Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

Επιτήρηση και αγγαρεία στην 128 ΣΕΤΗ για τους σμηνίτες της Πολεμικής Αεροπορίας!

cl415
Πρόσχημα η Ασφάλεια: Αγοράζουν πανάκριβα μπίπερ ενώ οι κάμερες ασφαλείας παραμένουν για καιρό χαλασμένες
Ενώ την Πολεμική Αεροπορία καταγράφεται μια πρωτοφανή έλλειψη ανταλλακτικών και τα αρχαία πυροσβεστικά αεροπλάνα πέφτουν το ένα μετά το άλλο, παρά τις ηρωικές προσπάθειες των ιπτάμενων και των μηχανικών. Ενώ οι στρατευμένοι βιώνουν με δραματικό τρόπο τις περικοπές.
Υπάρχει διοικητής που δαπανά χρήματα για άθλια μέτρα ελέγχου του προσωπικού και για δημόσιες σχέσεις με τον ΑΓΕΝ Τουρνά, φέρνουν πρόσκαιρα κηπουρούς για να περιποιηθούν τα λούλουδα εν όψει επίσκεψης του Αρχηγού!  
Την «νέα τεχνολογία επιστράτευσαν» στην 128 Σμηναρχία για να γίνεται η περίπολος εδώ και καιρό. Για να «ελέγχει» ο διοικητής τους σμηνίτες αλλά και για τη δήθεν ασφάλεια του στρατοπέδου αγοράστηκε ηλεκτρονικό μηχάνημα, «μπίπερ», που καταγράφει ηλεκτρονικά τα σημεία που περνάει η περίπολος.
Όλα τα είχαμε αυτό μας έλειπε!
Όλα αυτά βέβαια υπό την απειλή ότι όποιος σκεφτεί να το χαλάσει, θα το πληρώσει από τη τσέπη του. Τη στιγμή λοιπόν που οι περισσότερες από τι κάμερες είναι χαλασμένες, επιλέγουν να «βάλουν το χέρι στη τσέπη» όχι για την ασφάλεια της μονάδας αλλά για «να τραβήξουν» το αυτί στους στρατεύσιμους, να τους έχουν υπό «καθεστώς» συνεχούς επιτήρησης και βέβαια να είναι υπόλογοι αν κάποιος το χαλάσει.
Από τι φαίνεται για τις μονάδες της Πολεμικής Αεροπορίας ο «εχθρός» δεν βρίσκεται έξω αλλά μέσα στα στρατόπεδα, βρίσκοντας δικαιολογίες και τεχνάσματα για την πλήρη χαλιναγώγηση των σμηνιτών, στη λογική ότι όποιος δεν κάνει τα «προβλεπόμενα» θα βρίσκεται πάντα λύση για να συμμορφώνεται.
Τα «παράξενα» βέβαια συνεχίστηκαν και αυτές τις μέρες, με την επερχόμενη επίσκεψη του Α/ΓΕΑ Ευ.Τουρνά, που τα σπασμένα τα πληρώσανε πάλι κάποιοι σμηνίτες. Καθημερινή αγγαρεία, καθαριότητες εν μέσω καλοκαιρίου.
Αλήθεια αφού βρήκανε και πληρώσανε μέχρι και  κηπουρούς εκτός μονάδας για να «φροντίσουν» το προαύλιο χώρο του διοικητηρίου, γιατί για άλλη μια φορά την πληρώνουν οι στρατεύσιμοι;
Προφανώς όχι μόνο για τι βολεύει και «επιβάλλεται», αλλά κυρίως γιατί είναι τσάμπα. Είναι η «καλοπληρωμένη δουλειά» των 8,72, η λογική του φαντάρου «το παιδί για όλες τις δουλειές», του εργασιακού μεσαίωνα της εποχής μας που υπάρχει και έρχεται να παγιωθεί στις ένοπλες δυνάμεις.
Τώρα που λεφτά δεν υπάρχουν και σφίγγει και άλλο το ζωνάρι θα κάνουν τα αδύνατα δυνατά για γλιτώσουν από έξοδα και χρήμα.
Μεταφέροντας το κόστος της θητείας στους φαντάρους και εντείνοντας την εργασιακή τους εκμετάλλευση.
Εμείς καλούμε τους συναδέλφους να αντιδράσουν, να βγουν παραπονούμενοι και να υπερασπιστούν τα κοινά μας δικαιώματα. Συνάδελφοι, μόνο με την καθημερινή συνδικαλιστική δράση μπορούμε να βελτιώσουμε την κατάσταση για όλους μας.
ΔΙΚΤΥΟ  ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
Τηλ. Επικοινωνίας: 6932 955 437  
Diktiospartakos.blogspot.com                                            


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου