Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

Το Υπουργείο Άμυνας μας δίνει Παράσημα μαζί με τα τρύπια άρβυλα και τα μεταχειρισμένα ρούχα

Ακόμη και αυτό το πανάκι εξαγοράς και μιλιταριστικής χειραγώγησης, το Πληρώνουμε!
Και τώρα στρατιώτες με `παράσημα` Ο εμπαιγμός της ακροδεξιάς κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ απέναντι στον κόσμο της εργασίας, αλλά και πιο συγκεκριμένα στους φαντάρους, είναι πρωτόγνωρος. Με επικεφαλής τον πάντα πιστό και υπάκουο ΑΓΕΕΘΑ Κωσταράκο που καθιέρωσε την παροχή παράσημων σε κάθε ευκαιρία ως αντιστάθμισμα στις περικοπές σε μισθούς-συντάξεις των στρατιωτικών, αλλά και με την συνοδοιπορία των Επιτελείων, δρομολογήθηκε η διάκριση του «Μαχητή» στους στρατιώτες. Πρόκειται για ένα παραλληλόγραμμο φαιοπράσινο ή κόκκινο σήμα, σαν τις Διαμνημονεύσεις των αξιωματικών, διαστάσεως 3,2 χ 2,5 cm. Είναι το Ειδικό Διακριτικό Σήμα του «Μαχητή»! Πάνω του απεικονίζεται ένας άνδρας με προτεταμένο το δόρυ και ασπίδα και με δυο  δάφνες γύρω του. Και από κάτω γράφει «ΜΑΧΗΤΗΣ».

Σύμφωνα με το δημοσιογραφικό ρεπορτάζ «Με διαταγή της Διεύθυνσης Εκπαιδεύσεως ΓΕΣ με ημερομηνία 27-12-2012 καθιερώθηκε η ειδική διάκριση που απονέμεται στους τρεις πρώτους που αποφοιτούν από τα  “Σχολείο Προκεχωρημένης Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων”- τα γνωστά ως ΣΠΕΝ-  που περνούν όλοι οι στρατιώτες μετά το βασικό Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων. Στο ΣΠΕΝ γίνεται εκπαίδευση σε όπλα, χειροβομβίδες, ναρκοθέτηση, βολές, επίδειξη παρουσιάσεως όπλων, πορείες, σκηνάκια, διαμονή στο βουνό κ.α.- σε άλλους τομείς  λιγότερη και σε άλλους περισσότερη. Υπάρχουν μερικές μετρήσιμες αποδόσεις  σε κάποια από αυτά τα αντικείμενα εκπαίδευσης και - τέλος πάντων...- βγαίνουν οι τρεις καλύτεροι... Οπότε σε ειδική τελετή αποφοιτήσεως δίνεται (δωρεάν) το φαιοπράσινο σήμα «ΜΑΧΗΤΗ» που κολλούν στην στολή με «χρατς».
Αισθανόμαστε όμως  υποχρεωμένοι να θυμίσουμε ότι την ίδια περίοδο το υπουργείο Άμυνας και τα Επιτελεία καταργούσαν τις καταστάσεις επιβίβασης, τα δωρεάν εισιτήρια που κατέβαλλε ο στρατός στους αδειούχους φαντάρους της παραμεθορίου, μετακυλώντας το κόστος μετακίνησης των στρατιωτών στους ίδιους και τις οικογένειες τους. Επίσης, το ΓΕΣ καταργούσε την χορήγηση δεύτερου ζευγαριού αρβυλών –αναγκάζοντας μας να τις αγοράζουμε εμείς-, ενώ το τελευταίο διάστημα προσπαθεί είτε να σταματήσει την χορήγηση ειδών ένδυσης-υπόδησης στους νεοσύλλεκτους  είτε να υποχρεώσει -με απειλές – τους απολυόμενους φαντάρους να επιστρέψουν τα μεταχειρισμένα είδη, για να εφοδιάσει τους κατατασσόμενους των επόμενων Σειρών!
 Αντί επομένως να μας δίνουν τις απαραίτητες αρβύλες, τον κατάλληλο ρουχισμό και καταστάσεις επιβίβασης, μας δίνουν παράσημα. Αν βγούμε πρώτοι στα ΣΠΕΝ....
Αυτό που δε μας λένε είναι όσα αποκαλύπτουν οι καταγγελίες των συναδέλφων. Τα ΣΠΕΝ είναι μια επίπονη και επικίνδυνη- ασκήσεις με πραγματικά πυρά-  πολεμική εκπαίδευση, όπου βρίθει η εθνικιστική-ρατσιστική προπαγάνδα, τα φασιστικά τραγούδια από «Ελληναράδες», Φασίστες υπαξιωματικούς και χαμηλόβαθμους αξιωματικούς, στους οποίους κάνει τα στραβά μάτια η ηγεσία.
Επίσης, δεν είναι λίγες οι καταγγελίες των συναδέλφων για τις τραγικές ελλείψεις στα ΣΠΕΝ –μας βάζουν να αγοράζουμε σκηνές για τις ασκήσεις, πάτους, αδιάβροχα, μαχαιροπήρουνα, νερό κλπ.
Αλλά είπαμε μας δίνουν δωρεάν ένα κομματάκι ύφασμα. Σύμφωνα με τη μιλιταριστική προπαγάνδα που αναπαράγεται συστηματικά «Σκοπός της καθιέρωσης του “Ειδικού Διακριτικού Σήματος” είναι η επιβράβευση των καλύτερων, η δημιουργία ευγενούς άμιλλας μέσα από την αναγνώριση της διάκρισης ώστε να υπάρχει κίνητρο συνεχούς βελτιώσεως των στρατευμένων...»
Δηλαδή δωρεάν εργαζόμενοι, αναλώσιμοι για τα κέρδη τους, ντυμένοι με παλιόρουχα και έτοιμοι να πληρώσουμε αυτά που είναι υποχρεωμένος να μας προσφέρει ο ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλος και ο ΑΓΕΣ Μανωλάς!
Αλλά εμείς πρέπει να ανταγωνιζόμαστε μεταξύ μας για το ποιοι τρεις μετατράπηκαν γρηγορότερα και πιο επιτυχημένα από ειρηνικοί πολίτες σε Πολεμιστές τους, κρέας στα κανόνια για την εξασφάλιση των συμφερόντων τους.
Συχνά όμως, ακόμη και αυτό το κομματάκι πανί, το αγοράζουμε οι ίδιοι. Σύμφωνα με το δημοσίευμα  “το άλλο σήμα, το κόκκινο, φοριέται συνήθως στην «επίσημη» φόρμα και αυτό το ...αγοράζουν μόνοι τους οι στρατιώτες  αργότερα στα καταστήματα στρατιωτικών ειδών... Μπορεί να μην είναι ακριβό (2- 5 ευρώ) αλλά μέρες που είναι όλα μετράνε. Και πολύ περισσότερο μετράει που ενώ είναι επιβράβευση της προσπάθειας και της απόδοσης, με όποιο τρόπο και αν αυτή μετριέται, δεν δίνεται  δωρεάν!» Το ΓΕΣ απαντά ότι «δεν δίνονται δωρεάν όλα τα σήματα, γιατί τα κόκκινα σήματα που φορούν πολλοί στρατιώτες -μαχητές, δεν είναι προβλεπόμενα από διαταγή». 
Ωστόσο ο στρατιωτικός συντάκτης αναρωτιέται: Πως επιτρέπεται να φοριέται  σε μονάδες - της επαρχίας και της Αθήνας  - αν δεν προβλέπεται; Πως αφού το «ανέχονται»  και «καθιερώθηκε» δια της συνηθείας, δεν το δίνουν και αυτό δωρεάν; 
Εμείς τους απαντάμε ότι δεν έχουμε ανάγκη τα παράσημα τους.
Ας κρατήσουν τα κομματάκι το ύφασμα με το οποίο επιχειρούν να μας δελεάσουν και εξαγοράσουν.
Και να μας δώσουν αυτά που μας χρωστάνε: βασικό μισθό, δωρεάν εισιτήρια, ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης και τα κατάλληλα απαραίτητα είδη.
Δε διαπραγματευόμαστε την Σωματική μας Ακεραιότητα και την Αξιοπρέπεια μας.
Συνάδελφοι φαντάροι, βγείτε παραπονούμενοι, διεκδικήστε, υπερασπιστείτε τα δικαιώματα μας. Μόνο τον ελεύθερο συνδικαλισμό και με την ανάπτυξη κινήματος μέσα και έξω από τον στρατό μπορούμε να τα καταφέρουμε. Γιατί είμαστε Φαντάροι-Πολίτες με Στολή.
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437 

Diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου