Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΑΜΑΡΑ-ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΠΟΥ ΨΗΦΟΘΥΡΟΥΝ ΕΝΕΝΔΟΙΑΣΤΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ - Αναδιοργάνωση ξεχάστε τη - Το Αμυνταίο "μένει"!

ΝΑ ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ ΜΙΛΙΤΑΡΙΣΤΕΣ - ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ-ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΤΙΣ "ΕΘΝΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥΣ"
- Ο ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΛΑΟΣ ΕΞΟΝΤΩΝΕΤΑΙ ΜΕ ΑΝΕΡΓΙΑ-ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ-ΦΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΚΥΝΗΓΟΥΝ ΨΗΦΟΥΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΟΥ ΠΛΗΣΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΕΝΑ ΔΙΑΤΗΡΩΝΤΑΣ ΕΝΑΝ ΠΑΝΑΚΡΙΒΟ ΣΤΡΑΤΟ
-ΕΤΣΙ ΜΑΣ ΕΦΤΑΣΑΝ ΣΤΗΝ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ
-ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΘΛΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ! 
Άρθρο του ΛΟΥΚΑ ΔΗΜΑΚΑ
Ουσιαστικά το On Alert  το είχε ''προαναγγείλει'' από προχθές, θυμίζοντας την ιστορία των αναδιαρθρώσεων/αναδιοργανώσεων των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων με τα παραδείγματα των ''παρεκτροπών'' του  Παρανεστίου- το 2004- , της Καλαμάτας - φέτος - κ.ο.κ.
Χθες το ρεπορτάζ της ''Καθημερινής'' ήταν αποκαλυπτικό δημοσιογραφικά και  τραγικό, ως δείγμα της πολιτικάντικης νοοτροπίας που κυριαρχεί,  για την πατρίδα μας : "Σε αναστολή της απόφασης για την απομάκρυνση των μονάδων στρατού από την περιοχή του δήμου Αμυνταίου από την πλευρά του υπουργείου Αμυνας οδήγησε η κινητοποίηση της δημοτικής αρχής και των κατοίκων", έγραψε η εφημερίδα...

Να θυμίσουμε ότι προχθές ο δήμαρχος της πόλης, κ. Μάκης Ιωσηφίδης, όπως και όλα τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου, αποφάσισαν να θέσουν τις παραιτήσεις τους στη διάθεση του Πρωθυπουργούκ. Α.Σαμαρά, λόγω της απόφασης -με την σύμφωνη γνώμη της Βουλής και την '' βούλα'' του ΚΥΣΕΑ - για την απομάκρυνση των μονάδων στρατού από την περιοχή του Δήμου τους.
Όπως γράψαμε  και εμείς και όλος ο τύπος, στην εισήγησή του στο έκτακτο δημοτικό συμβούλιο που συνεκλήθη για το συγκεκριμένο θέμα ο κ. Ιωσηφίδης αναφέρθηκε στην άμεση απομάκρυνση της Α΄ ΕΑΝ στην Κομοτηνή και του 9ου Λόχου Μηχανικού στο Μαυροδένδρι Κοζάνης και προσέθεσε ότι σχεδιάζεται η απομάκρυνση και των υπόλοιπων μονάδων του στρατοπέδου Αμυνταίου.

''Τράβηξαν χειρόφρενο'' τα καμιόνια

Μετά την υποβολή των παραιτήσεων, κάτοικοι της περιοχής, για να δηλώσουν την αντίθεσή τους, συγκεντρώθηκαν έξω από το στρατόπεδο, όπου, όπως έγραψε η Καθημερινή, "ήδη βρίσκονταν φορτηγά, για να ξεκινήσει η μεταφορά υλικού".

Ο Δήμαρχος Αμυνταίου με μια χαρακτηριστική της μπακαλίστικης αντίληψης για την άμυνα - και επιβεβαιώνοντας την ''πολιτική του κεμπάπ''( και των ...σουβλακίων...)  στην οποία αναφέρθηκε σε άρθρο του στο OnAlert ο Πάρις Καρβουνόπουλος -  δίνει το στίγμα με το οποίο κινείται η (εκάστοτε ) πολιτική ηγεσία του Πενταγώνου  και ...χάνει τις μάχες για την αναδιάρθρωση του στρατεύματος .

"Θα ερημώσει ο τόπος"
Όπως εξηγεί λοιπόν ο δήμαρχος Αμυνταίου, στο στρατόπεδο φιλοξενούνται περίπου 350-400 στρατιωτικοί και μετά την απομάκρυνση δημόσιων υπηρεσιών, όπως το υποκατάστημα του ΙΚΑ και της εφορίας, ο πληθυσμός αυτός είναι σημαντικός για την πόλη.
«Ο Δήμος έχει κάνει μεγάλη προσπάθεια για να μειωθεί το κόστος λειτουργίας του στρατοπέδου. Το κόστος θέρμανσης -που είναι και το σημαντικότερο- μειώθηκε δραστικά μετά την εγκατάσταση τηλεθέρμανσης. Μετά την απομάκρυνση των υπηρεσιών, ο κόσμος πάει στην Κοζάνη και τη Φλώρινα για να διεκπεραιώσει τις υποθέσεις του. Αν κλείσει και το στρατόπεδο, θα ερημώσει ο τόπος», δήλωσε Ο κ. Ιωσηφίδης εξηγεί ότι η πόλη είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένη λόγω των εξορύξεων λιγνίτη στην περιοχή, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να καλλιεργηθούν πολλές εκτάσεις.

Δικαιολογημένες οι ανησυχίες του αλλά το στρατόπεδο και η άμυνα δεν είναι το καλύτερο όπλο...

Ο "παράγων ...MOD"


Το αποτέλεσμα της έντονης αντίδρασης το γράψαμε στην αρχή : Η απόφαση για την απομάκρυνση του στρατοπέδου ανεστάλη,κατά την Καθημερινή... Αν η αναστολή γίνει οριστική ακύρωση,ίσως θα το μάθουμε κοντά στις επικείμενες ...εκλογές.

Στην τωρινή απόφαση πάντως ίσως οι αρμόδιοι να  θέλησαν να εφαρμόσουν τον κανόνα  της ....ισονομίας των πολιτών : Αφού,λέει, οι κάτοικοι της Καλαμάτας κέρδισαν το ...στρατόπεδό τους χάρις στα ... κυβερνητικά παλικάρια της, ε,ας ''δικαιωθούν '' και τα ...αυτοδιοικητικά παλικάρια του Αμυνταίου.

Κατά τα άλλα οι επαγγελματίες στρατιωτικοί σχεδιάζουν, εν πολλοίς-  την αναδιάρθρωση με επιχειρησιακά κριτήρια... "Υπάρχει όμως και ο παράγων ...M.O.D.", είχε παραδεχθεί  σχετικά πρόσφατα ευστόχως -και ...κωδικά -  πρώην Αρχηγος ΓΕΣ πριν εκπαραθυρωθεί,μιλώντας για το ...μπάχαλο των Κέντρων Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων που επέβαλε το Υπουργείο Αμυνας για ψηφοθηρικούς λόγους.
 Για τους αμύητους στα ''χακί'' ακρωνύμια "Μ.Ο.D." είναι τα αρχικά του "Μinistry of Defense", δηλαδή του "Υπουργείου Αμυνας"....


ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Επειδή το πρόβλημα είναι διαχρονικό και ...΄πολύχρωμο κομματικά, σας παραπέμπω σε άρθρο μου - του 2001,παρακαλώ-  στα ΝΕΑ όπου περιγραφω το ίδιοφαινόμενο : Το άρθρο, με τον τίτλο ''Το σύνδρομο της Αητομιλίτσας" αναφέρεται στις τότε σχεδιαζόμενες  ριζικές αλλαγές  στη δομή του στρατεύματος και στις  αλυσιδωτές αντιδράσεις που είχαν προκαλέσει στους κατοίκους των περιοχών, όπου εδρεύουν οι (τότε υπό καταργηση) στρατιωτικές μονάδες. Σημειώναμε και τότε ότι πολλές από τις πόλεις και τα χωριά αυτά ανθούν οικονομικά χάρη στους στρατιωτικούς

Στην Αητομηλίτσα, λοιπόν, ένα μικρό χωριουδάκι στα ελληνοαλβανικά σύνορα, το ομώνυμο φυλάκιο του Στρατού έχει «καταργηθεί οριστικά» τους τελευταίους μήνες δύο φορές ­ ισάριθμες δε, έχει ανοίξει και επανδρωθεί εκ νέου «κατόπιν πιέσεων», γράφαμε τότε ενδεικτικά.
Κατά την γνώμη μας αξίζει -  για το διαχρονικόν του πράγματος-  να δείτε την συνέχεια του ρεπορτάζ , του 2001 - δηλαδή 12 χρόνια πριν! Κάντε κλικ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου