Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

60 MEΡΕΣ ΧΩΡΙΣ ΕΞΟΔΟ ΣΤΟ 96 ΕΑΡΜΕΘ ΣΤΗ ΧΙΟ

05/06/2013 Από τη σκοπιά… στην παραλία
Το 96 ΕΑΡΜΕΘ στη Χίο συνεχίζει να συντηρεί τη φήμη ενός από τα πιο μαύρα στρατόπεδα του ελληνικού στρατού. Οι συνάδελφοι φαντάροι περνούν πραγματικά “μαύρες μέρες” και όπως καταγγέλλουν στην Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων, η κατάσταση στην μονάδα είναι απελπιστική.
Οι φαντάροι μετριούνται στα δάχτυλα των δυο χεριών, πράγμα που σημαίνει ότι οι υπηρεσίες δε βγαίνουν με τίποτε από τους 8 συναδέλφους, με αποτέλεσμα αυτοί που υπηρετούν εκεί να είναι 24 μέρες χωρίς έξοδο (μόνο υπηρεσιακά). Μάλιστα, σε κουβέντες μεταξύ των στρατιωτών αναφέρεται ότι μέχρι πρόσφατα η απουσία εξόδου έφτανε  έως και παραπάνω από 60 μέρες.

Είναι λογικό λοιπόν ότι οι φαντάροι ζουν στα όρια της βιολογικής και ψυχολογικής κατάστασης, με την ευθύνη της διοίκησης να είναι τεράστια.
Το κρύο και η υγρασία είναι απίστευτα, ενώ όπως μας κατήγγειλαν φαντάροι ο αριθμός των ωρών στις σκοπιές αυξήθηκε γιατί δε βγαίνουν οι υπηρεσίες με την πενιχρή δύναμη των ατόμων.
Χαρακτηριστικό είναι ότι από την μεριά των ανωτέρων υπάρχει μια φιλολογία αμφισβήτησης ακόμη και της άδειας των Χριστουγέννων, καθώς διατυπώνεται η απειλή περί μείωσης των ημερών των εορταστικών γκρουπ.
Οι ευθύνες της διοίκησης της μονάδας είναι τεράστιες. Κανείς δεν καταλαβαίνει γιατί δεν μειώνονται οι υπηρεσίες ή γιατί δεν γίνονται προσπάθειες για την αύξηση της δύναμης των στρατιωτών. Φαίνεται όμως ότι για τα βύσματα της ΟΝΝΕΔ και της νεολαάις ΠΑΣΟΚ, το 96 ΕΡΜΑΕΘ παίφτει μακριά. Αυτοί προτιμούν τη θαλπωρή του Πενταγώνου, το Πολεμικό Ναυτικό και τη Πολεμική Αεροπορία.
Από την άλλη μεριά, το 96 ΕΡΜΑΕΘ αποτελεί απόδειξη των δραματικών συνεπειών στους στρατιωτές των λαικών στρωμμάτων, από την ύπαρξη εκατοντάδων άχρηστων μονάδων που εξυπηρετούν μόνο τις ανάγκες του πελατειακού κράτους των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.
Αλήθεια σε αυτή την πολύ άσχημη κατάσταση, που φαίνεται να είναι ο κανόνας στη συγκεκριμένη μονάδα, τι έχει να απαντήσει η ηγεσία του ΓΕΣ;
Γιατί δεν παρεμβαίνει ο ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλος;
Να τους ενημερώσουμε ότι η υγεία, η αξιοπρέπεια και η ζωή των συναδέλφων φαντάρων είναι απείρως πιο σημαντική από τα δημοσιογραφικά φλας της ματαιοδοξίας, της πολιτικής και στρατιωτικής καριέρας τους.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
Diktiospartakos.blogspot.com

4 σχόλια:

  1. Κλασική Χίος...Ζερβάκης ταξίαρχος να χαιρετάνε μέχρι και τα στάγιερ, άσκηση και ξερό ψωμί. Minimum 8 ώρες σκοπιά τη μέρα, 15 μέρες κάτσαμε στο 643, όλες μέσα. Δυστυχώς κάποια είναι μαύρα και κάποιους τους πάει 1-4...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ειναι κριμα τα παιδια που δεν φταινε σε τιποτα που δεν εχουν η δεν θελουν να βαλουν βυσμα ΚΑΙ ΜΑΓΚΙΑ ΤΟΥΣ να τραβανε και τετοιο λουκι αντι να τους πουνε και μπραβο που πανε παραμεθοριο, εφοσον δεν μπορειτε να φερετε μια ισοροπια στον στρατο ως προς τις υπηρεσιες του φανταρακου και τον εχετε σαν δουλο αμισθη, καταργηστε τον τελειως και βαλτε μονο εποπ που ειναι και στρατοκ@βλοι και δεν θα χαν και προβλημα να ειναι και 365 μερες μεσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. οι συντροφοι ΕΠΟΠ των 600 ευρω ειναι παιδια απο λαικες οικογενειες που οδηγηθηκαν σ αυτο το επογγελμα οχι γιατι ειναι στρατο@@υλοι αλλα γιατι εκει τους οδηγησε η νεοφιλελευθερη οικονομικη πολιτικη του κεφαλαιου.

      Διαγραφή
    2. ναι και εμεις οι υπολοιποι τι ειμαστε?δεν ειμαστε απο λαικες οικογενειες?και ομως μπατσοι και ΕΠΟΠ δεν γιναμε ποτε!οποτε ασε να τα λεει καλα ο φιλος πιο πανω οτι οι ΕΠΟΠ ειναι στρατοκαυλοι!μονο που τους λες συναδελφους σε καταλαβαμε τι εισαι και εσυ

      Διαγραφή