Παρασκευή 2 Μαΐου 2014

ΟΙ ΕΡΓΑΤΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΕΝΩΝΟΥΝ-Για πρώτη φορά από το 1958 τίμησαν μαζί την Πρωτομαγιά Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι

Η ελληνοκυπριακή συνδικαλιστική οργάνωση ΠΕΟ και η τουρκοκυπριακή Ντεβίς γιόρτασαν για πρώτη φορά από το 1958 με κοινή εκδήλωση την εργατική Πρωτομαγιά.
Από κοινού οι δύο ηγέτες των οργανώσεων κατάγγειλαν τη μνημονιακή πολιτική και τις νεοφιλελεύθερες πρακτικές τρόικας και Τουρκίας.
Ο γενικός γραμματέας της ΠΕΟ, Πάμπης Κυρίτσης, και ο πρόεδρος της Ντεβίς, Μεχμέτ Σεΐς, αναφέρθηκαν στην επίθεση που δέχονται τα δικαιώματα και οι κατακτήσεις των εργαζομένων, προσθέτοντας ότι ο κοινός αγώνας πρέπει να ενταθεί.

Μίλησαν επίσης για κοινά χαρακτηριστικά, που παρουσιάζουν τα προγράμματα της Τρόικας στην Κύπρο και της Τουρκίας στα κατεχόμενα, ενώ τόνισαν ότι χωρίς την επίλυση του Κυπριακού και την επανένωση της Κύπρου και του λαού της καμιά εργατική κατάκτηση δεν θα είναι σταθερή.
Η εκδήλωση περιλάμβανε πορεία της ΠΕΟ και της νεολαίας του ΑΚΕΛ, της ΕΔΟΝ, προς το Λήδρας Πάλας και συνάντηση με την αντίστοιχη πορεία των τουρκοκυπρίων συνδικαλιστών στο γήπεδο Τσετίν Καγιά, στη νεκρή ζώνη.
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
http://news247.gr/eidiseis/kosmos/news/gia_prwth_fora_apo_to_1958_timhsan_mazi_thn_prwtomagia_ellhnokuprioi_kai_toyrkokuprioi.2766266.html?utm_sou

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου