Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο για δημόσια και δωρεάν Παιδεία


Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο στις 14.00 στο κέντρο της Αθήνας. Στις 18:00 θα πραγματοποιηθεί συναυλία στα Προπύλαια για την προάσπιση του Δημοσίου Πανεπιστημίου. «Λέμε όχι στο φόβο, ακουμπάμε στον διπλανό μας, ο αγώνας συνεχίζεται μέχρι τη νίκη», αναφέρεται στο κάλεσμα των εργαζομένων του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Διαβάστε επίσης: «Διαθεσιμότητα» ή αλλιώς «πως να διαλύσεις τα πανεπιστήμια»
Υπενθυμίζεται πως την Παρασκευή οι διοικητικοί υπάλληλοι των ΑΕΙ αποφάσισαν τη συνέχιση των απεργιακών τους κινητοποιήσεων μέχρι την 25η Οκτώβρη –έβδομη συνεχόμενη εβδομάδα- ενάντια στο μέτρο της διαθεσιμότητας που διαλύει τα δημόσια πανεπιστήμια όπως επισημαίνει στο σύνολό της η ακαδημαϊκή κοινότητα.

Αρχικά υπήρξε πληροφορία πως θα αυξηθεί το προσωπικό ασφαλείας ώστε να εξυπηρετηθούν οι πρωτοετείς φοιτητές που θα προσέρχονταν για εγγραφές. Ωστόσο με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας διαψεύδει αυτήν την πληροφορία κάνοντας λόγο για «απεργοσπαστικές ενέργειες». «Διαψεύδουμε κατηγορηματικά δημοσιεύματα που αναφέρονται σε δήθεν απόφαση της ΟΔΠΤΕ για έναρξη εγγραφών των πρωτοετών φοιτητών από τη Δευτέρα 21/10/13», αναφέρει στην ανακοίνωση και συνεχίζει:

«Τέτοιες απεργοσπαστικές ενέργειες εντάσσονται στην ενορχηστρωμένη προσπάθεια κατασυκοφάντησης και διάσπασης των απεργών συναδέλφων για έξι εβδομάδες κόντρα στην αυθαιρεσία της κυβερνητικής εξουσίας. Οι εργαζόμενοι στα ΑΕΙ και τα ΑΤΕΙ συνεχίζουμε την απεργία, υπερασπιζόμενοι σθεναρά το δημόσιο δωρεάν πανεπιστήμιο, το δικαίωμα στη δουλειά και το δικαίωμα στη ζωή».
ΠΗΓΗ TVXS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου