Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΣΤΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ ΣΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΩΝ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ΣΤΟ ΝΑΥΣΤΑΘΜΟ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΕΝΟΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΦΕΡΝΟΥΝ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ, ΠΡΟΚΑΛΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥ ΚΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
Click on the slide!
Η πολιτική δολοφονία από τους φασίστες στο Κερατσίνι, κορυφή του παγόβουνου του ακήρυκτου πολέμου κατά των μεταναστών , των αγωνιστών του εργατικού κινήματος και της αριστεράς, με άγνωστο αριθμό θυμάτων, έδωσε τη δυνατότητα στη μνημονιακή κυβέρνηση των ΝΔ- ΠΑΣΟΚ  να ξαναμιλήσει για το περίφημο «δημοκρατικό τόξο-αποκλείοντας από αυτό τις δυνάμεις της Αριστεράς-, να θέσει ζήτημα πιο αυταρχικής επιβολής του Νόμου και της Τάξης του Δένδια-με πρόσχημα την αντιμετώπιση των ταγμάτων εφόδου που συνεχίζουν βεβαίως να συνεργάζονται με τις κατασταλτικές δυνάμεις, να δώσει νέο ρεσιτάλ κρατικής τρομοκρατίας από την κουστωδία των ΜΑΤ-ΔΕΛΤΑ-ΔΙΑΣ-ομάδων αγανακτισμένων αλητών της Χρυσής Αυγής, τραυματίζοντας βάναυσα εκατοντάδες αντιφασιστών διαδηλωτών.
Το άθλιο ιδεολόγημα του πολέμου των άκρων ξανά στο προσκήνιο από τους συμβούλους του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, τα ακροδεξιά πρωτοπαλίκαρα του εθνικιστικού και μισαλλόδοξου ΔΙΚΤΥΟΥ 21, που δίνουν το δικαίωμα στα αστικά κόμματα εξουσίας ΝΔ-ΠΑΣΟΚ να θέσουν το δίλημμα Μνημόνιο ή Χάος, επιχειρώντας να συγκαλύψουν την κοινωνική καταστροφή, το άγριο ξεπούλημα και τη δουλοποίηση μας.

Έτσι λοιπόν η πολιτική δολοφονία στο Κερατσίνι συναντιέται με τη δολοφονία στον Ναύσταθμο της Σαλαμίνας, μια ακόμη από τις χιλιάδες αυτοκτονίες που προκαλεί η άγρια ταξική πολιτική και τα Μνημόνια.  Οι Απολύσεις Πολιτικού Προσωπικού στις Ένοπλες Δυνάμεις ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ!  Η είδηση πλέον δεν σοκάρει κανέναν καθώς σε μεγάλο βαθμό είναι αναμενόμενη και υπολογισμένη ως παράπλευρη απώλεια από την κυβέρνηση. Πρόκειται για τη δεύτερη αυτοκτονία στο Πολεμικό Ναυτικό , μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα. Πολιτικός υπάλληλος του Πολεμικού Ναυτικού, 35 χρονών αυτοκτόνησε στο σπίτι του. Ο 35χρονος εργαζόταν στην Διοίκηση Ναυτικών Όπλων του Ναυστάθμου. Πληροφορίες από το Ναύσταθμο αναφέρουν ότι ο 35χρονος είχε ενημερωθεί ότι θα απολυθεί.  Στις 19 Αυγούστου είχε αυτοκτονήσει επικελευστής του ΠΝ μέσα στο πλοίο που υπηρετούσε. 

 

ΓΙΑΤΙ , ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΠΟΙΑΝΟΥ ΚΑΙ ΠΩΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

Τα ερωτήματα που προκύπτουν πολλά και αξίζουν διερεύνησης.

Γιατί θρηνούμε ένα ακόμη εργαζόμενο; Τι έφταιξε; Ποιοι λόγοι τον οδήγησαν στο να αφαιρέσει την ζωή του;

Ήδη η δημοσιογραφική έρευνα φωτίζει σειρά παραμέτρων που η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων προσπαθεί να αποκρύψει καθώς αποδεικνύουν τις ευθύνες του Πενταγώνου και του Μαξίμου.

1. Είναι αλήθεια ότι ο υπάλληλος -ανύπαντρος, ζούσε με τους γονείς του- είχε ψυχολογικά προβλήματα τα δύο τελευταία χρόνια, όπως διαδίδουν;

2. Είναι αλήθεια ότι τον τελευταίο χρόνο δεν είχε παρουσία στην εργασία του αλλά κανείς μα κανείς δεν τον αναζήτησε; Απλά τον είχαν "απόντα";

3. Είναι αλήθεια ότι είχε ζητήσει μετάθεση αλλά δεν πήρε απάντηση;

4. Είναι αλήθεια ότι το “προφίλ” αυτό τον εντάσσει σχεδόν αυτόματα στις λίστες μονίμων υπαλλήλων που φτιάχνονται για απολύσεις;

5. Αν έχουν δίκιο για τα "ψυχολογικά προβλήματα" τι είχε κάνει η υπηρεσία του γι΄ αυτό; Του είχαν προτείνει ιατρική βοήθεια ,είχαν κινήσει διαδικασίες απομάκρυνσής του ή δεν είχαν κάνει τίποτα;

Και αυτά είναι τα εύκολα ερωτήματα. Τα δύσκολα ακολουθούν:

6.Είναι αλήθεια ότι η λίστα απολύσεων 167 υπαλλήλων “αορίστου χρόνου”, πετάχθηκε στο καλάθι των αχρήστων με παρεμβάσεις πολιτικών, παλαίμαχων, εν ενεργεία ακόμη και υπουργών; 

7.Είναι αλήθεια ότι σχεδόν και για τα 167 ονόματα υπήρξε παρέμβαση και “απόσυρση” από τη λίστα;

8.Είναι αλήθεια ότι αφού δεν είχαν πια λίστα απολυμένων στράφηκαν στους μόνιμους υπαλλήλους που έχουν και μικρότερες αποδοχές από του αορίστου χρόνου;

9.Είναι αλήθεια ότι το “προφίλ” του αυτόχειρα είναι αυτό που άπαντες στον Ναύσταθμο γνωρίζουν ότι  “πάει για απόλυση”; 

Άρα, διαμέσου των παραπάνω ερωτήσεων έχουμε πιάσει το νήμα και μπορούμε να προχωρήσουμε έχοντας στο νου τις άθλιες κυβερνητικές στοχεύσεις και μεθοδεύσεις, που απολύουν, ξαναμοιράζουν τη δυστυχία και αναγεννούν την ελπίδα εργασιακής επιβίωσης μέσω πρακτικών πελατειακού κράτους, ωθώντας τους πιο αδύναμους στο θάνατο.

Παρά την προσπάθεια που κάνει το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και το ΓΕΝ να αποκρύψει τους λόγους της νέας αυτοκτονίας στο Πολεμικό Ναυτικό, γρήγορα οι αναρτήσεις δικαίωσαν την εκτίμηση του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ που συσχέτιζε το τραγικό γεγονός με την κυβερνητική πολιτική και τα Μνημόνια.

Οι απολύσει όμως προχωρούν. Η λίστα με τους υπαλλήλους που απολύονται από το χώρο του ΥΠΕΘΑ “κλείδωσε”. Οι 403 υπάλληλοι θα λάβουν τις επόμενες ημέρες χαρτί απόλυσης και κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι θα είναι οι τελευταίοι. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕ - ΥΕΘΑ “αφανίζεται μία ολόκληρη κατηγορία συναδέλφων Υ.Ε. χωρίς να ελπίζει στο δικαίωμα εργασίας ξανά. Ενώ έρχεται δεύτερο κύμα τον Δεκέμβριο και με μία Κυβέρνηση που δεν βάζει κόκκινες γραμμές θα συνεχιστούν οι απολύσεις και το 2014, ενώ παράλληλα ετοιμάζονται να δώσουν τα αντικείμενα της εργασίας των απολυμένων στην Ιδιωτική πρωτοβουλία”.

ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΚΡΑΤΟΣ-ΚΑΘΟΛΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ-ΚΕΡΔΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΕΣ

Αξίζει όμως να παρακολουθήσουμε την κοινοβουλευτική παρέμβαση της Αριστεράς που θέτει το θέμα των απολύσεων πολιτικού προσωπικού και των επιπτώσεων που προκαλεί.

(α) με βάση στοιχεία του έτους 2011 τα οποία προέκυψαν κατά την εφαρμογή του μνημονιακού και κοινωνικά άδικου Νόμου 4024/2011, στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας απασχολούνται ως ΣΕΙΔΑΧ σε Γενικά Επιτελεία 28 άτομα κατηγορίας ΠΕ ειδικού επιστημονικού προσωπικού και στην ΕΜΥ 12 άτομα κατηγορίας ΠΕ μετεωρολόγων, πληροφορικής – μηχανικών και πληροφορικής. Πρόκειται για εργαζόμενους με υψηλού επιπέδου επιστημονική κατάρτιση, των οποίων η απομάκρυνση δεν μπορεί να δικαιολογηθεί από κανένα απολύτως κριτήριο.

 (β) σύμφωνα με δηλώσεις των ίδιων των εργαζομένων στον τοπικό Τύπο, στην 131 Σμηναρχία Μάχης (131 ΣΜ) στο Άκτιο (FOB Ακτίου), «οι 38 υπάλληλοι που απομακρύνονται απασχολούνται κυρίως στον τομέα της πυρασφάλειας ενώ, όπως καταγγέλλουν, στο Άκτιο αυτή τη στιγμή απασχολούνται 27 συμβασιούχοι οι οποίοι προσελήφθησαν για την ενίσχυση του αεροδρομίου, συνεπώς δεν μπορούν να θεωρούνται οι ίδιοι πλεονάζον προσωπικό». Για τη συμβολή του προσωπικού στην εύρυθμη λειτουργία του FOB Ακτίου ο τότε Διοικητής διατύπωσε με το Φ.200/ΑΔ.166/985/Σ.427/26-3-2010 έγγραφό του την άποψη ότι «...το προσωπικό ειδικότητας πυροσβεστών και οδηγών ειδικών οχημάτων (πυροσβεστικών) έχει περατώσει την εκπαίδευση στα προβλεπόμενα σχολεία, σε όλους τους τύπους αεροσκαφών που διαθέτει η Πολεμική Αεροπορία και σε αεροσκάφη του ΝΑΤΟ που χρησιμοποιούν την 131 ΣΜ, σε ό,τι αφορά την πυρόσβεση, διάσωση και παροχή πρώτων βοηθειών...», ενώ «η δαπάνη που θα προκληθεί από την ανανέωση των συμβάσεων για ένα (1) έτος ανέρχεται στο ποσό των 680.000 ΕΥΡΩ περίπου και θα βαρύνει αποκλειστικά πιστώσεις ΝΑΤΟ.

 Σε αντίθετη περίπτωση....υπολογίζεται πρόσθετη οικονομική επιβάρυνση ποσού 400.000 ΕΥΡΩ περίπου ετησίως από πιστώσεις εθνικές...» και κατά συνέπεια «...οι υποχρεώσεις της Μονάδας.... καθιστούν απαραίτητη την ανανέωση της σύμβασης των εν λόγω υπαλλήλων καθώς καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες...».
Είναι πρόδηλο ότι κανένα κριτήριο δεν μπορεί να δικαιολογήσει την απομάκρυνση της συγκεκριμένης κατηγορίας προσωπικού.

(γ) όπως κατήγγειλε στις 31 Ιουλίου 2013 ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εργαζομένων Πολεμικού Ναυτικού, στο Πολεμικό Ναυτικό εργάζονται 165 εργαζόμενοι με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου και συγκεκριμένα τεχνικοί ΤΕ και ΔΕ κατηγορίας με εξειδικεύσεις που στελεχώνουν τα πιο κρίσιμα συνεργεία των Ναυστάθμων και του Στρατηγείου Ανατολικής Μεσογείου, 29 μηχανικοί ΠΕ υδρογράφοι - ειδικοί επιστήμονες, 2 ΠΕ Διοικητικού – Οικονομικού, 7 άτομα Νοσηλευτικό προσωπικό, 5 Οδηγοί βαρέων αυτοκινήτων, 3 Διοικητικοί και 15 Εργάτες και Καθαρίστριες. Είναι εμφανές ότι πρόκειται για προσωπικό με ειδικότητες και τεχνική εξειδίκευση απαραίτητη για την εύρυθμη λειτουργία κρίσιμων Μονάδων του Πολεμικού Ναυτικού με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα τον Ναύσταθμο Σαλαμίνας, η ομαλή λειτουργία του οποίου έχει ήδη διαταραχθεί από τις ήδη επελθούσες μειώσεις του προσωπικού του με αποτέλεσμα την επέλαση των υπεργολάβων και την αύξηση του κόστους συντήρησης των μέσων του Πολεμικού Ναυτικού.

(δ) σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι σήμερα στις αποφάσεις της Πολιτικής Ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας περιλαμβάνονται ακόμα και ειδικότητες που συμβάλουν καθοριστικά στην εύρυθμη λειτουργία των στρατιωτικών νοσοκομείων, όπως για παράδειγμα μεταξύ άλλων και η ειδικότητα του ακτινοφυσικού.

(ε) με βάση στοιχεία του έτους 2011, οι οργανικές θέσεις πολιτικού προσωπικού του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας είναι υποστελεχωμένες σε ποσοστό που πλησιάζει το 60%. Προφανώς αυτό το σημαντικό ποσοστό υποστελέχωσης οδήγησε τον σημερινό Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο να απευθύνει προς το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης κατά την διάρκεια της προηγούμενης θητείας του το με στοιχεία Φ.470.1/64/465/Σ.114/11-4-2012 έγγραφο με το οποίο ζητούσε την πρόσληψη συνολικά 643 ατόμων (246 στο ΓΕΣ, 126 στο ΓΕΝ, 235 στο ΓΕΑ, 2 στο ΜΤΣ, 29 στο ΝΙΜΙΤΣ και 5 στον ΑΟΟΑ), ενέργεια που έρχεται σε ευθεία αντίθεση με την σημερινή επιλογή της Πολιτικής Ηγεσίας του
ΥΠΕΘΑ να απολύσει εργαζόμενους. Το ποσοστό αυτό υποστελέχωσης, έχει ήδη οδηγήσει επικεφαλής Μονάδων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας να ζητήσουν την ενίσχυσή τους με προσωπικό και όχι την απομάκρυνσή του. Είναι χαρακτηριστικό ότι με το Φ.470/3/959/Σ.188/12-3-2012 έγγραφό του προς το Γενικό Επιτελείο Στρατού ο τότε Διευθυντής του Ταμείου Εθνικής Άμυνας επεσήμαινε «...την αναγκαιότητα ύπαρξης και απασχόλησης στο ΤΕΘΑ ικανού προσωπικού μακράς πνοής και όχι ευκαιριακών προσωρινών λύσεων...».

Από τα παραπάνω στοιχεία συνάγεται ότι αφενός στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας δεν υπάρχει προσωπικό «χαμηλών προσόντων», αφετέρου ότι δεν τίθεται κανένα θέμα «πλεονάζοντος προσωπικού», το οποίο να δικαιολογεί οποιαδήποτε απομάκρυνση εργαζομένων. Αντίθετα, είναι απαραίτητη η άμεση κάλυψη των κενών θέσεων και η εξασφάλιση της εργασιακής ασφάλειας και ειρήνης του προσωπικού”.

ΟΙ ΝΕΟΙ ΟΡΟΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΣΠΕΡΝΟΥΝ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Στα παραπάνω πρέπει να προσθέσουμε τις περικοπές σε μισθούς επιδόματα-συντάξεις, την αδυναμία να ζήσεις και μεγαλώσεις τα παιδιά σου με αξιοπρέπεια, τη θηλιά των δανείων και των φόρων, που προκαλούν πραγματική χιονοστιβάδα αυτοκτονιών στον Στρατό.

Εκτός από τον συνάδελφο μας Κίμωνα που ο στρατός του στέρησε την ζωή οδηγώντας τον στην αυτοκτονία και τον 20χρονο Κρόκο που το αρχαίο Μ113 τον οδήγησε στο θάνατο, μετρούμε:

1.       Τραγωδία στον στόλο, τριαντάχρονος επικελευστής βρέθηκε νεκρός μέσα στο ναρκοθηρευτικό ΚΑΛΛΙΣΤΩ.  Ο θάνατος του αποδίδεται σε αυτοκτονία χωρίς να έχει γίνει γνωστό αν εχει βρέθει κάποιο σημείωμα του αυτόχειρα.

2.       Στις 24 Ιουλίου Υπαξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας, αυτοτραυματίστηκε θανάσιμα με υπηρεσιακό όπλο ενώ βρισκόταν εντός της μονάδας, όπου υπηρετούσε, στην 6η Μοίρα Σταθμού Ελέγχου και Προειδοποίησης (ΜΣΕΠ) στη Μύκονο.

3.       Σοκ στις Ένοπλες Δυνάμεις. Ένας υπολοχαγός αυτοκτόνησε και οι λόγοι που τον οδήγησαν σ΄αυτή τη τραγική απόφαση δείχνουν ότι είναι οικονομικοί. Ο υπολοχαγός είχε αφήσει σημείωμα στο οποίο εξηγούσε τους λόγους της απόφασής του. Ο υπολοχαγός παντρεμένος και πατέρας δύο μικρών παιδιών έπεσε από το μπαλκόνι του σπιτιού του. Υπηρετούσε σε μονάδα της Ριτσώνας. Οι συνάδελφοί του υποστηρίζουν ότι οι λόγοι είναι οικονομικοί και αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι ο υπολοχαγός είχε αναγκαστεί να εργάζεται και εκτός στρατού για να μπορεί να τα βγάλει πέρα. Κάτι που δεν κατάφερε με αποτέλεσμα δύο 24ωρα μετά το Πάσχα να δώσει τέρμα στη ζωή του. Η είδηση έχει προκαλέσει σοκ στη μονάδα του και δείχνει ότι η κατάσταση που επικρατεί στις ΕΔ είναι πλέον δυσβασταχτη και κανείς δεν μπορεί να αποφύγει την σκληρή πραγματικότητα. Κυρίως οι ηγεσίες που “σφυρίζουν” αδιάφορα. 

4.       Αυτοπυροβολήθηκε  28 χρονος ΕΠΟΠ  στο χωριό  Αλεποχώρι του νομού Έβρου τα ξημερώματα της Παρασκευής. Ο αυτόχειρας που αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι με όπλο, βρέθηκε στο δωμάτιό του νεκρός δίπλα  σε μια λίμνη αίματος, αφήνοντας ανάστατη την τοπική κοινωνία!  Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες μας,  φέρεται να είπε στη μάνα του .."μάνα σ αφήνω, φεύγω.." και αμέσως πήγε στο δωμάτιό του και έδωσε τέλος στη ζωή του, πριν προλάβει να αντιδράσει η μητέρα του. 

ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΕΛΠΙΔΑΣ ΜΕ ΤΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ Η ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗ ΕΥΕΣΘΗΣΙΑ ΤΟΥ ΥΠΕΘΑ

Δύο δημοσιεύματα του onalert.gr που σας προτείνουμε να διαβάσετε -«"Παίξτο "τρελός" να γλιτώσεις την απόλυση" - "Συμβουλές" σε πολιτικούς υπαλλήλους του ΥΠΕΘΑ» και  «Σε επιφυλακή οι ψυχολόγοι των Ενόπλων Δυνάμεων εν όψει διαθεσιμότητας» -, αποκαλύπτουν τις τραγικές συνθήκες και τα αδιέξοδα που βιώνουν οι εργαζόμενοι, την απελπισία που γεννά η έλλειψη μαχητικής και αποφασιστικής συλλογικής αντίστασης και διεκδίκησης.  

Θα έπρεπε να απαντήσουμε όλοι εμείς τι αισθανόμαστε για όλους αυτούς που ψηφίζουν τα Μνημόνια και τις απολύσεις, που πουλούν ελπίδα και φτιάχνουν τις λίστες με κριτήριο την ικανοποίηση της κομματικής τους πελατείας, αλλά που συμβουλεύουν τους ψυχολόγους να είναι σε ετοιμότητα για να προλάβουν όλους αυτούς που οι πολιτικές τους επιλογές ωθούν στην Απελπισία, στην Απόγνωση και τελικά στην Αυτοκτονία.  Διαβάζουμε:

Να είστε έτοιμοι να στηρίξετε τον κόσμο” είναι η εντολή που έχει σταλεί προς τους ψυχολόγους που υπηρετούν σ΄ όλους τους κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων. Η εντολή έρχεται κεντρικά από το ΥΠΕΘΑ μετά από την αυτοκτονία του πολιτικού υπαλλήλου του Πολεμικού Ναυτικού. Αποστολή τους θα είναι να παρέχουν υποστήριξη σε όποιον τη ζητήσει. Ο τρόμος που έχει προκληθεί σε μεγάλο αριθμό πολιτικών υπαλλήλων που φοβούνται την απόλυση, δημιουργεί πρωτόγνωρες καταστάσεις. Εκτός από τον υπάλληλο που “κλείστηκε” σε νοσοκομείο των Ενόπλων Δυνάμεων επικαλούμενος ψυχολογικά προβλήματα και δεύτερος υπάλληλος νοσηλεύεται στο Αττικό ισχυριζόμενος ότι έχει ψυχολογικά προβλήματα. Όπως γράφαμε και χθες “κομματικοί” συμβουλεύουν “προστατευόμενους” να βρουν κάποιο πρόβλημα υγείας για να αποφύγουν τη διαθεσιμότητα.


Ή Εμείς Ή Αυτοί.

Δεν είναι Σύνθημα. Είναι πλέον όρος επιβίωσης και αξιοπρεπούς ζωής.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437

Diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου