Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΟΥ ΥΠΕΘΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΓΡΑΨΟΥΝ ΓΙΑ ΜΙΑ «Πλούσια και με περιορισμένο κόστος η παρέλαση της 25ης Μαρτίου»

Και ξαφνικά τα σάιτ, ιδιαίτερα όσα ασχολούνται με τα στρατιωτικά θέματα, άρχισαν να παρουσιάζουν από χθες το απόγευμα μια καταπληκτική ομοφωνία σχετικά με το ζήτημα της διεξαγωγής της Στρατιωτικής Παρέλασης.

Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και η κυβέρνηση, για πρώτη φορά μετά το 2010, όταν είχε σταματήσει η πανάκριση συμμετοχή μηχανοκίνητων και πτητικών μέσων εξαιτίας της άσχημης οικονομικής κατάστασης, τα επαναφέρουν στο πλαίσιο της προπαγανδιστικής μιλιταριστικής, εθνικιστικής και ψηφοθηρικής της εκστατείας, ως συμπλήρωμα του Succes Story και του σήριαλ περί πλεονάσματος.

Η πρώτη απόπειρα έγινε στην Στρατιωτική Παρέλαση της Θεσσαλονίκης, με την χορηγεία του Ομίλου Βαρδινογιάννη, αλλά και με τις λελογισμένες αντιδράσεις του ΠΑΣΟΚ. Τώρα όμως που δεν υπάρχει χορηγία, τώρα που ανακοινώνονται χιλιάδες απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, τώρα που η ανεργία αγκαλιάζει 2000000 πολίτες, τώρα που κλείνουν σχολεία-ΙΚΑ-νοσοκομεία...
Πως θα δικαιολογηθεί το προκλητικό μιλιταριστικό σόου της κυβέρνησης; Που τα παίζει όλα για όλα στο κυνήγι των ψήφων;
Για μια ακόμη φορά η κυβέρνηση χρησιμοποιεί το μεγάλο της όπλο, τα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια και τα καθεστωτικά ΜΜΕ. Τους στέλνει μάλιστα και ραβασάκι, τι να γράψουν και πως να το γράψουν, για να παραμυθιάσουν την κοινή γνώμη.
Πριν επομένως σας το παρουσιάσουμε, καλούμε τον ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλο να απαντήσει στα παρακάτω ερωτήματα:  
1. Αν τους περισσεύουν τα 250.000-850.000 ευρώ για την Στρατιωτική Παρέλαση γιατί δεν τα δίνουν για να επαναφέρουν τις καταστάσεις επιβίβασης-δωρεάν εισιτήρια στους φαντάρους της παραμεθορίου, που κατάργησαν με πρόσχημα την κατάσταση στην οικονομία. Γιατί συνεχίζουν να μεταφέρουν το οικονομκό κόστος της υποχρεωτικής θητείας στις πλάτες της λαικής οικογένειας που στενάζει απίστευτη ανεργία, την άγρια φορομπηξία και λιτότητα;   
2. τι απαντούν στον συντάκτη του infowar: «Τα 15.000 ευρώ ανά ώρα πτήσης κοστίζει κάθε ένα από τα αεροσκάφη που πετούν από το πρωί στον ουρανό της Αθήνας. Αν υπολογίσουμε με βάση τα 25 ευρώ που θέλει να επιβάλλει η κυβέρνηση για την είσοδο στα νοσοκομεία, κάθε ώρα ασκήσεων ενός αεροσκάφους ισοδυναμεί με 600 επισκέψεις σε ένα γιατρό – το οποίο μεταφράζεται σε λιγότερους θανάτους, διατήρηση του προσδόκιμου ζωής, μείωση της βρεφικής θνησιμότητας η οποία αυξάνεται μετά την επιβολή του μνημονίου κ.ο.κ.».
3. πως γίνεται να ισχυρίζονται ότι η φετινή παρέλαση θα κοστίζει το 1/4 των χρημάτων που κόστισε η αντίστοιχη παρέλαση του 2010, σύμφωνα με την απάντηση του ΥΠΕΘΑ  σε σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΛΑΟΣ Γεωργιάδη; Όταν μάλιστα η τιμή των καυσίμων-ανταλλακτικών κλπ. είναι πιο ακριβή; Θυμίζουμε:
 
4. Τα οικονομικά δεδομένα που δημοσιεύονται από τα φιλικά στην κυβέρνηση ΜΜΕ δεν είναι αληθινά καθώς δεν αποτυπώνουν όλο το κόστος της παρέλασης, π.χ. εργατικό κόστος, ανταλλακτικών-συντήρησης-καυσίμων των ατελείωτων προετοιμασιών.
5. Αλήθεια, όλοι αυτοί οι ντούροι πατριώτες, οι υμνητές του ακροδεξιού σλόγκαν   "Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια", αυτοί που αγωνιούν για τις Ένοπλες Δυνάμεις, γιατί δε δίνουν τα χρήματα αυτά σε ανταλλακτικά π.χ. των πολεμικών αεροσκαφών και των μονάδων του στόλου; Έχει διερευνήσει το ΥΠΕΘΑ τις δημοσιεύσεις που αποκαλύπτουν τεράστια προβλήματα; Και τι έπραξε;  
6. Τέλος, πως μπορούν και βαφτίζουν "εκπαίδευση" τις διελεύσεις αεροσκαφών-ελικοπτέρων πάνω από το Σύνταγμα και τη βόλτα των LEOPARD στην Πανεπιστημίου;
ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΤΩΡΑ ΜΕ ΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ:

Άτυπη Ενημέρωση

Σας στέλνω συνημμένα τα μέσα των 3 Κλάδων των ΕΔ που θα λάβουν μέρος στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου στην Αθήνα. 
Σχετικά με το κόστος συμμετοχής των μέσων, έχουν ληφθεί μέτρα διατήρησής του σε χαμηλά επίπεδα, λαμβάνοντας υπόψη την οικονομική συγκυρία. Συγκεκριμένα:

1. Θα παρελάσουν μηχανοκίνητα μέσα τα οποία:

α. Βρίσκονται ήδη σε Κέντρα Εκπαιδεύσεως της Αττικής (πχ ΚΕΤΘ) και χρησιμοποιούνται στην προγραμματισμένη εκπαίδευση των νέων Ανθυπολοχαγών.

β    Έχουν προωθηθεί σε Μονάδες και εργοστάσια συντηρήσεως (εντός Αττικής) στο πλαίσιο προγραμματισμένων τεχνικών επιθεωρήσεων.





ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437
diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου