Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΚΨΜ ΣΤΟ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟ- ΠΑΝΤΑ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΦΑΝΤΑΡΩΝ-ΣΤΕΛΕΧΩΝ


Στη πιο γόνιμη και παραγωγική ηλικία των νέων ο Στρατός  έρχεται να μας κλέψει ένα χρόνο και να διακόψει απότομα κάθε δραστηριότητα και δουλειά την οποία εκείνο το χρονικό διάστημα εκτελούσαμε. Και σαν να μην έφτανε αυτό, ο ίδιος ο στρατός και οι κυβερνώντες αντιμετωπίζουν τους φαντάρους σαν ένα νέο πεδίο κερδοφορίας του ιδιωτικού κεφαλαίου. Ήδη μέσα από το δίκτυο Σπάρτακος έχουν δημοσιοποιηθεί μια σειρά καταγγελιών για τις ελλείψεις στον ελληνικό στρατό, από το ρουχισμό μέχρι τη σίτιση. Ελλείψεις που τελικά καλύπτονται από προσωπικά έξοδα των συναδέλφων και των οικογενειών μας.
Ειδικότερα, τελευταία γίνεται μια προσπάθεια ιδιωτικοποίησης των ΚΨΜ, που ξεκινά από τη λογική μεταφοράς
 του κόστους συντήρησης του στρατεύματος στους ίδιους τους στρατευμένους αλλά και την πολυπόθητη ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και του τζίρου των εταιρειών που θα εκμεταλλευτούν τα ΚΨΜ.
Όλα αυτά όμως ούτε τόσο νέα είναι ούτε τόσο μακριά. Πρωτοπόρο σε αυτή τη γραμμή πλεύσης είναι το ίδιο το Πεντάγωνο. Έχοντας δύο ιδιωτικά café-catering στον προαύλιο χώρο, αλλά και αντίστοιχα (της ίδιας εταιρίας) κυλικεία στα επιτελεία, φαίνεται ότι το αρχηγείο του στρατού προτιμά να στηρίζεται σε ιδιώτες για τη «ψυχαγωγία» των στρατιωτών του. Επιτρέποντας βεβαίως την ασύδοτη αισχροκέρδεια του ιδιώτη.
Γεννιέται λοιπόν μια σειρά ερωτημάτων. Τι έχει να κερδίσει ο ελληνικός στρατός από τη λειτουργία τέτοιων μαγαζιών στο εσωτερικό του; Τι έχουν να κερδίσουν οι φαντάροι και το στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό από τις υψηλότερες τιμές πώλησης; Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι:
 το νερό στο ΚΨΜ μιας μονάδας κάνει 0.20 ενώ στο cafe του Πενταγώνου 0.35
η μπακέτα ζαμπόν-τυρί 1.10 ενώ στο cafe 2.04
ο καφές από 0.30 έως 0.90, ενώ στο café από 1 έως 1.45
 ο χυμός πορτοκάλι 1.00 ενώ στο café 1.50
Ιδιαίτερα σήμερα κάθε άλλο παρά μικρή μπορεί να θεωρηθεί αυτή η διαφορά στα καθημερινής κατανάλωσης αυτά προϊόντα.
Γεννιέται όμως και μια αντίφαση. Γιατί ο στρατός αποδέχεται το φαγητό από αυτό το catering την ίδια ώρα που απαγορεύεται η παραλαβή και κατανάλωση φαγητού από delivery; Δε θα έπρεπε ο μόνος αρμόδιος για τη σίτιση των μελών του να είναι αυτός;
Η αντίφαση αυτή μεγαλώνει αν σκεφτεί κανείς τις χιλιάδες των νέων που βρίσκονται αναγκαστικά και όχι από επιλογή στις γραμμές του καθώς και το κονδύλια που δαπανούνται ετησίως για τις δαπάνες του.
Τέλος πρέπει να επισημανθεί ότι η παρουσία τέτοιων café ενισχύεται από την έλλειψη ευρύχωρων και εξοπλισμένων ΚΨΜ, από τη μικρή ποικιλία και ποσότητα προϊόντων καθώς και από την κακή ποιότητα φαγητού που παρουσιάζεται κάποιες μέρες στα εστιατόρια.    
Χωρίς αμφιβολία, κυβέρνηση και τρόικα δεν έχουν κανένα δισταγμό να εφαρμόσουν τις πιο απάνθρωπες και καταστρεπτικές μεταρρυθμίσεις ώστε να αυξηθεί η κερδοφορία του ιδιωτικού κεφαλαίου. Όχι μόνο δεν ενδιαφέρονται, αλλά επιθυμούν κιόλας την πτώση του βιοτικού επιπέδου για το λαό, την απότομη και μαζική φτωχοποίηση των μεσαίων και μικρότερων κοινωνικών στρωμάτων. Βασικό σύνθημα της εφαρμοζόμενης πολιτικής τους είναι η μεταφορά του κόστους, για την ενίσχυση ιδιωτικών εταιριών και τραπεζών, στους εργαζόμενους. Το κράτος, αν και εισπράττει μεγάλο κομμάτι του εισοδήματος των εργαζομένων με φόρους, παραιτείται από κάθε του υποχρέωση προς αυτούς.
Έτσι όμως χτίζεται το success story των Σαμαρά-Βενιζέλου.
Από τη δική μας εκμετάλλευση απογειώνονται τα κέρδη των αφοι Κομπατσιάρη.
Εμείς απαιτούμε να φύγουν τώρα οι ιδιώτες. Στα ΚΨΜ να εργαστεί μόνιμο πολιτικό προσωπικό και να πουλούν προϊόντα σε τιμές κόστους, παρέχοντας τα δωρεάν στους συναδέλφους με οικονομικά προβλήματα.
Δε δεχόμαστε Στρατός-Επιχειρηματίες να Κερδοσκοπούν εις βάρος μας.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
 ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437 
Diktiospartakos.blogspot.com

1 σχόλιο:

  1. Και αυτό δεν είναι τίποτα...για ρωτήστε μερικους μερικούς εκεί μέσα στο πεντάγωνο που βάζουν βενζίνη και με πόσο....αντε γιατι για πολυ μαλακες μας περνανε οι καραβαναδες και οι γαλοναδες εκει μεσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή