Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

Η Ουκρανία προκαλεί χάσμα Ρωσίας - ΗΠΑ! Τι είπε ο Λαβρόφ στον Κέρι

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ είπε στον ομόλογό του των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Τζον Κέρι ότι η συμφωνία για την διευθέτηση της κρίσης στην Ουκρανία έχει «καταπέσει από την ανικανότητα ή την απροθυμία των δυνάμεων της αντιπολίτευσης» να την τηρήσουν, όπως ανακοίνωσε το ρωσικό ΥΠΕΞ.
«Οι παράνομες εξτρεμιστικές οργανώσεις αρνούνται να αφοπλιστούν και στην πραγματικότητα θέτουν το Κίεβο υπό τον δικό τους έλεγχο με τη συμπαιγνία των ηγετών της αντιπολίτευσης», είπε ο Λαβρόφ στον Κέρι τηλεφωνικά, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ρωσικής διπλωματίας.
Ο Λαβρόφ «υπενθύμισε» επίσης στον Κέρι ότι ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν είχε καλέσει τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα σε συνομιλία που είχαν νωρίτερα οι δύο ηγέτες να «αξιοποιήσει κάθε ευκαιρία που του δίνεται για να σταματήσουν οι παράνομες ενέργειες των εξτρεμιστών και να επανέλθει η κατάσταση στη συνταγματική οδό».
Η Τιμοσένκο στην πλατεία Ανεξαρτησίας
Η Γιούλια Τιμοσένκο μετέβη στο Μαϊντάν, την πλατεία της Ανεξαρτησίας του Κιέβου, όπου αφού έτυχε θριαμβευτικής υποδοχής χαιρέτισε τους «ήρωες της Ουκρανίας».
Η πρώην πρωθυπουργός, η οποία απελευθερώθηκε νωρίτερα, κάλεσε τους συγκεντρωμένους να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους. Μιλώντας στους διαδηλωτές από ένα αναπηρικό καροτσάκι, πρόσθεσε ότι ο Βίκτορ Γιανουκόβιτς θα έπρεπε να «εξαναγκαστεί να έλθει» στην πλατεία αυτή.
Η Ουκρανία «θα διαλυθεί χωρίς εσάς», είπε η Τιμοσένκο στους χιλιάδες συγκεντρωμένους υποστηρικτές της αντιπολίτευσης.

Οι ακροδεξιοί δεν κάνουν πίσω
Μια από τις πιο ακραίες οργανώσεις της αντιπολίτευσης στην Ουκρανία, ο Δεξιός Τομέας, διεμήνυσε σήμερα ότι θα συνεχίσει τις διαδηλώσεις στην πρωτεύουσα της χώρας, το Κίεβο, παρά την απόφαση που έλαβε το κοινοβούλιο για την αποπομπή του προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς.
«Ο Δεξιός Τομέας δεν θα διαλυθεί», ανέφερε η οργάνωση, μία από τις ομάδες της αντιπολίτευσης η οποία συμμετείχε στις διαδηλώσεις στο κέντρο του Κιέβου, σε μια γραπτή ανακοίνωσή της. «Δεν είναι η ώρα να γιορτάσουμε. Τώρα πρέπει να είμαστε πιο ενωμένοι από πριν». onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου