Κυριακή 5 Μαΐου 2013

ΒΑΡΙΕΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ-ΒΡΕΤΑΝΩΝ-ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΝΑΤΟΙΚΩΝ ΜΙΣΘΟΦΟΡΩΝ ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ

Καθημερινά αυξάνονται οι απώλειες της νατοικής δύναμης κατοχής στο Αφγανιστάν. Κανένας μισθοφόρος, είτε του ΝΑΤΟ είτε των ιδιωτικών στρατών, δε μπορεί να αισθάνεται ασφαλής, ποτέ και πουθενά.  

Χθες στο Αφγανιστάν, όπως ανακοίνωσε ο γερμανικός στρατός, ένα μέλος των ειδικών δυνάμεων της Γερμανίας σκοτώθηκε. Είναι ο πρώτος Γερμανός στρατιώτης ο οποίος χάνει τη ζωή του στη χώρα αυτή εδώ και σχεδόν δύο χρόνια. Περίπου 4.200 Γερμανοί στρατιωτικοί συνεχίζουν να υπηρετούν στο Αφγανιστάν, συμμετέχοντας στην Διεθνή Δύναμη Αρωγής για την Ασφάλεια (ISAF), η οποία τελεί υπό την κατοχή του NATO. Η χθεσινή απώλεια των γερμανικών Ενόπλων Δυνάμεων αύξησε τον αριθμό των Γερμανών στρατιωτικών οι οποίοι έχουν χάσει τη ζωή τους στη χώρα αυτή στους 53. Ο προηγούμενος Γερμανός στρατιώτης είχε χάσει τη ζωή του τον Ιούνιο του 2011.
Συνολικά, τις επτά ημέρες ως το Σάββατο, όταν ο Γερμανός στρατιώτης σκοτώθηκε από πυρά ανταρτών στην επαρχία Μπαγλάν, σκοτώθηκαν 22 ξένοι στρατιώτες, καθώς και τρεις Αμερικανοί στρατιωτικοί που συμμετείχαν σε αποστολή υποστήριξης των δυνάμεων στο Αφγανιστάν στο Κιργιστάν. Στον απολογισμό αυτό περιλαμβάνονται οι θάνατοι επτά στρατιωτικών των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν χθες Σάββατο σε δύο χωριστές επιθέσεις.

Πέντε αμερικανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν από έκρηξη βόμβας στο νότιο Αφγανιστάν, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων. Ο αρχηγός της αστυνομίας της επαρχίας της Κανταχάρ, ο στρατηγός Αμπντούλ Ραζέκ, δήλωσε επίσης πως "πέντε αμερικανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν όταν το τεθωρακισμένο όχημά τους επλήγη από την ισχυρή έκρηξη μιας νάρκης στην περιφέρεια του Μαϊβάντ". Στην αρχική ανακοίνωσή της η δύναμη του ΝΑΤΟ δεν είχε γνωστοποιήσει την εθνικότητα των πέντε θυμάτων.

Τρείς βρετανοί στρατιώτες της δύναμης του ΝΑΤΟ σκοτώθηκαν νωρίτερα αυτή την εβδομάδα σε έκρηξη παγιδευμένου μηχανισμού στο νότιο Αφγανιστάν, ανακοίνωσε το βρετανικό υπουργείο Άμυνας, στη πλέον αιματηρή επίθεση εναντίον των βρετανικών στρατευμάτων εδώ και τουλάχιστον ένα χρόνο. Οι Βρετανοί πραγματοποιούσαν περιπολία ρουτίνας στην περιοχή Ναχρ-ε-Σαράζ της επαρχίας Χελμάντ, μιας από τις περιοχές όπου οι Ταλιμπάν αναπτύσσουν μεγάλη δράση. Άλλοι έξι βρετανοί στρατιώτες τραυματίστηκαν κατά την έκρηξη.

Οι τρείς στρατιώτες είναι οι πρώτοι που σκοτώνονται σε επίθεση ενώ ταξιδεύουν με Mastiff, ένα θωρακισμένο όχημα που σχεδιάστηκε ειδικά για να αντέχει τις βόμβες που τοποθετούν στο δρόμο οι αντάρτες. Τα οχήματα αυτά στάλθηκαν στο Αφγανιστάν έπειτα από δημόσια συζήτηση για το αν ήταν κατάλληλος ο προηγούμενος εξοπλισμός των στρατευμάτων.

Συνολικά 444 βρετανοί στρατιώτες, μεταξύ των οποίων έξι φέτος, έχουν σκοτωθεί στο Αφγανιστάν από τότε που η Βρετανία μετείχε στρατιωτικά στον διεθνή συνασπισμό, τον Οκτώβριο του 2001.

Οι Ταλιμπάν εξαπέλυσαν την ετήσια εαρινή επίθεσή τους την περασμένη Κυριακή λέγοντας ότι θα βάλουν στόχο ξένες στρατιωτικές βάσεις και διπλωματικές περιοχές. Πλέον πολλοί αναλυτές μιλούν για το νέο Βιετνάμ του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ, αμφισβητώντας τις εκτιμήσεις των κατοχικών δυνάμεων για το έργο που επιτέλεσαν και το μέλλον της περιοχής.  Το μεγαλύτερο μέρος των 100.000 στρατιωτών του ΝΑΤΟ, στην πλειοψηφία τους Αμερικανοί, αναμένεται να αποχωρήσει από τη χώρα στα τέλη του 2014, αφήνοντας πίσω κάποιες χιλιάδες αμερικανούς συμβούλους των αφγανικών δυνάμεων ασφαλαίας, που δείχνουν όμως εξίσου διεφθαρμένες και αδύναμες. Όργανα εξάλλου ενός απατεώνα-τυχοδιώκτη, του Προέδρου Καρζάι, για τον οποίο καθημερινά πολλαπλασιάζονται οι αποκαλύψεις για τις αμαρτωλές του σχέσεις με τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις και τις μυστικές τους υπηρεσίες.

Τι γελοίες επομένως αποδεικνύονται οι οι παρακάτω δηλώσεις  "Πληρώσαμε πολύ ακριβό τίμημα για το έργο που επιτελούμε στο Αφγανιστάν", δήλωσε ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον στο τηλεοπτικό δίκτυο ITV. "Είναι σπουδαίο έργο γιατί είναι ζωτικής σημασίας που η χώρα δεν γίνεται εκ νέου καταφύγιο για τρομοκράτες, τρομοκράτες που μπορούν να μας απειλούν εδώ στη Βρετανία".

Ο λαός του Αφγανιστάν έζησε την εισαγωγή της δημοκρατίας της ιμπεριαλιστικής Δύσης και αντιμετωπίζει το δίλημμα Καρζάι ή Ταλιμπάν.

Φοβερή η επιτυχία της Νέας Τάξης.... Ανεπανάληπτο και εξαιρετικά «επιτυχημένο» το έργο των ΝΑΤΟ-ΗΠΑ-Ε.Ε....

Ποιος θα μας σώσει από τους Παγκόσμιους Χωροφύλακες αν όχι εμείς οι ίδιοι;

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437

Diktiospartakos.blogspot.com

1 σχόλιο:

  1. Πιο πολλοί αυτοκτονούν παρά πεθαίνουν στη μάχη: http://www.projectcensored.org/top-stories/articles/1-more-us-soldiers-committed-suicide-than-died-in-combat/

    ΑπάντησηΔιαγραφή