Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013

9Η EKΠΟΜΠΗ ΦΥΛΛΟ ΠΟΡΕΙΑΣ ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ 105.5, ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΙΣ 18.05 Μ.Μ.


Το σημερινό "φύλλο πορείας" το αφιερώνουμε στον σύντροφο αγωνιστή Παναγιώτη Βήχο, με την ανυπέρβλητη προσφορά στο κοινωνικό σύνολο, που χάσαμε πρόσφατα.

Γυρνάμε λοιπόν στις μέρες του Αλέξη, στην εξέγερση του Δεκέμβρη 2008.
Όταν από το χέρι του μπάτσου αφαιρούνταν μια ακόμη ζωή, ενός μαθητή αυτή τη φορά.
Ποιος να περίμενε ότι θα τον ακολουθήσουν τόσες χιλιάδες συνάνθρωποι μας, που αυτοκτόνησαν-δολοφονήθηκαν από την κυβερνητική πολιτική και τα μνημόνια. Οι αμέτρητοι μετανάστες, θύματα του κράτους, της Ευρώπης Φρούριο και των ΝΑΖΙ.

Ότι μαζί με τον Αλέξη θα είναι σήμερα οι φοιτητές και η 13χρονη μαθήτρια που τους στέρησαν την ζωή οι αναθυμιάσεις των περικοπών και των χαρατσιών. Ο Φύσσας που τον μαχαίρωσε η Χρυσή Αυγή. Οι δάσκαλοι από τη Ρόδο και μια ξένη εργάτρια, που πνίγηκε στον χείμαρρο της κρατικής εγκατάλειψης, στο υπόγειο όπου φυλακίστηκαν τα όνειρα της για μια καλύτερη τύχη στη χώρα μας. Οι νεκροί από το ψύχος άστεγοι, οι καρκινοπαθείς που τους εκτέλεσε ο Υπουργός Υγείας, οι, οι , οι …

Γυρνάμε ξανά στο Δεκέμβρη του 2008, για να συναντήσουμε την εξέγερση ενάντια σε όλα αυτά. Μια εξέγερση που αιφνιδίασε με το δυναμισμό της, την πολιτική και κοινωνική ενοποίηση τόσων διαφορετικών συνιστωσών, τόσο διαφορετικών γενιών. Όπου μαζί πάλευε ο εργαζόμενος, ο άνεργος, ο περιθωριοποιημένος νέος, ο μετανάστης, ο φοιτητής, ο μαθητής, ο συνταξιούχος, ο πατέρας που αδυνατούσε να αναμετρηθεί με το παρόν και το παιδί που του έκλεψαν το μέλλον.

Η Αστυνομία βαράει στο ψαχνό στοχεύοντας στο παρόν και μέλλον των κοινωνικών εξεγέρσεων. Και η κοινωνία δε μπορούσε να ανεχτεί ότι μετά τη δολοφονία του Λαμπράκη από το κράτος του Κωνσταντίνου Καραμανλή και το φόνο του καθηγητή Νίκου Τεμπονέρα πάλι από το κράτος  της Νέας Δημοκρατίας του Μητσοτάκη, το κράτος και οι κατασταλτικοί μηχανισμοί   θα δολοφονούσαν ένα 15χρονο παιδί, γιατί δεν υποτάχθηκε στις υποδείξεις.

Πλέον η απροκάλυπτη αστυνομική βία είναι ο μόνος τρόπος για να επιβάλλει η κυβέρνηση την πολιτική της.

Για πολλούς, ο νέος Δεκέμβρης υπήρξε τροχιοδεικτική βολή τόσο για την αστική πολιτική που θα βιώναμε τα επόμενα χρόνια, όσο και για τις εξεγερτικές διαθέσεις του κόσμου της εργασίας και της νεολαίας.

Και ενώ οι μαζικές διαδηλώσεις της νεολαίας πολιορκούσαν τα αστυνομικά τμήματα. Τα σύμβολα του καταναλωτισμού και του πλούτου παραδίδονταν στην καταστροφή. Η ΓΣΕΕ των κρατικών-εργοδοτικών συνδικαλιστών καταλαμβάνονταν. Οι συγκρούσεις με τις δυνάμεις καταστολής δεν είχαν σταματημό και ο κόσμος του κινήματος δημιουργούσε Κέντρα αυτοργάνωσης του αγώνα του.

Η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Γιώργος Σουφλιάς, ο βούβαλος του νεοφιλελευθερισμού Στέφανος Μάνος και ο γνωστός Πάγκαλος ζητούν την επέμβαση του Στρατού.

Είναι πλέον η ώρα του ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ. Και μάλιστα είναι η κορυφαία στιγμή της ιστορίας του.

Γιατί αν το 1999 ξεκαθαρίζαμε ότι δεν ΠΟΛΕΜΑΜΕ για την ελληνική άρχουσα τάξη, τις ΗΠΑ και την Ε.Ε., δυσκολεύοντας σε μεγάλο βαθμό την συμμετοχή του ελληνικού στρατού στην ιμπεριαλιστική επέμβαση  στη πρώην Γιουγκοσλαβία.

Το 2008, τίθεται το ζήτημα πως θα μπλοκαριστεί η επέμβαση του Στρατού εναντίον του Εχθρού Λαού!

Εκατοντάδες Φαντάροι από 42 Στρατόπεδα δηλώνουν:

ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΤΩΝ ΚΙΝΗΜΑΤΩΝ

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΘΗΤΩΝ-ΦΟΙΤΗΤΩΝ -ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Σήμερα μας διατάξανε να είμαστε σε ετοιμότητα και επιφυλακή. Ρωτάμε: ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΜΑΣ ΔΙΑΤΑΞΑΤΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΕΠΙΦΥΛΑΚΗ;

Μας διατάξατε να είμαστε έτοιμοι να εφαρμόσουμε κατάσταση ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ. Να οι διαταγές σας:

Ø  Απόδοση όπλων γεμισμένα και «κουμπωμένα» σε μονάδες της Αττικής ακόμα και με εντολή να βάλουν προς πολίτη αν απειληθούν!!!!!  Μοίρασμα ξιφολόγχης σε στρατιώτες στον Έβρο μετά την κήρυξη επιφυλακής

Ø  Μοίρασμα πλαστικών σφαιρών στο Κέντρο Εκπαίδευσης Κορίνθου και διαταγή για βολή προς συμπολίτες μας αν πλησιάσουν «απειλητικά»

Ø  Παρατάσσοντας το Τάγμα Απόδοσης Τιμών στον «Άγνωστο Στρατιώτη» απέναντι στους διαδηλωτές το Σαββάτο 13/12/08 και τους φαντάρους του Κέντρου Εκπαίδευσης στο Ναύπλιο απέναντι στην πανεργατική διαδήλωση

Ø  Απειλώντας με μεταφορά Ειδικών Δυνάμεων Καταστολής από Γερμανία-Ιταλία σε ρόλο Στρατού Κατοχής αποκαλύπτοντας το πραγματικό αντεργατικό-αυταρχικό πρόσωπο της Ε.Ε.

Η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία ξεχνά όμως, πως είμαστε κι εμείς κομμάτι της ίδιας νεολαίας. Ξεχνούν πως είμαστε σάρκα από τη σάρκα μιας νεολαίας, που αντιμετωπίζει την έρημο του πραγματικού μέσα κι έξω από τα στρατόπεδα. Μιας νεολαίας που οργίζεται, δεν υποτάσσεται. Κυρίως, ΔΕ σας ΦΟΒΑΤΑΙ.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΣΤΟΛΗ- Δεν πρόκειται να στραφούμε ενάντια σε ανθρώπους με τους οποίους μοιραζόμαστε τις ίδιες αγωνίες, τις ίδιες ανάγκες κι επιθυμίες, κοινούς κινδύνους και ελπίδες.

ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΑΔΕΡΦΙΑ ΜΑΣ.

Ως στρατευμένη νεολαία στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον αγωνιζόμενο λαό και βροντοφωνάζουμε ότι δε θα γίνουμε πιόνια της αστυνομοκρατίας και της κρατικής καταστολής.

ΗΤΑΝ ΤΟΤΕ, ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ –ΓΙΑΤΙ ΚΑΘΕ ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ, ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΩΝΙΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ, ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ                                          

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου