Σάββατο 3 Μαΐου 2014

ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΝΑΖΙΣΤΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΗΠΑ-Ε.Ε.: ΠΡΟΣΟΧΗ! ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ μέσα από το κτίριο που πυρπολήθηκε στην Οδησσό

Η φρίκη του εμφυλίου σαρώνει την Ουκρανία – ΠΡΟΣΟΧΗ! ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ μέσα από το κτίριο που πυρπολήθηκε στην Οδησσό

- Άνθρωποι πηδούσαν από τα παράθυρα του φλεγόμενου κτιρίου των συνδικάτων στηνΟδησσό της ανατολικής Ουκρανίας 
- Σοκαριστικές εικόνες με απανθρακωμένα πτώματα
- Απίστευτες οι περιγραφές όσων επέζησαν και βγήκαν ζωντανοί από το κτίριο: Έπρεπε να πατήσουμε επί πτωμάτων για να ξεφύγουμε!
- Αλληλοκατηγορούνται για το μακελειό Κίεβο και Μόσχα
- Μάχες σώμα με σώμα στο Καταμαρόσκ και το Σλαβιάνσκ 

Πένθος, θρήνος και δάκρυα για τους νεκρούς της Οδησσού. Ο εμφύλιος πόλεμος που σπαράζει την Ουκρανία εξαπλώνεται και αφήνει πίσω του φρίκη και δεκάδες νεκρούς. 

Το μακελειό στο κτίριο των συνδικάτων στην Οδησσό, το βράδυ της Παρασκευής, στοιχειώνει τη χώρα. Και στοιχειώνει όλους όσους μέσω των διεθνών πρακτορείων έρχονται αντιμέτωποι με τη φρίκη των όσων έγιναν. 

Οι φωτογραφίες και τα video που βλέπουν το φως της δημοσιότητας προκαλούν σφίξιμο στο στομάχι. Άνθρωποι απανθρακωμένοι. Κάποιοι κάηκαν ζωντανοί. Άλλοι βρήκαν φρικτό θάνατο από ασφυξία. 

ΠΡΟΣΟΧΗ! ΟΙ ΕΙΚΟΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΕΣ! 
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: TWITTER  Republic of Donetsk ‏@alexlaserthrow



Κάποιοι κατάφεραν να φτάσουν στην ταράτσα του κτιρίου. Συγκλονίζει η μαρτυρία ενός από τους 50 διασωθέντες που βρέθηκαν στην ταράτσα και στη συνέχεια σώθηκαν από την αστυνομία. Είπε ο άνδρας στο Russia Today. «Κρυφτήκαμε στην ταράτσα για να γλιτώσουμε από το εξαγριωμένο πλήθος. Μας ανάγκασαν με τη βία να μπούμε στο κτίριο και μας πετούσαν μολοτοφ και πέτρες. Άνθρωποι κάηκαν ζωντανοί, δε μπορούσαν να βγουν. Δε μπορούσαμε να κατέβουμε, βλέπαμε ανθρώπους σε άλλους ορόφους να βγαίνουν και να τους επιτίθεται το πλήθος σαν αγέλη λύκων! Έπρεπε να πατήσουμε σε πτώματα καθώς κατεβαίναμε τις σκάλες!»

Ο απολογισμός τραγικός. 39 νεκροί από τη φωτιά στο κτίριο των συνδικάτων κι άλλοι τέσσερις στις συγκρούσεις στο δρόμο. Συνολικά 46 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην Οδησσό το βράδυ της Παρασκευής


Στην Οδησσό κηρύχθηκε τριήμερο πένθος, ενώ από το πρωί πολίτες αφήνουν λουλούδια έξω από το κτίριο των συνδικάτων στη μνήμη των νεκρών. 

Και ενώ η Ουκρανία θρηνεί κι άλλους νεκρούς, οι μάχες μαίνονται στο Σλαβιάσνκ και το Καταμαρόσκ, ενώ Κίεβο και Μόσχα ανταλλάσσουν κατηγορίες για το ποιος βρίσκεται πίσω από το μακελειό της Οδησσού. 




Σύμφωνα με την υπηρεσία ασφαλείας της Ουκρανίας (SBU) όσα έγιναν «συντονίστηκαν από ομάδες σαμποτάζ από τη Ρωσία». «Πολιτοφύλακες που ήρθαν από το έδαφος της Τρανσδνειστερίας (σ.σ φιλορωσική δημοκρατία που αποσχίσθηκε από τη Μολδαβία που βρίσκεται κοντά την Οδησσό) «έλαβαν μέρος στα επεισόδια βίας, τα οποία οργανώθηκαν από ομάδες σαμποτάζ από τη Ρωσία».


Η επιχείρηση αυτή χρηματοδοτήθηκε από τον πρώην αντιπρόεδρο Σεργκέι Αρμπούζοφ και τον πρώην υπουργό Εσόδων Ολεξάντρε Κλιμένκο, σύμφωνα με το Κίεβο. Αυτοί οι δύο αποτελούν μέρος της «Οικογένειας», όπως είναι το προσωνύμιο της πολιτικοοικονομικής κλίκας που ενισχύθηκε υπό την προεδρία του Βίκτορ Γιανουκόβιτς.
http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=287110&catid=7

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου