Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013

124 ΠΒΕ: Τα καψόνια και τα εθνικιστικά κηρύγματα είναι η πραγματικότητα που δεν κατέγραψαν οι φωτογραφίες των επισήμων στην Ορκωμοσία!

Φωτογραφία από την ορκωμοσία νεοσυλλέκτων στην 124 Πτέρυγα Βασικής Εκπαίδευσης. (Φωτ: ΓΕΕΘΑ)
ΓΡΑΜΜΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ ΦΑΝΤΑΡΩΝ
Υπηρετήσαμε κατά την διάρκεια της βασικής εκπαίδευσης στην 1η μοίρα εκπαιδεύσεως της 124 ΠΒΕ που ανήκει στον στρατό ξηράς.

Η σωματική καταπόνηση και η ψυχολογική πίεση στους νεοσύλλεκτους ήταν πολύ έντονη, ιδιαίτερα τις πρώτες μέρες, λόγω της πολύ εντατικής εκπαίδευσης, αλλά και των καψονιών που έγιναν. Εκτός απ' το ομαδικό καψόνι με τις κάμψεις μέσα στον θάλαμο απ' τον υπολοχαγό Κοσμά Νικόλαο, που έχει ήδη δημοσιοποιηθεί από προηγούμενο γράμμα καταγγελίας, υπήρξαν και άλλα περιστατικά:
 
·              Ο λοχίας Γκρίμπας Ιωάννης διέταζε επανειλημμένα, είτε λόγω λαθών, είτε επειδή μιλούσαν κατά την διάρκεια της εκπαίδευσης, νεοσύλλεκτους να κάνουν κάμψεις και αυτός τους κοιτούσε. Μετά τα πολλά παράπονα νεοσυλλέκτων στην αναφορά του τάγματος, κατ' ιδίαν σε αξιωματικούς αλλά και την δημοσιοποίηση του πρώτου συμβάντος τα καψόνια αυτά σταμάτησαν. Μάλιστα, κύκλοι αξιωματικών διέρρεαν στους νεοσύλλεκτους ότι δέχθηκαν συστάσεις απ' το ΓΕΣ, ώστε να σταματήσουν τα καψόνια.
 
·                Επιπλέον, την ημέρα της βολής, όπου περπατήσαμε μια απόσταση περίπου 4 χιλιομέτρων με κράνος, εξάρτηση και όπλο, ο λοχαγός διέταξε να διανύσουμε το τελευταίο ανηφορικό κομμάτι της διαδρομής τροχάδην, επειδή κάποιοι νεοσύλλεκτοι μιλούσαν. Στην συνέχεια, επειδή δεν έμεινε ικανοποιημένος απ' την προσπάθεια των νεοσυλλέκτων, διέταξε το τάγμα να πάει τροχάδην μια φορά πέρα δώθε στο πεδίο βολής, με αποτέλεσμα τη λιποθυμία ενός συναδέλφου απ' την κούραση!
 
·    Παρά τα διάφορα κηρύγματα των αξιωματικών για τον αμυντικό χαρακτήρα του Ε.Σ, δεν έλειψαν, αν και περιορισμένα, περιστατικά μισαλλόδοξων συνθημάτων. Συγκεκριμένα, στις πρόβες παρελάσεων αξιωματικοί διέταζαν τους ουλαμούς να λένε συνθήματα που αναφέρονταν στην κατάληψη της Κωνσταντινούπολης και την εξόντωση Τούρκων( 'στον τρούλο της Αγίας Σοφίας θ΄ανέβω για να βγάλω την τουρκική ημισέλινο και τον στραυρό να βάλω κλπ'), που δεν έτυχαν, όμως, ιδιαίτερης ανταπόκρισης απ' τους νεοσύλλεκτους.
Είναι ενδεικτικό της ανάγκης αμφισβήτησης της αυθαιρεσίας των στελεχών και της υπεράσπισης των δικαιωμάτων του Φαντάρου-Πολίτη με Στολή, ότι μετά την έκφραση παραπόνων στην Αναφορά από τους νεοσύλελκτους συναδέλφους, οι παρανομίες σταματούσαν και η κατάσταση βελτιώνονταν για όλους.
Μόνη η συλλογική διεκδίκηση μπορεί να σταθεί απέναντι στην ιεραρχία και να βελτιώσει τις συνθήκες για όλους.
Απαιτείται τώρα η κλιμάκωση της καθημερινής μας πάλης και η κατοχύρωση του Ελεύθερου Συνδικαλισμού των Φαντάρων.
ΔΙΚΤΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437
Diktiospartakos.blogspot.com

5 σχόλια:

  1. Pantws gia na leme kai ola ta pragmata swsta o sinadelfos lipothimise prin ftasoume sto pedio bolis stin anifora kai ekeini tin stigmi dn eixame troxadin.Oso gia ton loxago pou fwnaze troxadin nomizw oti itan o stergiou ena atoma pou oloi oi stratiwtes goustaran epeidi itan tuparas.Twra se ola ta alla pou anaferontai dn uparxei kati lathos. Anish metaxeirisi metaksi twn 2 loxwn me ton 1 loxo na pernaei ta perissotera logw tou Kosma.Episis na thimisw oti tin mera pou pigame gia boli kai wra 6.15 o k.Gkrimpas dietakse na bgaloun oloi oi stratiwtes ta jacket gia kapoio logo enw ipirxan atoma pou 1-2 meres prin itan arrwsta kai epaneleimena elege eksipnades tupou kruwnetai gatakia ,eisai euaisthitos? ktl...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μαγκες κατι ακουσα απο εγκυρη πηγη του υπουργειου οτι απο εδω και περα θα πηγαινουμε στο πεδιο βολης με σορτσακι,σαγιοναρα ,γυαλι ηλιου και ομπρελα!!!ζητω η ελλαδα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο ΛΟΧΑΓΟΣ ΘΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΤΙ-ΗΛΙΑΚΟ ΤΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΚΟΥΒΑΛΑ ΦΑΝΤΑΡΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΟΥΡΑΖΕΤΑΙ....

      Διαγραφή
  3. παντως, το αγορι μου με τις μ*****ς τους, κοντεψε να παθει πνευμονια και τον ειχαμε 10 μερες στο ΓΝΑ και 3βδομαδες σπιτι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. TO ΑΓΟΡΑΚΙ Σ ΕΙΝΑΙ ΣΜΗΝΙΤΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ, ΛΑΘΟΣ POST ΕΙΔΗΜΟΝΑ !!!!ΚΑΙ ΕΚΑΤΣΕ 3 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΣΠΙΤΙ ΓΙΑΤΙ ΠΗΡΕ ΑΝΑΡΡΩΤΙΚΗ ΑΔΕΙΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΤΟ ΟΡΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙ..!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή