Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

ΚΛΙΜΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΛΗΓΜΕΝΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΠΟΥ ΤΑΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΦΑΝΤΑΡΟΥΣ

ImageΜεγάλες διαστάσεις λαμβάνει η καταγγελία της κυβέρνησης, του ΥΠΕΘΑ και του ΓΕΣ σχετικά με την σίτηση των συναδέλφων φαντάρων με ληγμένα τρόφιμα.
  Ληγμένα τρόφιμα σε στρατιωτική μονάδα (onalert.gr) 
Για ληγμένα τρόφιμα που δίδονται προς κατανάλωση σε στρατιωτική μονάδα του Έβρου κάνουν λόγο στρατεύσιμοι.
Σύμφωνα με καταγγελίες που συνοδεύονται και από φωτογραφίες στο Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων σε μονάδα του Έβρου εντοπίστηκαν τέτοιες περιπτώσεις. Συγκεκριμένα έχουν στείλει φωτογραφίες με βούτυρο σε ατομική συσκευασία που σύμφωνα με την ημερομηνία λήξης που αναγράφεται έχει ληξει από τον Οκτώβριο του 2013. Επειδή έχει ξανασυμβεί μάλλον δεν αποτελεί πλέον σύμπτωση.




Ληγμένο βούτυρο στους φαντάρους στην Αλεξανδρούπολη (tvxs.gr)

To πρωινό για τους φαντάρους στο Στρατόπεδο «ΠΑΤΣΟΥΚΑ» στην Αλεξανδρούπολη αποτελείται από ένα μόνο βούτυρο και μια μαρμελάδα ή ένα μέλι/merenda. Σύμφωνα όμως με καταγγελία τους, που δημοσιεύει το Δίκτυο Σπάρτακος, ακόμη και αυτή η μικρή ποσότητα είναι ληγμένη.  Αυτό το νέο περιστατικό έρχεται να προστεθεί στα ληγμένα κρουασάν Dolce που μοιράζονταν στους φαντάρους του ΣΠΕΝ στο ΚΕΜΧ Ναυπλίου και φυσικά στη γνωστοποίηση για την ποιότητα των τροφίμων που χρησιμοποιούνται στα κέντρα εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων όπως ΚΕΠΒ Θήβας και ΚΕΤΘ Αυλώνας.

Ληγμένο βούτυρο περιελάμβανε το πρωινό μενού για τους φαντάρους στο 535 Τ.Π. ΕΒΡΟΥ, σύμφωνα με καταγγελίες που έλαβαν το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων "Σπάρτακος" και η Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων.
"Μόλις λίγες μέρες μετά την πρώτη επίσκεψη του νέου Μεράρχου της XIIης Μ/Κ ΜΠ, κ. Φαραντάτου, και αφού δώσαμε όλοι μια εξαιρετική παράσταση για να τα βρει όλα 'προβλεπέ', ο αξιαγάπητος αντικομμουνιστής στρατηγός, γινόμαστε μάρτυρες μιας - ακόμα - δυσάρεστης έκπληξης", επισημαίνουν οι δύο πρωτοβουλίες.
"Ήδη εδώ και πολλές μέρες το πρωινό για τους κληρωτούς και τους εν υπηρεσία μειώνεται και αρκετές φορές αποτελείται από ένα μόνο βούτυρο και μια μαρμελάδα ή ένα μέλι/merenda.
Φανταστείτε την έκπληξη μας όταν διαπιστώνουμε ότι ακόμα και αυτό το ελάχιστο αποτελείται από ληγμένα προϊόντα", καταγγέλλουν φαντάροι που υπηρετούν την υποχρεωτική τους θητεία στο συγκεκριμένο στρατόπεδο.
"Αυτή είναι η ανταμοιβή που δίνει η πατρίδα στα 'στρατευμένα νιάτα' για τα αμισθί εργατικά χέρια που της προσφέρουν", καταγγέλλουν ο Σπάρτακος και η Επιτροπή Αλληλεγγύης και προσθέτουν:
"Εκτός βέβαια κι αν κάποιος μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν γνώριζε για τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί στην εταιρία MELETIADIS ΑΕ από τον ΕΦΕΤ (η οποία και προμηθεύει τα μαγειρεία του εστιατορίου με τις ατομικές μερίδες μαρμελάδας , μελιού, μερέντας ντεμέκ και μαργαρίνης) για την ποιότητα των προϊόντων της.
Αυτό το νέο περιστατικό έρχεται να προστεθεί στα ληγμένα κρουασάν Dolce που μοιράζονταν στους φαντάρους του ΣΠΕΝ στο ΚΕΜΧ Ναυπλίου και φυσικά στη γνωστοποίηση για την ποιότητα των τροφίμων που χρησιμοποιούνται στα κέντρα εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων ( βλ. ΚΕΠΒ Θήβας και ΚΕΤΘ Αυλώνας ).
Τι να χουν άραγε να πουν για όλα αυτά ο διοικητής κ' ο υποδιοικητής του 535 Τάγματος Πεζικού που είναι και υπεύθυνο για τη λειτουργία και την τροφοδοσία των εστιατορίων;", διερωτώνται οι δύο πρωτοβουλίες και καλούν σε συλλογικό αγώνα "μέσα και έξω από τα στρατόπεδα για αξιοπρεπή θητεία".
Eπίσης το ζήτημα ανέδειξαν τα blog
avgi.gr, left.gr, axortagos.gr, livester.gr, inewsgr.com, matiastanea.gr, matrix24.gr, palo.gr, tilevoasartas.blogspot.com, cebil.gr, pireasnews.gr, pontos-news.gr
και επίσης ακόμη 20 κοινωνικά μέσα.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
Diktiospartakos.blogspot.com




6 σχόλια:

  1. Δεν υπάρχει 535 Τ.Π. στην Αλεξανδρούπολη πόσο μάλλον στο στρατόπεδο ΄΄ΠΑΤΣΟΥΚΑ΄΄. Τα συμπεράσματα δικά σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. *Διόρθωση : Το στρατόπεδο στο οποίο αναφέρεστε προφανώς είναι το Βογιατζή στην Καβησό Φερρών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μην λετε χαζομαρες.......Υπηρετω στο 535 βογιατζη και ποτε μα ποτε δεν μας εχουν δωσει ληχμενα.......Απλα οποιος το εγραψε δεν ξερει η τα κρατηε τα βουτηρα επιτηδες για να κανει κακο στον νεο κ.κ ταξιαρχο.......Απλα........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. εγω δεν ξερω αν ειναι αληθεια η οχι.προφανος φαινεται οτι ειναι ψέμα αν κρινω απο τις ανακριβειες περι ''πατσουκα'' και 535 που δεν ειναι Αλεχανδρουπολή.όπως επίσης αναφορές του τύπου αντκομουνιστης διοικητης..παραπεμπει αλού.μηπως τετοιου ειδους blog δεν θα έπρεπε να υπάρχουν καν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. θα περίμενε κανείς μια σοβαρότερη απάντηση από το διοικητή της μονάδας. Ιδίως όταν το θέμα διερευνάται από το ΓΕΣ. Αλλά όταν καταντάς να μοιράζεις ληγμένα τρόφιμα, απλώς τρέχεις να κρυφτείς και να λες ψέματα. ΚΑΤΑΝΤΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή