Σάββατο 1 Ιουνίου 2013

Τουρκία:"Αμείωτες" διαδηλώσεις - αμειωτη καταστολή "

η γεφυρα του Βοσπορου ειναι κλειστη για τους πεζους απο το 1970 , αλλά ποιός μπορεί να σταματήσει 100δες διαδηλωτές τώρα; 



Τουρκία:"Αμείωτες" διαδηλώσεις - αμειωτη καταστολή "

Λογοκρισία επιβάλλει το καθεστώς Εντοργαν σε site αντιπληροφόρησης ΄μεταξύ των οποίων και το instanbul.Indymedia.org και άλλα μέσα ενημέρωσης καθώς έχει κόψει την πρόσβαση σε αυτά,  ενω ταυτόχρονα τα καθεστωτικά ΜΜΕ δεν προβάλουν τα συγκλονιστικά γεγονότα που συμβαίνουν στην χώρα τους αλλά ασχολούνται με φασολάκια και αντικαπνιστικά σποτ.
Περί τις 11μμ άρχισαν αρκετές αναφορές για προβλήματα και στις επικοινωνίες , τηλεφωνικές και ιντερνετ ενώ ακόμη υπάρχουν αναφορές για διακοπή της ηλεκτροδοσίας γυρω από την πλατεία Ταξιμ. 

 

Οι συγκρούσεις συνεχίζονται μεχρι και αυτή την ώρα ενώ αρκετός κόσμος στην προσπάθειά του να προφυλαχθεί από τα χημικά έχει εγκλωβιστεί μέσα σε μαγαζιά, μερικά από τα οποία έχουν μετατραπεί σε κέντρα πρώτων βοηθειών. Οι διαδηλωτες ζητουν να παραιτηθει η κυβερνηση και φωνάζουν "χερι με χερι κατα του φασισμου", ενώ κατοικοι πετάνε στους μπάτσους αντικειμενα απο τα μπαλκονια τους και οι μπατσοι τους ριχνουν νερο με τις αυρες.  Ενω πριν από λίγο (περίπου στις 2πμ) διαδηλωτές πυρπόλησαν κρατικό κτίριο. 

 


 Ενώ υπάρχουν σε διάφορα σημεία της πόλης διαδηλωτές που χτυπούν ρυθμικά κατσαρολικά και αυτό μαζί με τις φωτιές και την χημική ομίχλη αυξάνει την ένταση αυτής της μέγαλης μέρας και νύχτας που ζει σήμερα η Τουρκία.

 

 Η κυβερνητική βαρβαρότητα μέχρι τωρα έφερε 4 νεκρούς διαδηλωτές. 

 

 Μεχρι τις 24.00 αναφέρονταν απο πηγές αντιπληροφόρησης 400 περίπου τραυματίες (αριθμός πραγματικά μικρός σε σχέση με όλους αυτούς που εχουν προβήματα από το χημικό πόλεμο των μπάτσων ect) 5 βαρυά τραυματίες (δεν υπάρχει πληροφορία, ακόμη, για την φύση των τραυμάτων τους), 10 διαδηλωτές με εγκεφαλικά τραύματα και τέλος αναφέρονται 3 διαδηλωτές με σοβαρά τραύματα στα μάτια (αναφερόμαστε σε περιπτώσεις μερικής η' και ολικής τύφλωσης). Μεταξύ των τραυματιών είναι ένας άνδρας που έχασε το χέρι του.

 

 

 

Τα παραπάνω αφορόυν την Ινσταμπούλ, υπάρχουν περιγραφές για ανάλογες καταστάσεις και σε άλλες τουρκικές πόλεις, όπως για παράδειγμα στο Ιζμιρ

 

http://www.ustream.tv/channel/vatandashaberci  )όπου και εκεί η κρατική καταστολή επιβλήθικε με αθρωα ρίξη χημικών.

 

2.30πμ¨: Ξεκίνησε πριν απο λίγο μαζικότατη πορεία στην οδό İstiklal (κεντρικος δρομος) με ένα και μοναδικο σύνθημα "KORKMA" (ΜΗ ΦΟΒΑΣΑΙ...) !!!

 

Το στοιχειο στο οποιο θα πρεπει να δωσουμε ιδιαιτερη βαρυτητα είναι το εξής: η ώρα που γράφεται τουτο το κείμενο είναι περίπου 3.30πμ και οι δρόμοι -κυρίως- της Ινστανμπουλ ακόμη είναι ζωντανοί , γιατί καίγονται, από τις φωνές δεκάδων χιλιάδων διαδηλωτων (γίνονται αναφορές ακόμα και για 1.000.000 ) αλλά και από τα ασταμάτητα οδοφράγματα που ανοίγουν ζώνες ελευθερίας.
ΠΗΓΗ ATHENS.INDYMEDIA
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου