Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

Ο ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ ΠΥΡΟΔΟΤΕΙ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ, ΟΔΗΓΕΙ ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ, ΣΠΈΡΝΕΙ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ

Πογκρόμ κατά των Κινέζων στο Βιετνάμ

Το παράδειγμα της σύγκρουσης που ξέσπασε μεταξύ Κίνας-Βιετνάμ φαίνεται να μην προκαλεί το ενδιαφέρον των Ελληναράδων  των Σαμαρά-Καμένου-Χρυσής Αυγής που παίζουν επικίνδυνα παιχνίδια με την ΑΟΖ και τις πηγές ενέργειας σε όλη την Ανατολική Μεσόγειο, εκφράζοντας τα συμφέροντα συγκεκριμένων μερίδων της ελληνικής άρχουσας τάξης.
Πιστεύουν ότι οι σύμμαχοι τους στην Ε.Ε. και οι ΗΠΑ θα σταθούν απέναντι στην Τουρκία, εκπληρώνοντας τα πιο τρελά όνειρα του ελληνικού κεφαλαίου, που είναι πνιγμένα στα πετροδολάρια. Δεν έβγαλαν κανένα συμπέρασμα από την Τραγωδία του Κυπριακού λαού, που αυτοί πρώτοι ξεκίνησαν. Ανοίγουν όμως το κουτί της Πανδώρας, αδιαφορώντας για τις συνέπειες, καθώς τον κόσμο της εργασίας και της νεολαίας θα χώσουν ως κρέας στα κανόνια τους. Το παράδειγμα όμως της σύγκρουσης Κίνας-Βιετνάμ πρέπει να αποτελέσει καμπανάκι κινδύνου για όλους.

Τουλάχιστον 16 Κινέζοι σκοτώθηκαν και πολλοί ακόμα τραυματίστηκαν από Βιετναμέζους διαδηλωτές, κατά τη διάρκεια των χειρότερων αντικινεζικών διαδηλώσεων που έχουν σημειωθεί, εδώ και δεκαετίες, στο Βιετνάμ.
Οι Βιετναμέζοι, εξοργισμένοι από την κίνηση της Κίνας να αμφισβητήσει την κυριαρχία της χώρας τους σε περιοχή της Κινεζικής θάλασσας, με πλούσια κοιτάσματα υδρογονανθράκων, όπου μάλιστα έστησαν εξέδρα άντλησης.
Βιετνάμ και Κίνα, αντιμάχονται για την θαλάσσια περιοχή των νησιών Παρασέλ, τα οποία κατέχει η Κίνα, αλλά θεωρούν ως εθνικό τους έδαφος τόσο το Βιετνάμ, όσο και η Ταϊβάν.
Στις συγκρούσεις που σημειώθηκαν σκοτώθηκαν και πέντε Βιετναμέζοι, ενώ άλλοι 90 άνθρωποι, Κινέζοι και Βιετναμέζοι, τραυματίστηκαν. Οι Βιετναμέζοι πυρπόλησαν επίσης τουλάχιστον 11 κινεζικών συμφερόντων επιχειρήσεις.
Τα αιματηρά επεισόδια αποτελούν απόδειξη της μεγάλης έντασης που υπάρχει και στη νοτιοανατολική Ασία, λόγω της ανακάλυψης κοιτασμάτων υδρογονανθράκων, τα οποία διεκδικούν η Κίνα, η Ιαπωνία, το Βιετνάμ, η Ταϊβάν και οι Φιλιππίνες. Οι ΗΠΑ από την πλευρά τους έχουν δεσμευθεί να υποστηρίξουν κάθε μια από τις χώρες αυτές που θα δεχτεί κινεζική πίεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου