Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

Φαιδρότητες στη Γερμανία με την αντικατασκοπεία!

Λίγες μόνο ημέρες πριν τις εκλογές, το πολιτικό σκηνικό θυμίζει – σε μικρογραφία έστω – Ελλάδα, αφού επιστρατεύονται «κόλπα» με προφανές επικοινωνιακό περιεχόμενο και πολύ λίγη ουσία, με στόχο να καταδειχθεί ότι οι κυβερνώντες… έλαβαν το μήνυμα!
Το μήνυμα αφορά την περίφημη υπόθεση με την κατασκοπεία της αμερικανικής NSA σε ευρωπαϊκό έδαφος, με έμφαση όμως και στο γερμανικό, μια δραστηριότητα στην οποία φέρεται να γνώριζαν, εάν δεν συνεργαζόντουσαν κιόλας και οι γερμανικές μυστικές υπηρεσίες.


Το αστείο – κατά την υποκειμενική μας άποψη – περιστατικό, είναι η εντολή της υπηρεσίας εσωτερικής ασφαλείας – αντικατασκοπείας της Γερμανίας προς την ομοσπονδιακή αστυνομία, να σηκώσει ελικόπτερο (Eurocopter, τι άλλο;) το οποίο πέρασε πάνω από το αμερικανικό προξενείο στη Φραγκφούρτη, σε χαμηλό ύψος (60 μέτρα) και τράβηξε φωτογραφίες, ψάχνοντας, όπως ελέχθη, για ειδικό εξοπλισμό συλλογής πληροφοριών – υποκλοπών, που προφανώς θα είχαν τοποθετήσει στην ταράτσα!
Την τόσο επιδεικτική αυτή ενέργεια που έγινε στα τέλη Αυγούστου, η οποία για κάποιον λόγο έπιασε στον ύπνο την ασφάλεια του προξενείου, επιβεβαίωσε το υπουργείο Εσωτερικών και η Καγκελαρία. Η εφημερίδα «Frankfurter Allgemeine Zeitung» αποκάλυψε την είδηση την περασμένη εβδομάδα, με πομπώδεις τίτλους όπως «Το μήνυμα που εστάλη στους Αμερικανούς φίλους ήταν: Στοπ. Η Γερμανία αντεπιτίθεται»!
Μετά το περιστατικό, ο Αμερικανός πρέσβης κάλεσε στο γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών, προφανώς για να ζητήσει εξηγήσεις…
ΠΗΓΗ DEFENCE POINT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου