Σάββατο 15 Ιουνίου 2013

Υπάρχει πιθανότητα εκδήλωσης θερμού επεισοδίου στο Αιγαίο και Στρατιωτικού Πραξικοπήματος στην Τουρκία;

ΤΙ ΠΡΟΕΒΛΕΠΕ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΒΑΡΙΟΠΟΥΛΑ
Για μια ακόμη φορά, οι γνωστοί εθνικιστικοί και μιλιταριστικοί κύκλοι, προπαγάνδισαν την εκδήλωση θερμού επεισοδίου από του Τούρκους Στρατηγούς σε μια προσπάθεια αμφισβήτησης του καθεστώτος Ερντογάν μέσω «της εξωτερίκευσης της εσωτερικής κρίσης».
Και ενώ οι κινητοποιήσεις στις πλατείες των τουρκικών μεγαλουπόλεων δεν έχουν σταματήσει, τα σενάρια εκδήλωσης της τουρκικής επιθετικότητας ενσωμάτωσε και η ελληνική κυβέρνηση, ενώ ο ΑΓΕΕΘΑ οργάνωσε την τελευταία τεραστίων διαστάσεων Διακλαδική Άσκηση «Καταιγίδα», που εκμεταλεύτηκε προσωπικά ο πρωθυπουργός Α.Σαμαράς για να τονώσει το αρχηγικό του προφίλ και ο ακροδεξιός Γ.Γραμματέας της κυβέρνησης Π.Μπαλτάκος για να απαιτήσει «εθνική ενότητα» και υποταγή στο παραμυθένιο κυβερνητικό SUCCES STORY. Άσκηση που κόστισε την ζωή του 20χρονου φαντάρου, που κάνενας δεν υπολόγισε!
Αναρωτιόμαστε όμως διαβάζοντας τα εθνικιστικά δημοσιεύματα και ακούγοντας τις κραυγές  της Ναζιστικής Χρυσής Αυγής, μπορούν οι Τούρκοι Στρατηγοί να κάνουν Πραξικόπημα; Μπορούν να εφαρμόσουν ένα σχέδιο αντίστοιχο της «Βαριοπούλας», όπου οι προβοκατόρικες επιθετικές κινήσεις του Τουρκικού Στρατού σε Θράκη και Αιγαίο θα οδηγήσουν σε ανατροπή της κυβέρνησης Ερντογάν;

Η απάντηση είναι ΟΧΙ!
Ας διαβάσουμε προσεκτικά το παρακάτω κείμενο:    
 Κρίση ηθικού στις Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις
f
Ο Αρχηγός του τουρκικού Γενικού Επιτελείου καταβάλλει φιλότιμες προσπάθειες για την ανύψωση του ηθικού με συνεχείς επισκέψεις σε Μονάδες.
Oι ποινικές διώξεις κατά εν ενεργεία και εν αποστρατεία στρατιωτικών έχει προκαλέσει παρατεταμένη κρίση ηθικού και σοβαρές επιπτώσεις στην επιχειρησιακή ικανότητα των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, σύμφωνα με άρθρο που υπογράφει η Lale Kemal, αρθρογράφος της αγγλόφωνης  έκδοσης Today’s Zaman και ανταποκρίτριας του Jane’s Defence Weekly. Στις 6 Ιουνίου, δικαστήριο της Άγκυρας έκανε δεκτό το κατηγορητήριο για την ποινική δίωξη 102 απόστρατων αξιωματικών και του Kemal Gürüz, πρώην επικεφαλής του Ανωτάτου Εκπαιδευτικού Συμβουλίου (YÖK), για το μεταμοντέρνο πραξικόπημα της 28ης Φεβρουαρίου 1997. Όλοι οι κατηγορούμενοι, εκ των οποίων οι 76 προφυλακισμένοι, αντιμετωπίζουν ποινές ισόβιας κάθειρξης με τον πρώην Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατηγό Ismail Hakki Karadayi να παραμένει ο βασικός ύποπτος. Αθροιστικά, 450 εν ενεργεία και εν αποστρατεία αξιωματικοί βρίσκονται στις φυλακές, μεταξύ των οποίων το 10% των στρατηγών και πτεράρχων καθώς και το 33% των ναυάρχων από το σύνολο των 347 οργανικών θέσεων ανωτάτων αξιωματικών. Για την αντιμετώπιση της κατάστασης, οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις προχώρησαν σε ενέργειες για να επιταχυνθούν οι προαγωγές αξιωματικών, μείωνοντας το χρόνο παραμονής σε υπηρεσία των ανωτάτων αξιωματικών από 4 σε 3 έτη και των ανωτέρων αξιωματικών από 5 σε 4 έτη.
Η Lale Kemal επισημαίνει ότι οι ενέργειες της ισλαμικής κυβέρνησης για μεταρρυθμίσεις στο τουρκικό στράτευμα παραμένουν ημιτελείς και περιορίστηκαν σε συμβολικές κινήσεις, όπως η κατάργηση του μαθήματος εθνικής ασφάλειας στα σχολεία και τον περιορισμό των υπηρεσιών που εκτελούν οι στρατεύσιμοι οπλίτες σε λέσχες αξιωματικών και κουρεία.
n_41262_4
Απόστρατοι αξιωματικοί ξεκουράζονται στο δικαστήριο πριν καταθέσουν για το μεταμοντέρνο
Πραξικόπημα του 1997.
ΠΗΓΗ STRATEGY REPORT

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437
diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου