Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013

ΒΙΑΣΜΟΙ ΣΤΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ

Αξιωματικοί φρεγάτας κακοποιούν σεξουαλικά νεαρούς
Στις ΗΠΑ συλλαμβάνονται κατηγορούμενοι για σεξουαλικές επιθέσεις αξιωματικοί που έχουν αναλάβει την καταπολέμηση των βιασμών στον στρατό  
Σοκάρουν αλλά δεν αιφνιδιάζουν οι αποκαλύψεις για σεξουαλικά εγκλήματα σε πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού της Αυστραλίας. Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Channel Ten μέλη της φρεγάτας κακοποιήθηκαν πρωκτικά με αντικείμενα όπως στυλό και μπουκάλια. Πηγές του υπουργείου Άμυνας επιβεβαίωσαν ότι το Ballarat είναι το πλοίο για το οποίο διεξάγεται έρευνα, ωστόσο δεν επιβεβαίωσαν τη φύση της προβαλλόμενης συμπεριφοράς.

Ένα πρώην μέλος του Ναυτικού που αυτοπροσδιορίστηκε ως «Bridget» κατήγγειλε επώνυμα ότι ναυτικοί του πλοίου της αποκάλυψαν ότι νεαροί άνδρες δέχονται σεξουαλικές επιθέσεις με αντικείμενα όπως μπουκάλια νερού και μαρκαδόρους. Η γυναίκα είπε ότι οι φίλοι της που της γνωστοποίησαν τα τραγικά περιστατικά βίας εξακολουθούν να υπηρετούν στο Πολεμικό Ναυτικό, και επειδή φοβούνται, της ζήτησαν να αποκαλύψει την αλήθεια. «Εάν αυτό είχε συμβεί σε έναν συνηθισμένο εργασιακό χώρο, η αστυνομία θα είχε κληθεί και θα είχε απαγγείλει κατηγορίες», δήλωσε.
Το πλοίο «HMAS Ballarat» είναι φρεγάτα κατευθυνόμενων βλημάτων και αυτή την περίοδο συμμετέχει στην άσκηση με την κωδική ονομασία «Αποφασιστική Επιχείρηση», που αποτελεί μέρος της στρατηγικής της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης για την προστασία των συνόρων. Το υπουργείο Άμυνας έχει διατάξει έρευνα μετά τις καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση μελών του πληρώματος του HMAS Ballarat, αλλά
λόγω της θέσης που βρίσκεται το πλοίο, οι υπάλληλοι της Αυστραλιανής Υπηρεσίας Ερευνών Αμυντικής Δύναμης (ADFIS) δεν θα είναι σε θέση να το προσεγγίσουν για αρκετές ημέρες!
Οι παραπάνω καταγγελίες αποτελούν μια ακόμη απόδειξη του τι πραγματικά πρεσβεύουν και από ποιους ανθρώπους συγκροτούνται οι μισθοφορικοί στρατοί της καποιταλιστικής-ιμεπριαλσιτικής Νέας Τάξης Πραγμάτων. Οι αποκαλύψεις για την εγκληματική συμπεριφορά των Μισθοφόρων των δυνάμεων Κατοχής του ΝΑΤΟ και του ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ σε Ιράκ και Αφγανιστάν, συνυπάρχουν με τις αποκαλύψεις σοβαρών εγκλημάτων, ιδιαίτερα σεξουαλικού περιεχομένου στις τάξεις των στρατευμάτων των μεγάλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, εις βάρος χιλιάδων νεαρών ανδρών και γυναικών.
Άραγε, μπορεί να σκεφτεί τίποτε για όλα αυτά ο πρωθυπουργός Α.Σαμαράς της ακροδεξιάς συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ που μαζί με την Ε.Ε. θέλει να ποινικοποιήσει τα κινήματα και τις κοινωνικές αντιστάσεις ενάντια σε ΝΑΤΟ-Ε.Ε.;
Συνελήφθη αξιωματικός για σεξουαλική παρενόχληση Ένας αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ, υπεύθυνος για την πρόληψη των σεξουαλικών επιθέσεων στο Σώμα, συνελήφθη επειδή πραγματοποίησε σεξουαλική επίθεση εις βάρος μίας γυναίκας, σύμφωνα με την αστυνομία.
Ο αντισμήναρχος Τζεφ Κρουσίνσκι, επικεφαλής του προγράμματος πρόληψης και αντιμετώπισης σεξουαλικών επιθέσεων του Σώματος, βρισκόταν σε κατάσταση μέθης όταν "πλησίασε το θύμα σε έναν χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων και θώπευσε το στήθος και τα οπίσθιά της", σύμφωνα με έκθεση της αστυνομίας στο Άρλινγκτον της Βιρτζίνια, πλησίον της αμερικανικής πρωτεύουσας.
"Το θύμα αντιστάθηκε όταν ο ύποπτος επιχείρησε να τής επιτεθεί ξανά και ειδοποίησε την αστυνομία", είπε η ίδια πηγή. Ο 41χρονος Κρουσίνσκι κατηγορείται για σεξουαλική επίθεση. Τέθηκε προσωρινά υπό κράτηση κι αφέθηκε ελεύθερος με την καταβολή εγγύησης 5.000 δολαρίων, αναφέρει η έκθεση της αστυνομίας.
Αξιωματούχοι της Πολεμικής Αεροπορίας επιβεβαίωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι ο Κρουσίνσκι ήταν επικεφαλής του συγκεκριμένου προγράμματος του Σώματος και πρόσθεσαν ότι απομακρύνθηκε από την θέση του.
Η αμερικανική Πολεμική Αεροπορία πλήττεται από σκάνδαλο που ξέσπασε στο μεγαλύτερο κέντρο εκπαίδευσης του Σώματος, στο Λάκλαντ του Τέξας, όπου τουλάχιστον 12 εκπαιδευτές κατηγορούνται για ανάρμοστη συμπεριφορά εις βάρος νεοσυλλέκτων, περιλαμβανομένης της σεξουαλικής επίθεσης.
Οι βουλευτές ασκούν δριμεία κριτική εις βάρος της Πολεμικής Αεροπορίας και γενικότερα των αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων για τα κρούσματα σεξουαλικών επιθέσεων υποστηρίζοντας ότι το Πεντάγωνο απέτυχε να αντιμετωπίσει το πρόβλημα. 
Τα συμπεράσματα δικά σας.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437

Diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου