Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

Ο ΕΚΑΜίτης πατέρας του εγκληματία Χρυσαυγίτη Τρομοκρατεί…

- Χαμός στη δίκη των δυο μελών της Χρυσής Αυγής που επιτέθηκαν στον 17χρονο Φοίβο, στο 3ο λύκειο Π.Φαλήρου
- Ο πατέρας του 21χρονου κατηγορουμένου κατηγορεί τον επικεφαλής των ερευνών για σκευωρία εις βάρος της οικογένειάς του
- "Όνειρο του παιδιού μου είναι να γίνει ιερέας", είπε στο δικαστήριο
-Η μητέρα του θύματος καταγγέλει ότι δέχτηκε φραστική επίθεση από τους γονείς του κατηγορουμένου
- Η δίκη διακόπηκε και θα συνεχιστεί στις 28 Μαΐου
Μεγάλη ήταν η ένταση κατά τη διάρκεια της δίκης των δυο Χρυσαυγιτών, οι οποίοι επιτέθηκαν με μαχαίρι στον 17χρονο Φοίβο, έξω από το 3ο Λύκειο Παλαιού Φαλήρου, με τον πατέρα ενός εκ των κατηγορουμένων να... παραληρεί και τη μητέρα του θύματος να καταγγέλει αυτόν και τη σύζυγό του για φραστική επίθεση, έξω από την αίθουσα του δικαστηρίου!
Ο πατέρας του 21χρονου κατηγορουμένου και πρώην μέλος των ΕΚΑΜ, αμφισβήτησε τον τραυματισμό του Φοίβου, καθώς και την ιατροδικαστική γνωμάτευση που ανέφερε ότι ο -16χρονος τότε- μαθητής δέχτηκε χτύπημα από αιχμηρό αντικείμενο σε ελάχιστη απόσταση από την καρωτίδα.

Στη συνέχεια υποστήριξε ότι ο γιος του ήταν σε άμυνα και προσπάθησει να προστατεύσει τον εαυτό του, καθώς επίσης ότι αιτία του διαπληκτισμού -όπως ο ίδιος χαρακτήρισε την επίθεση- ήταν η ερωτική αντιζηλία για τα μάτια μιας συμμαθήτριας του Φοίβου που είχε σχέση με τον γιο του. 




Επιπλέον, ανέφερε ότι ο 17χρονος μιλούσε με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς για το παιδί του και τον έλεγε “χρήστη και έμπορο ναρκωτικών”. 



Αναφερόμενος στον επικεφαλής των ερευνών της αστυνομίας, τον χαρακτήρισε “περίττωμα”, δίοτι αλίευσε εσκεμμένα στοιχεία της έρευνας για να στοχοποιήσει τον γιο του και την οικογένειά του. Πρόκειται -όπως τόνισε- για μια σκευωρία που έχουν στήσει ο επικεφαλής της αστυνομίας και η διευθύντρια του σχολείου, η οποία υποθάλπει τρομοκράτες και τους παρακινεί σε τρομοκρατικές ενέργειες. 



Αμέσως μετά έπελεξε το εγκώμιο του παιδιού του, επισημαίνοντας ότι είναι υπόδειγμα ως φοιτητής της Θεολογικής σχολής, δεν είχε δώσει το παραμικρό δικαίωμα και όνειρό του είναι να γίνει ιερέας. 



Μάλιστα, τους πρώτους μήνες της προφυλάκισής του δεν έλεγε τίποτα γιατί ήταν τρομοκρατημένος και δεν ήθελε να στενοχωρήσει τη μητέρα του, που αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας. 



Ωστόσο, ο πατέρας του κατηγορουμένου δεν μπόρεσε να απαντήσει στα ερωτήματα των δικαστών και του εισαγγελέα για το κίνητρο που είχε ο γιος του προκειμένου να έρθει σε συμπλοκή με τον κατηγορούμενο. Όπως ανέφερε ο εισαγγελέας "Όσα μας λέτε δεν είναι μόνο ομιχλώδη, αλλά πέφτετε σε γενικολογίες και αοριστολογίες".  



Όσο για την κουκούλα full face και τη σιδερογροθιά, υποστήριξε ότι η κουκούλα ήταν δική του και την είχε κρατήσει ενθύμιο από τότε που υπηρετούσε στην ΕΚΑΜ, ενώ η σιδηρογροθιά ανήκε στη σύζυγό του και τη χρησιμοποιούσε ως προστασία όταν εργαζόταν ως σχολική φύλακας. 



Εκτός από τον πατέρα του 21χρονου, κατέθεσε και η μητέρα του συγκατηγορουμένου, η οποία υποστήριξε ότι δεν γνώριζε για την επίθεση και πληροφορήθηκε από τον γιο της τι είχε συμβεί, μετά τη σύλληψή του και τη δημοσιοποίηση του περιστατικού. Της είπε ότι πήγε μαζί με τον 21χρονο στο σχολείο, διότι πίστευαν ότι ο Φοίβος θα του επιτεθεί. 


Φραστικό επεισόδιο
Από την πλευρά της, η μητέρα του Φοίβου καταγγέλει ότι δέχτηκε φραστική επίθεση, έξω από την αίθουσα του δικαστηρίου, από τους γονείς του 21χρονου, οι οποίοι έβρισαν την ίδια και τον γιο της. 


Η δίκη διακόπηκε και θα συνεχιστεί στις 28 Μαΐου, ενώ η δικογραφία συμπεριλαμβάνεται και στο κατηγορητήριο της Χρυσής Αυγής ως εγκληματική οργάνωση. 


ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΑΓΑΝΗΣ
http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=289394&catid=4

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου