Κυριακή 27 Απριλίου 2014

Ο Φραγκούλης Φράγκος είχε σώσει από αποστρατεία τον Χρυσαυγίτη Υποστράτηγο Συναδινό!

Ο εργαζόμενος λαός μας μέσω της  δημοσιοποίησης συμμετοχής στο ευρωψηφοδέλτιο της Χρυσής Αυγής του Υποστρατήγου Ελευθέριου Συναδινού, που «έχει υπηρετήσει σε όλους τους τύπους Μονάδων και έχει διοικήσει όλα τα κλιμάκια Διοικήσεων Ειδικών Δυνάμεων μέχρι και το Επίπεδο Ταξιαρχίας», συγκλονισμένος αποκαλύπτει την τεράστια διείσδυση της ναζιστικής συμμορίας στις Ένοπλες Δυνάμεις και ειδικότερα στις Ειδικές δυνάμεις, -κάτι όμως που είναι γνωστό στην πολιτική και στρατιωτική ηγεσία!
Όμως το πρόβλημα –για το εργατικό κίνημα και όχι για την κυβέρνηση που η υπόθεση Μπαλτάκου-Κασιδιάρη έδειξε το βαθμό συνεργασίας-, είναι τεράστιο και προς τις κατώτερες βαθμίδες, αλλά και προς τις ανώτατες, αφού νεώτερα δημοσιεύματα αποκαλύπτουν ανοχή και κάλυψη των φασιστών από την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων.
Σημερινή ανάρτηση του armynews.gr θέτει το ερώτημα «Ποιος είχε “σώσει” από αποστρατεία τον Συναδινό το 2010;» και απαντά:

«Ο έτερος στρατηγός και Α/ΓΕΣ Φραγκούλης Φράγκος, επίσης αξιωματικός ειδικών δυνάμεων. Ο Βενιζέλος είχε εισηγήσεις να αποστρατεύσει τον Συναδινό, αλλά ο Φράγκος που ήξερε τα κουμπιά του Μπένυ τον είχε πείσει να μην προχωρήσει στην αποστρατεία. Αν ήξερε τις πολιτικές του απόψεις; Μπορεί να μην δήλωνε “αίμα τιμή χρυσή αυγή” ο στρατηγός, αλλά άπαντες γνώριζαν ότι ήταν δεξιά της δεξιά …ω δεξιά».
Ο Φραγκούλης Φράγκος, που ολοένα εμπλέκεται σε σενάρια πολιτικής ενεργοποίησης σε εγχειρήματα του ακροδεξιού χώρου, είναι ο πολιτικός, που ως Υπουργός Άμυνας της κυβέρνησης Πικραμένου το 2012, είχε προχωρήσει σε δημόσια χειραψία με το Φύρερ Μιχαλολιάκο της Χρυσής Αυγής,  πιστοποιώντας τη βαθιά εκτίμηση που του έχει ο ναζιστικός υπόκοσμος.
Όμως ο Φραγκούλης Φράγκος «έχει δώσει και άλλη φορά χέρι» στην Χρυσή Αυγή. Θυμίζουμε ότι για τα εμετικά άσματα των ΟΥΚάδων του Λιμενικού σε στρατιωτική παρέλαση της 25ης Μαρτίου, όπου αθωώθηκαν ουσιαστικά στο Ναυτοδικείο, υπήρξε παρέμβαση ως μάρτυρα υπεράσπισης του Φραγκούλη Φράγκου, πρώην ΑΓΕΣ και ΥΕΘΑ της κυβέρνησης Πικραμένου, την ίδια ώρα που οι μάρτυρες κατηγορίας δέχονταν τους τραμπουκισμούς των "εφέδρων καταδρομέων", των ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής, με την ανοχή της Αστυνομίας.
Τέλος, ο Φραγκούλης Φράγκος επέκτεινε την λειτουργία των εθνικιστικών Λεσχών Εφέδρων και την κοινή τους δράση με τον Στρατό, σε συνεννόηση βεβαίως με τους ΥΕΘΑ των κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ.
Και ενώ πλέον όλοι καταλαβαίνουν ποιοι εκπαίδευαν, ποιοι συνεργάζονταν, ποιοι κάλυπταν την Χρυσή Αυγή, αξίζει να αναρωτηθούμε για το ρόλο των ίδιων των Ειδικών Δυνάμεων.
Δεν είναι μόνο το γεγονός ότι στις Ένοπλες Δυνάμεις καταγράφεται πλέον ένα πολύ ισχυρό κατεστημένο όπου οι Ειδικές Δυνάμεις από το 2004 έχουν βγάλει ως ΑΓΕΣ τους Ντούβα, Φράγκο, Τσέλιο και τώρα Μανωλά, ενώ για πρώτη φορά στην ιστορία του Πολεμικού Ναυτικού ΑΓΕΝ έγινε ο ΟΥΚάς Αποστολάκης.
Αλλά κυρίως πρέπει να αναλογιστούμε  ότι η διείσδυση της Χρυσής Αυγής πατά στην οικονομική κρίση και στις περικοπές, αλλά κυρίως στον νέο ρόλο των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς ιδίως οι Ειδικές Δυνάμεις αποτελούν την αιχμή του δόρατος όχι μόνο στον ελληνοτουρκικό ανταγωνισμό, στην συμμετοχή του ελληνικού κατεστημένου στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους των ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ, αλλά και σε Αποστολές Καταστολής κοινωνικών αγώνων, όπως προβλέπουν τα δόγματα Άμυνας/Ασφάλειας.
Θυμίζουμε ότι η Ζ ΜΑΚ  και η 71 Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία ανέλαβαν τη φρούρηση του Πενταγώνου κατά των απεργών στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, αυτοί κατέβηκαν στο δρόμο ενάντια στην κινητοποίηση των συνδικαλισμένων στρατιωτικών του ΣΥΣΜΕΔ,  αυτοί ανέλαβαν τη φρούρηση της Στρατιωτικής Παρέλασης στη Θεσσαλονίκη το 2012, απέναντι στους αντικυβερνητικούς διαδηλωτές.
Ο σύγχρονος Κοινοβουλευτικός Ολοκληρωτισμός τους έχει ανάγκη ως δύναμη καταστολής και τους αντιμετωπίζει ως Πραιτοριανούς δίνοντας επιπλέον αυξήσεις στα μέλη της ΖΜΑΚ, αλλά και 400 ευρώ επίδομα στα στελέχη της 71ης Ταξιαρχίας, για τη φρούρηση του Πενταγώνου.   
Η ανάγκη απάντησης στο φασιστικό κίνδυνο είναι άμεσα συνδεδεμένη με την αγωνιστική αμφισβήτηση του σύγχρονου Ολοκληρωτισμού του αστικού συστήματος εξουσίας, που μπορεί να αρνείται σε αυτή τη φάση την εκλογική άνοδο στους ΝΑΖΙ, αλλά συστηματικά τους αφομοιώνει στην Σιδερένια Φτέρνα συντριβής των κοινωνικών αντιστάσεων.
 Άλλη διάσταση επομένως προσλαμβάνει η ανάγκη συγκρότησης αντιφασιστικού μετώπου και μέσα στον Στρατό.  
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437


diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου