Τρίτη 20 Μαΐου 2014

Πειραιάς: Λιμανίσιες ιστορίες με «τρομοκρατία», νύχτα, μπραβιλίκια και «ερυθρόλευκους Χρυσαυγίτες»

MARLON BRANDO
Το 2001, σημειώθηκε μια περίεργη «τρομοκρατική» επίθεση κατά του κ.Μιχαλολιάκου, που ουδέποτε όμως αποδείχτηκε ότι ήταν τρομοκρατική. Το 2014, ο ίδιος κάνει καταγγελίες, φωτογραφίζοντας τον αντίπαλό του στο Δήμο, για μπραβιλίκια, «ερυθρόλευκους Χρυσαυγίτες», και άλλες … περίεργες ιστορίες.

Το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας ανέκαθεν προσέφερε πλουσιοπάροχα γεγονότα για να γραφτεί πλειάδα αστυνομικών μυθιστορημάτων. Πολλές τέτοιες «ιστορίες» βγαίνουν τώρα στην επιφάνεια, με αφορμή τις εκλογές. Πολύ λίγο όμως, διότι η αθέατη πραγματικότητα στο λιμάνι, εξακολουθεί να συγκαλύπτεται και να κρατιέται ως ένα καλά φυλασσόμενο μυστικό. Ωστόσο, εδώ και δεκαετίες, στον Πειραιά, η «νύχτα» και η «μέρα» διαπλέκονται. Τα ξεκαθαρίσματα λογαριασμών δίνουν και παίρνουν. Τα μεγάλα –νόμιμα- συμφέροντα, συναντιούνται με τα παράνομα. Τα μπραβιλίκια σε «ζώνες ψυχαγωγίας» επέβαλαν για πολλά χρόνια το νόμο των «παντρόνε».
ÔÆÁÍÅÉÏ ÍÏÓÏÊÏÌÅÉÏ-ÂÁÓÉËÇÓ ÌÉ×ÁËÏËÉÁÊÏÓ
Πέρυσι, με αφορμή τη δολοφονία Φύσσα στο Κερατσίνι, και τους τραμπουκισμούς της Χρυσής Αυγής εναντίον ΚΚΕδων στο Πέραμα, αίφνης, άπαντες «ανακάλυψαν» ότι μερίδα εφοπλιστών διαπλέκονται με το νεοναζιστικό μόρφωμα, και αυτό με τη σειρά του, με τη νύχτα στον Πειραιά και στα νοτιοδυτικά προάστια. Σιγά την είδηση! Τώρα, ο επίσημος υποψήφιος της ΝΔ, Βασίλης Μιχαλολιάκος (αντίθετα, ο υπουργός Παιδείας, κ.Αρβανιτόπουλος, υποστηρίζει τον κ.Γιάννη Μώραλη), καταγγέλλει «Θεούς και δαίμονες», αφήνει να εννοηθεί ότι, στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας, έχουν προσληφθεί «μπράβοι» εναντίον του, και ότι μεταξύ αυτών είναι και Χρυσαγίτες, τους οποίους έχουν «ενδύσει» με ερυθρόλευκη … προβιά. Και πάλι, σιγά την είδηση.

Οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ του σταδίου Καραϊσκάκη, γνωρίζουν τέλεια τις οργανωμένες ομάδες φιλάθλων του Ολυμπιακού, που συνδέονται άμεσα με το νεοφασιστικό μόρφωμα, και προέρχονται από τα νοτιοανατολικά και νοτιοδυτικά προάστια της Αθήνας. Κάτι που επανειλημμένως έχει καταγγελθεί από άλλες «οργανωμένες κερκίδες». Δεν νομίζει ο κ.Μιχαλολιάκος ότι κάπως αργά τα θυμήθηκε όλα αυτά; Να σημειωθεί πάντως, πως παρόμοιες καταγγελίες (για τραμπούκους, και μπραβιλίκια) διαρρέουν και οι αντίπαλοί του κ.Μιχαλολιάκου για τον ίδιο.

Στο σκοτάδι μια πολύ περίεργη επίθεση

Εμείς, με αφορμή όλες αυτές τις καταγγελίες για τους τραμπουκισμούς, θυμηθήκαμε ότι ο κ.Μιχαλολιάκος, είχε πέσει ο ίδιος παλαιότερα –προ 13 ετών- θύμα βομβιστικής επίθεσης, και, ως εκ θαύματος, σώθηκε. Ο τότε υπουργός Δημόσιας Τάξης, κ.Μ.Χρυσοχοΐδης, την είχε αποδώσει στην οργάνωση 17 Νοέμβρη. Ισχυρισμός, όμως, που όχι μόνον δεν αποδείχτηκε, αλλά όλες οι ενδείξεις και τα εργαστηριακά ευρήματα της ίδιας της Αστυνομίας, ενίσχυαν την περί του αντιθέτου εκδοχή. Μάλιστα, οι εκθέσεις της ΕΛΑΣ, σύμφωνα με έγγραφα που είχαν αποκαλυφθεί σε μερίδα του Τύπου, ανάφεραν ότι η εκρηκτική ύλη που είχε χρησιμοποιηθεί, είχε ταυτιστεί με την ύλη που βρέθηκε σε βόμβες, οι οποίες είχαν κατασκευαστεί από τον υπόκοσμο και τη «νύχτα».

ÂÏÌÂÉÓÔÉÊÇ ÅÐÉÈÅÓÇ ÊÁÔÁ ÔÏÕ ÂÏÕËÅÕÔÇ ÔÇÓ ÍÄ ÂÁÓÉËÇ ÌÉ×ÁËÏËÉÁÊÏÕ.ÁÐÏ ÔÇÍ ÐÑÏÓÅËÅÕÓÇ ÐÏËÉÔÉÊÙÍ ÓÔÏ ÔÆÁÍÍÅÉÏ ÍÏÓÏÊÏÌÅÉÏ ÐÏÕ ÍÏÓÇËÅÕÅÔÁÉ Ï ÂÏÕËÅÕÔÇÓ

Βέβαια, από τη μεριά του ο κ.Χρυσοχοΐδης, εκείνη την περίοδο, προσπαθούσε να εκμεταλλευτεί στο έπακρο την επίθεση και να δημιουργήσει «αντιτρομοκρατικό κλίμα» εναντίον της 17 Νοέμβρη. Μάλιστα, καλούσε τη 17N «να παραδώσει τα όπλα». Όλα αυτά, τη στιγμή που η οργάνωση σε σχετική προκήρυξή της, ανέφερε ότι οι διωκτικές αρχές «απέκρυψαν τα στοιχεία που συνέλεξαν», και πως εάν η ίδια ήθελε να δολοφονήσει τον πολιτικό, δεν θα έβαζε βόμβα, αλλά θα επέλεγε «το κλασσικό 45ρι, αφού αυτός δεν τηρούσε κανένα σοβαρό μέτρο ασφαλείας, ενώ η περιοχή ήταν ιδανική για τέτοιου είδους ενέργεια».

Αλλά και ο Β.Μιχαλολιάκος, βουλευτής τότε της ΝΔ, πρώην υφυπουργός Αμύνης, και τώρα εκ νέου υποψηφίου για τον Δήμο Πειραιά, δεν έχανε την ευκαιρία να προβάλλεται ως «θύμα της τρομοκρατίας», να παραβρίσκεται σταθερά στα μνημόσυνα για τα θύματα της τρομοκρατίας, που οργανώνονταν κάθε έτος, και βέβαια να παρουσιάζεται στις δίκες για τη 17Ν στον Κορυδαλλό. Πάντως, από το 2006, οπότε άρχισαν να διαρρέονται πορίσματα από τις έρευνες της ΕΛΑΣ για τη συγκεκριμένη επίθεση, ο κ.Μιχαλολιάκος, αραίωσε αυτού του είδους τις εμφανίσεις του.

Να σημειωθεί πως στο Βήμα (02/04/2006) είχαν δημοσιευθεί έγγραφα των εγκληματολογικών εργαστηρίων της ΕΛΑΣ, απ’ όπου προέκυπτε ότι η ανάλυση της συνδεσμολογίας, των υλικών και της τακτικής που ακολούθησαν οι δράστες στην επίθεση κατά Μιχαλολιάκου, δεν αποκλείεται να συσχετιζόταν με τις βομβιστικές ενέργειες στα Βριλίσσια Αττικής (28-3-2001) και εναντίον της βρετανίδας, Σούζαν Μαίρη Αριστείδη (3-5-2001). Ως γνωστόν, η Σ.Μ. Αριστείδη ανατινάχθηκε ενώ μετέφερε βόμβα. Ηταν κουμπάρα του Νίκου Γρηγοράκου, ενός εκ των μεγαλύτερων ονομάτων της νύχτας που δολοφονήθηκε έξω από τα Δικαστήρια της Ευελπίδων.

ÁÐÏ ÔÇÍ ÂÏÌÂÉÓÔÉÊÇ ÅÐÉÈÅÓÇ ÊÁÔÁ ÔÏÕ ÂÏÕËÅÕÔÇ ÔÇÓ ÍÄ ÂÁÓÉËÇ ÌÉ×ÁËÏËÉÁÊÏÕ
«Πειραϊκή μαφία»

Δεν ήταν η πρώτη φορά που στα δημοσιογραφικά γραφεία, με τη συμμετοχή πειραϊκών, αστυνομικών αλλά και αθλητικών συντακτών, συζητιόταν το θέμα της «Πειραϊκής μαφίας». Και στο παρελθόν, ειδικά στο τέλος της δεκαετίες του 1990, επανειλημμένως, με αφορμή μάλιστα την εμπλοκή γνωστών τοπικών, πολιτικών, νομικών, κ.α. προσωπικοτήτων, σε λείαν περίεργες υποθέσεις, ο Πειραιάς είχε βρεθεί στην επικαιρότητα, όταν είχαν γίνει μεγάλες αποκαλύψεις για τον κόσμο –και τον υπόκοσμο- της νύχτας, τις παράνομες άδειες σε νυκτερινά κέντρα και την διαπλοκή διεφθαρμένων αστυνομικών με τους νονούς.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες που είχαν δει στο παρελθόν το φώς της δημοσιότητας, «για την επίθεση κατά Μιχαλολιάκου, η Αστυνομία εφέρετο να διερεύνησε ακόμα και την πιθανότητα να οργανώθηκε από το γνωστό μεγαλονονό της νύχτας στο Λιμάνι, Κώστα Τσαντσαρίδη, ο οποίος τότε βρισκόταν φυλακισμένος. Ο ίδιος δολοφονήθηκε το 2003. Και αυτός, όπως και άλλοι, έκαναν «σταδιοδρομία» στη νύκτα του Πειραιά. Πολλοί εξ’αυτών είναι νεκροί μετά τα αιματηρά ξεκαθαρίσματα λογαριασμών των τελευταίων ετών, ενώ πολλοί συνελήφθησαν. Κάποιες «κακές γλώσσες» λέγουν ότι η Αστυνομία, αν δεν υπέθαλψε, τουλάχιστον ανέχθηκε τα ξεκαθαρίσματα.

«Γηπεδική» Διαπλοκή

Από τότε, βέβαια, κύλησε πολύ νερό στ’ αυλάκι. Κι’ όμως, σήμερα δια στόματος Β.Μιχαλολιάκου ακούγονται και πάλι πολύ σοβαρές κατηγορίες για φουσκωτούς με μαύρα μπουφάν που κατατρομοκρατούσαν τους ψηφοφόρους στον Πειραιά. Αραγε, άλλαξε τίποτα στον Πειραιά, τόσο στη «μέρα» (τη νόμιμη επιχειρηματικότητα, τον εφοπλισμό, κ.λ.π.), όσο και στα «νταβατζιλίκια» της νύχτας, ή μόνον κάποια πρόσωπα;

Που αρχίζει η «γηπεδοποίηση» και που εφάπτεται με τη Διαπλοκή των μεγάλων συμφερόντων, και από πιο σημείο και πέρα ισχύουν οι καταγγελίες για «φουσκωτούς» της νύχτας και της Χ.Α., μένει στον κ.Μιχαλολιάκο, τις πολιτικές δυνάμεις στον Πειραιά, και στην ίδια την Πολιτεία και τη Δικαιοσύνη, να ρίξουν φώς. Εμείς να πούμε πως φαινόμενα απαξίωσης της πολιτικής ενδεδυμένα με αθλητικές φανέλες, είναι άκρως επικίνδυνα και παραπλανητικά. Πόσο μάλλον, όταν είναι γνωστά τα τεράστια συμφέροντα που διακυβεύονται στο λιμάνι.

Είμαστε κάθετα αντίθετοι στην «γηπεδοποίηση» της πολιτικής ζωής και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που προωθεί το απολίτικο μοντέλο της απαξίωσης της πολιτικής. Κάτι που σαφώς αντιπροσωπεύει η παράταξη του κ.Μώραλη, ο οποίος στηρίζεται από τον ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού, και γνωστό διαπλεκόμενο εφοπλιστή, Μαρινάκη, καθώς και τον «εθνικό προμηθευτή», Σωκράτη Κόκκαλη.http://www.hitandrun.gr/pireas-limanisies-istories-tromokratia-nichta-bravilikia-ke-erithrolefkous-chrisavgites/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου