Κυριακή 4 Μαΐου 2014

ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΟΥΚΡΑΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ: ΘΑ ΠΥΡΟΒΟΛΟΥΣΑΤΕ ΓΥΝΑΙΚΕΣ;

Στο χείλος του εμφυλίου παραμένει η ΟυκρανίαΣύμφωνα με την αρθρογραφία, σε ερωτηματολόγιο που κυκλοφορεί ο ουκρανικός Στρατός και πιο συγκεκριμένα στη δέκατη έβδομη ερώτηση, οι στρατιώτες υποχρεώνονται να απαντήσουν εάν είναι έτοιμοι να πυροβολήσουν ακόμα κι γυναίκες!
Είναι εμφανές ότι επειδή ο ουκρανικός Στρατός είναι πολυεθνικός και ένα μεγάλο μέρος του είναι Ρώσοι, οι νεοναζί του Κιέβου προσπαθούν να τον εκκαθαρίσουν και να επιλέξουν αυτούς που είναι αποφασισμένοι να βάλλουν κατά αμάχων.
Όσοι δεν απαντούν την αισχρή αυτή ερώτηση, που προδικάζει την αποστολή που αναλαμβάνουν, πάνε στα μετόπισθεν.

Ως επί το πλείστον στις όποιες επιχειρήσεις εμπλέκονται στρατιώτες Γερμανοχαζάροι, ή Ρουμάνοι, ή Πολωνοί από το Ζίτομαρ, ή Ούγγροι, κοινώς όλες οι άλλες εθνικότητες πλην Ρώσων.
Η ερώτηση αναφέρει "πως κρίνετε την ετοιμότητά σας μόλις σας δοθεί η εντολή να ανοίξετε πυρ ακόμη και με την παρουσία "εξωγενών" παραγόντων (ακόμα και εαν βρίσκονται γυναίκες μεταξύ των ενόπλων)."
Ήδη έγινε χρήση αυτής της ερώτησης με την δολοφονία εν ψυχρώ μιας 21χρονης νοσοκόμας της Julia Izotova στο Κραματόρσκ. Η κοπέλα βοηθούσε πληγωμένους πολιτοφύλακες όταν την σκότωσαν μαζί  με τρεις φίλους της μέσα στο αυτοκίνητο τους που γάζωσαν κυριολεκτικά.
Μπορούμε να είμαστε καχύποπτοι μπροστά σε τέτοιου είδους αποκαλύψεις, ιδιαίτερα όταν τα μέσα που τις αναπαράγουν εκπροσωπούν τα ρωσικά συμφέροντα, αλλά παράλληλα, οφείλουμε να αναγνωρίσουμε, ότι η Ουκρανική κοινωνία έχει βυθιστεί στο μίσος και στον εμφύλιο σπαραγμό. Πλέον κάθε έγκλημα είναι ανεχτό στο πλαίσιο της εξυπηρέτησης των «εθνικών αναγκών»,  βουτώντας στη μισαλλοδοξία και στον εθνικιστικό παροξυσμό ευρύτερες κοινωνικές δυνάμεις.
Ο πόλεμος επέστρεψε στην καρδιά της Ευρώπης, κουβαλώντας μαζί του όλα όσα μέχρι τώρα οι υπερφίαλοι δυτικοί πολιτικοί και διανοούμενοι αναγνώριζαν στους «κατώτερους Αφρικανούς», «στους φανατισμένους Άραβες και μουσουλμάνους». Ποιος εξάλλου μπορεί να ξεχάσει τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που έγιναν στη Γιουγκοσλαβία.

Αυτός όμως είναι ο καπιταλισμός, η ασυδοσία των ιμπεριαλιστών και η καφρίλα εθνικιστών και ναζιστών. 
Μια πραγματικότητα που κάνει πιο αναγκαία από ποτέ την παρέμβαση ενός εργατικού διεθνιστικού επαναστατικού κινήματος.
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

1 σχόλιο:

  1. Σπαρτακε το κομμα των ναζι που ειναι στην εξουσια λεγεται Μητερα Πατριδα και το συνιδρυσαν οι Τιμοσενκο που ειναι γυναικα με τον αλλον.
    Αυτος που ειναι στην εξουσια ειναι και δεξι της χερι οπως ο προσωρινος Πρωθυπουργος ο οποιος ητανε ο συνιδρυτης.
    Τις εντολες τις δινουν λοιπον (και)γυναικες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή