Σάββατο 12 Απριλίου 2014

ΕΝΤΑΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΙΛΙΤΑΡΙΣΜΟΥ

ΑΥΞΗΣΗ ΑΣΚΗΣΕΩΝ, ΕΜΦΑΣΗ ΣΕ ΔΙΑΚΛΑΔΙΚΟΤΗΤΑ, ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΦΕΔΡΕΙΑΣ ΣΕ ΠΙΟ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΒΑΣΗ ΜΕ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ ΤΩΝ ΝΑΖΙ ΠΟΥ ΑΠΟΚΤΟΥΝ ΚΟΜΒΙΚΟ ΡΟΛΟ

Καθημερινά συμπληρώνεται το παζλ των αντιδραστικών αλλαγών στις Ένοπλες Δυνάμεις που καλούνται να στηρίξουν τις βασικές προτεραιότητες της ελληνικής άρχουσας τάξης: υλοποίηση των ενεργειακών βλέψεων και πετροδολαριακών οραματισμών που προπαγανδιστικά θα προσλάβουν τα χαρακτηριστικά Μεγάλης Ιδέας, αναβάθμιση του περιφερειακού ιμπεριαλιστικού της ρόλου στην Ανατολική Μεσόγειο, συμμετοχή σε ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και καταστολή των κοινωνικών εντάσεων.

Τα πρόσφατα δημοσιεύματα δίνουν έμφαση στην πολεμική εκπαίδευση, αποκαλύπτοντας μια τρομερή αύξηση της εντατικοποίησης και της πολεμικής ετοιμότητας. Επίσης,  απογειώνουν το οικονομικό κόστος. Παράλληλα, εντείνουν το κλίμα μιλιταρισμού, ενσωματώνοντας τους εφέδρους της πρώτης γραμμής, που μαζί με τους στρατιώτες θα αποτελέσουν τους Αναλώσιμους μιας ενδεχόμενης πολεμικής σύγκρουσης, κατάληξη του ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού μεταξύ δύο αδίστακτων αρχουσών τάξεων. Αλλά και τις εθνικιστικές Λέσχες Εφέδρων. 
Kατά τη διάρκεια συζήτησης του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Μιχαήλ Κωσταράκου, με τους στρατιωτικούς συντάκτες, στο πλαίσιο της μεγάλης διακλαδικής ασκήσεως «Ηνίοχος 2014», που οργάνωσε η Πολεμική Αεροπορία στην Αεροπορική Βάση της Ανδραβίδας, ΑΓΕΕΘΑ στάθηκε ιδιαιτέρως στους εφεδρικούς Λόχους Καταδρομών του ΓΕΣ, που υπάρχουν κυρίως σε ακριτικές περιοχές της Θράκης και των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου, αλλά και στα επιστρατευμένα τάγματα, που υπάρχουν στις προαναφερθείσες περιοχές, όχι με βάση πλέον τους επιστράτους που θα πάνε σε αυτά από όλη την Ελλάδα, αλλά από τους ντόπιους επίστρατους. «Τώρα το σύστημα αυτό έχει αρχίσει και υλοποιείται. Αλλά για να φτάσουμε στο σημείο αυτό έχει προηγηθεί εντατική, ουσιαστική, και σιωπηρή δουλειά σχεδόν μιας εξαετίας. Το βασικό είναι ότι ο καθένας θα παραμένει στη συγκεκριμένη μονάδα της περιοχής του ως έφεδρος μέχρι τα 35 του χρόνια, οπότε αυτή η «μονιμότητα της εφεδρείας» στην περιοχή της αποτελεί και τη δύναμή της» συμπλήρωσε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ.
Από τα παραπάνω αποδεικνύεται το γιατί ο ΑΓΕΕΘΑ Κωσταράκος μακροημερεύει στο Πεντάγωνο, αφού αποδεικνύεται στο πρόσωπο εκείνο που θα προχωρήσει τις πιο επιθετικές επιλογές του ελληνικού κεφαλαίου. Όπως έχουμε επισημάνει, υπό την εποπτεία-έλεγχο-καθοδήγηση του ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλου και των Επιτελείων μπαίνουμε σε μια νέα εποχή επικίνδυνης μιλιταριστικής και εθνικιστικής δράσης, όπου τα στρατιωτικά τμήματα εφέδρων κατοχυρώνουν συγκεκριμένο ρόλο. Όπου τα πιο επιθετικά και με πολεμική εκπαίδευση Ειδικών Δυνάμεων, τμήματα της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, μαζί με τους στρατιωτικούς σχηματισμούς εφέδρων που τον τόνο δίνουν εθνικιστές, γίνονται  Εγγυητές της Ασφάλειας του αστικού καθεστώτος!
 Οι Λέσχες Εφέδρων και οι διάφορες Μοίρες Καταδρομέων-Αλεξιπτωτιστών-ΟΥΚάδων-Ειδικών Δυνάμεων Λιμενικού, φαίνεται ότι ετοιμάζονται να κάνουν μια τομή στη δράση και την συγκρότηση τους, αποκτώντας βαθύτερη οργανική σχέση με τις Ένοπλες Δυνάμεις, ενώ πολλοί από αυτούς τους ακραίους κύκλους απαιτούν την συγκρότηση «ΕΘΝΟΦΥΛΑΚΗΣ». Οι εξελίξεις αυτές είναι άμεσα συνδεδεμένες με την αναδιοργάνωση των Ενόπλων Δυνάμεων, την συγκρότηση νέων Ταγμάτων Εθνοφυλακής στη Θράκη και σύγχρονης Χωροφυλακής από τον υπουργό ΠΡΟΠΟ Ν.Δένδια-στα πρότυπα της Τουρκικής Στρατοχωροφυλακής. Συνδέονται με την υπουργική απόφαση του Βαρβιτσιώτη για χρήση των Ειδικών Δυνάμεων του Λιμενικού στο εσωτερικό της χώρας για κατασταλτικές επιχειρήσεις, αλλά και την παραχώρηση τεθωρακισμένου για την ενίσχυση της φρούρησης των φυλακών Δομοκού!
Έρχονται να εξυπηρετήσουν τα δόγματα Άμυνας-Ασφάλειας που αντιμετωπίζουν ως ασύμμετρες απειλές και «εσωτερικό εχθρό» τους εργαζόμενους, τους μετανάστες και τις μειονότητες. Παραχωρούν ρόλο στη ναζιστική ακροδεξιά που δε χρειάζεται να εκπαιδεύεται μυστικά στα ρουμάνια από στελέχη του Στρατού και της Αστυνομίας, αλλά π.χ. να συμμετέχει οργανικά στην ασκήσεις «ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΣ», για την τρομοκράτηση της μειονότητας, σε συνεργασία με τις στρατιωτικές αρχές και όχι μόνο..
Δεν είναι τυχαίο ότι οι συγκεκριμένες αλλαγές βασίζονται στην εμπειρία οργάνωσης της Εφεδρείας ιμπεριαλιστικών χωρών όπως η Βρετανία και οι ΗΠΑ. Επιπλέον, αποσκοπεί να τονώσει τους «εθνικούς δεσμούς» και την «εθνική ενότητα» μιας κοινωνίας στην οποία βαθαίνει η ταξική εκμετάλλευση και καταπίεση. Να κερδίσει ιδεολογικά-πολιτικά και να εξαγοράσει την νεολαία μέσω του Μιλιταρισμού-Εθνικισμού, με τις θέσεις κακοπληρωμένων ΟΒΑ ή κάποιων πενιχρών εισοδημάτων στους Εθνοφύλακες, για να τους στρέψει απέναντι στον εσωτερικό εχθρό –εργαζόμενους, μετανάστες, μειονότητες. Γνωρίζουν ότι ο Κοινωνικός πόλεμος που διεξάγουν αργά ή γρήγορα θα προκαλέσει πρωτόγνωρες κοινωνικές εκρήξεις και σχεδιάζουν την Κατάπνιξη τους. 
Από αυτή επομένως την σκοπιά και ικανοποιώντας ταυτόχρονα τις ανάγκες συγκρότησης ενός νέους αντιδραστικού μιλιταρισμού, επανέρχονται στο προσκήνιο οι θεωρίες της Παλλαϊκής Άμυνας του εγκλείστου στον Κορυδαλλό πρώην ΥΕΘΑ Α.Τσοχατζόπουλο και του τότε διευθυντή του, Χωραφά. Η πολεμοκαπηλεία, ο μιλιταρισμός και το κατασταλτικό διακύβευμα των ακροδεξιών που αναλαμβάνουν την «Ασφάλεια» του συστήματος εξουσίας δεν κρύβεται. Όπως επισημαίνει για την «ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ» (26/01/2014) ο Ευθ.Πέτρου «Το σημαντικότερο είναι ότι ενεργοποιούνται και πάλι οι δοκιμασμένες συνταγές στρατιωτικής οργάνωσης με την παλλαϊκή συμμετοχή που θα διατηρήσει τον Στρατό σε κορυφαία θέση στην αντίληψη του Έλληνα πολίτη ως παράγοντα ισχύος και εγγυητή της ασφάλειας της πατρίδας».
Παράλληλα προπαγανδιστικά προβάλλουν εκ νέου τα κενά στην συγκρότηση των μονάδων εξαιτίας της μείωσης της θητείας –ενώ οι μονάδες σταδιακά περιορίζονται και όλοι κάνουν λόγο για ένα Στρατό ευέλικτο, μικρότερο, διακλαδικά οργανωμένο. Όπως χρησιμοποίησαν τη μείωση της θητείας για να επιβάλλουν το μισθοφορικό στρατό, έτσι και τώρα για να συγκροτήσουν τους σχηματισμούς εφέδρων, που η πλειοψηφία τους προέρχεται από τις Ειδικές Δυνάμεις. Ας δούμε ποια είναι τα σχέδια τους: «Στόχος είναι οι έφεδροι να αποτελούν ένα σύνολο εκπαιδευμένο, με δυνατότητα να ενσωματωθεί, εφόσον απαιτηθεί, στις μονάδες του ενεργού Στρατού, συμβάλλοντας αποφασιστικά στην ενίσχυση της ετοιμότητας, της ικανότητας και της αποτελεσματικότητάς του. Υπό το πρίσμα αυτό, η νέα στρατηγική μετεκπαιδεύσεως των εφέδρων κινείται σε τρεις άξονες:
• Συχνότερη διεξαγωγή μετεκπαιδεύσεων των εφέδρων, εάν είναι δυνατό σε ετήσια βάση.
• Στοχευμένη εκπαίδευση κρίσιμων ειδικοτήτων.
• Διατήρηση των επιστρατευτικά ενταγμένων εφέδρων στην ίδια μονάδα για το μέγιστο δυνατό χρονικό διάστημα, με προτεραιότητα στους πλησιέστερα διαμένοντες».
Ουσιαστικά πρόκειται για μεταφορά στην ελληνική πραγματικότητα του βρετανικού μοντέλου ένταξης των εφέδρων στις Ένοπλες Δυνάμεις. Εξάλλου, όλοι οι στρατοί της Δύσης βρίσκονται σε φάση αναδιοργάνωσης, εκπονώντας προγράμματα περιορισμού του μεγέθους και των Μισθοφόρων τους, εντάσσοντας με νέους όρους την Εφεδρεία και εξασφαλίζοντας χρήματα για την πραγματοποίηση νέων εξοπλιστικών προγραμμάτων.
«Στους παραπάνω άξονες, η στοχευμένη μετεκπαίδευση εφέδρων και ιδιαίτερα αυτών με κρίσιμες ειδικότητες, σε συνδυασμό με τον ευέλικτο ετήσιο προγραμματισμό μετεκπαιδεύσεων, με αποκορύφωμα τις περιόδους διεξαγωγής μεγάλων ασκήσεων, θα συμβάλει στην αύξηση της μαχητικής ισχύος και της επιχειρησιακής ικανότητας του Στρατού. Από την άλλη πλευρά, σταματούν οι αναθεωρήσεις και οι επανασχεδιασμοί του προγράμματος κατατάξεως των εφέδρων που θα κληθούν. Όλοι πλέον, μέχρι την ηλικία των 34 ετών, θα επιστρατεύονται στις ίδιες μονάδες, ενώ ανάλογα με την ειδικότητα που έχουν μπορεί και για περισσότερο χρόνο. Έτσι εξασφαλίζεται εκπαίδευση για το μεγαλύτερο δυνατό χρονικό διάστημα στο έδαφος όπου θα κληθούν να ενεργήσουν σε περίπτωση κρίσεως, καθώς και αυξανομένη εξοικείωση και σε βάθος γνώση του οπλικού συστήματος που θα χειριστούν. Παράταση παραμονής στην εφεδρεία πέρα από τα 34 χρόνια προβλέπεται για τα ακριτικά νησιά και τον Έβρο, όπου οι έφεδροι θα μένουν έως την ηλικία των 40. Αυτό κρίθηκε πιο λειτουργικό από την αντικατάστασή τους από εφέδρους αντίστοιχης ειδικότητας από το εσωτερικό της χώρας, που θα πρέπει να ενημερωθεί από την αρχή και να αναπτύξει δεσμούς με τη μονάδα. Παράλληλα αποφεύγεται η αναπροσαρμογή κάθε ένα ή δύο έτη του σχεδίου επιστράτευσης. Δεν είναι μικρότερης σημασίας το γεγονός ότι στις μονάδες η συχνότερη επαφή του ενεργού προσωπικού με τους εφέδρους συμβάλλει στην ανάπτυξη δεσμών και τη σφυρηλάτηση πνεύματος μονάδας, ενώ μέσα από την από κοινού τριβή σε ασκήσεις και σενάρια εμπλοκής αποκτάται και επαυξάνεται η αμοιβαία εμπιστοσύνη. Με τον τρόπο αυτόν διευκολύνεται τόσο το διοικητικό όσο και το επιχειρησιακό έργο».
Η ανάγνωση του παρακάτω δημοσιεύματος δε μας κάνουν μόνο κοινωνούς των σκέψεων της στρατιωτικής και πολιτικής ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά μας βοηθούν να συνειδητοποιήσουμε ότι υπάρχει ένα συγκεκριμένο προπαγανδιστικό κέντρο που συντονίζει τη διάδοση των κυρίαρχων αστικών προταγμάτων, τονίζοντας τον εξ ανατολάς κίνδυνο για να απαιτήσει «εθνική ενότητα, προμήθειες όπλων και μισθοφόρους, ν νομιμοποιήσει την στρατιωτική-κατασταλτική δράση των φασιστών-εθνικιστών που καθοδηγεί το Πεντάγωνο.
Παράλληλα, σύμφωνα με το δημοσίευμα «ΓΕΕΘΑ: Σε δύο φάσεις η επιχειρησιακή εκπαίδευση των Ενόπλων Δυνάμεων», αποκαλύπτονται οι βασικές αρχές που θα διέπουν τη φιλοσοφία σχεδιασμού της επιχειρησιακής εκπαίδευσης των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΕΔ) σε επίπεδο Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ) για το 2014, ανέπτυξε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Μιχάλης Κωσταράκος κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στην αεροπορική βάση της Ανδραβίδας, για την παρακολούθηση φάσης της άσκησης «ΗΝΙΟΧΟΣ 2014» της Πολεμικής Αεροπορίας. Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι ο σχεδιασμός του ΓΕΕΘΑ προβλέπει τη διάρθρωση της επιχειρησιακής εκπαίδευσης των ΕΕΔ σε δύο εξάμηνα.
Κατά το πρώτο εξάμηνο του 2014 θα διεξαχθούν, με βάση τον προγραμματισμό των Γενικών Επιτελείων των τριών Κλάδων, όσο το δυνατόν περισσότερες, αυξημένης πολυπλοκότητας, καινοτομίας και ρεαλισμού ασκήσεις κλαδικής σχεδίασης, αλλά με διακλαδική συμμετοχή. Τυπικό παράδειγμα μίας τέτοιας άσκησης είναι και η «ΗΝΙΟΧΟΣ 2014» που διεξάγεται την παρούσα περίοδο από την Πολεμική Αεροπορία, κυρίως από την αεροπορική βάση της Ανδραβίδας, αλλά συνδυάζεται και με ασκήσεις του Ελληνικού Στρατού και του Πολεμικού Ναυτικού ή και άλλες της Πολεμικής Αεροπορίας σε όλη την επικράτεια. Το προσωπικό του κάθε Κλάδου έρχεται σε επαφή και μάλιστα στο πεδίο των ασκήσεων με τους αντιστοίχους του των άλλων Κλάδων και μέσα από αυτή τη διαδικασία διαμορφώνει άμεση αντίληψη για την επιχειρησιακή τους λειτουργία, τη γενικότερη φιλοσοφία, τις δυνατότητες και τις ιδιαιτερότητές τους.
Στο δεύτερο εξάμηνο του έτους θα διεξαχθούν οι μείζονες εθνικές διακλαδικές ασκήσεις όπως η Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ» (όπως έχει γίνει ήδη ανακοινωθεί η «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ» θα διεξαχθεί και το 2014, για δεύτερο συνεχή χρόνο) και η Τακτική Άσκηση Άνευ Στρατευμάτων (ΤΑΑΣ) «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ». Με άλλα λόγια, ασκήσεις διακλαδικής σχεδίασης και συμμετοχής. Ουσιαστικά αποτελεί και το επιστέγασμα, καθώς εφαρμόζεται η πλήρης διακλαδικότητα στην πράξη. Υπενθυμίζεται, ότι το ΓΕΕΘΑ αναγνωρίζοντας ότι η επίτευξη της ουσιαστικής διακλαδικότητας εκκινεί από την τυποποίηση (standardization), η οποία επαυξάνει τη διαλειτουργικότητα, είχε ανακηρύξει το 2013 ως «έτος τυποποίησης».
Στρατιωτικοί συντάκτες εκτιμούν ότι “με τη φιλοσοφία που υιοθέτησε το ΓΕΕΘΑ τα Γενικά Επιτελεία των Κλάδων αποκτούν ένα πλαίσιο εντός του οποίου αναπτύσσεται ο σχεδιασμός και ο προγραμματισμός της επιχειρησιακής εκπαίδευσης με τελικό αντικειμενικό σκοπό την «Κυριαρχία της Διακλαδικής Δύναμης στο Σύγχρονο Επιχειρησιακό Περιβάλλον μέσω της Αποφασιστικής Υπεροχής Έναντι κάθε Ενδεχόμενης Απειλής»”.
ΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΟΣ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι το Κράτος Διαρκούς Έκτακτης Ανάγκης του σύγχρονου Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού εξαπολύει ενιαία την αντεργατική επίθεση, την στυγνή κρατική καταστολή, τρέφοντας την πολεμοκαπηλεία και τους τυχοδιωκτισμούς. Τα δόγματα Άμυνας-Ασφάλειας του αστικού συστήματος εξουσίας πρέπει να απαντηθούν από ένα εργατικό διεθνιστικό αντικαπιταλιστικό κίνημα, από την κοινή πάλη των εργατών ενάντια στην εκμετάλλευση και καταπίεση τους, το ΝΑΤΟ και τον Ευρωστρατό, το ΔΝΤ και την Ε.Ε. 
Κρίκοι της προσπάθειας μας είναι η συγκρότηση ενός νέου εργατικού κινήματος. Η ταξική αμφισβήτηση των αστικών στόχων, της «εθνικής» τους ανάπτυξης και της δουλοποίησης μας. Η ενδυνάμωση της πάλης Μέσα στον Στρατό, το μπλοκάρισμα κάθε πολεμικού τυχοδιωκτισμού και κάθε επιχείρησης Καταστολής Πλήθους. Η αλληλεγγύη μας και η περιφρούρηση των δικαιωμάτων μειονοτήτων και μεταναστών.
Η αριστερά και συνολικά το κίνημα του κόσμου της εργασίας πρέπει να απεγκλωβιστεί από τα δεσμά του έθνους, να απελευθερωθεί από τους εθνικούς μύθους και τα προτάγματα της αστικής πολιτικής που βαφτίζονται εθνικές ανάγκες.
Να γυρίσουμε την πλάτη στο έθνος και να προβάλλουμε τα ζητήματα της τάξης, της εργατικής τάξης, φέρνοντας στο προσκήνιο τις σύγχρονες ανάγκες, τα δικαιώματα και τις λαϊκές ελευθερίες.
Αποκαλύπτοντας ότι εγγυητής της ειρήνης και της κοινωνικής ευημερίας δεν είναι τα Μνημόνια και τα ενεργειακά κοιτάσματα, τα δόγματα αποτροπής, οι αστικοί στρατοί και οι ιμπεριαλιστές, ούτε η κούρσα των εξοπλισμών και η στρατιωτικοποίηση της κοινωνίας. Αλλά ο Κοινός αγώνας των λαών και στις δύο ακτές του Αιγαίου ενάντια στις αστικές κυβερνήσεις και τα αστικά συμφέροντα.
Το διαρκές αντεργατικό πραξικόπημα προκειμένου να υλοποιηθούν οι νέοι σχεδιασμοί ανάπτυξης των κερδών του κόσμου του πλούτου, απαιτεί τη θυσία μας στους Πολεμικούς τους Τυχοδιωκτισμούς και την ένοπλη καταστολή των κοινωνικών κινημάτων.
ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ-ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ ΓΙΑ ΗΠΑ-Ε.Ε.-ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ
 Μόνη απάντηση είναι ο Επαναστατικός αγώνας του κόσμου της εργασίας.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου