Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014

Ύποπτο φορτηγό στη Τουρκία με όπλα για Συρία

Ερωτηματικά προκαλεί ο εντοπισμός ύποπτου φορτηγού στην Τουρκία που φέρεται να είχε όπλα με προορισμό την Συρία -προφανώς τους αντικαθεστωτικούς.
Σύμφωνα με την  εφ/δα Taraf, μεγάλη ποσότητα ρουκετών και πυρομαχικών βρέθηκαν μέσα σε φορτηγό  με προορισμό τη Συρία στην τουρκική πόλη του Χατάι,   Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία-συνεχίζει η εφημερίδα-  το φορτηγό παρουσιάζονταν ότι  μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στη Συρία, ενώ τρία άτομα ετέθησαν υπό κράτηση.Σύμφωνα εξάλλου με την εφ/δα Cumhuriyet μέσα στο φορτηγό υπήρχε αξιωματούχος της μυστικής υπηρεσίας ΜΙΤ ο οποίος φαίνεται 'οτι προσπάθησε να εμποδίσει την έρευνα.

Να σημειωθεί ότι παρόμοιο περιστατικό είχε συμβεί πριν από δύο μήνες στα Άδανα.

Αργότερα σε είδηση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του NTV, αναφερεται  ότι ο νέος Υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας , Εφκάν Αλά, είπε ότι το φορτηγό ΤΙR, για το οποίο υπήρξαν ισχυρισμοί ότι βρέθηκε φορτωμένο με όπλα στο Χατάι, μετέφερε βοήθεια στους Τουρκομάνους.

Επίσης γράφει 'οτι δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα ότι κάποιο άτομο συστήθηκε ως αρμόδιος της ΜΙΤ και ότι δεν επέτρεψε έρευνα στο ΤΙR. Τέλος τονίζεται ότι τέθηκαν υπό κράτηση τρία άτομα που βρέθηκαν στο TIR, εκ των οποίων ο ένας Σύρος πολίτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου