Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

Πολύ επικίνδυνες εξελίξεις με την χρήση των Ειδικών Δυνάμεων στο εσωτερικό της χώρας, ως Αστυνομική Δύναμη που συμβάλλει στην καταδίωξη συμμορίας


Ο ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλος και ο ΑΓΕΕΘΑ Κωσταράκος λαμβάνουν αποφάσεις που προκαλούν εξαιρετικής σημασίας δεδομένα για τη χρήση του στρατού ως δύναμη καταστολής.
Η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ σε μια επικίνδυνη επίδειξη πυγμής και στέλνοντας μηνύματα αυταρχισμού με πολλούς αποδέχτες, σε πλήρη συνεργασία με τον πάντα «συνεργάσιμο» ΑΓΓΕΘΑ Κωσταράκο διέταξε Βατραχάνθρωπους του Λιμενικού Σώματος και άνδρες των ΕΤΑ, να συμβάλλουν στην επιχείρηση εντοπισμού των πέντε δραπετών στην ορεινή Ναυπακτία, εφαρμόζοντας τακτικές ανταρτοπόλεμου!

Ουσιαστικά πρόκειται για επιστράτευση των Ενόπλων Δυνάμεων ώστε να συμβάλλουν στην ανεπιτυχή μέχρι τώρα απόπειρα του υπουργού ΠΡΟΠΟ Ν.Δένδια να επιδείξει πολιτική Μηδενικής Άνοχης, καθώς εκτιμούν ότι η μέχρι τώρα εγκληματική δράση των δραπετών δικαιολογεί και κάνει ανεχτό στην κοινή γνώμη ένα συντριπτικό χτύπημα από τις καταστλτικές δυνάμεις, απειλώντας όμως με εκατόμβη θυμάτων και από τις δύο μεριές.  

Σύμφωνα με τις δημοσιογραφικές πληροφορίες στην επιχείρηση συμμετέχουν 10 άνδρες του Λιμενικού και 12 άνδρες από τα ΕΤΑ. Η παρουσία τους έχει τον "μανδύα" άσκησης με την κωδική ονομασία "Εύηνος" και μεταφέρθηκαν εκεί με πτήση Chinook.

Η χρήση των ανδρών των ειδικών δυνάμεων δεν είναι η μοναδική συμβολή του Ελληνικού Στρατού στην επιχείρηση εντοπισμού και σύλληψης των επικίνδυνων δραπετών από την ΕΛ.ΑΣ. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, πριν από τέσσερις μέρες «Aνώμαλη προσγείωση έκανε ένα από τα <<κατασκοπευτικά>> Μη Επανδρωμένα Αεροσκάφη (UAV) τύπου Sperwer του Στρατού Ξηράς, στην περιοχή του χωριού Αγία Ευθυμία  Φωκίδος  ενώ εκτελούσε αποστολή εντοπισμού - με θερμικές κάμερες, βίντεο και άλλους αισθητήρες- των Αλβανών δραπετών των φυλακών Τρικάλων. Η ανώμαλη προσγείωση  που προβληματίζει τις Ένοπλες Δυνάμεις- αποκάλυψε εκ των πραγμάτων τη συνεργασία του Στρατού  με την Ελληνική Αστυνομία προκειμένου να βρεθούν οι 5 δραπέτες.

Το συγκεκριμένο UAV γαλλικής κατασκευής Sperwer (απογειώνονται με καταπέλτη), ανήκει στο 472 Τάγμα Επιτηρήσεως και Ηλεκτρονικού Πολέμου του Στρατού Ξηράς, που εδρεύει στην Αττική, ανήκει στη δύναμη της ΑΣΔΕΝ, έχει μεν ζώνη ευθύνης όλο το Αιγαίο, αλλά οι αποστολές του είναι ανάλογες των αναγκών (Πυροβολικού κλπ). Ο Στρατός Ξηράς διαθέτει και 2η παρόμοια μονάδα στην Θρακη που χρησιμοποιείται για τον έλεγχο και την επιτήρηση και άλλες ποικίλες αποστολές.

ΣΟΒΑΡΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ-ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΔΕΝ ΠΡΟΧΩΡΑ ΣΕ ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ.

Η εμπλοκή των ΕΔ είναι δεδομένη μετά από την αποκαλυψη της συμμετοχής του UAV και των Ειδικών Δυνάμεων. Οι Στρατιωτικές πηγές διάψευδαν ανεπισήμως οποιαδήποτε εμπλοκή των ΕΔ στην επιχείρηση, τουλάχιστον σ΄ ότι αφορά στις χερσαίες επιχειρήσεις, μέχρι που σήμερα άλλαξαν τα δεδομένα. Το ίδιο όμως έκαναν και όταν προέκυψε το θέμα με το UAV.

Αναρωτιόμαστε: κάτω από πιο νομικό καθεστώς σημειώνεται αυτή η εμπλοκή στρατιωτικών δυνάμεων στο εσωτερικό της χώρας και μάλιστα ανδρών του Λιμενικού που τα υπηρεσιακά όρια δράσης μέχρι πρόσφατα σταματούσαν στα λιμάνια και στις θάλασσεςς; Ποιος και με ποια αρμοδιότητα μπορεί να αναθεωρεί αυτά τα όρια και να τα χαράζει με τις εκάστοτε απαιτήσεις της εφαρμογής του Νόμου και της Τάξης; Ή μήπως επαναλαμβάνεται και στην χώρα μας η κατασταλτική πολιτική που είδαμε στην Τουρκία και στη Βραζιλία πρόσφατα, όπου τα στρατιωτικά μέσα και οι στρατιωτικές δυνάμεις εφορμούν άλλοτε στις φαβέλες κατά των συμμοριών και άλλοτε κατά των εξεγερμένων όπως επιβάλλει ο σύγχρονος Κοινοβουλευτικός Ολοκληρωτισμός.

Η επιλογή επομένως δράσης του στρατού κατά της αλβανικής συμμορίας είναι ενταγμένη στα σύγχρονα δόγματα άμυνας-ασφάλειας και στην αντιμετώπιση των ασύμμετρων απειλών. Ας θυμηθούμε ότι και ο τρομονόμος, η ακραία παρακολοήθηση και το φακέλωμα μας, οι προληπτικές συλλήψεις και η ένταση της δράσης του βαθέος ελληνικού κράτους, είχε ως αφορμή την καταπολέμηση της εγκληματικότητας. Τώρα ο στρατός κυνηγά δραπέτες, τον Οκτώβριο κατέβαινε στη Θεσσαλονίκη για να αντιμετωπίσει τους αντικυβερνητικούς διαδηλωτές στην Στρατιωτική Παρέλαση της επετείου του ΟΧΙ, στο Πεντάγωνο η 71η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία στρέφεται κατά του εργατικού κινήματος, αύριο θα κατέβει στην Πανεπιστημίου ενάντια στα κονωνικά κινήματα.

Απαιτείται επομένως η κλιμάκωση του αγώνα για την επιστροφή του Στρατού στα στρατόπεδα όπως το κατάφερε η Μεταπολίτευση. Ανατροπή του Κοινοβουλευτικού Οοκληρωτισμού και των σύγχρονων πολεμικών-κατασταλτικών δογμάτων άμυνας-ασφάλειας που αναθέτουν στον Στρατό αστυνομικά καθήκοντα και στρατιωτικοποιούν την αστυνομία. Των κυβερνήσεων και της βάρβαρης ταξικής πολιτικής που προκαλεί την κοινωνική άβυσσο σε όλες της τις εκφράσεις.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου