Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

Στους δρόμους κατά της διαθεσιμότητας


Φωτογραφία: Παναγιώτης Τζάμαρος/ FosPhotos
Εβδομάδα απεργιακών κινητοποιήσεων σε παιδεία, υγεία, ασφαλιστικά ταμεία και δημόσιες υπηρεσίες είναι αυτή που ξεκινά από σήμερα, με τους εργαζόμενους να εκφράζουν κυρίως την αντίθεσή τους στη διαθεσιμότητα. Το κύμα απεργιών ξεκινά με αιχμή τους καθηγητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που προχωρούν από σήμερα σε πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες. Ξεπερνά το 90% η συμμετοχή, σύμφωνα με εκπροσώπους της ΟΛΜΕ. Συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε στο κέντρο από εκπαιδευτικούς και εργαζόμενους στα ασφαλιστικά ταμεία. Παναττική στάση εργασίας από την ΑΔΕΔΥ από τις 11.30 σήμερα και 48ωρη απεργία την Τετάρτη και την Πέμπτη. Οι κινητοποιήσεις έρχονται την ώρα που η κυβέρνηση επεξεργάζεται τις δεξαμενές από τις οποίες θα προέλθουν ακόμη 12.500 χιλιάδες διαθέσιμοι έως το τέλος του χρόνου. Δείτε αναλυτικά ποιοι απεργούν και πότε.  



Με συνθήματα αλλά και τραγούδια οι εκπαιδευτικοί δηλώνουν ότι η απεργία αυτή ενάντια στις διαθεσιμότητες - απολύσεις των εκπαιδευτικών συνιστά αγώνα για το δημόσια παιδεία στη χώρα μας ενώ παράλληλα αντιδρούν στην κατάργηση ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ, εξέλιξη που θα διώξει χιλιάδες μαθητές από τα σχολεία.



Οι εκπαιδευτικοί μαζί με μαθητές πραγματοποίησαν παρέμβαση στο 1ο,2ο, 3ο,4ο Γυμνάσιο και το Πειραματικό της Κάτω Τούμπας καθώς και στο 18ο, 20ο και Πειραματικό Λύκειο της περιοχής. Οι μαθητές τους υποδέχτηκαν με χειροκροτήματα ενώ στο πλευρό τους βρέθηκαν και οι σχολικοί φύλακες.

Στους δρόμους της Πάτρας καθηγητές και επαγγελματοβιοτέχνες 

Σε εξέλιξη βρίσκεται πορεία διαμαρτυρίας με τη συμμετοχή πολλών καθηγητών, επαγγελματοβιοτεχνών και εμποροϋπαλλήλων, ενάντια στα μέτρα της κυβέρνησης.

Η πορεία ξεκίνησε από την πλατεία Ολγας και αφού περάσει από τους κεντρικούς δρόμους της πόλης θα καταλήξει πάλι στην πλατεία Ολγας απ' όπου ξεκίνησε.

Συλλαλητήριο και στα Ιωάννινα 
Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο και στο κέντρο των Ιωαννίνων. Παρά τον βροχερό καιρό, δάσκαλοι, καθηγητές και διοικητικό προσωπικό του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, συμμετείχαν μαζικά στη διαδήλωση, αντιδρώντας στο μέτρο της διαθεσιμότητας, τις μετακινήσεις και την κατάργηση ειδικοτήτων. Υπό κατάληψη τελούν στο μεταξύ από το πρωί το 1ο και 2ο Λύκειο Ηγουμενίτσας, καθώς και το 1ο ΕΠΑΛ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου