Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΣΤΡΑΤΗΓΕΙΟ ΦΑΝΤΑΡΟ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΚΑΤ΄ΕΞΑΙΡΕΣΗΣ ΜΕΤΑΘΕΣΗ



Με πολύ στραβό τρόπο άρχισε την πορεία του ο ΑΓΕΣ Μανωλάς καθώς συνεχίζεται και ενισχύεται η βάναυση παραβίαση των δικαιωμάτων των στρατευμένων. Σύμφωνα με καταγγελία που έφτασε στην ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ συνάδελφος φαντάρος που υπηρετεί στην παραμεθόριο και πιο συγκεκριμένα στον 10ο Λόχο στο Διδυμότειχο  έλαβε φύλλο πορείας για το ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΣΤΡΑΤΗΓΕΙΟ στην Λάρισα. Όμως ο συνάδελφος έχει δικαίωμα σε κατ’ εξαίρεση μετάθεση καθώς είναι σωματικής ικανότητας Ι4 και πληρεί συγκεκριμένα κοινωνικά κριτήρια –παιδίω χωρισμένων γονιών! Αντί λοιπόν να τον μεταθέσουν στην Αθήνα τον στέλνουν στη Λάρισα, υποβάλλοντας τον σε ένα σημαντικό οικονομικό κόστος και ταλαιπωρία, χωρίς να υπολογίζουν τα προβλήματα υγείας του, παραβιάζοντας κατάφωρα την σχετική διαταγή και την αντίστοιχη υπουργική απόφαση.

Ο λόγος; Η ειδικότητα του ως γραφέας κέντρου τηλεπικοινωνιών που κρίνεται απαραίτητη στην ευρωπαική επέμβαση που θα καθοδηγηθεί από την Λάρισα.

Έτσι λοιπόν όχι μόνο θίγουν με ακραίο τρόπο τα δικαιώματα μας, επιπλέον μεταθέτουν φαντάρους από την παραμεθόριο, από μονάδες με έλλειψη προσωπικού προκειμένου να συμβάλλουν στην επέμβαση του Ολάντ και της TOTAL!

Παράλληλα, ποινικοποιούν την αντίθεση των φαντάρων στο ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΣΤΡΑΤΗΓΕΙΟ.

Καταρχήν είχαμε την «Ποινή εκφοβισμού σε φαντάρο στο στρατηγείο της Λάρισας» Αντιμέτωπος με τον αυταρχισμό της διοίκησης ήρθε φαντάρος που υπηρετεί στο Ευρωπαϊκό Στρατηγείο στη Λάρισα, το οποίο προετοιμάζει τα στρατιωτικά τμήματα που θα φεύγουν για την Κεντροαφρικανική Δημοκρατία. Ο συγκεκριμένος φαντάρος παρουσιάστηκε παραπονούμενος στην αναφορά, εκφράζοντας την άποψη ότι η λειτουργία του συγκεκριμένου Στρατηγείου δεν είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας, της άμυνάς της και των στρατευμένων νέων. Η αντιμετώπιση που συνάντησε από τη Διοίκηση ήταν ποινή 20ημερης φυλάκισης και κλήση σε προανάκριση με την ανυπόστατη κατηγορία της ανυπακοής.

Είναι προφανής η προσπάθεια της κυβέρνησης για εκφοβισμό των στρατιωτών που δεν αποδέχονται το ρόλο που τους αναθέτει η κυβέρνηση ως βοηθητική υπηρεσία στα στρατεύματα των ιμπεριαλιστών. Το δικαίωμα έκφρασης παραπόνου στην αναφορά είναι αναφαίρετο για κάθε στρατευμένο νέο και είναι απαράδεκτο με αυταρχικές ποινές να καταστρατηγείται".

Ακολούθησε η 10ημερη φυλάκιση άλλου συναδέλφου που δήλωσε ότι δε θέλει να προσφέρει τις υπηρεσίες του στον ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ, ζήτησε μετάθεση σε άλλη μονάδα και την πήρε, αλλά τιμωρήθηκε γιατί άσκησε κριτική στην επίσημη κρατική πολιτική. Γιατί δήλωσε ότι οι όροι της υποχρεωτικής στράτευσης και ο όρκος που έδωσαν να υπερασπίσουν το Σύνταγμα και την Άμυνα της χώρας δεν έχει καμιά σχέση με την επέμβαση ενάντια σε έναν λαό που δε μας χωρίζει τίποτε, για τα συμφέροντα μιας ξένης χώρας και των εταιρειών της.

Ουσιαστικά δηλαδή η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ που εμπλέκει τον ελληνικό στρατό σε κάθε άδικο πόλεμο, που παραβιάζει το Σύνταγμα και δεν θέτει ζήτημα έγκρισης από το Κοινοβούλειο της συνδρομής της στις βάρβαρες επεμβάσεις των ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ. Αρνείται στο Φαντάρο-Πολίτη με Στολή να έχει άποψη και να αμφισβητεί όσους τον θέλουν άβουλο στρατιωτάκι στις βάρβαρες ιμπεριαλιστικές εκστρατείες.

Καλούμε τον ΑΓΕΣ Μανωλά και τον ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλο να σταματήσουν να παραβιάζουν τα δικαιώματα μας.

ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΩΡΑ ΜΑΧΗΤΙΚΟΣ-ΕΝΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΛΟΚΑΡΙΣΜΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ 

Ήδη έχουν αρχίσει και αναπτύσσεται  ένα ισχυρό κίνημα αλληλεγγύης και αντιπολεμικής δράσης. Εκατοντάδες φαντάροι από 54 μονάδες δηλώνουν ότι  «Δε γινόμαστε πιόνια του ΝΑΤΟ, του ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ και των εφοπλιστών». Στο πλευρό τους βρίσκονται 12 Φοιτητικοί Σύλλογοι της Αθήνας. Στηρίζουν τους αγωνιστές φαντάρους που  «Αρνούνται να συμμετέχουν σε μια ιμπεριαλιστική επέμβαση που εξυπηρετεί τη δράση γαλλικών κολοσσών όπως η πετρελαϊκή «ΤΟΤΑΛ», η εταιρεία αναψυκτικών και ζάχαρης «Castel», η εταιρεία ενέργειας και κατασκευής πυρηνικών σταθμών «AREVA», η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας «France Telecom». Αρνούνται να συμμετέχουν σε μια ακόμη επέμβαση που βυθίζει έναν ακόμη λαό στον εμφύλιο, στη δυστυχία και την προσφυγιά, προκαλώντας  αργά ή γρήγορα νέα κρατικά εγκλήματα κατά μεταναστών-πρσφύγων σε Έβρο-Λαβεντούζα-Αγαθονήσι»!

ΟΙ ΦΑΝΤΑΡΟΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΥΠΟΧΩΡΗΣΟΥΝ...

Είναι προκλητικό την ώρα που η κυβέρνηση αυξάνει φόρους, περικόπτει κοινωνικές δαπάνες, απολύει δεκάδες χιλιάδες δημόσιους υπαλλήλους, διαλύει την υγεία-παιδεία-ασφάλιση, και φορτώνει στις πλάτες των φαντάρων το κόστος της υποχρεωτικής στράτευσης, να επιβάλλει στο λαό μας να πληρώσει αυτός την προετοιμασία-εκπαιδευση των εκατοντάδων Ευρωπαιών Μισθοφόρων και τη λειτουργία του Ευρωπαικού Στρατηγείου.

Εμείς Αρνούμαστε κάθε συμμετοχή στο νέο βάρβαρο πόλεμο του ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ και των Γάλλων ιμπεριαλιστών. Αρνούμαστε την συμμετοχή μας στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ που ολοένα περισσότερο εμπλέκεται στρατιωτικά σε άδικους πολέμους- Αφγανιστάν, Λιβύη, Μάλι και τώρα Κεντραφρικανική Δημοκρατία- για να αναβαθμίσει οικονομικά και πολιτικά το ρόλο της αστικής τάξης.

Ενώνουμε την αντίδραση μας με όλες τις συνιστώσες του εργατικού και αντιπολεμικού κινήματος.

Τους Καλούμε να εκφράσουν την Αλληλεγγύη τους και να συμβάλλουν στο μπλοκάρισμα του νέου πολεμικού τυχοδιωκτισμού του ελληνικού κράτους και της Ε.Ε.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437 

Diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου