Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ (;) ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΓΙΑ ΦΑΝΤΑΡΟΥΣ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΚΑΤ΄ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΜΕΤΑΘΕΣΗ!

Ενώ τα βύσματα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ τυγχάνουν προνομιακής μεταχείρισης από τη βιομηχανία αλλαγής του (Ι)
ImageΚΑΤ’ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΜΕΤΑΘΕΣΗ: Δικαιούνται οι συνάδελφοι φαντάροι με Σωματική Ικανότητα  Ι3-Ι4 (αιτούνται μετάθεση σε μονάδα κοντά στον τόπο καταγωγής τους και σε νοσοκομείο), για κοινωνικούς (προστάτες οικογένειας, παιδιά χωρισμένων γονιών, προστάτες οικογένειας, αναπηρία γονιών κλπ) και οικονομικούς λόγους (παρουσιάζεται ανάλογα δικαιολογητικά για την οικονομική σας κατάσταση (δείτε σχετικά τι προβλέπεται στο army.gr).
Στην πραγματικότητα όμως η υπουργική απόφαση του τότε ΥΕΘΑ Ευ.Βενιζέλου αφενός δημιούργησε νέα ταλαιπωρία στους πολύπαθους συναδέλφους που τη δικαιούνται και ταυτόχρονα βόλεψε τα βύσματα των ΟΝΝΕΔ-Νεολαίας ΠΑΣΟΚ, όταν αλλάζοντας το (Ι) τους, πετυχαίνουν προνομιακή μεταχείριση, αφού μετατίθενται «στο σπιτάκι τους» και ταυτόχρονα είναι τυπικά καλυμμένοι.

Ο Γολγοθάς είναι για αυτούς που έχουν ανάγκη και δικαίωμα την κατ΄εξαίρεση μετάθεση.
Χωρίς κανένα λόγο και χωρίς να εξηγεί κανείς το γιατί, η κατ΄εξαίρεση μετάθεση δεν δίνεται κατευθείαν μετά το Κέντρο Εκπαίδευσης, αλλά πρέπει πρώτα να σε στείλουν μετάθεση στη παραμεθόριο, μετά να στείλει ο διοικητής της μονάδας το φάκελο σου με τα δικαιολογητικά στο ΓΕΣ. Αφού και αν το αποφασίσει ο αρμόδιος αξιωματικός, βγαίνει νέα μετάθεση σε κοντινή μονάδα στο τόπο καταγωγής σου.
Όμως αυτό σημαίνει ότι ο Στρατός γράφει στα παλιά του τα παπούτσια όλους αυτούς τους λόγους που επιβάλλουν την κατ΄εξαίρεση μετάθεση καθώς υποβάλλει τον αδύναμο οικονομικά φαντάρο και την οικογένεια του σε μεγάλα έξοδα, στερεί τον στρατιώτη από τον άρρωστο γονιό ή την οικογένεια που προστατεύει. Δεν είναι σπάνιο το γεγονός ότι οι διοικητές, που για να γίνουν αρεστοί στους ανωτέρους τους μας σχίζουν στις υπηρεσίες και το τρέξιμο, με πρόφαση ότι η μονάδα δεν έχει κόσμο καθυστερούν παρανόμως να στείλουν τα χαρτιά στο ΓΕΣ. Τέλος, οι αρμόδιες υπηρεσίες του Πενταγώνου αφού βολέψουν τα κομματόσκυλα και τα πλουσιόπαιδα, θυμούνται να το παίξουν αυστηροί στους πιο αδύναμους οικονομικά-κοινωνικά φαντάρους. Με αποτέλεσμα, ενώ έχουν όλα τα δικαιολογητικά, να μην τους δίνουν κατά εξαίρεση μετάθεση.
Δεν είναι σπάνιο επίσης το γεγονός, ότι στο πλαίσιο των επικοινωνιακών αναγκών του κάθε Υπουργού Άμυνας, δίνονται ενίοτε κατευθύνσεις να δυσκολέψει η διαδικασία χορήγησης κατ΄εξαίρεση μετάθεσης-δήθεν για να καταπολεμηθεί η βυσματοκρατία-με αποτέλεσμα να την πληρώνουν ξανά οι συνήθεις ύποπτοι συνάδελφοι, ενώ τα κομματικά βύσματα περνάν μια χαρά!
Εμείς απαιτούμε να αντιμετωπιστεί άμεσα η βιομηχανία του βύσματος και της παράνομης αλλαγής του (Ι) που στοχεύει στο βόλεμα και τη προνομιακή μεταχείριση της κομματικής πελατείας ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.
Οι κατ΄εξαίρεση μεταθέσεις να βγαίνουν αμέσως μετά την ορκωμοσία σε όσους το δικαιούνται.      
Σε κάθε περίπτωση συνάδελφοι να πάτε άμεσα τα έγγραφα στο διοικητή της μονάδας που θα πάρετε μετάθεση, ζητώντας άμεσα να σταλούν στην αρμόδια υπηρεσία του ΓΕΣ, για να βγει το ταχύτερο η νέα μετάθεση σας. Για κανένα λόγο μην υποχωρήσετε και δεχτείτε να παραταθεί η παραμονή σας στη παραμεθόριο.
Ας μην ξεχνάνε τέλος οι νέοι συνάδελφοι πως ο στρατιωτικός κανονισμός (20 – 1 και 20 – 2) που υπάρχει αναρτημένος και στο blogspot του Δικτύου Ελεύθερων Φαντάρων Σπάρτακος σε ηλεκτρονική μορφή, είναι ένα χρήσιμο εργαλείο ενάντια στην αυθαιρεσία των στελεχών και μπορεί να αποβεί χρήσιμος σε πολλές περιπτώσεις.
Συνάδελφοι μόνο με την συλλογική διεκδίκηση, την καθημερινή Συνδικαλιστική πάλη, τη δημοσιοποίηση των καταγγελιών μπορούμε να βελτιώσουμε την χακί καθημερινότητα για όλους.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437 

diktiospartakos.blogspot.com

2 σχόλια:

  1. Φιλε απο τον Σπαρτακο εχω δει στο Πενταγωνο ατομα με πραγματικα προβληματα .
    Καποιοι δικαιουνται την εκει τους μεταθεση αφου μπορει να μενουν επιπροσθετα στα Βορεια και να ειναι το πιο κοντικο στρατοπεδο εκει.Μην ξεχνατε και τους διαμενοντες στο κεντρο πχ αφου μαλλον δεν υπαρχει και κανα αλλο εκει κοντα.
    Επισης μην ταυτιζουμε το στρατοπεδο γες που ειναι μεσα στο Πενταγωνο και πισω με το υπουργειο -Πενταγωνο. Το πρωτο ειναι στρατοπεδο το δευτερο υπουργειο και πολλοι ειναι μονο στο πρωτο.Καποιοι και στα δυο και καποιοι στο Υπουργειο αλλα και αυτοι ακομα ειναι στην τσιτα.Στο ταγμα γες του Πενταγωνου,στο στρατοπεδο δηλαδη υπαρχει ο λοχος μεταφορων οπου τα παιδια εκει πηγαινουν ολη μερα τους στρατιωτικους με τα τζιπ σε διαφορα μερη και βρισκονται πολλες ωρες μεσα στο αμαξι και ενστολοι.Επισης υπαρχουν οι σκοπιες και για ολους σχεδον.Πως το ξεχνατε αυτο; Ξυπνημα σκοπια ,θαλαμοφυλικι,καθαριοτητες,προσοχες κτλ.Εκει μεσα υπαρχει στρατονομια που ελεγχει ξυρισμα,εμφανιση κλπ.Δεν ειναι ετσι φιλε του Σπαρτακου.
    Επισης υπαρχουν ποσοι που ερχονται απο αλλα μερη,Εβρο,κτλ.Αν ητανε βυσματαρες και πλουσιοπαιδα θα κανανε πολλοι αλλες επιλογες. Και ξαναλεω εχω δει πολλους αρρωστους και παιδια με προβληματα εκει.Το σκορ ειναι 1-2 στο περιπου και στις καλες 1-3 αλλα εχω δει και 2-1 σε περιπτωσεις.Μην ξεχνατε επισης πως οι φανταροι μαγειρευουν στους αλλους φανταρους .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΕΑΝ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΙ ΚΑΥ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΜΕΤΑΘΕΣΗ.ΑΠΟ ΤΟ 401 ΚΡΙΘΗΚΑ Ι4 ΕΠΕΙΔΗ ΠΑΣΧΩ ΑΠΟ ΣΥΓΓΕΝΗ ΚΑΡΔΙΟΠΑΘΕΙΑ ΕΠΙΣΗΣ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΜΟΥ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΕΙΧΑΝ ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ(ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟ ΚΑΙ ΕΜΦΑΡΑΓΜΑ) ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΟΒΑΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ.ΑΝ ΚΑΝΩ ΑΙΤΗΣΗ ΛΕΤΕ ΝΑ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΝΟΥΝ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή