Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

Σύντομα η εξεύρεση λύσης για τα C-27J;

Τα 8 αεροσκάφη C-27J Spartan αντιμετωπίζουν προβλήματα διαθεσιμότητας λόγω μη υποηραφής σύμβασης εν συνεχεία υποστήριξης.                   
Τα 8 αεροσκάφη C-27J Spartan της 354 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών αντιμετωπίζουν προβλήματα διαθεσιμότητας λόγω μη υπογραφής σύμβασης εν συνεχεία υποστήριξης.
To μείζον θέμα της ολοκλήρωσης του εξοπλιστικού προγράμματος των μέσων μεταφορικών αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας θα εξετάσει προσεχώς η πολιτική ηγεσία του υπυργείου Εθνικής Άμυνας. Σημειώνεται ότι μετά την ακύρωση της παραλαβής των 4 τελευταίων μεταγωγικών αεροσκαφών C-27J, τα 8 διαθέσιμα αεροσκάφη της 354 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα λόγω μη υπογραφής σύμβασης εν συνεχεία υποστήριξης.

 Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Παραπολιτικά, το θέμα έθιξε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος σε πρόσφατη συνάντηση που είχε με τους διαπιστευμένους στο ΥΠΕΘΑ δημοσιογράφους. Ο ίδιος άφησε σαφείς αιχμές καθώς λίγο πριν αποχωρήσει από το υπουργείο είχε βρεθεί λύση που όμως δεν προχώρησε, σε βάρος της Πολεμικής Αεροπορίας, σύμφωνα με τον ίδιο. Στην ίδια συνάντηση, o καλός δημοσιογράφος Σάββας Δ. Βλάσσης πρότεινε στον υπουργό να παραληφθούν τα 4 τελευταία αεροσκάφη που το ελληνικό Δημόσιο έχει αποπληρώσει ώστε αυτά να χρησιμοποιηθούν ως Αεροσκάφη Ναυτικής Συνεργασίας, με τη χρήση εξοπλισμού επί προσθαφαιρούμενης παλέτας όπως αυτή που φέρουν τα C-130 σε ανάλογες αποστολές. Το πρόβλημα με αυτό το σενάριο είναι πως τα αεροσκάφη φέρονται να έχουν ήδη πωληθεί στο Μεξικό.
ΠΗΓΗ STRATEGY REPORT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου