Παρασκευή, 24 Μαΐου 2013

Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΠΝΙΓΕΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ

Η είδηση συγκλονίζει  και ταυτόχρονα αποκαλύπτει την υπερασπιτική γραμμή που ακολουθεί η κυβέρνηση, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και η στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων για να συγκαλύψει το διαρκές έγκλημα κατά της ανθρωπότητας που συντελείται καθημερινά στο Αιγαίο. Αναδημοσιεύουμε λοιπόν:  

«"Έλληνες στρατιώτες βύθισαν λέμβο με λαθρομετανάστες" - Τουρκικές προβοκάτσιες. Αντιστροφή της πραγματικότητας επιχειρούν τουρκικοί κύκλοι για να δημιουργήσουν ανθελληνικά συναισθήματα αλλά  και για να καλύψουν την δράση των Τούρκων διακινητών λαθρομεταναστών στο Αιγαίο. 


 Ενώ έχει αποδειχθεί χρόνια τώρα  είτε ότι Τούρκοι διακινητές  εγκαταλείπουν μεσοπέλαγα για να πνιγούν  λαθρομετανάστες που θέλουν να περάσουν στην Ελλάδα μεσοπέλαγα για να πνιγούν, αφού πρώτα τους ξεζουμίζουν οικονομικά είτε οι ίδιοι οι λαθρομετανάστες τρυπούν τις φουσκωτές βάρκες για να τους μαζέψουν οι Ελληνες, τώρα διαδίδουν ότι ...Ελληνες στρατιώτες τρύπησαν την βάρκα των λαθρομεταναστών και έσπευσαν οι Τουρκοι να ...τους σώσουν! Η διαρροή (είτε απευθείας Τουρκικών κύκλων είτε καθοδηγούμενων ή απειλούμενων λαθρομεταναστών)  έγινε στην  ιστοσελίδα του Ιχλάς Χαμπέρ και μιλά με δύο λόγια διάσωση την τελευταία στιγμή 33 λαθρομεταναστών, των οποίων την λέμβο,  όπως ισχυρίζεται, είχαν τρυπήσει Έλληνες στρατιώτες. Συγκεκριμένα στο σαφέστατα γραμμένο για  προπαγανδιστικούς λόγους κείμενο αναφέρεται ότι  στα ανοιχτά του νησιού Γκιουνές, στην περιοχή Αϊβαλίκ του Μπαλικεσίρ, 33 λαθρομετανάστες σώθηκαν την τελευταία στιγμή από το θάνατο, όταν Έλληνες στρατιώτες τρύπησαν τη λέμβο τους. Kατά τον ισχυρισμό της ιστοσελίδας οι 33 λαθρομετανάστες, εκ των οποίων οι 3 γυναίκες, που βρίσκονταν σε Zodiac, παρεμποδίστηκαν, στις 03.00, στα ανοιχτά του νησιού Γκιουνές από στρατιώτες που βρίσκονταν σε ...πολεμικό πλοίο των ελληνικών ναυτικών δυνάμεων. 

Στη λέμβο, που τρυπήθηκε από τους στρατιώτες, υπήρχαν 33 λαθρομετανάστες από Μπούρμα, Αφγανιστάν και Ερυθραία. Οι λαθρομετανάστες, που ανακαλύφθηκαν τυχαία από άνδρες της τουρκικής ακτοφυλακής, συλλέχθηκαν ένας- ένας από τη θάλασσα. Όταν διαπιστώθηκε ότι, εξ αυτών οι 7 ήταν στα πρόθυρα πνιγμού, διακομίστηκαν στο κρατικό νοσοκομείο του Αϊβαλίκ. Οι υπόλοιποι παραδόθηκαν από τους άνδρες τις ακτοφυλακής στη Διεύθυνση Ασφάλειας του Αϊβαλίκ».  

Μπορεί το άρθρο του τουρκικού τύπου να εξυπηρετεί σκοπιμότητες. Μπορεί οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις να κάνουν τα ίδια και κάνουν τα ίδια. Αυτό όμως σε καμιά περίπτωση δε σημαίνει ότι δεν πρέπει να εξοργιστούμε, να αγανακτήσουμε, να αηδιάσουμε μπροστά στο έγκλημα. Και να απαιτήσουμε την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων.

Το θέμα είναι ότι όλα αυτά είναι γνωστά στις αρχές, κυκλοφορούν σαν ψίθυρος μεταξύ των νησιωτών και των φαντάρων, ενώ συχνά ανώριμα, αλλά εξίσου θρασύδειλα ανθρωπάρια ντυμένα στα χακί, περήφανα διαλαλούν την τρομοκρατική και δολοφονική τους δράση.

Όμως τίθενται τα εξής ζητήματα:

Όσοι βάζουν το κεφάλι στην τρύπα, κλείνουν τα αυτιά τους και μιλούν για προβοκάτσια, καλά θα κάνουν να θυμηθούν ότι σχετικές καταγγελίες έχουν γίνει για τα πλοία του ΝΑΤΟ που περιπολούσαν στα χωρικά ύδατα της Λίβυης για να ανακόψουν τη μετανάστευση των κατατρομοκρατημένων-πεινασμένων-δυστυχισμένων προσφύγων προς την Ευρώπη. Να θυμηθούν ότι σχετικές καταγγελίες έχουν γίνει και για την εγκληματική δράση του Ιταλικού Στρατού κατά των Αλβανών προσφύγων που τους βούλιαζαν στην Αδριατική.

Ποιος όμως ξεχνά-πολύ περισσότερο οι πολιτικοί, οι στρατιωτικοί κια οι δημοσιογράφοι- τα βασανιστήρια, τους βιασμούς, τις δολοφονίες Αλβανών μεταναστών στα ελληνοαλβανικά σύνορα, ιδιαίτερα στην Κακαβιά, από άνδρες των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, στις αρχές της δεκαετίας του 90’.

Από ποιους όμως να ζητήσουμε να λάβουν μέτρα και να τιμωρήσουν τους ενόχους, όταν οι δράστες καθοδηγούνται και είναι τα εκτελεστικά όργανα της κυβερνητικής πολιτικής, της Ευρώπης Φρούριο και του ΝΑΤΟ. Όλων αυτών που εκστρατεύουν κατά των λαών, διαλύουν χώρες, αρπάζουν τον ορυκτό πλούτο και τον ιδρώτα των εργαζομένων, αλλά παράλληλα νοιάζονται να ορθώσουν τείχη του Αίσχους και να βουλιάξουν τους προσφυγες στα νερά του Αιγαίου και της Μεσογείου.

Δεν υπάρχει ίσως πιο αυθεντικά υποκριτική στάση από αυτή της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, που βεβαίως χαρακτηρίζει το σύνολο του αστικού πολιτικού προσωπικού και του καθεστώτος εξουσίας. Οι ΝΑΖΙ λοιπόν που απαιτούν ναρκοθέτηση των συνόρων, να αναλάβει ο στρατός να σταματήσει ακόμη και με θανάσιμη βία τους μετανάστες, ανησύχησαν και θύμωσαν από την «είδηση-τουρκική προβοκάτσια» και γράφουν στον ΣΤΟΧΟ:

«ΒΡΩΜΕΡΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΟΓΓΟΛΟΥΣ:  ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΒΥΘΙΣΑΝ ΛΕΜΒΟ ΜΕ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ»

Οι Χρυσαυγιτες όμως απλώς επαναλαμβάνουν τον τρόπο που καθημερινά δρουν: τραμπουκίζουν, σπάνε μαγαζιά, σκοτώνουν, δρουν θρασύδειλα κατά ομάδες και με σκυλιά, έχουν ομοιόμορφη εμφάνιση γνωστοποιώντας την ταυτότητα τους, αλλά αρνούνται να αναλάβουν την ευθύνη.

Μια τακτική που αφομοιώνει ο υπουργός ΠΡΟΠΟ Ν.Δένδιας και η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, στέλνοντας τρομοκρατικό-δολοφονικό μήνυμα στους πρόσφυγες-μετανάστες, αλλά χωρίς να αναλαμβάνουν την ευθύνη, κατηγορώντας όσους τους ξεσκεπάζουν για «εθνική μειοδοσία».

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Θυμίζουμε την συμμετοχή του Στρατού στη μεταναστευτική πολιτική του ελληνικού κράτους.

ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ
Με συνέντευξη του στην εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, ο Χ.Παπουτσής, πρώην υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, εκλεκτός των εφοπλιστών, με τα χέρια του βουτηγμένα στο αίμα των επιβατών του ΣΑΜΙΝΑ και νυν υπουργός των ΜΑΤ, επικεφαλής των δυνάμεων καταστολής που συνοδεύουν τις άνανδρες επιθέσεις τους εναντίον διαδηλωτών με πυροσβεστήρες και γκλομπ που στοχεύουν σε ευαίσθητα σημεία του σώματος επιδιώκοντας το θάνατο, που δρουν ως κατοχική δύναμη στην Κερατέα, προανήγγειλε την επίσημη ένταξη των Ενόπλων Δυνάμεων στο κυνήγι μεταναστών.

Η κυβέρνηση του κοινωνικού κανιβαλισμού και της κατάργησης των εργασιακών δικαιωμάτων, οι πρωταγωνιστές της κοινωνικής λαίλαπας που συνιστά η ταξική πολιτική του ΠΑΣΟΚ και το ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ-Εργοδοτών-ΔΝΤ-Ε.Ε. βάζουν ξανά στο στόχαστρο τους της γης τους κολασμένους.

Αυτοί που συνέβαλαν αποφασιστικά σε όλα τα σύγχρονα δράματα των Βαλκανίων-Μ.Ανατολής-Αφρικής-Ιράκ-Αφγανιστάν, συμμέτοχοι-συνένοχοι στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις των ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ-ΟΗΕ, δημιουργώντας εκατόμβες θυμάτων, ποτάμια προσφυγιάς, έρχονται να αναλάβουν ρόλο Σεκιουριτά των συνόρων της εγκληματικής καπιταλιστικής-ιμπεριαλιστικής Ε.Ε., αποτελώντας αιχμή του δόρατος της Ευρώπης-Φρουρίου

Σε αυτό το ρόλο αναφέρετε ο Χ.Παπουτσής, υπουργός του σύγχρονου Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού, όταν απαντά στην ερώτηση «υπάρχει σκέψη για ενεργοποίηση των Ενόπλων Δυνάμεων;» ότι «Είμαστε σε συνεχή επικοινωνία και συνεργασία με τον υπουργό Άμυνας, τον κ. Βενιζέλο, και προσπαθούμε για το καλύτερο αποτέλεσμα που θα αποκαθιστά το κύρος της χώρας μας στη διεθνή κοινότητα…»!

Τον σύγχρονο αντιδραστικό ρόλο των Ενόπλων Δυνάμεων, που σηματοδοτεί η απόφαση των αστικών κατεστημένων σε ελλαδικό και ευρωπαϊκό επίπεδο (Συνθήκη Λισαβόνας) ενεργοποίησης του Στρατού απέναντι σε μετανάστες, κοινωνικές εξεγέρσεις που θα προκληθούν εξαιτίας των ακραίων αντεργατικών μέτρων, την πειρατεία κλπ, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευ.Βενιζέλος την είχε περιγράψει ήδη από τις προγραμματικές δηλώσεις τςη κυβέρνησης λέγοντας ότι «αποστολή του στρατού είναι η περιφρούρηση της Αξιοπρέπειας της χώρας». Σύμφωνα με τα καθεστωτικά κόμματα ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ, τον κόσμο του πλούτου και τα ΜΜΕ, η αξιοπρέπεια της χώρας αμαυρώθηκε από την Εξέγερση νέων-εργαζόμενων-ανέργων-μεταναστών το Δεκέμβρη του 2008.

Από τη άλλη μεριά, δε μπορούμε να ξεχάσουμε ότι ΠΑΡΑΝΟΜΑ, ο ελληνικός στρατός έχει αναλάβει ήδη από τη δεκαετία του 90
ʼ καθήκοντα ενάντια στους μετανάστες. Οι καταγγελίες για βασανισμούς, κλεψιές, βιασμούς, εικονικούς πυροβολισμούς και δολοφονίες μεταναστών είναι ψηφίδες της κατασταλτικής-δολοφονικής δράσης του στρατού από το φυλάκιο της Κακαβιάς έως τα Δωδεκάνησα. Αποκορύφωμα αυτής της απάνθρωπης πολιτικής ελληνικού-τουρκικού κράτους και Ε.Ε. είναι το κομμάτιασμα προσφύγων στα παράνομα ναρκοπέδια του Έβρου ή οι μαζικές απόπειρες δολοφονίας από τους άνδρες του Λιμενικού που πυροβολούν και σχίζουν τα κατάφορτα φουσκωτά με τα οποία επιχειρούν να διέλθουν το Αιγαίο οι απελπισμένοι.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι ενώ δημοσίευμα της Ιωάννας Ηλιάδη, στην εφημερίδα ΕΘΝΟΣ, κατέκρινε την συμφωνία μεταξύ FRONTEX-Tουρκικού κράτους που προέβλεπε «Συμμετοχή του τουρκικού Στρατού σε κοινές ευρωπαϊκές επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης. Οι κοινοτικοί κανόνες προσδιορίζουν ότι οι επιχειρήσεις αυτές θα πραγματοποιούνται από πολιτικές δυνάμεις ασφαλείας (π.χ. Αστυνομία και Λιμενικό). Είναι η πρώτη φορά που κάποια χώρα εντάσσει σε αυτού του είδους τις επιχειρήσεις στρατιωτικές δυνάμεις», σήμερα, όχι μόνο ο Χ.Παπουτσής προετοιμάζει την κοινή γνώμη για την επίσημη ένταξη του στρατού στη δίωξη των μεταναστών, αλλά οι αρχηγοί ΓΕΣ Ελλάδας-Τουρκίας συνεργάζονται στενά: μετά την επίσκεψη του αρχηγού ΓΕΣ, αντιστράτηγου Φραγκούλη Φράγκου ,στην Άγκυρα και τη συνάντησή του µε τον αρχηγό Χερσαίων ∆υνάµεων της Τουρκίας, στρατηγού Ερντάλ Τσεϊλάλογλου, το Γενικό Επιτελείο Στρατού σε συνεργασία με τους στρατιωτικούς διοικητές των φυλακίων Κήπων, Πυθίου και Καστανιών, παρέδωσε στις 10 Δεκεμβρίου ντοκουμέντα και χάρτες με τα περάσματα στον Τούρκο ακόλουθο Άµυνας, αντισυνταγματάρχη Σ. Γιουκσέλ, αξιωµατούχο του Γενικού Επιτελείου Στρατού, με σκοπό να «κλείσουν οι τρύπες» που επιτρέπουν στους μετανάστες να εισέλθουν στη χώρα.

Το γεγονός ότι οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις είχαν αναλάβει ΠΑΡΑΝΟΜΑ ρόλο καταστολής, εντασσόμενες στη δίωξη των μεταναστών είχε απασχολήσει ξανά τον τύπο, όταν ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση Καραμανλή η εμπλοκή του Πολεμικού Ναυτικού. Θυμίζουμε παλαιότερες καταγγελίες φαντάρων:

«Δίκτυο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ: ΟΙ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

Στο Ναυτικό Σταθμό Σάμου και συγκεκριμένα στο παρατηρητήριο, οι ναύτες γίνονται υπάλληλοι του Λιμενικού Σώματος. Οι διαταγές του υποπλοιάρχου Καραλή συγκεκριμένες: το ραντάρ σε λειτουργία για τις κινήσεις του τουρκικού πολεμικού ναυτικού, των υπόπτων εμπορικών και των «λαθρομεταναστών» και οι πληροφορίες μέσω ασυρμάτου κατευθείαν στο Λιμενικό. Μας κάνουν υποχρεωτικά συμμέτοχους στο έγκλημα. Συχνά βλέπουμε μετανάστες και μετά ακούμε πυροβολισμούς. Σφίγγεται η καρδιά μας μήπως έχουμε λερώσει και τα δικά μας χέρια με αίμα. Ακούμε συγχαρητήρια από τους λιμενικούς και ντρεπόμαστε γιατί κάποια πράγματα είναι πιο πάνω από το να περνάμε καλά, πιο πάνω από τις άγραφες άδειες. Δυστυχώς δεν είμαστε μόνο εμείς. Έντονη φημολογία κάνει λόγο για τιμητικές άδειες στο Στρατό Ξηράς στους φαντάρους που εντοπίζουν μετανάστες.
Απαιτούμε απεμπλοκή του Στρατού από επιχειρήσεις Αστυνόμευσης».

Η κόλαση που αντιμετωπίζουν οι μετανάστες από τις ελληνικές αρχές καταγγέλλεται από τους ίδιους τους άνδρες της FRONTEX. Σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού Der Spiegel», οι Γερμανοί συνοριοφύλακες της FRONTEX εξέφρασαν στους ανωτέρους τους την απροθυμία τους να συμμετάσχουν σε ορισμένες επιχειρήσεις, λόγω των άθλιων συνθηκών διαβίωσης που συναντούν οι μετανάστες στα κέντρα κράτησης, οι οποίες χαρακτηρίζονται ως αντιανθρωπιστικές και αντίκεινται στο γερμανικό Δίκαιο.

Συγκεκριμένα, οι Γερμανοί κατηγορούν τη βία που ασκείται στους μετανάστες κατά την είσοδό τους στη χώρα, ενώ αναφέρουν και περιστατικό στο οποίο ακούστηκε πυροβολισμός στον αέρα για λόγους εκφοβισμού, όταν οι μετανάστες περνούσαν από ναρκοθετημένες περιοχές. Ακόμη, αναφέρουν ότι, μετά τη σύλληψή τους, οι μετανάστες μεταφέρονται στοιβαγμένοι σε οχήματα χωρίς παράθυρα και καθίσματα σε μέρη όπου ανακρίνονται κάτω από απάνθρωπες συνθήκες, ενώ για να περιγράψουν την αθλιότητα των κέντρων κράτησης, σημειώνουν ότι μπαίνουν μέσα με μάσκες και γάντια.

Στελέχη του Υπουργείου Εσωτερικών της Γερμανίας, που έχουν ήδη ταξιδέψει στην Ελλάδα για να συνομιλήσουν με την Ελληνική Κυβέρνηση, αναφέρθηκαν στην ανάγκη λήψης μέτρων από την πλευρά της Ελλάδας, με σκοπό τη βελτίωση της κατάστασης των προσφύγων. Οι Γερμανοί συνοριοφύλακες μάλιστα, μαζί με Ολλανδούς συναδέλφους τους, υποστηρίζουν ότι δεν πρέπει να εμποδίζεται η είσοδος στη χώρα, αλλά να γίνεται μία «συνέντευξη» στους μετανάστες αφού εισέλθουν, ώστε να εξακριβώνεται το εάν πληρούν τις κατάλληλες προϋποθέσεις για την παραμονή τους στη χώρα και να εντάσσονται σε καθεστώς προστασίας.

Από τη στιγμή που έγινε δυσκολότερη η διέλευση από το βόρειο, χερσαίο κομμάτι των ελληνοτουρκικών συνόρων, εξαιτίας της παρουσίας της FRONTEX, οι μετανάστες έχουν βρει άλλα σημεία πιο νότια, όπου περνούν με βάρκες τα παγωμένα νερά του ποταμού. Στα σημεία αυτά η είσοδος των μεταναστών αυξήθηκε κατά 20%, ενώ εκτιμάται ότι φέτος 44 άνθρωποι βρήκαν το θάνατο από πνιγμό.

Τέλος, η εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του Ο.Η.Ε. για τους Πρόσφυγες (UNHCR) Καίτη Κεχαγιόγλου δήλωσε στο BBC «είναι μία πραγματική ανθρωπιστική κρίση» και σημείωσε ότι δεν υπάρχει καμία νομική υποστήριξη, ούτε μεταφραστές, για να διαβάσουν στους μετανάστες τα δικαιώματά τους περί ασύλου.

Καταγγέλλουμε την κυβερνητική απόφαση χρήσης του στρατού ως κατασταλτική και αστυνομική δύναμη.

Καλούμε τους συναδέλφους φαντάρους να υπερασπιστούν τα δικαιώματα τους και να Αρνηθούν την συμμετοχή τους σε αποστολές δίωξης μεταναστών. Ο όρκος που μας υποχρεώσατε να δώσουμε κάνει λόγο για Υπεράσπιση της Χώρας και του Συντάγματος. Δε δεχόμαστε να καταδιώκουμε μετανάστες, να σπάμε Απεργίες και να Καταστέλλουμε Διαδηλώσεις.

Πρέπει τώρα να αντιμετωπιστούν οι αιτίες που σπρώχνουν τους ανθρώπους στην προσφυγιά. Η καπιταλιστική-ιμπεριλιαστική Δύση, το ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΣ είναι οι πρωταγωνιστές του δράματος της Νέας Παγκόσμιας Τάξης Πραγμάτων.

Οι ιμπεριαλιστικοί στρατιωτικοί και αστυνομικοί σχηματισμοί πρέπει να διαλυθούν.

Λευτεριά σε κάθε λαό που καταδυναστεύεται από την ιμπεριαλιστική κατοχή και τα αυταρχικά καθεστώτα.

Παροχή Ασύλου σε όλους τους διωκόμενους και αναγνώριση όλων των δικαιωμάτων στους μετανάστες.

Σύνορα Ανοικτά για όλους τους ανθρώπους.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου