Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

Ο δήμαρχος Ναυπλίου βοήθησε τους φαντάρους να καθαρίσουν τις βρώμικες ακτές!!! Μας δουλεύουνε ξεδιάντροπα και μας εκμεταλλεύονται

Τελικά δε γίνεται. Πουλάνε τρέλα. Προσέξτε δημοσίευμα:

Στρατεύσιμοι από το ΚΕΜΧ καθάρισαν την παραλιακή οδό Ναυπλίου - Ν.Κίου
Στρατεύσιμοι από το Κέντρο Μηχανικού Ναυπλίου με πρωτοβουλία του διοικητή του ΚΕΜΧ, Σχη(ΜΧ) Λεωνίδα Κακαβά συμμετείχαν στο καθαρισμό του παραλιακής οδού από το κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας έως την πόλη του Ναυπλίου. Στην συλλογή των απορριμμάτων βοήθησε και ο δήμος Ναυπλιέων με δικό του όχημα και υπαλλήλους του δήμου.
http://www.axortagos.gr/stratefsimoi-apo-kemx-katharisan-tin-paraliaki-odo-naypliou-kiou.html



Αναρωτιόμαστε, από πότε σταμάτησε ο καθαρισμός των ακτών να αποτελεί καθήκον των δήμων; Και απλά «βοηθούν» τους χαμάληδες φαντάρους στον καθαρισμό αυτών;

Από πότε εντάχθηκε στις υπηρεσίες που εκτελούν οι συνάδελφοι φαντάροι που εκπληρώνουν την υποχρεωτική τους στράτευση, έχοντας υποχρεωθεί να δώσουν όρκο ότι θα προστατεύουν την άμυνα της χώρας, τους Νόμους και το Σύνταγμα;

Δηλαδή, τι θέλει να μας πει το κατάπτυστο κατευθυνόμενο δημοσίευμα: ότι εκεί που κάθονταν ο διοικητής και απολάμβανε τον καφέ του –όπως και να το κάνεις το ΚΕΜΧ είναι απάγγειο των αξιωματικών-, του πέρασε μια ιδέα από το μυαλό, να χώσει τους φαντάρους του και να τους μετατρέψει σε καθαριστές των ακτών, αντικαθιστώντας τις δημοτικές υπηρεσίες; Και δεν προηγήθηκε καμιά απαίτηση από το Δήμαρχο;

Με την ίδια λογική, ο κάθε διοικητής έχει το ελεύθερο από το ΓΕΣ να «αξιοποιεί» τους φαντάρους όπως γουστάρει…  

Θυμίζουμε ότι πρόσφατα είχαμε αποκαλύψει ανάλογο περιστατικό ακραίας εργασιακής εκμετάλλευσης στη Λέσβο:


Σχετικό δημοσίευμα του lesvosnews.net αποκαλύπτει όλη την ξεφτίλα της στρατιωτικής θητείας και την εργασιακή εκμετάλλευση των φαντάρων που κρύβει η λεγόμενη και «κοινωνική προσφορά του στρατού».
Όλοι αυτοί που μας κυβερνούν τόσα χρόνια και που αδυνατούσαν μέχρι πρόσφατα να οργανώσουν ένα αποτελεσματικό κρατικό μηχανισμό και τώρα ιδιωτικοποιούν- εμπορευματοποιούν τα πάντα, προχωρώντας σε ανεπανόρθωτες περικοπές των κοινωνικών παροχών, βρήκαν πάλι ποιος θα καλύψει τις τρύπες τους.
Την ανικανότητα του Δημάρχου θα την πλήρωσουν οι φαντάροι !
Ο φαντάρος, αυτός ο δούλος που τους υπηρετεί στα στρατόπεδα, στις Λέσχες Αξιωματικών και στις Στρατιωτικές Κατασκηνώσεις, αναλαμβάνει δωρεάν να κάνει πυρασφάλεια και πυρόσβεση, να ανοίξει τους δρόμους από τα χιόνια, να καθαρίσει «εθελοντικά» τις ακτές τους. Γιατί έτσι διέταξε ο μεγάλος πολέμαρχος στρατηγός της 98 ΑΔΤΕ, που στη δροσιά της τέντας και πίνοντας τα ούζα του με το Δήμαρχο Βουνάτσο, θα εύχεται εις υγείαν των κορόιδων.

Πραγματικά, έχουν ξεφύγει: δήμαρχοι άχρηστοι, που τίναξαν τους προϋπολογισμούς στον αέρα με τις δημοτικές τους εταιρείες και  τη διαπλοκή τους με τους τοπικούς εργολάβους και επιχειρηματίες, λακέδες της κεντρικής εξουσίας και ψηφοθήρες που βολεύουν «τα δικά τους» κομματικά παιδιά στο πλαίσιο των πελατειακών σχέσεων, ουσιαστικά πέφτουν σαν τα κοράκια πάνω στους φαντάρους.

Αδιαφορώντας για τους κατοίκους των νησιών τους, τώρα που πλησιάζει η τουριστική περίοδος και το μάτι τους γυαλίζει για ευρώ, θυμήθηκαν ότι τα νησιά δεν έχουν γιατρό, δεν έχουν φαρμακοποιό, δεν έχουν πυροσβέστες, έχουν βρώμικες τις ακτές.

Τρέχουν λοιπόν και παρακαλούν τους βουλευτές των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, το στρατηγό, τον υπουργό να τους εξασφαλίσει τους φαντάρους δούλους για να κάνουν τη δουλειά τους.

Και οι ΥΕΘΑ Π.Παναγιωτόπουλος, ΑΓΕΕΘΑ Κωσταράκος, ΑΓΕΣ  Τσέλιος και οι στρατηγοί δεν χαλούν τέτοιου είδους χατίρια. Βλέπεις το ένα χέρι νίβει το άλλο, δήμαρχοι, ξενοδόχοι, εστιάτορες με κάποιο τρόπο θα ανταποδώσουν τη χάρη.

Εμείς απαιτούμε να σταματήσει τώρα η εργασιακή εκμετάλλευση των φαντάρων. Όλοι αυτοί που υποκριτικά καίγονται για την τεράστια ανεργία που δημιούργησαν ας κάνουν επιτέλους προσλήψεις.

Πρέπει να μπει τώρα φραγμός στο διατεταγμένο Εθελοντισμό των στρατιωτών.

Καλούμε τους συνάδελφους να βγουν μαζικά παραπονούμενοι και να αρνηθούν να εκτελέσουν τη παράνομη διαταγή. Δεν είναι αυτός ο όρκος που μας βάλατε να κάνουμε. Πρέπει τώρα να κλιμακώσουμε την προσπάθεια μας για τον ελεύθερο συνδικαλισμό μέσα στα στρατόπεδα και τη διεκδίκηση για την κατάργηση της υποχρεωτικής στράτευσης.

Και να σκεφτεί κανείς ότι την ίδια στιγμή που μας βάζουν να καθαρίσουμε τις ακτές τους, υποκριτικά μιλούν ξανά για την τουρκική επιθετικότητα και τις προκλήσεις, απαιτούν μεγαλύτερες αγορές όπλων, πιο μεγάλο στρατό και να μας επιβάλλουν περισσότερους μήνες θητείας.

Ω πότε ο εθνικισμός, η πολεμοκαπηλεία και ο «Εξ Ανατολάς Κίνδυνος» θα είναι το πρόσχημα για την άγρια εκμετάλλευση μας.

 

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

 

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

 

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437

Diktiospartakos.blogspot.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου