Κυριακή 4 Μαΐου 2014

Ληγμένες.. “απειλές” στην 31η Μ/Κ Ταξ. Πεζικού: Πώς η διοίκηση χειρίστηκε το θέμα των ληγμένων βουτύρων της εταιρίας Μελετιάδης Α.Ε.

Πριν από περίπου ένα μήνα , το Δίκτυο Σπάρτακος δέχεται μία καταγγελία από τους οπλίτες του τάγματος 535 του στρατοπέδου Βογιατζή,Φερρών , για ληγμένα βούτυρα-μαργαρίνες σε ατομικές μερίδες, τα οποία τους σέρβιραν για πρωινό. Μαζί με την καταγγελία υπήρχε και μία φωτογραφία που απεικόνιζε δύο βουτυρα “Sunmel” της εταιρίας Μελετιάδης Α.Ε η οποία προμηθεύει όλες τις ατομικές μερίδες για το πρωινό των φαντάρων πλην –πια- του βουτύρου το οποίο αντικαταστήθηκε μόνιμα με άλλη εταιρία. (Χωριό , Μινέρβα).

Τα περί φωτογραφίας :
Η παρακάτω φωτογραφία , απεικονίζει δύο ατομικές μερίδες Sunmel. Στην αναποδογυρισμένη μπορεί κανείς να διακρίνει την ημερομηνία λήξης , 27.10.2013 (σα να λέμε.. πριν καν μπει η 329η σειρά στα κέντρα εκπαίδευσης).

Αντιδράσεις :

Το θέατρο του παραλόγου ξεκινά όταν οι υπεύθυνοι μαθαίνουν για την ανάρτηση στο δίκτυο. Πρώτη
τους αντίδραση , η άρνηση. Αρνούνται ότι αυτά τα βούτυρα υπήρξαν στο στρατόπεδο , αρνούνται ακόμα και την ύπαρξη της εταιρίας «ΜΕΛΕΤΙΑΔΗΣ» και φυσικά την συνεργασία τους. Ακόμα , αμφισβήτησαν την φωτογραφία λέγοντας πως προέρχεται από άλλο στρατόπεδο , είτε πως οι μαργαρίνες δεν είναι ίδιες είτε πως η φωτογραφία είναι προιόν photoshop.
Πως όμως μπορείς να πείσεις ένα ολόκληρο στρατόπεδο που έχει φάει SUNMEL , ότι ήταν στη φαντασία του ; Ετσι , βλέποντας αντιδράσεις , περάσανε σε ένα επόμενο στάδιο . Παραδεχτήκανε την ύπαρξη των SUNMEL , μέχρι και ενάμιση χρόνο πριν , και ξεκινήσανε να ψάχνουν για τα ληγμένα βούτυρα και τους υπεύθυνους πίσω από αυτή την καταγγελία. Υπήρξαν μάλιστα και «φήμες» πως οι διοικήσεις των μονάδων θα ψάξουν τα κινητά των φαντάρων για να βρουν την επίμαχη φωτογραφία ,κάτι που φυσικά δεν προχώρησε ύστερα από νέα καταγγελία στο δίκτυο σπάρτακος και από την στάση των στρατευμένων.
Τελευταίο στάδιο των ενεργειών της διοίκησης του 535 τ/π ήταν το να σταματήσουν να δίνουν πρωινό σε γειτονικό φυλάκιο φοβούμενοι πως εκεί μπορούν να αποθηκευτούν ληγμένα τρόφιμα και ύστερα να χρησιμοποιηθούν για να πλήξουν την .. αξιοπιστία του Ε.Σ και την εικόνα της 31ης.
Εκτενή αναφορά στο γεγονός –καθώς και στο δίκτυο σπάρτακος- έκανε ο νέος ταξίαρχος της 31ης στην πρώτη ομιλία του , απευθυνόμενος στο προσωπικό του στρατοπέδου. Αφού χαρακτήρισε αγνώμονες αυτούς που καταγγέλουν παρόμοια περιστατικά , έθεσε το ζήτημα του «τι θα κάνατε αν βρίσκατε μια τρίχα στο φαγητό της μάνας σας , θα το καταγγέλατε στο σπάρτακο ;»
Υπενθυμίζουμε με την ευκαιρία λοιπόν στον κύριο Ταξίαρχο πως όσο ο Ε.Σ και το κράτος βρίσκουν λεφτά για μηχανοκίνητες παράτες , ιμπεριαλιστικές αποστολές και μιλιταριστικού τύπου επιδείξεις/παραστάσεις , θα απαιτούμε την αξιοπρεπή θητεία για όλους τους συναδέλφους και θα τους παρέχουμε αλληλεγγύη και πάτημα για τις καταγγελίες τους.
Στην ομιλία του επίσης , είπε πως «Δεν πρέπει να σκεφτόμαστε τι κάνει η πατρίδα για μας μα τι κάνουμε εμείς για την πατρίδα».
Εμείς λοιπόν παρέχουμε δωρεάν χακί εργατικά χέρια , δωρεάν σερβιτόρους και οδηγούς στα ΚΑΑΥ , τα οποία απασχολούν στρατευμένο προσωπικό αντί για ειδικευμένους άνεργους και επιτρέπουμε –υποχρεωτικά- στην όποια κυβέρνηση και στο όποιο ΓΕΣ να συνεχίζει στις πλάτες μας αυτό το θέατρο παραλογισμού , βυσματοκρατίας και στρατικοποίησης .
Σε αντάλλαγμα ,η πατρίδα μας παρέχει ανεργία , ανέχεια , φθαρμένα και φορεμένα ρούχα και αναξιοπρεπείς συνθήκες θητείας , όλα αυτά όμορφα στολισμένα με φασιστικές πρακτικές και εθνικιστικές ιδέες.

Υ.Γ: Για την εταιρία ΜΕΛΕΤΙΑΔΗΣ Α.Ε :

Tα προιόντα που καταναλώνουν οι συνάδελφοι είναι τα εξής : μέλι MELIN , μερέντα MELINDA και μαρμελάδες LAMEL. Και φυσικά οι επίμαχες μαργαρίνες SUNMEL που δίνονταν κατα καιρούς. Η διοίκηση του 535τ/π όφειλε να γνωρίζει πώς η συγκεκριμένη εταιρία έχει ελεγχθεί δύο φορές από τον ΕΦΕΤ με ισάριθμα πρόστιμα .
Καλούμε λοιπόν τους υπεύθυνους για την τροφοδοσία να μην αρνούνται και να μην παραλογίζονται αλλά να δώσουν πραγματικά βάση στο τι και πόσο τρώνε οι στρατευμένοι της 31ης Ταξιαρχίας.
Καλούμε τους συναδέλφους οπλίτες και μόνιμους να μην σιωπούν και να γνωστοποιούν τέτοιες σκοταδιστικές πρακτικές.
Ελεύθερα αγωνιζόμενοι φαντάροι. Ελεύθερα αγωνιζόμενοι πολίτες με στολή.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437
diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου