Τετάρτη 21 Μαΐου 2014

ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΒΟΛΙΚΗ ΓΙΑ ΣΑΜΑΡΑ-ΕΡΤΟΓΑΝ ΚΑΙ"ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ¨ ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ

Τέσσερις μέρες πριν τις κρίσιμες ευρωεκλογές, στις οποίες ο εργαζόμενος λαός μας ετοιμάζεται να καταδικάσει με πρωτόγνωρο τρόπο τη βάρβαρη ταξική πολιτική των Σαμαρά-Βενιζέλου και τα Μνημόνια Ε.Ε.-ΔΝΤ. Ενώ η κυβέρνηση Ερντογάν δοκιμάζεται εξαιτίας του απίστευτου μαζικού εγκλήματος κατά των ανθρακωρύχων, που προκάλεσε το καπιταλιστικό κέρδος και η πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων.
Οι δύο άρχουσες τάξεις βρίσκονται σε μια "φυγή προς τα μπροστά", δίνοντας μια ακόμη παράσταση του ανταγωνισμού τους για τον έλεγχο του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου. 
Όπως μας ενημερώνουν τα καθεστωτικά μέσα, από την εγκάθετη μνημονιακή ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ μέχρι άπαντα τα μιλιταριστικά  "σε απόλυτη ετοιμότητα βρίσκεται το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ) για την πρόληψη… εκτροπών, καθώς ξεκίνησε η ετήσια άσκηση «Beyaz Fırtına 2014», που εκτείνεται από τη Θάλασσα του Μαρμαρά στο Αιγαίο και μέχρι την Ανατολική Μεσόγειο. 


Η άσκηση θα διαρκέσει συνολικά 13 ημέρες, δηλαδή θα ολοκληρωθεί την πρώτη μέρα του Ιουνίου. Στην άσκηση συμμετέχουν συνολικά 53 μονάδες επιφανείας διαφόρων τύπων του τουρκικού Ναυτικού, τέσσερα αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας και 13 ανθυποβρυχιακά ελικόπτερα. Η τουρκική Ακτοφυλακή διαθέτει 17 συνολικά πλωτά μέσα διαφόρων τύπων και τέσσερα ελικόπτερα. Ενδιαφέρον έχει και η συμμετοχή της τουρκικής υπηρεσίας πληροφοριών MIT, με ένα αεροσκάφος συλλογής ηλεκτρονικών πληροφοριών – υποκλοπών. Στην άσκηση που είναι διακλαδική συμμετέχει η τουρκική Αεροπορία έχοντας διαθέσει οχτώ μαχητικά αεροσκάφη και ένα αεροσκάφος ρυμούλκησης εναέριου στόχου. Το τελευταίο αυτό δεδομένο οδηγεί στο συμπέρασμα ότι θα γίνει χρήση πραγματικών πυρών και εκτοξεύσεις πυραύλων (αντιαεροπορικών και ενδεχομένως αέρος-αέρος)".
Σίγουρα πρόκειται για μια πολύ σημαντική άσκηση, που προκαλεί πλήθος παραβιάσεων -όπως τουλάχιστον μεταφράζει το ελληνικό κράτος την συνοριακή ασάφεια που επικρατεί στο Αιγαίο- που όμως προσφέρει στην κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ να προβάλλει τους "εθνικούς κινδύνους" και να απαιτεί "εθνική ενότητα¨.
Τα 2 εκατομμύρια  Έλληνες εργαζόμενοι, οι 700000 απλήρωτοι για μήνες εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα, οι συνταξιούχοι που ζουν με ψίχουλα και χωρίς φάρμακα,  οι νέοι χωρίς παρόν και μέλλον δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτε με τους Τούρκους εργαζόμενους.
Δε μας λέει τίποτε η ΑΟΖ και τα όνειρα με πετροδολάρια των Βαρδινογιάννη-Μαρινάκη-Λάτση-Μυτιληναίου κλπ. Δε μας ενώνει τίποτε με τις τράπεζες, τους εργολάβους, τους καναλάρχες και τους τοκογλύφους που μας κλέβουν τη δουλειά, το σπίτι, τη μόρφωση, την υγεία, την ασφάλιση, τα νησιά και τις παραλίες, τους κόπους μιας ζωής.
Γυρνάμε την πλάτη στα "εθνικά τους συμφέροντα", στα σχέδια κερδοφορίας δηλαδή του ελληνικού κεφαλαίου που απαιτούν τη δουλοποίηση μας.
Απάντηση μας ο σύγχρονος εργατικός διεθνισμός, η κοινή πάλη των λαών σε Ελλάδα και Τουρκία ενάντια στις κυβερνήσεις Σαμαρά-Βενιζέλου-Ερντογάν.
Την ειρήνη στο Αιγαίο δε μπορούν να εξασφαλίσουν οι εξοπλισμοί και οι στρατοκράτες, αλλά μόνο η αντικαπιταλιστική-επαναστατική πάλη του κόσμου της εργασίας.   
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου