Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

Ο ΥΕΘΑ Δ.ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΕΛΝΕΙ ΝΑΥΤΕΣ ΜΕ ΤΗ ΦΡΕΓΑΤΑ ΨΑΡΡΑ ΣΤΗΝ ΣΟΜΑΛΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ ΤΑ ΠΛΟΙΑ ΤΩΝ ΕΦΟΠΛΙΣΤΩΝ


ΟΙ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ-ΘΑ ΕΣΤΕΛΝΑΝ ΦΡΕΓΑΤΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΠΛΟΙΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΤΑ ΧΗΜΙΚΑ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ ΑΠΕΙΛΩΝΤΑΣ ΜΕ ΕΦΙΑΛΤΗ ΜΟΛΥΝΣΗΣ ΤΙΣ ΘΑΛΑΣΣΕΣ ΜΑΣ!
Την τελευταία στιγμή και με την απειλή του τεράστιου πολιτικού κόστους μπλοκαρίστηκε η εισήγηση του ΓΕΕΘΑ για αποστολή πολεμικού πλοίου που θα συνόδευε το αμερικανικό πλοίο το οποίο έχει αναλάβει την καταστροφή των χημικών της Συρίας. Θυμίζουμε ότι όλη η Κρήτη είναι στο πόδι, ενώ η κυβέρνηση πιστή στις δεσμεύσεις της απέναντι σε ΝΑΤΟ-Ε.Ε.-ΗΠΑ αδιαφορεί για τους κινδύνους που αποκαλύπτουν όλοι οι επιστήμονες και παραπλανά συστηματικά το λαό μας.

Παράλληλα  ο Α/ΓΕΕΘΑ Κωσταράκος αποχαιρέτησε τη φρεγάτα ΨΑΡΡΑ η οποία θα συμμετάσχει στην επιχείρηση ΑTALANTA, σχεδόν δύο χρόνια μετά από την διακοπή της συμμετοχής της σ΄ αυτή λόγω των οικονομικών δυσκολιών.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΥΠΕΘΕ-ΓΕΝ. ΚΑΝΕΙΣ ΕΦΕΔΡΟΣ ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΟΡΩΝ-ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΣΕ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ ΠΟΥ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΦΟΠΛΙΣΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ

 ΣΤΟΥΣ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ ΗΡΘΑΝ ΑΚΡΙΒΟΙ ΟΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΜΠΡΑΒΟΙ ΣΤΑ ΠΛΟΙΑ ΓΙΑ ΣΟΜΑΛΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΥΝ ΣΕ ΜΠΡΑΒΟ ΤΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ

Οι δυσκολίες δεν ξεπεράστηκαν αλλά η φρεγάτα ΨΑΡΡΑ, απέπλευσε για να συμμετάσχει στην επιχείρηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EU NAVFOR – Οperation ATALANTA) για την αποτροπή και καταστολή της πειρατείας στην ευρύτερη περιοχή του κόλπου του Άντεν και των προσβάσεων της Σομαλίας. Η ελληνική φρεγάτα θα επιστρέψει ένα μήνα αργότερα. Τουλάχιστον αυτό προβλέπει ο σχεδιασμός».

Αυτό σημαίνει ότι τη φύλαξη και ασφάλεια των πλοίων των εφοπλιστών που πλέουν στην Σομαλία αναλαμβάνει το Πολεμικό Ναυτικό. Σχετικά δημοσιεύματα αναδεικνύουν το ότι «οι εφοπλιστές θέλουν να έχουν …τσάμπα σεκιούριτι. Βλέπετε οι ιδιωτικές εταιρείες ασφάλειας -που στελεχώνονται από μέλη του ΠΝ απόστρατους αλλά και εν ενεργεία- χρεώνουν 30 με 40 χιλιάδες δολάρια το ταξίδι. Και οι εφοπλιστές ως γνωστόν δεν είναι ανοιχτοχέρηδες”!

Όμως με ευθύνη του ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλου στην αποστολή αυτή εμπλαίκονται και συνάδελφοι ναύτες που στέλνονται εκτός ελληνικής επικράτειας, ενώ ο όρκος που έχουν δώσει είναι να υπερασπίζουν την άμυνα της χώρας και το Σύνταγμα. ΟΧΙ ΤΑ ΠΛΟΙΑ ΜΕ ΣΗΜΑΙΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ, ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΚΑΤΕΡΓΑ-ΝΑΟΥΣ ΤΗΣ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ, ΤΩΝ ΕΦΟΠΛΙΣΤΩΝ.

Σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα «Μετά από 11 ολόκληρα χρόνια στρατεύσιμοι ναύτες επιστρέφουν στα πολεμικά πλοία του Στόλου. 16 ναύτες διαφόρων ειδικοτήτων τοποθετήθηκαν σε τέσσερις φρεγάτες του Στόλου, γυρνώντας το ρολόι στο 2002 όταν είχε αποφασιστεί από τον τότε ΥΕΘΑ Γ.Παπαντωνίου, οι μάχιμες μονάδες του Στόλου να επανδρώνονται μόνο από ΕΠΟΠ (υπήρχε βεβαίως το παραθυράκι με τις ειδικότητες που δεν καλύπτονταν π.χ. γιατρούς, ράφτες). Μέχρι σήμερα οι ναύτες τοποθετούνταν μόνο σε βοηθητικά πλοία όπως ρυμουλκά και μικρά αποβατικά (παντόφλες) κυρίως οι απόφοιτοι των ακαδημιών του Εμπορικού Ναυτικού (Καπετανέοι και Μηχανικοί) που δεν είχαν επιλεγεί για έφεδροι Αξιωματικοί». 

Από τα παραπάνω γίνεται κατανοητό ότι η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ είναι αποφασισμένη να εξυπηρετήσει τα ταξικά αστικά συμφέροντα με τον πιο ακραίο τρόπο. Συμφέροντα που είναι ξένα και εχθρικά στην νεολαία και τον κόσμο της εργασίας. Ο ταξικός πόλεμος που έχει κυρήξει η αστική τάξη σε ελληνικό και ευρωπαικό επίπεδο κατά του κόσμου της εργασίας οξύνεται, επιβάλλοντας ένα διαρκές Κράτος Έκτακτης Ανάγκης, που στα πλαίσια του σύγχρονου Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού προχωρά στη δουλοποίηση του κόσμου της εργασίας, αφαιρώντας κάθε δικαίωμα και λαική ελευθερία, στοχοποιώντας τους μετανάστες και επελαύνοντας πλεόν σε πλανητικό επίπεδο για να επιβάλλει με τη δύναμη των «εθνικών όπλων», των Συμμαχιών Προθύμων Ιμπεριαλιστών, το ΝΑΤΟ και ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ, τα καπιταλιστικά-ιμπεριαλιστικά συμφέροντα της Ε.Ε. Τα πολεμικά επεισόδια που ζήσαμε σε Λιβύη-Μάλι-Κεντροαφρικανική Δημοκρατία δεν είναι η εξαίρεση αλλά ο κανόνας της εφαρμογής της Κοινής πολιτικής Άμυνας–Ασφάλειας της Ε.Ε., που καταρχήν αποφασίζει να καταστείλλει με τον ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ κάθε κοινωνική διαμαρτυρία που θα αμφισβητεί και απειλεί την εφαρμοζόμενη ταξική πολιτική.

Η ελληνική κυβέρνηση δηλώνει παρόν στον Πόλεμο, απαιτώντας μερίδιο της λίας των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων για τους Έλληνες αστούς. Εντάσσεται οργανικά στον ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ, διεκδικεί διευρυμένο ρόλο –Έλληνας  στρατηγός θα αναλάβει τη διοίκηση του ευρωπαικού στρατηγείου που θα κατευθύνει τα ευρωπαικά μισθοφορικά στρατεύματα που θα δράσουν στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, έχει ηγετικό ρόλο στη Βαλκανική Ταξιαρχία του ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ, παραχωρεί βάσεις και διευκολύνσεις. Ενίοτε πληρώνει τεράστια χρηματικά ποσά για την πραγμάτωση των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και το ΝΑΤΟ!

Ξεκαθαρίζουμε:  ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ ΓΙΑ ΗΠΑ-Ε.Ε-ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437

Diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου