Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΕΙ Η ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΤΕΡΑΣΤΙΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ ΑΣΚΗΣΗ ΠΑΡΜΕΝΙΩΝΑΣ-Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΔΥΣΤΥΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΕΘΑ ΠΕΤΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΣΕ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ


Απίστευτη πρόκληση για το κοινωνικό σύνολο αποτελεί η απόφαση της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ να προχωρήσει στη διεξαγωγή «της Άσκησης ΠΑΡΜΕΝΙΩΝΑΣ», που απαιτεί μια τεράστια και ταυτόχρονα πανάκριβη κινητοποίηση σημαντικών στρατιωτικών δυνάμεων όλων των όπλων, με εκτόξευση των λειτουργικών εξόδων (π.χ. κατανάλωση καυσίμων, πυρομαχικών κλπ).
Να σημειώσουμε ότι η τελευταία φορά που διεξήχθη η άσκηση ήταν πριν από (5) χρόνια.
Έκτοτε, το ΥΠΕΘΑ αποφάσισε τη ματαίωση της για οικονοικούς λόγους.
Πως μπορεί επομένως τώρα να προχωρά ο ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλος στη διαξαγωγή της όταν ο λαός μας βυθίζεται στην απελπισία και στην απόγνωση, καθώς η ανεργία ξεπερνά σους νέους το 60%, μισθοί και συντάξεις συνεχώς μειώνονται.
Ενώ η ταξική κυβερνητική πολιτική και τα Μνημόνια Ε.Ε.-ΔΝΤ εκτόξευσαν το χρέος στα 321 δις ευρώ. Είναι χαρακτηριστικό ότι το χρέος, σύμφωνα με δημοσίευμα του "Βήματος", επιβαρύνθηκε κατά 16 δισ. ευρώ εντός του 2013 και είναι υψηλότερο κατά 18 δισ. ευρώ από τον Ιούνιο του 2012 που ήταν 303 δισ. ευρώ. Με δύο λόγια το δημόσιο χρέος κατά τον τελευταίο χρόνο αυξανόταν κατά το πρωτοφανές ποσό του 1,5 δισ. ευρώ το μήνα!
Ενώ η κυβέρνηση προπαγανδίζει ότι  «"Κλείδωσε" η λίστα με τους 12.500 σε κινητικότητα», πετώντας ουσιαστικά στην ανεργία χιλιάδες εκπαιδευτικούς, σχολικούς φύλακες, δημιτικούς αστυνομικούς, νοσυλευτές, καθαρίστριες κλπ.
Ενώ κλείνουν δεκάδες σχολεία, νοσοκομεία, πλήττονται άγρια όλες οι κινωνικές δομές, με ανεπανόρθωτες κοινωνικές συνέπειες. Ήδη σχεδιάζουν να βάλουν πανάκριβο εισιτήριοστα νοσοκομεία και μεταρέπουν την παιδεία-υγεία-ασφάλιση αγαθό για λίγους που έχουν να πληρώσουν.
Ενώ τα χαράτσια και οι φόροι διαδέχονται το ένα το άλλο και συνεχώς ανακοινώνεται νεά φορολογική αφαίμαξη.
Ενώ ετοιμάζονται να μας πάρουν ακόμη και τα σπίτια στην προσπάθεια τους να χρηματοδοτήσουν τους τραπεζίτες με ακόμη περισσότερα δις ευρώ, ικανοποιώντας τις απαιτήσεις των τοκογλύφων, Ελλήνων και ξένων.
Ενώ πουλούν τα πάντα και ετοιμάζονται να ιδιωτικοποιήσουν ακόμη και το νερό, για να πούμε εμείς «το νερό νεράκι».
ΘΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΒΑΡΒΑΡΩΝ ΤΑΞΙΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΤΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ  ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ
Είναι ενδεικτικό της απόστασης που χωρίζει την κυβέρνηση και το στρατιωτικό κατεστημένο από την κοινωνική πραγματικότητα και συνάμα απόδειξη της κοινωνικής αναλγησίας τους τα εξής γεγονότα:
Η λίστα με τους υπαλλήλους που απολύονται από το χώρο του ΥΠΕΘΑ “κλείδωσε”. 403 υπάλληλοι θα λάβουν τις επόμενες ημέρες χαρτί απόλυσης και κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι θα είναι οι τελευταίοι. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕ - ΥΕΘΑ “αφανίζεται μία ολόκληρη κατηγορία συναδέλφων Υ.Ε. χωρίς να ελπίζει στο δικαίωμα εργασίας ξανά. Ενώ έρχεται δεύτερο κύμα τον Δεκέμβριο και με μία Κυβέρνηση που δεν βάζει κόκκινες γραμμές θα συνεχιστούν οι απολύσεις και το 2014, ενώ παράλληλα ετοιμάζονται να δώσουν τα αντικείμενα της εργασίας των απολυμένων στην Ιδιωτική πρωτοβουλία”.
Οι φαντάροι που καλούνται να λάβουν μέρος στην άσκηση και υποχρεώθηκαν να υπηρετήσουν στον στρατό έμειναν χωρίς αθλητικά παπούτσια, σαγιονάρες, ενώ την τελευταία στιγμή τους δόθηκαν μεταχειρισμένες πετσέτες, μπουφάν και πουλόβερ. Ουσιαστικά η κυβέρνηση μεταβιβάζει το κόστος θητείας στην λαική οικογένεια.
Οι μόνιμοι βιώνουν τραγικά αδιέξοδα, αδυνατούν να ζήσουν και να μεγαλώσουν τα παιδιά τους με αξιοπρέπεια, πνίγονται από τα δάνεια. Αυτή η πολιτική προκαλεί τις αυτοκτονίες στρατιωτικών-φαντάρων-πολιτικού προσσωπικού, που έρχονται να προστεθούν στις χιλιάδες των αυτοκτονιών-δολοφονιών, τις οποίες αποκρύπτουν τα καθεστωτικά ΜΜΕ μετά από κυβερνητική υπόδειξη.

Εμείς απαιτούμε να ΑΚΥΡΩΘΕΙ η άσκηση ΠΑΡΜΕΝΙΩΝΑΣ.
Να μειωθούν οι πολεμικές δαπάνες και να μπλοκαριστούν όλα τα εξοπλιστικά προγράμματα, σύγχρονων και μεταχειρισμένων οπλικών συστημάτων.

Είναι ώρα αποφάσεων για όλους.
Πρέπει να συμβάλλουμε στην ανάπτυξη ενός μαζικού κινήματος Μέσα και Έξω από τον Στρατό, για την ικανοποίηση των δικαιωμάτων μας. Για την Ααντροπή της βάρβαρης κυβερνητικής πολιτικής, που εξυπηρετεί τις ανάγκες κερδοφορίας του αστικού κόσμου, μετατρέποντας μας σε Δούλους του 21ου αιώνα.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

1 σχόλιο:

  1. σωστα..επισης προτεινω να διαλυθει ο στρατος και να γινουν εθελοντικες ομαδες λαου με λουλουδια και ... (βαλτε εσεις κατι), να...(κανουν οτι θελετε εσεις)...

    ΑπάντησηΔιαγραφή