυπολοχαγός   υπεύθυνος της μισθοτροφοδοσίας «έβαλε στο μάτι», αλλά και στην τσέπη τους μισθούς των φαντάρων. Ναι αυτούς τους αστείους μισθούς που ούτε ως επίδομα δε μπορούν να λογιστούν. Αν σκεφτεί όμως κανείς ότι οι φαντάροι δυσκολεύονται ακόμη και για την έξοδο ακόμη και τα 8 ευρώ μπορούν να είναι μια ανάσα ειδικά όταν έρχονται κάποιοι μήνες μαζεμένοι.

Η απάτη έγινε με τον εξής απλό τρόπο. Έβαζε πλαστές υπογραφές μισθοδοσίας είτε σε φαντάρους που είχαν απολυθεί είτε σε φαντάρους που εκτίουν ακόμη τη θητεία τους! Σε κάποιους έκλεψε ένα μήνα σε άλλους έξι. Βρέθηκε να χρωστάει δηλαδή σε φαντάρους μέχρι και 180 ευρώ. Δεν ξέρουμε αν είναι αδίστακτος, κουτοπόνηρος ή και τα δύο το αποτέλεσμα παραμένει το ίδιο:  κατάφωρη κατάχρηση εξουσίας και ληστεία που μπορεί να ξεπερνάει τα 10000 ευρώ συνολικά.
Αλήθεια από πού προέρχεται αυτό το θράσος. Οι φαντάροι θεωρούνται πάντα αναλώσιμοι και βεβαίως εκμεταλλεύσιμοι. Είναι πολύ συχνό το φαινόμενο εκτεθειμένοι στην ιεραρχία και φοβούμενοι για τις συνέπειες να καλούνται σε θελήματα πέρα των στρατιωτικών καθηκόντων. Πολλοί αξιωματικοί βλέπουν στο πρόσωπό τούς τους ιδανικούς υπηρέτες. Αυτή η διάχυτη νοοτροπία έδωσε την απαραίτητη αλαζονεία στον ανθυπολοχαγό. Έλα μωρέ τώρα ποιος θα τολμήσει να παραπονεθεί και πόσο μπορεί να το τραβήξει.

Μόνο που η απληστία δεν είχε όρια και παραπέμφθηκε σε ΕΔΕ.

Όπως σε όλες τις ανάλογες περιπτώσεις το ερώτημα παραμένει ίδιο. Ο αξιωματικός έστησε μόνος  το κόλπο; Κανένας άλλος δεν ήξερε; Δε μπορούσαν να ελέγξουν ούτε για τους φαντάρους που δεν ανήκουν στη δύναμη της μονάδας. Αν είναι έτσι μπορεί εύκολα οποιοσδήποτε υπεύθυνος μισθοτροφοδοσίας να «συμπληρώνει» το εισόδημά του.

Εμείς πάντως επειδή ξέρουμε πως λειτουργούν αυτοί οι μηχανισμοί δεν είμαστε τόσο καλοπροαίρετοι να πιστέψουμε ότι δεν υπήρχε κάποιου είδους κάλυψη από πιο ψηλά.

Απαιτούμε φυσικά να επιστραφούν άμεσα όλα τα κλεμμένα.

Δεν είναι δυνατόν οι φαντάροι να περιμένουν τη λήξη της ΕΔΕ.
Να μην τολμήσουν να σκεφτούν ότι οι φαντάροι θα βαρεθούν και θα παραιτηθούν από τη διεκδίκηση των οφειλομένων.

Στο ΓΕΣ ακούει κανείς; Ο νέος ΑΓΕΣ Αθ.Τσέλιος τι κάνει για όλα αυτά;

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437
diktiospartakos.blogspot.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου