Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ΘΕΛΕΙ «ΝΑ ΠΑΤΑΞΕΙ» ΤΟ ΑΝΤΙΜΙΛΙΤΑΡΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ

ΣΧΕΔΙΟ ΑΠΟΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣΗΣ ΤΩΝ ΦΡΟΝΗΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΑΝΤΙΡΡΗΣΙΩΝ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥΣ ΣΕ ΔΩΡΕΑΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ

Τους τελευταίους μήνες παρατηρούμε την υλοποίηση ενός συγκεκριμένου σχεδίου που θέλει να απαγορεύσει ουσιαστικά την ύπαρξη των αντιρρησιών συνείδησης και το θεσμό της εναλλακτικής θητείας, να στρέψει ενάντια τους την κοινωνία και ιδιαίτερα τους στρατευμένους, θέτοντας τους το εξής δίλημμα:
Ή σας κάνουμε το βιος αβίωτο και σας λιώνουμε με την αστική δικαιοσύνη και τα στρατοδικεία, διαμορφώνοντας όρους κοινωνικού αυτοματισμού, εντείνοντας την προπαγάνδα που σας παρουσιάζει κηφήνες και τρομοκράτες

Ή ξεχνάτε αυτά που ξέρατε και αναλαμβάνεται και εσείς το μερίδιο δουλικής εργασίας που σας αναλογεί, καλύπτοντας κενά του κρατικού μηχανισμού-ΟΤΑ, όπως θα αποφανθεί η κυβέρνηση.
Αποκορύφωμα αυτής της εκστρατείας, που αποτελεί μια ακόμη διάσταση της έντασης της κρατικής καταστολής ενάντια στο αντιπολεμικό και αντιμιλιταριστικό κίνημα, θέτοντας στο στόχαστρο του εκτός των Αντιρρησιών Συνείδησης και των Ολικών Αρνητών Στράτευσης, το κίνημα μέσα στον στρατό, διώκοντας το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και την ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ, αλλά και την κίνηση συνδικαλιστικής οργάνωσης του μονίμου προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, είναι η πρόσφατη ερώτηση στη Βουλή που κατέθεσε ο βουλευτής Βοιωτίας της ΝΔ Ιωάννης Καράμπελας.

Στο κείμενο της ερώτησής του, ο βουλευτής αφού αναφέρεται στο ισχύον νομοθετικό πλαίσιο, τονίζει πως «γίνεται αντιληπτό πως οι αντιρρησίες συνείδησης ενώ απολαμβάνουν τα ίδια δικαιώματα με τους υπόλοιπους Έλληνες πολίτες, δεν έχουν τις ίδιες υποχρεώσεις. Κάποιοι προστατεύουν την πατρίδα από τις συνοριακές σκοπιές, άγρυπνοι και υπό αντίξοες καιρικές συνθήκες ενώ κάποιοι άλλοι αντί στρατιωτικής θητείας ακολουθούν το ωράριο του δημοσίου υπαλλήλου, στην καρέκλα ενός γραφείου και με όλα τα σαββατοκύριακα τους ελεύθερα. Λαμβάνοντας υπόψη και το γεγονός ότι λόγω της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας σχεδόν όλοι οι ΟΤΑ παρουσιάζουν ελλείψεις προσωπικού σε καίριους τομείς όπως είναι η καθαριότητα δημόσιων χώρων και η αποκομιδή απορριμμάτων, όπως επίσης σημαντικές είναι και οι ελλείψεις προσωπικού στα κέντρα απεξάρτησης ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ), ίσως θα ήταν χρήσιμη μια επανεξέταση του νομοθετικού κειμένου που αφορά την εναλλακτική κοινωνική υπηρεσία. Είναι αναγκαίο δηλαδή η πολιτεία να μεριμνά ώστε όσοι αρνούνται να υπηρετήσουν την πατρίδα μέσω της στρατιωτικής τους θητείας, να πραγματοποιούν κοινωνική εργασία σε συγκεκριμένες δομές που πραγματικά υπάρχει ανάγκη και όχι κατ’ επιλογήν» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Ιωάννης Καράμπελας.

«Τέλος, κατά την πρόσφατη σύλληψη πέντε ατόμων στην περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας, κατηγορουμένων για συμμετοχή σε τρομοκρατικές οργανώσεις, διαπιστώθηκε ότι ένας εκ αυτών συμμετείχε στο σύνδεσμο Αντιρρησιών Συνείδησης. Ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος, σύμφωνα με δημοσιεύματα, αρνήθηκε να κρατήσει το όπλο του ελληνικού στρατού αλλά δεν είχε πρόβλημα να συμμετάσχει σε μια σειρά ένοπλων ληστειών και να διατηρεί στην κατοχή του πιστόλια και αεροβόλα όπλα. Αυτό το γεγονός εγείρει πολλά ερωτήματα για το κατά πόσον οι ιδεολογικές και θρησκευτικές πεποιθήσεις των αντιρρησιών συνείδησης αποτελούν βίωμα ή πρόφαση. Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάται ο κ. Υπουργός: 1. Ποιος είναι ο ακριβής αριθμός αυτών που επιλέχθηκαν για εναλλακτική υπηρεσία ως αντιρρησίες συνείδησης μέσα στο 2012 και σε ποιες υπηρεσίες του δημοσίου τομέα εκτελούν κοινωνική εργασία; Παρακαλώ να μου προσκομίσετε αναλυτική λίστα. 2. Πέραν της εκδήλωσης ενδιαφέροντος και των γεωγραφικών περιορισμών, υπάρχουν επιπλέον κριτήρια για την επιλογή των υπηρεσιών και των καθηκόντων που ανατίθενται σε όσους εκπληρώνουν εναλλακτική κοινωνική υπηρεσία; Δίνεται προτεραιότητα σε δημόσιες υπηρεσίες υγείας και κοινωνικής μέριμνας; 3. Υπάρχει πρόβλεψη για υποχρεωτική εκπλήρωση τμήματος του συνολικού χρόνου της θητείας τους, σε δημόσιες υπηρεσίες της παραμεθορίου; Αν όχι, δίνεται προτεραιότητα στην απορρόφησή τους από δημόσιες υπηρεσίες της παραμεθορίου; 4. Προτίθεται το Υπουργείο να προβεί στις απαραίτητες τροποποιήσεις του υπάρχοντος νομοθετικού πλαισίου, ώστε να μπορούν και οι ΟΤΑ ν’ απασχολούν αντιρρησίες συνείδησης; 5. Τέλος, γνωρίζεται πόσοι από αυτούς που έχουν κατηγορηθεί ως τρομοκράτες από την ελληνική δικαιοσύνη, εκπλήρωσαν άοπλη στρατεύσιμη στρατιωτική υποχρέωση (πριν το 2011) ή εναλλακτική υπηρεσία ως αντιρρησίες συνείδησης;»

ΝΔ-ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, ΜΙΛΙΤΑΡΙΣΤΙΚΑ ΜΕΣΑ, ΠΟΛΕΜΟΚΑΠΗΛΟ ΔΙΚΤΥΟ 21 ΚΑΙ ΦΙΛΟΝΑΖΙΣΤΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ Α.ΣΑΜΑΡΑ

Το πρώτο που θα μπορούσε να πει κανείς είναι ότι το σύνολο των πολιτικών αρχηγών, εκτός από τον ναζιστή Ν.Μιχαλολιάκο που έκλεβε εκρηκτικά από τν στρατό, τοποθετούσε βόμβες ενάντια σε πολίτες στο πλαίσιο μαύρης τρομοκρατίας και έκτιζε πολιτική καριέρα στις πλάτες της Χούντας και των φασιστών, είναι ότι όλοι τους, είτε απαλλάχθηκαν της στρατιωτικής θητείας εξαγοράζοντας την, είτε βυσματώθηκαν αγρίως και έκαναν θητεία Λούφας.

Επίσης, μπορεί ο βατραχάνθρωπος να μην επιλέγει τα νερά που θα κολυμπήσει, αλλά τα μέλη της κυβερνητικής ΔΑΠ και της γαλάζιας νεολαίας ΟΝΝΕΔ, σαφώς και επιλέγουν που θα υπηρετήσουν. Δεν ξέρει δηλαδή ο Καράμπελας ότι οι συναγωνιστές του υπηρετούν σε Πολεμικό Ναυτικό και Πολεμική Αεροπορία δίπλα στα σπίτια τους, στο Πεντάγωνο και στις πιο προνομιούχες θέσεις;

Ελάτε βουλευτά Καράμπελα, ποιος συναγωνιστής στο κόμμα σας δεν διάλεξε που θα υπηρετήσει;

Σταματήστε να το παίζετε Πατριώτης. Κάνει μπαμ από μακριά ότι υποκρίνεστε…

Ο λαικισμός και ο γκαιμπελισμός σας δεν καμουφλάρετε με τίποτε: τις δεκάδες χιλιάδες απολύσεις στο Δημόσιο και στους ΟΤΑ με τον ένα αγρίως εκμεταλλεύσιμο της Εναλλακτικής Θητείας θα αναπληρώσετε;  

Ας αφήσουμε όμως τα βύσματα της ΝΔ-ΟΝΝΕΔ-ΔΑΠ, και ας παρατηρήσουμε κάτι άλλο. Η ερώτηση του Καράμπελα ουσιαστικά αποτελεί αντιγραφή του άρθρου με τίτλο «Από τον Σύνδεσμο Αντιρρησιών Συνείδησης στην τρομοκρατία», που αναρτήθηκε στις  02/05/2013 στο μιλιταριστικό σάιτ SRATEGY REPORT! Εκεί επισημαίνεται ότι  “επιτυχία της Ελληνικής Αστυνομίας και ισχυρό πλήγμα κατά της λεγόμενης «νεοτρομοκρατίας» χαρακτηρίζεται η σύλληψη πέντε ατόμων στη Νέα Φιλαδέλφεια, μεταξύ των οποίων οι δύο αναζητούμενοι για την ένοπλη ληστεία στην Αγροτική Τράπεζα στον Φιλώτα Φλώρινας στις 28 Νοεμβρίου 2012.[…] Επίσης, ότι ο 40χρονος με σημαντικές διασυνδέσεις στον αναρχικό χώρο συμμετείχε στο Σύνδεσμο Αντιρρησιών Συνείδησης που ίδρυσε ο καταζητούμενος Νίκος Μαζιώτης τη δεκαετία του ΄90”».

Ακολουθεί παράθεση στοιχείων που θυμίζει φάκελο της Κρατικής Ασφάλειας, όπου αξίζει να διαβάσουμε το παρακάτω απόσπασμα και να βγάλουμε τα συμπεράσματα μας: “Ο 40χρονος είχε δικαστεί ως αντιρρησίας συνείδησης μετά την άρνησή του να υπηρετήσει τη στρατιωτική θητεία. Θεωρείται παλιός φίλος του καταζητούμενου Νίκου Μαζιώτη καθώς συμμετείχε στον Σύνδεσμο Αντιρρησιών Συνείδησης, στη δημιουργία του οποίου είχε πρωτοστατήσει ο Μαζιώτης από τις αρχές της δεκαετίας του 1990 όταν τότε ξεκίνησαν οι δικαστικές του περιπέτειες ένεκα της άρνησης του να υπηρετήσει στο στράτευμα».

Όμως, όλων αυτών, έχει προηγηθεί η επίθεση στους αντιρρησίες συνείδησης και την εναλλακτική θητεία από τον φιλοναζιστή σύμβουλο του Α.Σαμαρά, μέσα από τη φιλοσαμαρική εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και το σάιτ ΕΝ ΚΡΥΠΤΩ (όπως δρουν πάντα οι φασίστες), όπου στο κείμενο με τίτλο  «Εις υγείαν των κορόιδων..» επισημαίνονται τα εξής:  «Φαίνεται τελικά ότι σε αυτή τη χώρα η πλειοψηφία των φιλότιμων "κορόιδων" που την αγαπάνε θα τρώνε πάντα "βρώμικο ψωμί", ενώ οι λίγοι επιτήδειοι θα βλέπουν το θράσος τους να αμείβεται πάντα... Την ίδια ώρα που ο απλός στρατιώτης παίρνει μόλις 10 ευρώ για να «φυλάττει με πίστιν και αφοσίωσιν, μέχρι της τελευταίας ρανίδος του αίματός του» την πατρίδα, οι αντιρρησίες συνείδησης, που στην πλειονότητά τους επικαλούνται δήθεν ιδεολογικούς λόγους για να αποφύγουν τις δυσκολίες της θητείας, αμείβονται για την εναλλακτικές τους υπηρεσίες με μηναίο μισθό 250 ευρώ! Τα χρήματα αυτά δίνονται, σύμφωνα με την εφημερίδα «Δημοκρατία» που αποκάλυψε το θέμα, με την επίκληση της ανάγκης σίτισης και στέγασής τους, αφού οι αντιρρησίες αρνούνται ακόμα και να διαμείνουν ή να φάνε σε στρατιωτικές μονάδες, όπως οι στρατιώτες που υπηρετούν κανονικά τη θητεία τους. Μάλιστα σύμφωνα με σχετικά έγγραφα που δημοσιεύθηκαν στο "Διαύγεια", το ποσό που λαμβάνουν χαρακτηρίζεται "αμοιβή αντιρρησία συνείδησης" (1, 2, 3), ενώ κανένας νόμος δεν προβλέπει "αμοιβή" για τους αντιρρησίες».

Μεταξύ άλλων θέτει και τα εξής προβοκατόρικα ερωτήματα: «Να το πούμε ευθέως: οι αντιρρησίες συνείδησης δεν κάνουν χάρη στην κοινωνία που καταδέχονται να την υπηρετήσουν. Αντίθετα απολαμβάνουν μια προνομιακή εξαίρεση που θέσπισε η κοινωνία γι' αυτούς - και πρέπει να το σέβονται. Κατά το Σύνταγμα οι κοινωνικές υπηρεσίες των αντιρρησιών συνείδησης προσφέρονται "υποχρεωτικά", ακριβώς όπως και η στρατιωτική θητεία: επομένως αμοιβή δε νοείται - ή αν νοείται, πρέπει να υπάρχει αντίστοιχη (οικονομικά και ηθικά) αμοιβή και για όσους υπηρετούν κανονικά τη στρατιωτική θητεία τους...  Αν λοιπόν το κράτος κρίνει ότι 250 Ευρώ το μήνα είναι μια δίκαιη "αμοιβή" σε όποιον το υπηρετεί "εναλλακτικά", ας δώσει αυτή την αμοιβή και σε κάθε Έλληνα στρατιώτη που υπηρετεί κανονική, στρατιωτική θητεία: που ξεπαγιάζει σε σκοπιές και περίπολα, που "πήζει" χωρίς έξοδο στη μονάδα, που διατρέχει πολύ μεγαλύτερους κινδύνους, που δεν έχει ωράριο Δημοσίου... και που αναγκαστικά επιβαρύνει την οικογένειά του για να πιει έστω κι έναν καφέ, αφού το κράτος του δίνει το εξευτελιστικό ποσό των 10 Ευρώ το μήνα. Αλλιώς το ελληνικό κράτος εξευτελίζει το ίδιο του το Σύνταγμα, παραβιάζει την αρχή της ισότητας και παρέχει οικονομικό και ηθικό κίνητρο για τη ραγδαία αύξηση των αντιρρησιών συνείδησης. Ακούει κανείς;»

Και βεβαίως τον άκουσαν. Αφού το κείμενο αναδημοσιεύτηκε σε εθνικιστικά-μιλιταριστικά-φασιστικά σάιτ, έφτασε στη ναζιστική Χρυσή Αυγή, που το πήρε και έκανε σχετική ερώτηση προς τον ΥΕΘΑ Π.Παναγιωτόπουλο!  

Σαν πολλές δεν είναι οι συμπτώσεις που εξιστορήσαμε; Παρακινώντας και τον πλέον καλοπροαίρετο να διαπιστώσει ότι η βρώμικη προπαγάνδα που ασκείται με έντεχνο και συστηματικό τρόπο, η οποία αγκαλιάζει Δεξιά και Ναζιστική Ακροδεξιά, διαχέεται από δημοσιογραφικά παπαγαλάκια για να  καταλήξει στη βουλή, στρώνοντας το χαλί για να έρθει σύντομα ένα ακόμη χτύπημα στα δημοκρατικά δικαιώματα και τις λαϊκές ελευθερίες, ένα πλήγμα στις κατακτήσεις του λαού μας κατά τη διάρκεια της Μεταπολίτευσης, καταργώντας ταυτόχρονα ένα ακόμη φύλλο συκής της φιλελεύθερης Ε.Ε.

ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΗ ΡΕΒΑΝΣ ΑΠΛΩΣ –ΒΑΘΑΙΝΕΙ ΤΟΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΕΙ Η ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ

Η αυταρχική επίθεση που περιγράφτηκε δεν στοχοποιεί μόνο τους αντιρρησίες συνείδησης και τους ολικούς αρνητές στράτευσης. Ουσιαστικά επιτίθεται στο σύνολο του αντιπολεμικού και αντιμιλιταριστικού κινήματος, καθώς η ένταση του κρατικού αυταρχισμού και της κρατικής τρομοκρατίας αποτελεί συστατικό στοιχείο της πολιτικής που ασκεί το κράτος έκτακτης ανάγκης και ο Κοινοβουλευτικός Ολοκληρωτισμός, για να χαραχθεί ο νέος δρόμος αστικής «εθνικής» ανάπτυξης των καπιταλιστικών κερδών, για να επιβληθεί το νέο μοντέλο εργασίας και αναπαραγωγής της εργατικής τάξης, με όρους δουλοποίησης.

Η εμφύλια σύγκρουση που στήνεται μεταξύ στρατευμένων και αντιρρησιών-ολικών αρνητών στράτευσης με όρους κοινωνικού αυτοματισμού, επιδιώκοντας την «Επιστράτευση» των τελευταίων, που είτε θα στρατευτούν είτε θα γνωρίσουν μέρες ακόμη μεγαλύτερης εργασιακής εκμετάλλευσης, ουσιαστικά στοχοποιεί την στρατευμένη νεολαία, τα δικαιώματα της και το κίνημα αμφισβήτησης μέσα στον Στρατό.

Το σύστημα δεν κρύβει τις προθέσεις του: θα χρησιμοποιήσει την στρατιωτικοποιημένη αστυνομία ως δύναμη κατοχής του εχθρού λαού –ήδη το έκανε στις καταλήψεις στέγης και στις Σκουριές Χαλκιδικής, θα κατεβάσει τον Στρατό ως δύναμη Καταστολής Πλήθους ενάντια στα κοινωνικά κινήματα –ήδη το έκανε στην Στρατιωτική Παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη!

Συστηματικά λοιπόν και χρησιμοποιώντας όλους τους καθεστωτικούς προπαγανδιστικούς μηχανισμούς ετοιμάζει-εξοικειώνει την κοινή γνώμη και επιχειρεί να πατάξει κάθε εμπόδιο μέσα και έξω από τον στρατό. Και τα εμπόδια που συνάντησε και συναντά είναι πολλά και έχουν αποδείξει ότι με όρους μαζικού-μαχητικού κινήματος οι κυβερνητικές επιλογές μπορεί να ηττηθούν. Έτσι έγινε τον Δεκέμβρη του 2008, όπου παρά την εμμονή των Μπακογιάννη-Σουφλιά-Πάγκαλου-Μάνου, η κυβέρνηση Καραμανλή, συνυπολογίζοντας τις σοβαρές αντιδράσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις και εκτιμώντας ότι δε θα μπορούσε να πείσει την κοινωνία, τελικά δεν θα κατεβάσει τον Στρατό στο δρόμο για να καταστείλει την εξέγερση. Επίσης αποτυχημένη ήταν η προσπάθεια του ΥΕΘΑ Π.Μπεγλίτη να χρησιμοποιήσει τον στρατό ως Απεργοσπαστικό Μηχανισμό του μεγαλειώδους αγώνα των εργαζόμενων στους ΟΤΑ. 

Όμως το αστικό σύστημα εξουσίας γνωρίζει και κάτι άλλο.  Η ένταση της καπιταλιστικής κρίσης σύντομα θα εντείνει ακόμη περισσότερο τους ενδοιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, θα κάνει ακόμη πιο ορατό τον κίνδυνο του πολέμου. Για αυτό εκδηλώνεται η κοινή προσπάθεια όλων των κρατών να αλλάξουν τους στρατούς τους, να ενισχύσουν την συνεργασία μπλογκ ιμπεριαλιστικών δυνάμεων , να αυξήσουν τους εξοπλισμούς τους. Από αυτή επομένως την σκοπιά ο ελληνικός αστικός κόσμος που ενδιαφέρεται να διευρύνει το ρόλο του οικονομικά-πολιτικά-στρατιωτικά στην Ανατολική Μεσόγειο, θέτει ζήτημα ΑΟΖ-εκμετάλλευσης των ενεργειακών κοιτασμάτων, εμπλέκεται σε πολεμικές-κατασταλτικές αποστολές των ΝΑΤΟ-Ε.Ε., μελετά νέες αγορές όπλων-για αυτό και η εκπομπή «ΝΕΟΙ ΦΑΚΕΛΟΙ» του ΣΚΑΙ που απαίτησε αγορές πανάκριβων γαλλικών φρεγατών και αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας-, προχωρά σε νέα Δομή των Ενόπλων Δυνάμεων και απαιτεί την ακόμη μεγαλύτερη μιλιταριστική-πολεμική πρόσδεση της νεολαίας. Ποιος ξεχνά τις προτάσεις αύξησης της θητείας στους 12 μήνες, για στράτευση στα 18 και παλλαϊκή άμυνα. Ποιος ξεχνά την ένταση της εργασιακής εκμετάλλευσης της στρατευμένης νεολαίας και την πολεμική προετοιμασία που για χάρη του Αξιόμαχου πραγματοποιούνται επικίνδυνες ασκήσεις με πραγματικά πυρά.

Αν επομένως οδεύουμε σε τέτοιου είδους πολεμικές κατασταλτικές εξελίξεις, με την νεολαία κρέας στα κανόνια τους ή χακί Ματατζή του αγωνιζόμενου εργαζόμενου λαού, τότε καμιά μορφή του αντιπολεμικού-αντιμιλιταριστικού κινήματος δε μπορεί να γίνει ανεχτή. Πολύ περισσότερο που το αστικό κατεστημένο προβάλλοντας τον ¨εξ Ανατολάς κίνδυνο¨ προωθεί την στρατιωτικοποίηση της κοινωνίας, διακαής πόθος των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ από τη δεκαετία του 90’, που κατοχυρώθηκε και ως Παλλαική Άμυνα. Ο μιλιταρισμός που εντάσσσεται στα πολεμικά-κατασταλτικά σχέδια των σύγχρονων εθνικών και υπερεθνικών δογμάτων «Άμυνας-Ασφάλειας» εμπεριέχει την εξόρμηση του στα σχολεία, την ίδρυση και δράση των εθνικιστικών λεσχών εφέδρων, τις πολιτοφυλακές, τα νεά τάγματα εθνοφυλακής και μια πολύ ευρύτερη προγαγάνδα από στρατιωτικά μέσα, περιοδικά-εκπομπές  με έμφαση στο ίντερνετ, επιχειρώντας ταυτόχρονα να φανεί και ως εργασιακή προοπτική!

ΤΟ ΑΝΤΙΜΙΛΙΤΑΡΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΡΑΣΕΙ ΑΛΛΙΩΣ

Κράτη και κυβερνήσεις γύρισαν σελίδα και τίποτε δεν θα είναι πια όπως το γνωρίσαμε. Τα δικαιώματα εξαφανίζονται οι λαϊκές ελευθερίες τίθενται εκτός νόμου! Απαιτείται επομένως νέο περιεχόμενο και πρακτική αγώνα για το αντιπολεμικό και αντιμιλιταριστικό κίνημα. Θέση σε αυτό δεν έχει το Ι5, το «τρελόχαρτο», μια άθλια εν πολλοίς τακτική που ενισχύει την ατομική τάση φυγής και διαπραγμάτευσης, καμουφλάροντας τις κοινωνικές ανισότητες που συναθροίζει και τη βιομηχανία απαλλαγών στράτευσης των γόνων πλουσίων οικογενειών. Την εκδήλωση αμφισβήτησης και μπλοκαρίσματος από τα Μέσα της Πολεμικής Μηχανής ουσιαστικά αρνείται και η αντίληψη «άσε τη θητεία να περάσει, φυλάξου και μην εκτίθεσαι», λες και ο κόσμος του αγώνα επιλέγει πεδία δράσης, ξέχωρα από τα προτάγματα της ταξικής πάλης. Στη μαζικοποίηση του κινήματος και στην ευρύτερη κοινωνική απεύθυνση αδυνατεί να συμβάλλει μια αγωνιστική μεν πρόταση, εκτός όμως πολιτικού και ιστορικού πλαισίου, που δημιουργεί «ήρωες», αλλά αφήνει εκτεθειμένη την νεολαία στον πιο σκληρό κρατικό μηχανισμό και την «εθνική» προπαγάνδα, θέτοντας απόλυτα και εξίσου άστοχα διλήμματα που δεν υφίστανται. Ενώ το πρόστιμο των 6000 ευρώ ποινικοποιεί τα ζητήματα συνείδησης και απειλεί με οικονομική εξόντωση όσους στέκουν απέναντι του. Για τους υπόλοιπους ελλοχεύουν τα δικαστήρια και τα στρατοδικεία.

Τι μας μένει λοιπόν; Να ζητάμε την εφαρμογή της ευρωπαικής νομοθεσίας, αδιαφορώντας για τα ολοκληρωτικά χαρακτηριστικά που αποκτά η καπιταλιστική-ιμπεριαλιστική ευρωπαική ολοκλήρωση; Την εφαρμογή των διεθνών συμβάσεων, που οι αστοί ξέρουν πότε, γιατί και πως να κάνουν κουρελόχαρτα;

Πρέπει να κάνουμε αυτό που έπρεπε να έχουμε κάνει εδώ και καιρό. Με σεβασμό στις αντιθέσεις μας, να προτάξουμε την κοινή μας δράση. Να ενωθούμε και να γιγαντώσουμε τις αντιστάσεις μας μέσα και έξω από τον στρατό. Ως τμήμα ενός νέου εργατικού κινήματος με διεθνιστικά ανατρεπτικά χαρακτηριστικά. Να παλέψουμε μαζί ενάντια στον εθνικισμό-ραστισμό-μιλιταρισμό-φασισμό στα σχολεία και τις σχολές, στη γειτονιά και στο κάθε εργασιακό χώρο.

Τώρα, που ταυτόχρονα η κυβέρνηση, η αστική δικαιοσύνη και η ναζιστική ακροδεξιά, μαζί με τα εθνικιστικά και μιλιταριστικά ΜΜΕ επιτίθενται σε όλες τις εκφράσεις του Αντιπολεμικού και Αντιμιλιταριστικού κινήματος, πρέπει να προτάξουμε έναν ενωτικό και αγωνιστικό βηματισμό. Απαιτώντας: Κάτω τα χέρια από τα δικαιώματα μας. Ελεύθερο Συνδικαλισμό των Φαντάρων. Μείωση της στρατιωτικής θητείας τώρα. Σεβασμό των δικαιωμάτων του Φαντάρου Πολίτη με Στολή. Ικανοποίηση όλων των δίκαιων οικονομικών αιτημάτων των στρατευμένων. Να συμβάλλουμε στην ένταση της αμφισβήτησης και της συλλογικής διεκδίκησης. Δημιουργώντας Επιτροπές Φαντάρων σε κάθε στρατόπεδο. Ενισχύοντας το ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΤΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ.

ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΘΗΤΕΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΙ ΣΕ ΔΟΥΛΟΥΣ ΤΩΝ ΑΝΩΤΕΡΩΝ, ΑΝΑΛΩΣΙΜΟΥΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ, ΠΡΑΙΤΩΡΙΑΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΚΙΝΗΜΑΤΩΝ, ΣΥΜΜΕΤΟΧΟΥΣ-ΣΥΝΕΝΟΧΟΥΣ ΣΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ. ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΙΣΘΟΦΟΡΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ. ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΕΟΣ ΣΤΙΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ. ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ. ΟΙ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΜΕΣΑ ΤΟΥ ΟΛΕΘΡΟΥ, ΔΙΕΚΔΙΚΩΝΤΑΣ ΜΕΡΙΔΙΟ ΑΠΌ ΤΟ ΔΡΑΜΑ ΤΩΝ ΛΑΩΝ.  Η ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΝΑ ΣΤΡΑΦΕΙ ΣΕ ΕΙΡΗΝΙΚΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΝΤΙΜΙΛΙΤΑΡΙΣΤΗΣ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΣΤΑ ΣΤΡΑΤΟΔΙΚΕΙΑ. Να τερματιστούν αμέσως όλες οι διώξεις, οι ποινές φυλάκισης, τα πρόστιμα και οι διακρίσεις εις βάρος των αντιρρησιών συνείδησης και των συναγωνιστών που βρίσκονται στο στόχαστρο της αστικής δικαιοσύνης. Να καταργηθούν τώρα τα Χαράτσια όλων όσων Αρνούνται τον αστικό Στρατό και τις ασκήσεις Έφεδρων.

Δε θα αναλάβουμε εμείς το κυνήγι προσφύγων και μεταναστών. Δεν είμαστε εμείς οι ένοπλοι φρουροί της Ευρώπης Φρούριο, οι εκτελεστές των κυβερνήσεων που πνίγουν μετανάστες-πρόσφυγες στο Αιγαίο και τους κομματιάζουν στις νάρκες του Έβρου. Να δοθεί τώρα Πολιτικό Άσυλο σε όσους το έχουν ανάγκη. Ελεύθερη διακίνηση στα θύματα της καπιταλιστικής κρίσης, των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και των εμφύλιων σπαραγμών. Αναγνώριση όλων των δικαιωμάτων των μεταναστών.

Να κλείσουν τώρα οι φασιστικές Λέσχες Εφέδρων και τα νέα Τάγματα Εθνοφυλακής, τμήματα του βαθέως ελληνικού κράτους. Να επιστρέψουν όλα τα στρατεύματα που βρίσκονται στο εξωτερικό και να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου. Αντικαπιταλιστική αποδέσμευση από ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΣ-Ε.Ε.  

Ανάπτυξη εργατικών αγώνων από ένα νέο εργατικό διεθνιστικό κίνημα, που χωρίς διαχωρισμούς εθνότητας-θρησκεύματος-χρώματος, θα παλέψει για την ανατροπή των κυβερνήσεων και του συνόλου της αστικής πολιτικής που μας μετατρέπουν σε δούλους του 21ου αιώνα, στρέφοντας ενάντια μας την κρατική τρομοκρατία, χρησιμοποιώντας μας ως κρέας στα κανόνια των πολεμικών τους τυχοδιωκτισμών.

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ-ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ-ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥΣ

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ        
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου