Τρίτη 6 Μαΐου 2014

"Εκκαθαρίσεις" στον τουρκικό στρατό κάνει ο Ερντογάν - Ποιους "αποκεφαλίζει"

Επιμέλεια Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ 

Image
Σχέδιο για ‘'εκκαθάριση’' της λεγόμενης ''παράλληλης δομής'', όπως ονομάζει η κυβέρνηση Ερντογάν τους οπαδούς του αυτοεξόριστου στις ΗΠΑ ιμάμη Φ.Γκιουλέν (Fetthullah Gullen) φαίνεται να βρίσκεται σε εξέλιξη, αν και το Αρχηγείο του Γενικού Επιτελείου της Τουρκίας το διέψευσε .

Το θεμα ξεκίνησε η εφημερίδα Sabah που ανέφερε ότι το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας της Τουρκίας φέρεται να ‘'πάτησε το κουμπί’' για την εκκαθάριση της λεγόμενης ''παράλληλης δομής στον στρατό,.τονίζοντας ότι στη Συνεδρίαση του Ανωτάτου Στρατιωτικού Συμβουλίου (ΑΣΣ) τον Αύγουστο θα αποφασισθεί η απομάκρυνση των φερόμενων ως μελών της ''παράλληλης δομής'', που υπηρετούν στον Τουρκικό στρατό. 
Η εκκαθάριση λέγεται ότι θα επισπευσθεί με την τροποποίηση του Νόμου για τη στρατιωτική πειθαρχία και με την ενεργοποίηση του Ανωτάτου Πειθαρχικού Συμβουλίου προκειμένου να απομακρυνθούν τα μέλη της ''παράλληλης δομή''ς που προκαλούν εντάσεις στο σώμα του στρατού, όπως υποστηρίζει η τουρκική κυβέρνηση.


Κόλπο για έλεγχο;

Το πόσο αυτό θα γίνει ''ήρεμα'' ή θα δημιουργηθούν διάφορα απρόοπτα κανείς δεν το ξέρει. Όπως κανείς δεν ξέρει αυτή την στιγμή με στοιχεία αν πράγματι υπάρχει και σε τι έκταση η ''δομή'' αυτή ή είναι προπαγάνδα της άλλης πλευράς για να επιβληθεί σιωπή και έλεγχος στο στράτευμα, όπως επιχειρείται και σε άλλους τομείς του κράτους.

Διάψευση 

Πάντως ενδεικτικό του ''φόβου'' ότι ένα τέτοιο σχέδιο θα είχε πιθανώς παρενέργειες φαίνεται και από το εξης :Με το που κυκλοφόρησε η είδηση από την εφημερίδα, έσπευσε το Αρχηγείο του Γενικού Επιτελείου να διαψεύσει τους ισχυρισμούς πως ελήφθη απόφαση στην προχθεσινή σύνοδο του ΣΕΑ, σχετικά με την αποπομπή από το στρατό μελών της ''παράλληλης δομής'' στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις.Στη σχετική ανακοίνωση του Αρχηγείου του Γενικού Επιτελείου -που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του NTV, - αναφέρεται ότι τονίστηκε ότι η εν λόγω είδηση δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα 
http://www.onalert.gr/stories/ekkathariseis-ston-tourkiko-strato-kanei-o-erdogan

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου