Τρίτη 29 Απριλίου 2014

Απάνθρωπη μεταχείριση συνάδελφου στρατιώτη που δικαιούται Κατ΄ Εξαίρεση μετάθεση

Δείτε πως αντιμετωπίζουν οι Διοικητές των μονάδων και η αντίστοιχη υπηρεσία του ΓΕΣ τις οικογένειες με δραματικά προβλήματα επιβίωσης. Δημοσιεύουμε όλη την επιστολή για να διαπιστώσετε και εσείς την κοινωνική αναλγησία, την υποκρισία και την απανθρωπιά  που δυστυχώς κυριαρχεί στις Ενοπλες Δυνάμεις.  ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ: 
«Καλημέρα και Χρόνια πολλά. Δεν ξέρω αν γνωρίζετε τα σχετικά ζητήματα αλλά μιας και είναι εξαιρετικά δύσκολο να βγάλω μια άκρη είπα να απευθυνθώ με την ελπίδα να γνωρίζετε κάτι σχετικά με τις μεταθέσεις των καταταγμένων.
Πρόκειται για τον ανιψιό μου. Είναι πολύτεκνος και προστάτης (ορφανός από ένα πατέρα, μεγαλύτερος από 3 τέκνα). Και για τις 2 περιπτώσεις ξέρουμε ότι υπηρετεί 8 μήνες.
Αυτό που δεν μπορούμε ακόμα να βρούμε είναι αν και πότε/πως δικαιούται μετάθεση στον τόπο κατοικίας του.
Τον κοροϊδεύουν ή το λιγότερο δεν τον ενημερώνουν ούτε από τη στρατολογία του ούτε από τη μονάδα που υπηρετεί. Έχει αυτή τη στιγμή 3 μήνες που παρουσιάστηκε και αυτή τη στιγμή είναι στον Έβρο.

Έπρεπε από το κέντρο να πάει απευθείας στον τόπο του; Το δικαιούται όταν κλείσει 5 μήνες υπηρεσίας; Αυτά τα 2 έχουμε μάθει αλλά δεν μας τα επιβεβαιώνει κανείς. Έχει κάνει αίτηση στη μονάδα του αλλά δε μας δίνουν αριθμό πρωτοκόλλου μήπως και μάθουμε από το ΓΕΣ την κατάσταση της αίτησής του.
Αν και εφόσον έχετε γνώση του θέματος, παρακαλώ θερμά ενημερώστε μας.
Ευχαριστώ πολύ»
Θυμίζουμε ότι
ΚΑΤ’ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΜΕΤΑΘΕΣΗ: Δικαιούνται οι συνάδελφοι φαντάροι με Σωματική Ικανότητα  Ι3-Ι4 (αιτούνται μετάθεση σε μονάδα κοντά στον τόπο καταγωγής τους και σε νοσοκομείο), για κοινωνικούς (προστάτες οικογένειας, παιδιά χωρισμένων γονιών, αναπηρία γονιών κλπ) και οικονομικούς λόγους (παρουσιάζεται ανάλογα δικαιολογητικά για την οικονομική σας κατάσταση (δείτε σχετικά τι προβλέπεται στο army.gr).
Η καταγγελία του συγγενή συναδέλφου επιβεβαιώνει τη διαπίστωση μας ότι
Στην πραγματικότητα όμως η υπουργική απόφαση του τότε ΥΕΘΑ Ευ.Βενιζέλου αφενός δημιούργησε νέα ταλαιπωρία στους πολύπαθους συναδέλφους που τη δικαιούνται και ταυτόχρονα βόλεψε τα βύσματα των ΟΝΝΕΔ-Νεολαίας ΠΑΣΟΚ, όταν αλλάζοντας το (Ι) τους, πετυχαίνουν προνομιακή μεταχείριση, αφού μετατίθενται «στο σπιτάκι τους» και ταυτόχρονα είναι τυπικά καλυμμένοι.
Ο Γολγοθάς είναι για αυτούς που έχουν ανάγκη και δικαίωμα την κατ΄εξαίρεση μετάθεση. Χωρίς κανένα λόγο και χωρίς να εξηγεί κανείς το γιατί, η κατ΄εξαίρεση μετάθεση δεν δίνεται κατευθείαν μετά το Κέντρο Εκπαίδευσης, αλλά πρέπει πρώτα να σε στείλουν μετάθεση στη παραμεθόριο, μετά να στείλει ο διοικητής της μονάδας το φάκελο σου με τα δικαιολογητικά στο ΓΕΣ. Αφού και αν το αποφασίσει ο αρμόδιος αξιωματικός, βγαίνει νέα μετάθεση σε κοντινή μονάδα στο τόπο καταγωγής σου. Όμως αυτό σημαίνει ότι ο Στρατός γράφει στα παλιά του τα παπούτσια όλους αυτούς τους λόγους που επιβάλλουν την κατ΄εξαίρεση μετάθεση καθώς υποβάλλει τον αδύναμο οικονομικά φαντάρο και την οικογένεια του σε μεγάλα έξοδα, στερεί τον στρατιώτη από τον άρρωστο γονιό ή την οικογένεια που προστατεύει. Δεν είναι σπάνιο το γεγονός ότι οι διοικητές, που για να γίνουν αρεστοί στους ανωτέρους τους μας σχίζουν στις υπηρεσίες και το τρέξιμο, με πρόφαση ότι η μονάδα δεν έχει κόσμο καθυστερούν παρανόμως να στείλουν τα χαρτιά στο ΓΕΣ. Τέλος, οι αρμόδιες υπηρεσίες του Πενταγώνου αφού βολέψουν τα κομματόσκυλα και τα πλουσιόπαιδα, θυμούνται να το παίξουν αυστηροί στους πιο αδύναμους οικονομικά-κοινωνικά φαντάρους. Με αποτέλεσμα, ενώ έχουν όλα τα δικαιολογητικά, να μην τους δίνουν κατά εξαίρεση μετάθεση.
ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΤΕ ΚΑΤ’ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΜΕΤΑΘΕΣΗ
Καλούμε την οικογένεια να παρέμβει στο διοικητή και να ζητήσει εξηγήσεις. Κάτι το οποίο πρέπει να κάνει και ο συνάδελφος βγαίνοντας Παραπονούμενος στο διοικητή, ζητώντας την κατ’ εξαίρεση μετάθεση του. Στο βαθμό που δεν απαντηθούν τα ερωτήματα του, να ζητήσει-όπως έχει κάθε δικαίωμα να βγει παραπονούμενος σε Ταξίαρχο και Μέραρχο.
Σε κάθε περίπτωση  να μας ενημερώσουν για τις απαντήσεις των υπευθύνων, την ιδιότητα και το βαθμό αυτών. Στοιχεία που έχει ανάγκη το ΓΕΣ για να διερευνήσει την υπόθεση και να δώσει τέλος στην κατάφωρη αδικία. 
Εμείς απαιτούμε να αντιμετωπιστεί άμεσα η βιομηχανία του βύσματος και της παράνομης αλλαγής του (Ι) που στοχεύει στο βόλεμα και τη προνομιακή μεταχείριση της κομματικής πελατείας ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.
Οι κατ΄εξαίρεση μεταθέσεις να βγαίνουν αμέσως μετά την ορκωμοσία σε όσους το δικαιούνται.      
Συνάδελφοι μόνο με την συλλογική διεκδίκηση, την καθημερινή Συνδικαλιστική πάλη, τη δημοσιοποίηση των καταγγελιών μπορούμε να βελτιώσουμε την χακί καθημερινότητα για όλους.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437 

diktiospartakos.blogspot.com

3 σχόλια:

  1. Δικαιουται μεταθεση στο 5μηνο. Δηλωνει 3 νομους επιθυμιας. Προσοχη αν δεν εχει στο ΑΦΟ του την βεβαιωση της στρατολογικης υπηρεσιας ακομα και να του βγει η μεταθεση απο το ΓΕΣ η μοναδα δεν θα του δωσει ΦΠ. Η βεβαιωση εκδιδεται απο την στρατολογικη υπηρεσια αφου κατατεθουν σε αυτη τα απαραιτητα δικαιολογητικα και την στελνουν υπηρεσιακα στη μοναδα του στρατιωτη. Αν υπαρχει η βεβαιωση στο ΑΦΟ δεν χρειαζεται να ξαναπαμε στη στρατολογικη υπηρεσια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και κατι ακομα ο τριτεκνος δεν θεωρειται πολυτεκνος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλησπέρα σας εγώ παρουσιάστηκα στον Αυλώνα Αττικής στις 19 Μαΐου 2014 στο ΚΕΤΘ ειδικότητα Υγειονομικό στις 6 Ιουνίου ορκίστηκα και στις 12 Ιουνίου μου ήρθε η μετάθεση για 424 ΓΣΝΕ Όλα καλά ώς εδώ Όμως πήρα ετήσια αναβολή απο το 424 στις 30 Ιουλίου πότε πρέπει να κόψω την αναβολή για να μπώ τον Μάιο? και κάτι ακόμη πρέπει να ξαναπαρουσιαστώ στο ΚΕΤΘ η απευθείας στην μονάδα ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή