“Παιχνιδάκια” Γερμανών στην ΕΑΒ με απ΄ ευθείας αναθέσεις!
Αυτή την έρμη την ΕΑΒ την έχουν κάνει “μπάτε σκύλοι αλέστε” και τελικά οι μόνοι που κερδίζουν εις βάρος της είναι οι ιδιώτες!
Η ιστορία που έφθασε στ΄ αυτιά μας έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και δείχνει ότι και την ΕΑΒ την έχουν αφήσει στην τύχη της. Ή μάλλον την έχουν αφήσει στις διαθέσεις των Γερμανών . Και αυτές δεν είναι σίγουρα ευοίωνες για την ΕΑΒ. Για λουκέτο την πάνε και μέχρι τότε όποιος προλάβει κι έχει καλές σχέσεις με Γερμανούς βγαίνει κερδισμένος.

Για παράδειγμα: Η EADS κατασκευάστρια μεταξύ άλλων του αεροσκάφους Γιουροφάϊτερ είχε δώσει παραγγελία για κατασκευή κάποιων εξερτημάτων του αεροσκάφους. Καλώδια κα μεταλλικά κομμάτια. Η ίδια η EADS υπέδειξε ποια ελληνική εταιρία θα πάρει με απ΄ ευθείας ανάθεση παρακαλώ την δουλειά με τα καλώδια, ύψους 923.000 ευρώ. Καθόλου άσχημα για το 2011 που η κρίση είχε γονατίσει ήδη όλες τις ελληνικές αμυντικές επιχειρήσεις.
Όμως η εταιρία ,της οποίας ο επικεφαλής είναι και συνδικαλιστής του κλάδου, δεν απαντούσε στις συνεχείς…εκκλήσεις της ΕΑΒ για να αποδεχτεί την απ΄ ευθείας ανάθεση , γιατί λέει έπρεπε πρώτα να της καταβληθούν 335 χιλιάδες ευρώ που της χρωστούσαν από προηγούμενο συμβόλαιο!
Τι έγινε τελικά;
Η ιδιωτική εταιρία πήρε απ΄ ευθείας τη δουλειά από τους Γερμανούς αλλά και από την ΕΑΒ, η οποία έμεινε για άλλη μια φορά …στον άσσο.
Κατά τ΄ άλλα όλοι έχουν…αγωνία για το μέλλον της.http://armynews.gr/?p=20676