Σάββατο 24 Μαΐου 2014

Ρομποτικό φορτηγό για μεταφορά φορτίων (ΒΙΝΤΕΟ)

Σύμβαση για τη συνέχιση του προγράμματος του μη επανδρωμένου χερσαίου οχήματος φορτίου (Cargo Unmanned Ground Vehicle – Cargo UGV) ανέθεσε το Γραφείο Έρευνας (ONR: Office of Naval Research) του Ναυτικού των ΗΠΑ στην αμερικανική Oshkosh Defense.
Με βάση τις προβλέψεις της σύμβασης η Oshkosh και το Εθνικό Κέντρο Ρομποτικής Μηχανικής (National Robotics Engineering Center) θα εργαστούν από κοινού με το ONR και το Ναυτικό Κέντρο Πολέμου Επιφανείας (Naval Surface Warfare Center)για να ολοκληρώσουν καθορισμένες από το ONR τεχνολογίες αντιμετώπισης αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών (C-IED) σε μη επανδρωμένα χερσαία οχήματα φορτίου MTVR (Medium Tactical Vehicle Replacement) ώστε να επιδειχθούν τα πλεονεκτήματα των ημιαυτόνομης λειτουργίας τακτικών τροχοφόρων οχημάτων στον τομέα της προστασίας δύναμης (force protection).
Συγκεκριμένα, στο μη επανδρωμένο χερσαίο όχημα TerraMax θα ενσωματωθούν συστήματα C-IED όπως ραντάρ διείσδυσης εδάφους και κυλίνδρους διάσπασης, ενώ στην μονάδα ελέγχου χειριστή του TerraMax (Operator Control Unit) θα προστεθούν δυνατότητες παροχής στα συνοδά επανδρωμένα οχήματα πληροφορίες τακτικής επίγνωσης πέραν του ορίζοντος.
Κατά την Oshkosh Defense το πρόγραμμα Cargo UGV έχει προωθήσει την ενσωμάτωση μη επανδρωμένων τεχνολογιών στα τακτικά τροχοφόρα οχήματα σε πρωτόγνωρα επίπεδα και τα μέχρις στιγμής αποτελέσματα έχουν αποδείξει την ωριμότητα και την ετοιμότητα της τεχνολογίας TerraMax για χρήση στο πεδίο της μάχης.
Υπενθυμίζεται, ότι το πρόγραμμα Cargo UGV άρχισε το 2010 με σκοπό να διερευνήσει τον τρόπο ενσωμάτωσης μη επανδρωμένων τεχνολογιών στον στόλο τακτικών τροχοφόρων οχημάτωντου Σώματος των Πεζοναυτών των ΗΠΑ με σκοπό τη μείωση του επιπέδου κινδύνου και τη βελτιστοποίηση των επιχειρήσεων ανεφοδιασμού μέσω φαλάγγων οχημάτων στο πεδίο της μάχης.
Στο πλαίσιο του προγράμματος δύο οχήματα τακτικών μεταφορών MTVR αναβαθμίστηκαν με την ενσωμάτωση συστημάτων TerraMax που τους επιτρέπουν πλήρως μη επανδρωμένη λειτουργία. Οι δε κυβερνητικές δοκιμές απέδειξαν την πρακτική αξία της συγκεκριμένης λειτουργίας σε ποικιλία επιχειρησιακών συνθηκών. Σύμφωνα με την πρόβλεψη που περιέχεται σε αυτή η παρούσα σύμβαση θα ολοκληρωθεί με την επίδειξη τεχνολογικών συλλήψεων το 2015.
http://www.defence-point.gr/news/?p=102960

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου