Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

Θα βγάλουν και λεφτά οι Γάλλοι από το στρατηγείο της Λάρισας!

Θα βγάλουν και λεφτά οι Γάλλοι από το στρατηγείο της Λάρισας!
Σε περιπέτεια άσχημη έχουμε μπλέξει με την γαλλική επιχείρηση στην Κεντρική Αφρικανική Δημοκρατία. Όσοι είδαν την εμπλοκή μας σε μια ιστορία που δεν υπάρχει το παραμικρό κέρδος ως ευκαιρία για “εσωτερικά παιχνιδάκια” που είχαν να κάνουν με τις κρίσεις θα βρεθούν σε πάρα πολύ δύσκολη θέση σύντομα.

Πως έχουν τα πράγματα; Πρώτα απ΄ όλα έχουμε “φορτωθεί” στη Λάρισα τους Γάλλους οι οποίοι …παρεξηγήθηκαν λέει γιατί δεν υποδεχτήκαμε τον στρατηγό τους με “δόξες και τιμές”. Αυτά όμως είναι τα ασήμαντα.
Η Ελλάδα προκειμένου να …πετυχει την επιλογή της Λάρισας ως στρατηγείο που θα κάνει τις επιχειρήσεις στην Αφρική, είχε αναλάβει την δέσμευση να διασφαλίσει τις επικοινωνίες. Κι αυτό σήμαινε αποστολή συστημάτων επικοινωνιών και προσωπικού . Τουλάχιστον 10 στρατιωτικοί είχαν προσγραμματιστεί να πάνε και επενέβη ο Αβραμόπουλος για να το “κόψει”.
Το ΓΕΕΘΑ η ηγεσία του οποίου αντί να πει από την αρχή να μην μπλέξουμε σ΄ αυτή την ιστορία είχε…άλλα στο μυαλό του που είχαν να κάνουν με τις εσωτερικές έριδες των στρατηγών. Τωρα όμως οι Γάλλοι ζητάνε επικοινωνίες κι επικοινωνίες δεν έχουν. Τους κλωβούς επικοινωνιών που τους δίνουμε για να τους “δουλέψουν” με δικό τους προσωπικό δεν τους θέλουν γιατί λένε ότι δεν τους κάνουν! Και ζητάνε νέους. Κάπως έτσι έχει έρθει η γαλλική εταιρεία THALES να μας φτιάξει λέει κλωβούς τους οποίους και θα μας νοικιάζει προς 60.000 ευρώ το μήνα! Στο ΓΕΕΘΑ έχουν αρχίσει να πανικοβάλλονται και αναμασούν διαρκώς ότι “τα έξοδα θα πληρωθούν όλα από την ΕΕ”. Επειδή όμως κάτι μας λέει ότι θα φάμε πολύ μεγάλο φέσι ,γι΄ αυτό υποστηρίζουμε ότι συντόμως κάποιοι θα βρεθούν σε πολύ δύσκολη θέση.  armynews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου