Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

ΟΙ ΦΑΝΤΑΡΟΙ ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΠΙΣΩ ΣΤΑ ΜΟΝΑΔΕΣ: ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΔΕΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ

Καθημερινά πληθαίνουν οι καταγγελίες που δεχόμαστε στην ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ από συναδέλφους φαντάρους και τους γονείς τους, οι οποίοι αποκαλύπτουν ότι εξαιτίας της δραματικής οικονομικής τους κατάστασης και της κατάργησης των καταστάσεων επιβίβασης, δε μπορούν να επιστρέψουν στις μονάδες από τις άδειες του Πάσχα.
Το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως  στον Έβρο και την Κύπρο, τα νησιά του βορείου Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, όπου υπηρετούν οι πιο χωμένοι συνάδελφοι. Μάλιστα, οι συγκεκριμένοι έχουν εδώ καιρό σταματήσει να ταξιδεύουν με αεροπλάνο καθώς οι τιμές των εισιτηρίων είναι απαγορευτικές, αλλά αδυνατούν επίσης να καταβάλλουν ακόμη και το τίμημα για μια διαδρομή με ΚΤΕΛ ή να πάρουν καράβι.  

Όπως μας λένε εξοργισμένοι «να έρθει να πει σε εμάς ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος για ανάπτυξη και SUCCES STORY, όταν για να κατέβουμε στα σπίτια μας δανειστήκαμε, καθώς δεν υπήρχε δεκάρα τσακιστή για εισιτήριο. Και φυσικά τώρα, δε μπορούμε να επιστρέψουμε»!
Η κατάσταση όμως είναι παράλογη και για τους συναδέλφους που υπηρετούν στην ΕΛΔΥΚ. Οι καταγγελίες που είχαμε και στο πρόσφατο παρελθόν ανέφεραν “...Αφού κύριε Υπουργέ Αβραμόπουλε μας στέλνετε ένα εξάμηνο στον Έβρο, στα νησιά και στην Κύπρο-εκεί τις περισσότερες φορές παράνομα καθώς συστηματικά αδιαφορείτε για την άρνηση μας να αποδεχτούμε τη μετάθεση στην ΕΛΔΥΚ- πρέπει να μας εξασφαλίσετε ότι θα λαμβάνουμε άδειες και με συστηματικό τρόπο θα επιστρέφουμε στα σπίτια μας. Αυτό κύριε ΥΕΘΑ σημαίνει ότι πρέπει να έχουμε τουλάχιστον (3) καταστάσεις επιβίβασης, με αεροπορικά εισιτήρια, για να μην τρώμε την άδεια στο δρόμο! Με την απόφαση σας όμως κύριε Υπουργέ να κόψετε τις καταστάσεις επιβίβασης, να τις περιορίσετε σε (1), καταργώντας τα αεροπορικά εισιτήρια ουσιαστικά μας στερείτε την άδεια. Αναρωτηθήκατε κύριε υπουργέ ποια λαϊκή οικογένεια σήμερα μπορεί να ανταπεξέλθει στο κόστος των αεροπορικών εισιτηρίων στην Κύπρο;».
Και συμπληρώνουν: «Με το να μας κόψετε τις καταστάσεις επιβίβασης, δηλαδή να μας καταργήσετε την άδεια, αποδεικνύεται ότι είσαστε άδικος και επιτρέψτε μας να πούμε ανάλγητος. Γιατί γνωρίζετε ότι στην παραμεθόριο υπηρετούμε εμείς, οι πιο φτωχοί. Οι πλούσιοι και οι άνθρωποι του θεάματος, τα βύσματα της ΟΝΝΕΔ και της νεολαίας ΠΑΣΟΚ έχουν βολευτεί μια χαρά».
Οι συνάδελφοι δε μπορούν να καταλάβουν πως είναι δυνατόν για ψηφοθηρικούς λόγους ο Υπουργός Άμυνας να δαπανά τεράστια ποσά σε πανάκριβες Στρατιωτικές Παρελάσεις με τανκς και αεροπλάνα, που για λόγους οικονομίας, μέχρι πρόσφατα, δεν συμμετείχαν. Πως μπορεί να επιχειρεί να εξαγοράσει με 500άρικα ευρώ μέλη της ΕΛ.ΑΣ. και των Ενόπλων Δυνάμεων, αντιμετωπίζοντας τους ως Πραιτοριανούς. Πως είναι δυνατόν να ανοίγουν νέα στρατόπεδα αντί να κλείνουν τα εκατοντάδες άχρηστα.  Τέλος, φαντάζει ακατανόητη η αύξηση του αριθμού των ανώτατων στρατιωτικών, ενώ τα Επιτελεία και ο Δ.Αβραμόπουλος υπόσχονταν προεκλογικά τον περιορισμό τους.
Άρα λεφτά υπάρχουν αλλά όχι για τις ανάγκες των στρατιωτών και του μόνιμου προσωπικού.
Την ίδια στιγμή φορτώνουν στους φαντάρους που αμείβουν με 8.7 ευρώ μηνιαίως το κόστος της υποχρεωτικής στράτευσης. Και στην λαική οικογένεια που έχουν τσακίσει στους φόρους, την ανεργία, την ανέχεια.
Επειδή λοιπόν δεν έχουμε να πληρώσουμε τα εισιτήρια της επιστροφής, ενώ έτσι και αλλιώς είναι υποχρέωση του Στρατού να μας εξασφαλίσει τη δωρεάν μετακίνηση μας, καλούμε τους συναδέλφους να κάνουν το εξής:
Ø  Πάρτε τηλέφωνο στη μονάδα  και δηλώστε αδυναμία επιστροφής για οικονομικούς λόγους.
Ø  Ένας εύκολος τρόπος για να μειωθούν στο μισό τα έξοδα μετακίνησης είναι το να επιστρέφει κανείς στη μονάδα του με έξοδα του στρατού ακόμα κι αν δεν του έχει χορηγηθεί φύλλο πορείας. Αρκεί, στις μέρες της άδειας του να επισκεφτεί το φρουραρχείο του τόπου του και να δηλώσει το παρών καθώς και το ότι δεν έχει λεφτά για να επιστρέψει στη μονάδα του. Έτσι, και δεν θεωρείται λιποτάκτης, και ουσιαστικά αναγκάζει τον στρατό να του πληρώσει το εισιτήριο του για την επιστροφή.
Συνάδελφοι πρέπει να Υπερασπιστούμε τα δικαιώματα μας. Δε πάει άλλο. Μόνο συλλογικά μπορούμε να βελτιώσουμε την χακί καθημερινότητα.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437

diktiospartakos.blogspot.com

1 σχόλιο:

  1. Παιδιά, αυτό δεν ισχύει (με το φρουραρχείο). Για να γίνει αυτό, πρέπει να γίνει ολόκληρη γραφειοκρατική διαδικασία, να σταλεί αίτημα στο υπουργείο, και αν εγκριθεί, να δωθεί εντολή, ώστε να δώσουν εισητήριο. Πήγα εχτές γι'αυτόν τον λόγο. Με λίγα λόγια, πρέπει να μερυμνήσεις πριν να πάρεις την άδεια, για να επιστρέψεις μετά την άδεια, πράγμα που ασφαλώς, δεν γίνεται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή