Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΧΙΤΛΕΡ ΙΔΡΥΕΙ ΤΑ ΤΑΓΜΑΤΑ ΕΦΟΔΟΥ (SA)

1828: Αγγλία, Γαλλία και Ρωσία υπογράφουν το Πρωτόκολλο του Λονδίνου, με το οποίο θέτουν υπό την προστασία τους την Πελοπόννησο και τις Κυκλάδες, έως ότου αποφασισθούν οριστικώς τα όρια της Ελλάδας, κατόπιν διαπραγματεύσεων με την Πύλη.
1880: Ο Τζέιμς Ρίτι, ιδιοκτήτης σαλούν στο Οχάιο, κατασκευάζει την πρώτη ταμειακή μηχανή, μη αντέχοντας να τον κλέβουν οι μπάρμαν του μαγαζιού του.
1921: Ιδρύονται από τον Χίτλερ τα Τάγματα Εφόδου (SA), παραστρατιωτική οργάνωση του Εθνικοσοσιαλιστικού Κόμματος, που βοήθησε τους Ναζί να πάρουν την εξουσία στη Γερμανία. Φορούσαν καφέ πουκάμισα για να ξεχωρίζουν από τα SS, που φορούσαν μαύρα.
1922: Ο άγγλος αρχαιολόγος Χάουαρντ Κάρτερ ανακαλύπτει τον τάφο του Φαραώ Τουταγχαμών στην Αίγυπτο.
1942: Λήγει η δεύτερη μάχη του Ελ Αλαμέιν, με τη διάσπαση των γραμμών των δυνάμεων του Ρόμελ από τις συμμαχικές δυνάμεις του Μοτγκόμερι. Οι δυνάμεις του Άξονα υποχωρούν στην Τυνησία.
1944: Ολοκληρώνεται η εκκένωση της Ελλάδος από τους Γερμανούς. Γερμανικές φρουρές παραμένουν μόνο στα νησιά Ρόδο, Κάλυμνο, Κω, Λέρο, Τήνο, Μήλο, και στο ΒΔ τμήμα της Κρήτης μέχρι τον Μάιο του 1945.
Διαβάστε περισσότερα: http://www.sansimera.gr/almanac/0411#ixzz2jeaXJKPY

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου